Ulike reisetips til Manchester( terminlisten kommer 16 juni)

Reklame | Premier Inn, Park Inn, One Hotel , Virgin trains

Da nærmer denne sesongen seg slutten, og allerede 16 juni kommer terminlisten for den kommende sesong. Hva status blir for oss supportere med tanke på reise/billetter for å kunne sette kursen mot drømmenes teater neste sesong er dessverre uklart. Men jeg satser på at alt løser seg for oss alle, og fruen er informert om at vi skal på første hjemmekamp hvis dette blir mulig. Her har dere noen ulike reisetips basert på egne erfaringer for en billigere reise samt opphold.

Det er ingen tvil om at det å skulle reise for å se sitt favorittlag spille, ofte blir en dyr affære. Både hoteller og flyselskaper prissetter sine produkter helt bevisst etter kamper i Premie League etc. Jeg har sett flere hoteller som har reklame hvor dem viser frem priser helt nede i 4-500 kroner natten, mens på selve natten etter kamp så koster det fort opptil 1500 til 2000 kroner. Flyselskapene er ikke noe bedre, men på begge disse områdene finnes det flere mulige måter hvor man kan få dette til en rimeligere penge. Her kommer det noen tips basert på egen erfaring:

Et innspill fra meg er: Ikke tenk på hva ting koster pr enhet, men se på det totale prisbildet for hele reisepakken.

Reise til Manchester via London.

Reiseruten er som følgende: Fly fra Gardemoen til Gatwick, fra Gatwick tar man toget til London Victoria (ca 30 min), når man har kommet dit må man ta banen (Tube) fra London Victoria til London Euston (ca 10 min) før siste etappe går fra London Euston til Manchester Piccadilly (ca 2 timer).

Her er linken hvor man enkelt kan bestille denne reisen, bare plott inn fra Gatwick Airport til Manchester Piccadilly. Bestiller man “offpeak” så får man en billettype som gjør at man kan ta flere tog og ikke akkurat det toget som kommer på ditt bestilte klokkeslett. Billetten(e) henter du ut på en automat ved toget på Gatwick Airport. Se link her https://www.virgintrains.co.uk/ 

NB: Husk å ta med kortet du betalte med for man må sette det inn i en automat for å få ut billettene (tur/retur) eller så er det manuelle skranker for hjelp hvis det skulle være noe.

Totalt sett tar denne ruten ca. tre timer lenger, men man kan fort spare tusenvis av kroner.

Vakre Manchester sentrum.

Hver tidlig ute med flybilletter…

Dette kan man si til det kjedsommelige, men av egen erfaring så blir flybilletter sjeldent billigere. Her er noen tips/innspill til rimeligere flybilletter:

  • Bestill når terminlisten kommer i Juli, utreise fredag og hjemreise mandag. Man Utd har sjeldent hjemmekamper på mandager, men det kan forekomme. Husk at kamper ikke blir endelig bekreftet før seks uker før.
  • Flybilletter som inneholder mellomlanding er ofte billigere, men husk å ha god tid på “ventende flyplass” minst 1-1,5 time. Jeg har selv mistet et fly i Brussel da jeg kun hadde 40 minutter fra jeg landet til jeg skulle videre med neste fly.
  • Vurder andre avreise-flyplasser enn Gardemoen, det kan være lønnsomt hvis geografien tilsier det i forhold til bosted. Jeg velger alltid Gardemoen.
  • Spiller Manchester United på en tirsdag eller torsdag, så har Norwegian rimeligere direkteruter fra Gardemoen til Manchester på mandager og onsdager. Med retur onsdag eller fredag.

Hver tidlig ute med din hotellbestilling..

Alle hoteller i Manchester skrur opp prisene på selve natten etter kamp, dette er et velkjent fenomen verden over ved store begivenheter. Her er et tips samt forslag til hoteller:

  • Bestill hotell når flybillettene er i boks. Da blir pris pr natt mye billigere og mange hoteller har endring eller kanselleringsmuligheter uten gebyr, helt opptil dagen før ankomst. (husk å sjekke dette ved bestilling)

Jeg bruker disse hotellene når jeg er i Manchester grunnet beliggenhet i sentrum eller nært, kombinert med pris/kvalitet: Premier Inn Printworks, se hotell her , Park Inn Manchester, se hotell her , Romzzz aparthotels , se hotell her eller Motell One Royal Exchange, se hotell her

 

Dette er mine reisetips som jeg er meget godt fornøyd med, del gjerne andre gode og trygge reisetips i kommentarfeltet 🙂

 

Sjekk gjerne ut Unitedtim i sosiale medier:

Tik Tok trykk her

Facebook trykk her

Instagram trykk her

 

 

United 4 life

Tøffeste innspurten noensinne og en håpløs “ekspertuttalelse”

Fire kamper på syv dager, det kunne vel ikke blitt verre ?

Liverpool kampen kan vi skylde “oss” selv, men uten det ville det fortsatt hvert tre kamper på en uke som er krevende nok i mine øyne. På en annen side er vi nå inne i en fase av sesongen hvor hver kamp må spilles som en finale. Nå handler det om rullering og for Ole Gunnar til å finne de spillerne som vil fungere best sammen ute på matta samt har egenskapen til å gi det lille ekstra. Akkurat det å kunne gi det siste lille ekstra blir som å skille “menn fra smågutter”.  Vi kan spekulere her ifra til månen om hvilken kamp som er viktigst i sesonginnspurten, det er absolutt alle. Vi har igjen Roma, Liverpool, Wolves, Aston Villa, Leicester og Fulham samt en potensiell Europa League finale. Her er det kun Wolves som ikke har annet enn æren og spille for, da øvrige kjemper om en EL. eller CL. plass samt Fulham som kjemper om å holde plassen sin i Premier League. Det å skulle spille mot lag i bunnstriden viser seg historisk og nesten være tøffere enn å møte en rival.

Dette blir beintøft så husk og advare deres bedre halvdel eller familiemedlemmer.

For en uttalelse..

Noen ganger lurer jeg på hva “ekspertene” tenker med, eller jeg sliter hvert fall med det. Igjen er supporterklubbens “ekspert” Øyvind Eide ute med noen gullkorn og jeg siterer:

“Jeg ville nå rullert hele førsteelleveren mot Roma” og “Jeg har selv vært gjennom noe liknende før”. Her ringer hvert fall to bjeller hos meg på størrelsen med den bjellen som Quasimodo ringte med i Notre Dame.

Byttet ut hele første elleveren? Hvis du som ekspert anser B-laget til Manchester United som bedre enn det beste laget til Roma så skal du få en liten pluss i boka av meg, men samtidig lurer jeg på om du er riv ruskende gal? Alle vet at United vant 6-2 i første oppgjøret og at United må ryke med minst 0-4 for og si farvel til finalen i Gdansk, men her må jeg kanskje være mest glad for at du ikke er klubbens manager. Kan du forestille deg hva en tidlig baklengs vil gjøre mentalt med klubbens nest beste? Jeg spør deg: “Har du glemt Barcelonas snuoperasjon mot PSG, 6-1 på Camp Nou og 0-4 i Paris? Har du glemt at nettopp Roma tapte 4-1 mot Barcelona i 2018 for så og slå dem 3-0 hjemme? Har du glemt Manchester United sin tur til Kasakhstan hvor laget tapte 2-1 mot Astana hvor spillere som Grant, Shaw, Tuanzebe, Chong, Gomes og Greenwod spilte?” Det finnes utallige slike snuoperasjoner og selv om dette sannsynlig ikke skjer, så tar man ikke en sjanse i en semifinale!.

Vi alle er vel relativt sikre på ett avansement, men både Ole Gunnar og den mektige Sir Alex lever etter: “en kamp av gangen” så det å kjøre et B-lag i kveld kunne jeg ikke vært mer uenig i.

Det som skiller klinten fra hveten blant Europas beste managere er å ta en kamp av gangen samt kunne stille det beste laget som kan slå den påfølgende motstanderen til enhver tid. Friske bein hviler ikke, det kan såre bein gjøre neste kamp. Det er overhodet ikke rom for å hvile på laurbærene eller ta sjanser når det er så tett fra 2-7. plassene mellom flere av lagene. I tillegg har Man Utd. og Liverpool en kamp mindre spilt.

Jeg har selv vært gjennom noe liknende før? Jeg skriver dette med all respekt selv om du slår en tunnel på deg selv her. Hvor er det du har opplevd noe liknende selv? Altså kjent på en semifinale i Europa League etterfulgt av tre Premier League kamper på en uke? Du har jobbet i 10 år som trener i norsk toppfotball for Stabæk fotball (kvinner) og Kongsvinger Toppfotball. I tillegg har du en master i idrettsvitenskap sammen med UEFA PRO kurs. Jeg spør igjen: “hvor har du opplevd likende?”  Svaret er ett klingende: “NEI. Du har ikke vært i nærheten”, så fint om vi kan forholde oss til fakta. Mulig du har vært i nærheten av dette på FIFA 98 eller Football manager, men å lyve for å skape  “vann” i et tomt glass er ikke noe annet en pinlig. Dette burde supporterklubben fanget opp da dem skrev artikkelen.

Det mest misbrukte ordet?

“En ekspert er en person som konsistent presterer eksepsjonelt innenfor et bestemt område. For å bli en ekspert kreves det daglig og intens øvelse innenfor et spesifikt område i minimum ti år. Ferdighetene man tilegner seg er i stor grad avgrenset til området man er ekspert i”,  dette er beskrivelsen av ordet “ekspert” hvis du slår det opp. Dessverre et ord som er ett av nåtidens mest misbrukte ord. Jeg velger å avstå fra ordet ekspert da det er et av mange ord i dagens samfunn som blir misbrukt og har mistet sin betydning.

Mange vil sikkert være uenig, det går helt fint for slik vil det alltid være.

Det som er 100% sikkert er at dette blir den tøffeste innspurten jeg noensinne kan huske, og fruen er advart.

 

Dere finner Unitedtim på sosiale medier her: Facebook, Instagram og Tik Tok