En seier for alle som elsker fotball

Gratulerer kjære Manchester United og alle fotball-elskende mennesker der ute♥

For en berg og dalbane av noen dager vi har hatt følelsesmessig!

Alle engelske klubber inkludert Manchester United har trukket seg fra prosjektet Super League. Dette skapte krisestemning verden over samt flere spillere og klubber uttrykte sin dype bekymring, uansett nå er dette endelig over. La oss nå håpe at Glazer familien er neste som forlater «oss» og vi får en som forstår sporten som nye eiere. Woodward har i tillegg forlatt sin post, men vil sitte ut 2021. Akkurat det siste gjenstår å se. Når er jakten på en klubbdirektør i gang og jeg kunne tenkt meg enten David Gill tilbake eller van der Sar, men det viktigste er fotballen fortsetter å være for fansen.

Nå er det bare å begrave dette «spøkelset» og se frem til et deilig hatoppgjør på søndag mot Leeds på Elland Road.

UNITED 4 LIFE👺

Du finner Unitedtim på sosiale medier her:

Facebook trykk HER

Instagram trykk HER

Tik Tok trykk HER

For første gang tar jeg avstand fra Manchester United 100%

Superliga? Hva i all verden…. Jeg har sagt det før og jeg sier det igjen…. Ingenting betyr noe lenger i fotballen, “money rules” uansett hva. Det samme sa jeg og skrev jeg da Covid-19 herjet på sitt verste og mennesker døde, men fotballen skulle rulle videre selv om helsepersonell burde vært alle andre steder enn på fotballbanen. Nok om det.

Dere som kjenner meg privat eller gjennom sosiale medier vet at jeg kanskje i enkelt tilfeller er for “forelsket” i enkelte situasjoner rundt klubben vår. Jeg sier klubben vår, fordi uten fans er fotballen ingenting. Da ryktene kom ut i går om en superliga forholdt jeg meg passiv fordi jeg ville ha en bekreftelse og en forklaring på hva dette er samt hva en “superliga” innebærer. Etter å ha “støvsugd” hva jeg kunne finne om dette kan jeg ikke annet enn å konkludere med at jeg er flau på Manchester United`s vegne og dette er nok et bevis på at alt handler om penger 24/7.

Businessfolkene tar over på en negativ måte!

På en syk og vridd måte er det forlokkende med storkamper hver uke med lag som blant annet Milan, Barcelona, Inter, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United og Real Madrid, men når jeg ser at dette skal erstatte Champions League blir jeg ikke bare skuffet og forbannet, jeg blir pinlig berørt fordi Manchester United har gått i bresjen med dette. For å helle salt i såret som oppsto da det kom fram at Manchester United er en av motorene bak dette, så skal jaggu meg ikke “vår” egen Joel Glazer være viseformann! Dette er fortsatt på ett meget tidlig stadium og mye kan skje, men hvis United skal spille “superliga” isteden for Champions League må noen i klubben “gå planken” på ekte sjørøvervis. Dette er bare flaut Manchester United og ikke minst flaut for oss som er supportere av denne fantastiske klubben.

Det er viktig her at man ikke glemmer endringer som har skjedd tidligere i Europa Cupene, men ingenting har skjedd på nivå med dette hvis det iverksettes. Tidligere hadde man Serievinner- Cupen, Cup- vinner Cupen og UEFA Cupen. Dette er nå blitt Europe League og Champions League, og denne sammenslåingen var fornuftig da “cupen” ofte var en “ikke prioritet” i mange land samt mange av de beste lagene ble holdt utenfor den gjeveste turneringen da kun seriemesteren i sitt land kunne delta. I tillegg var dette med på å bygge opp “mindre” lag sportslig samt økonomisk. I dag ser man to flotte europeiske turneringer med høyt nivå som vi fans verdsetter. Tenk deg at Manchester United, en av verdens største klubber og en av Europa`s “kjæledegger” innenfor fotballen ikke ønsker å delta i Champions League, men vil heller fylle opp pengesekken enda mer. Glem integritet, glem hva fotball handler om og ikke minst glem hva felleskapet “fotball” betyr for alle som elsker fotball. Dette er bare pinlig Manchester United!  Jeg klarer ikke i min villeste fantasi forstå hvordan klubben i mitt hjerte ikke ønsker å delta i Champions League? Jeg har vært på utallige Champions League kamper på Old Trafford og når du står på stadion en “kald” onsdag`s kveld og hymnen starter er tidenes “gåsehud” stemning iverksatt. Dette er en av fotballens helligste graler og denne gryten rører man bare ikke i. Det at dem lover tilsvarende for kvinnefotballen er som å selge en tom godtepose. Det har ingen hensikt, det er bare med på å lage enda mer “rot” i ett velfungerende system. Slik kvinnefotballen er i dag så peker den pilen oppover og man må holde fokuset på det, da dem fortjener så mye mer. Ikke alle klubbene har kvinnelag heller.

Jeg skjønner ikke hvordan dem tenker. 

Skulle Superligaen erstatte Champions League så skulle jeg ikke sagt noen ting, men kan noen forklare meg hva Champions League blir uten 20 av europas beste lag? Europe- League vil også bli flere attraksjoner fattigere… Tenk deg å dra på tusenfryd uten parkens 10 største attraksjoner eller du bestiller drømmeferien til Mauritius og alle strendene er stengt? Champions League vil bli en “vits” av hva den var tidligere og vil mer eller mindre minne om en versjon av Intertoto cupen på La Manga. Går dette igjennom kan jeg ikke faktisk se hvordan Champions League eller Europa League skal overleve over tid. Man ser så langt at ingen tyske eller franske lag er nevnt, men så klart har dem blitt involvert i denne prosessen! De har vel ingen valg hvis dette blir endelig vedtatt. Skulle f.eks PSG eller Bayern “nekte” å bli med på dette, noe dem sannsynligvis ikke gjør HVIS dette blir vedtatt, er det “game over” for Champions League. Akkurat det er bare trist å tenke på. Jeg må innrømme at jeg flirte litt da Frankrikes statsminister Macron går ut og sier at han er glad for at ingen franske klubber er med på dette. Akkurat som PSG “plutselig” har blitt moralens vokter, når man er den rake motsetning i hverdagen. I tillegg så har man allerede bestem at de 15 stifterklubbene skal være sikret plass hver eneste sesong, vel kan det bli mer pinlig enn det?

Ber om at dette skrinlegges og aldri snakkes om igjen!

Vi må alle krysse det vi har av fingre og tær for dette vil hvert fall ikke jeg se noe av, nå må FIFA og UEFA sette hardt mot hardt eller så frykter jeg for fremtiden til europeiske turneringer. Hva slags signaler gir dette til forbundene FIFA og UEFA hvis det blir iverksatt? Det vil bli gitt ett signal om at “money rules” og at de største klubbene har mer makt enn man kunne tro. Forestill deg at “gutteklubben grei” røyker par sigarer, klasker ut en ide, slurper litt lunken whisky og får så med seg 15 klubber (så 5 til), vipps så har man “drept” en 70 år lang og gammel tradisjon med europeisk fotball? Dette blir som jeg skulle vunnet eurojackpotten, kjøpt Manchester United, registrert meg som spiller for å få oppfylt guttedrømmen med ett par matcher for klubben i mitt hjerte bare fordi jeg kan.

Håpløst, pinlig og nok et bevis på at det er for mange forretningsmenn i strategiske rolle der ute i fotball-europa som ikke har peiling på hva “spillet” fotball er. Jeg vet ikke hvordan jeg vil reagere på dette hvis det faktisk blir en virkelighet, boikott vil ikke føre til noen ting så her er faktisk det eneste vi kan gjøre å la FIFA og UEFA iverksette “øye for øye” og “tann for tann” og fjerne dette tåpelige forslaget umiddelbart.

Jeg kommer aldri til å tilgi at noen ødelegger det jeg elsker!

 

Du finner Unitedtim på sosiale medier her:

Facebook trykk HER

Instagram trykk HER

Tik Tok trykk HER

Kan innspurten tale til Man Utd.`s fordel?

Først vil jeg starte med å skrive at kampene mot Granada gjorde godt, på behagelighetsskalaen får disse kampene terningkast seks! Det var ingen sjans i havet (med all respekt) at Manchester United kunne ryke ut over to kamper mot vår spanske motstander. Sist jeg så to United kamper liggende avslappet i sofaen kan jeg ikke huske selv, men det går helt fint å LIGGE og skrike til TV`n også. Fruen sa faktisk at hun likte meg bedre når jeg så på fotball og var rolig, eneste jeg kunne si til det var: “ikke venn deg til deg”. Det finnes vel ingen tvil om at denne sesongen så langt har økt gjennomsnittet på pulsen til oss som elsker Manchester United, men slikt gjør bare at man elsker fotballen enda mer. Fotball er følelser og har du ikke disse, vil man aldri forstå. Nå venter Roma i semifinalen og vi kan plutselig få en hel-engelsk Europa League finale. Hvem vi møter bryr jeg meg egentlig ikke om, “bøtta” skal til Old Trafford som i 2017!

Det har vært mange slike sesonger hvor man har sett på kamper “med livet som innsats” som supporter, men slik det har vært denne sesongen kan jeg omtrent ikke huske. For dere som husker så minner årets Premier League sesong meg på mange måter om sesongen klubben hadde i Champions League i 1999. Ville snuoperasjoner, kruttsterke bortekamper og noen skuffede hjemmeresultater basert på hva som ble prestert på bortebane. Vi vet alle hvordan det endte.

Kan denne sesongen ende med en Premier League tittel?

Tenk deg at du ser på meg nå og stiller meg dette spørsmålet, bokstavene vil “rope”, uten at jeg trenger å blunke: “Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa”

Manchester United ligger i skrivende stund (dessverre) 11 poeng bak lillebror Man City med en kamp mindre spilt hvor United har syv kamper igjen og City har igjen seks kamper. Manchester United skal møte lag som Burnley(H) som er lokaloppgjør, Leeds(B) og Liverpool(H) som er hatoppgjør hvor form betyr lite, Leicester(H) som kjemper om en topp fire plass, Fulham(H) som kjemper om å holde plassen i Premier League, mens Aston Villa(B) og Wolverhampton(B) er lagets siste motstandere. Syv kamper hvor fire er hjemmekamper, mens tre er bortekamper.

Vår “bråkete” lillebror har igjen Aston Villa(B), Crystal Palace(B), Chelsea(H), Newcastle(B), Brighton(B) og Everton(H), men har i tillegg igjen en semifinale i FA-cupen (mot Chelsea), Ligacupfinale mot Tottenham pluss Champions League oppgjør mot PSG.

Dette kommer til å bli ett rotterace uten like, jeg kjenner jeg nesten svetter mens jeg skriver dette, for dere alle leser hva “lillebror” potensielt kan vinne.. Grunnen til at jeg tror at Man Utd. kan ta tittelen er fordi jeg tror ikke at City klarer å gjøre ett “rent bord” og vinne alt. Jeg er 100% sikker på at deres 1.prioritet vil være Champions League, noe som gjør at det er potensielt større sjans for at dem snubler i Premier League kampene før dem møter PSG og før en (skrekk og gru) potensiell Champions League finale, slik vi så mot Leeds(1-2 tap) før møtet med Dortmund i Tyskland. Til informasjon har Manchester City aldri vunnet Champions League. Før kampene mot PSG så er det ligacupfinale mot Tottenham og Crystal Palace i Premier League som er motstandere for Man City.

I en slik innspurt vil nervene spille en rolle.

Det finnes ingen tvil om at psyken eller såkalte “mindgames” spiller en stor rolle i dagens fotball. Dette er f.eks Jose` Mourinho en verdensmester i og ikke håndtere, men ser man over fra London til Manchester, ser man en nordmann som er Premier Leagues beste til og håndtere dette, til tross for at mange gjerne skulle sett han blåse ut oftere slik han gjorde mot Spurs. Det er et ordtak som heter “never change a winning team”, men jeg vil heller bruke: “never change your long term goals”, hvor jeg henstiller til Ole`s egen tro på sitt arbeid og sine mål uten at han blir med på den” berg og dalbanen” av meninger der ute på sosiale medier. Slik som innspurten er nå vil det ikke være mulig å tenke på noen annen måte enn å ta en kamp av gangen for laget. Dagene går til reising, restitusjon samt kamper og det er her jeg tror psyken vil spille inn. Hvor mye mangel på trening vil påvirke lagene i innspurten og hvor mye vil ett poengtap påvirke i den mentale forberedelsen til neste kamp. Det får vi f.eks svaret på i helgen da United kommer fra en sterk 3-1 seier i London, men City kommer fra ett hjemmetap mot Leeds.

Hvorfor skal den kritiske røsten være sterkest?

Jeg skjønner at jeg er i overkant positiv og kanskje litt blendet av min kjærlighet til klubben, men troen mister jeg aldri. Det og ikke ha troen på noe man elsker finnes ikke i mitt levesett og den “Ole ut”/”Ole Inn” avhengig om laget vinner eller taper “mentaliteten” hiver jeg meg aldri på. Vår jobb som supportere er blindt å støtte klubben, for meg virker det som at enkelte tror at klubben må overbevise for og få 100% støtte av vedkommende. Det er ufint for å si det så klart å tydelig, men hva tror man egentlig vill skje gjennom et 80 år langt supporterliv? Tror man at det vil være en dans på roser? For meg er det å elske en klubb som å elske sin kone eller kjæreste, det vil være oppturer, nedturer og det vil være tårer av glede samt tårer av sorg. Er man ment for hverandre stiller man opp for hverandre i tykt og tynt, her er jeg så naiv at ekte kjærlighet vil alltid vinne. Det er forskjell på å være uenig og “kappe” hodet av han. Man ser veldig ofte at Ole Gunnar får kritikk hvis han har startet med Fred og laget ikke vinner, hvor er dere som kritiserer han for bruken av Fred mot Tottenham f.eks? Når Fred scorer og laget vinner er det ok å bruke han? Eller når man kritiserer Ole for bytter som ikke resulterer i scoring? Til og med Cavani ble kraftig kritisert etter Brighton kampen, selv om han hadde vært ute lenge med skade. Når spillere som Pogba, McTominay eller Greenwood kommer innpå og scorer, hører man ingenting om kloke bytter eller gode taktiske vurderinger av den gjeldene kamp av Solskjær. Laget får all “cred” ved seier og når laget taper er det alltid Ole Gunnar sin feil. Det at den kritiske røsten skal være sterkest synes jeg bare er trist.

Nå er det bare å “fighte” for spillerne der ute på banen som hver eneste kamp er en finale og det sammen må vi supportere gjøre fra TV-skjermen, vi trenger dem og de trenger oss.

Jeg avslutter med en del av en United sang og det er slik jeg våkner opp hver eneste dag, uten unntak:

§ U-N-I-T-E-D, United are the team for me §

Del deres tanker om denne nervepirrende innspurten 🙂

UNITED 4 LIFE

 

Du finner Unitedtim på sosiale medier her:

Instagram HER

Facebook HER

Tik Tok HER

Poengene er viktigst

Først vil jeg bare si at det var utrolig deilig å se laget tilbake på TV-skjermen. Det er ofte godt med en pust i bakken og det kunne man også se at spillerne trengte etter det forsmedelige tapet mot Leicester før landslagspausen.

For meg handlet det om å nullstille og fortsette sesongavslutningen med 100% innsatts, i den fasen sesongen nå går inn i handler det kun om å vinne. Selv om kampen i går var en «here we go again» kamp med tanke på hvordan Man Utd. opptrer på hjemmebane denne sesongen så mener jeg at nå må vi legge dette tilside. United startet bra, faller bakpå, skaper lite, men en deilig scoring på slutten viser hva som bor i dette laget. Det skulle strengt talt bare mangle, at å skulle spille så mange kamper med så mye skader ikke skulle påvirke prestasjonene på banen. Se bare på hva en «bitter» Klopp fyrer løs med så fort «dem» avgir poeng. Sånn er spillet og kun et mesterlag kommer seg igjennom slike perioder.

Jeg tar ihvert fall av meg hatten for Ole Gunnar og jeg ser virkelig frem til at sommervinduet for Manchester United skal forsterkes ytterlig. I mine øyne bør det ikke være mange brikker før Manchester United lirer av seg en skikkelig tittelkampen og vinner Premier League igjen🏆 Fokuset nå må være å beholde 2.plassen og drive en form for «psykisk terror» mot Man City og de andre lagene bak oss. Alle vet at fotball også er et psykisk spill, og jeg mener at Manchester United må fortsette å «bygge» en frykt som våre motstandere skal få kjenne på når dem vet at Man Utd. er deres neste motstander.

Vedrørende de Gea situasjonen som er like brennhett som solen in Sahara ørkenen så føler jeg meg ganske sikker på at han får plassen tilbake ila ukes tid. Han har vært borte i ca. 2 uker i forbindelse med fødsel før han var borte på landslagssamling og for meg viser Solskjær styrke ved at spanjolen må «trene» seg inn igjen etter så langt fravær. Hva som skjer med keepersituasjonen i Manchester United i fremtiden kan kun Ole Gunnar svare på, det eneste som er sikkert er at hverken de Gea eller Henderson vil være 2.keeper neste sesong og her må en av tidenes «keepernøtter» løses.

Personlig holder jeg en knapp på de Gea, selv om et mesterlag fullt av engelskmenn er min drøm for Manchester United. Kane og Sancho er hjertelige velkommen, sammen med en stopper❤️🤍🖤 United 4 life👺

Du finner Unitedtim på sosiale medier her:

Instagram HER

Facebook HER

Tik Tok HER