Europas største spisstalent!

Kampene ruller på i sesonginnspurten, Manchester United viser solid form og er uten tap på de siste 14 kampene. Det var ingen tvil om hvilket lag som var favoritter, men noe av “sjarmen” med engelsk fotball er uforutsigbarheten. I dag har jeg hatt Man Utd.`s to forrige kamper på The Amex Stadium i bakhodet. Her tapte United 0-1 og 2-3, og ingen lang motivasjonstale burde vært nødvendig, her burde det være nok om Solskjær kun minnet spillerne på disse to tapene. Et Brighton- lag med godt tak på United som nylig har hatt sterke resultater bak seg som uavgjort mot Wolves, Leicester og seier mot Arsenal. En seier var nødvendig i jakten på en Champions League plass som er et minstekrav for en klubb på Manchester United`s størrelse. Det er altfor mange lag som kjemper om de to siste plassen i CL, så det var knapt rom for feilskjær. På topp ville jeg se en Ighalo fra start med sin muskelkraft og målteft sammen med Rashford og Martial, men jeg er dessverre ikke klubbens manager som sikkert mange er glad for, så dette får Solskjær løse. #InOleITrust. 🙂 

Prakteksemplar av en 1.omgang!

Knalltøft av Ole å spille med så offensivt lag og igjen ser man konturene av en første 11`r. Laget stod høyt med gode bevegelser hvor Bruno var hærfører nok en gang. Hans stolpeskudd etter 12 minutter var første skremmeskudd og denne mannen slutter aldri å imponere (bank i bordet). Høydepunktet for meg var Mason Greenwood nok en gang, han klinker inn sin scoring nummer 13 for sesongen. Jeg minner om at han knapt har fylt 18 år og Greenwood er uten tvil det største spisstalentet i Europa, denne gutten kan bli så god han bare selv vil, merk mine ord. Mason var alene grunnen til at jeg ikke ville ha Haaland til United fordi Mason er et større talent i mine øyne og da er det ikke mine “united øyne” som svarer, tallene hans i verdens beste liga gjør det. For United fremover så blir det ekstremt viktig å få med Pogba i medgang slik at han vil vise seg fra sin beste side. Tanken på en United-midtbane med Pogba og Fernandes bør gi de fleste som elsker fotball vann i munnen. En perfekt 1.omgang av United!

2.omgang med en perfekt start..

Da Bruno klinka inn sin 2. og kampens 3. scoring kunne man “trygt” si at kampen var avgjort uten at man kunne senke skuldrene ute på gressmatta. Fokuset ble holdt helt inn, flere fikk verdifull spilletid og Manchester United viser nok en gang at laget er på vei mot toppen av engelsk fotball igjen anført av formspiller nummer en i Premier League, Bruno Fernandes som scoret sitt 6 mål for Man Utd i kveld.

Bruno Bruno Bruno, he’s from Sporting like Cristiano.

He goes left, he goes right, makes defenses look like shite,

he’s our Portuguese Magnifico

Mange sier: “det er bare Brighton, det skulle bare mangle”. Hvis du følger engelsk fotball tett så vet du at lag som kjemper for å overleve er de verste å møte i sesonginnspurten!

Tusen takk Ole Gunnar!

 

 

 

 

Manchester United sin motstander i semifinalen er klar

Man City. er regjerende mester, Arsenal har vunnet verdens eldste turnering flest ganger med sine 13 trumfer. Vårt elskede Manchester United har vunnet FA-Cupen 12 ganger. Arsenal og Manchester United deler rekorden med tre dobbeltseire hver(vinnere av ligaen & fa-cupen, samme år). Nå er Man Utd. kun 2×45 minutter unna en ny finale på Wembley hvor det forsmedelige finaletapet mot Chelsea i 2018 skal hevnes!

I årets semifinale skal Man Utd. møte Chelsea.  Det blir en knalltøff batalje, men troen på en ny seier og et nytt trofe` er urokkelig.

I den andre semifinalen blir det Arseanal vs Newcastle eller City.

WE ARE THE FAMOUS MAN UTD. AND WE`RE GOING TO WEMBLEY!

 • Hva tenker dere om trekningen?
 • Tar Manchester United sin 13 FA-Cup tittel i år?

Funfact: Den første finalen i FA-Cupen ble spilt allerede i 1872.

 

På vei til Wembley!

I dag hadde jeg en uggen følelse i kroppen, sannsynligvis først og fremst fordi jeg var ganske sikker på at Ole Gunnar ville rotere på spillertroppen. Usikkerheten skyldtes matchform samt at det er stor forskjell på nivået på spillertroppen, men spiller du på Manchester United er du god nok. Dette minner meg litt om hva Ronny Johnsen fortalte meg da den engelske pressen spurte Eric Cantona om hva han (Cantona) synes om de to nordmennene som hadde ankommet Manchester United (Ole Gunnar og Ronny) hvor han svarte: “If they are here, they are good enough”. FA-cupen er verdens eldste turnering og United var store favoritter før kampen, samt at FA-Cupen og Europa League er klubbens sjanser til trofeer denne sesongen. Skulle United fortsette denne massive fremgangen måtte dem som fikk sjansen ta vare på “sin” mulighet samt at samtlige spillere måtte være 100% fokusert. Spiller man for en klubb som vår burde dette være det minste problemet.

Godkjent 1.omgang?

Jeg vil svare ja selv om de store sjansene uteble, det som er deilig å se er nye spillere som Mata, Ighalo, Bailly, Lindard og Dalot få spilletid. Mange av disse spiller for fremtiden og Diogo Dalot ble beskrevet av vår tidligere manager Jose` Mourinho som det største backtalentet i Europa, men han har en tilnærmet umulig oppgave med å “danke” ut Wan-Bissaka som er et unikum defensivt og verdens beste back defensivt. Skulle Wan-Bisakka bli like god offensivt lukter jeg da den første backen som Ballon d`Or vinner? Neppe siden backer sjeldent eller aldri vinner, men så god kan han bli. Uansett så kan man vel si at ingen raketter ble fyrt av i en omgang som ebber ut med 0-0 hvor United har kontrollert selv om Norwich har hatt den største sjansen da Rupp fyrer av og Harry “big man” Maguiere blokkerer. Norwich ligger bakpå, hvor United triller ball så taktikken til hjemmelaget er det ingen tvil om. Uansett så MÅ Man Utd. opp et par hakk for denne klubben skal til Wembley”. Mye endringer skaper urytme og med ny kamp allerede tirsdag er det noe alle forstår. Selv om Viasat studio ikke var helt med på den med Morten Langli i spissen.

Vår tids` Solskjær?

Ahh, denne fantastiske mannen fra Nigeria, Odion Ighalo. Han klinket inn 1-0 på en måte som må gjøre Ole Gunnar stolt, perlen som ble kalt et panikkjøp av Erik Thorstvedt leverer nok en gang da han setter inn sin sjette scoring på 12 kamper. Han har tatt Man Utd. med storm og har virkelig inntatt sin egen versjon av “Solskjærrollen” i dette magiske Manchester United- laget her. Etter kampen sendte jeg en sms til hans agent og takke han for at han “ordnet” Ighalo til oss. Mitt intervju med Ighalos agent kan du lese her. Tenk hva denne mannen kunne levert med mer spilletid og i trespann på topp sammen med Martial og Rashford? #vannIMunnen. Uansett så er det perfekt konkurranse med det største spisstalentet i Mason Greenwood. Dessverre “sovnet” United-forsvaret da Cantwell satte inn 1-1 kun 15 minutter før slutt og ekstra omganger var det siste United trengte foran et knalltøft kampprogram.

Nervepirrende….

United triller ball, svetten renner mens negler bites… United har målfarlige spillere på banen som Greenwood, Martial, Rashford, Ighalo, Pogba og Fernandes og “el capitano” Harry avgjør.  Man føler seg 50 kg lettere og nå er Man Utd. kun 90 minutter unna Wembley! Vår 13. FA- cup tittel er et skritt nærmere.

United, Man united,
We’re the boys in red and we’re on our way to Wembley!
Wembley, Wembley,
We’re the famous Man united and we’re going to Wembley,
Wembley, Wembley,
We’re the famous Man united and we’re going to Wembley
Ha en strålende lørdag så ser vi i morgen hvem som blir motstander i semifinalen!
United 4 Life

 

 

Liverpool inn i en gjev klubb!

Dessverre kom den dagen ingen har venta på, vår argeste rival ble dessverre ligamester, jeg skriver dessverre fordi lite er mer “artig” i fotballverden enn når din argeste rival har gått 30 år uten å vinne Premier League tittelen. 30 år er ufattelig lenge, tenk på alle de barna som ble tvangskledd i supporterutstyr av pokalhungrige fedre som gikk rundt å ropte “five times” med en klar assosiasjon til scousernes fem Champions League/ Serievinner- cup titler. Ja, dem vant ifjor, men når ditt eget lag vant Champions League/ Serievinner- cupen i 1984 og neste i 2005 samt at siste Premier League- tittel kom i 1989/90 sesongen burde det vel komme en serietittel før eller siden når man er et “topplag”? Hvert fall hvis man skal overbevise sin neste generasjon om at Liverpool er “best”.

Det er vanskelig å kjenne på hva 30 år er av tid så her har dere en liste over hva som var “hot” sist gang Liverpool vant et seriemesterskap:

 • Klinkekuler var den “hotteste” leken.
 • Bokserien ” den vesle vampyren” var den kuleste boken å lese.
 • Samle CD`r som Absolute Music, McMusic og Yabba- Dabba- Dance kom ut og ble en stor hit i de 1000 hjem.
 • Adidas joggebukse med knapper oppover beina, Fruit of the Loom, Levis og Diesel var “hot” på motefronten.
 • Buffalo sko var en slager blant de unge.
 • Fredagens høydepunkt var en tur på den lokale videosjappa for å leie en film på en VHS kassett.

Scouserne inn i et gjevt selskap…

Alsaker har påberopt (han er alene om det) at dette Liverpool- laget er det beste i Premier Leagues historie, noen mener også at Pippi Langstrømpe er verden sterkeste jente i virkeligheten, så vi har alle vår rett til å ha forskjellige meninger.  Det jeg stusser mest på er denne laaaaaaange tørken uten et seriemesterskap hvor de likevel synger ut over Anfield “18 times” …I mine øyne er det flaut når man skal gå rundt å hele tiden skulle “fjase” over noe som skjedde for så lenge siden. Uansett, nå er Liverpool inne på en “gjev” liste i England over lag som har vunnet Premier League tittelen en gang, andre lag på denne listen er Blackburn og Leicester. En annen hyggelig “greie” sett med scouserøyne, endelig fikk flere enn Liverpool spillere som James Milner og Michael Owen en PL- tittel! James Milner vant som City spiller og Owen måtte rømme Liverpool by for å vinne tittelen hos Manchester United.

Her er forøvrig hele listen over lag som har vunnet Premier League og hvor mange ganger:

Et suverent lag?

En ting som vi kan være enig om er at Liverpool er det beste laget i England denne sesongen, og kanskje det beste i verden for øyeblikket. Er dem så suveren som tabellen tilsier? Nei, nei, nei og atter nei. Den eneste grunnet til at Liverpool vant ligaen såpass kontrollert er fordi vår lyseblå lillebror har underprestert kraftig og “vi” andre som er resterende av topp seks lagene er dessverre et skritt bak selv om Man Utd. garantert vil kjempe om tittelen fremover. Jeg sier ikke at Liverpool ikke hadde vunnet, men aldri i livet om dem hadde vunnet på denne måten i en “normal” sesong.  Dette minner meg på mange måter om da Leicester tok et sensasjonelt Premier League- gull under deres manager Claudio Ranieri. Dette var en sesong hvor Leicester hadde stang inn, mens topp seks lagene hadde stang ut. Uansett et fortjent ligagull hvor omstendigheten matchet det sportslige.

Nå er det bare å trekke pusten dypt og “vips” så er denne hendelsen glemt når vi våkner imorgen.

Kamp nummer 13 uten tap!

“Chillmode”

De to foregående døgnene har vi tilbrakt i Stavanger, hvor Prekestolen var målet. Avreise fra Stavanger-Oslo, måtte skje tidlig så jeg rakk hjem til kampen med god margin. Det var 7,5 timer hjem i bil, nok av tid til å reflektere over hvilken vei dette Manchester United laget er på vei. Det er mange år siden jeg har sett et så sterkt United lag, et lag som kun vil bli sterkere. Garantert. Sterke ord, men sannheten vil alltid være sannheten. Når det gjaldt dagens hjemmekamp mot Sheffield United så er dette nok en kamp man “må” vinne. Et hardtarbeidende Sheffield lag som måtte spille uten “vår egen” Dean Bradley Henderson da utlånte spillere ikke kan møte sin “arbeidsgiver”. Personlig kunne jeg ikke brydd meg mindre. Uavhengig hvem Man Utd. spiller mot er troen alltid på seier, her er Sir Alex Ferguson sin tro og vinnerskalle adoptert!

En perfekt utført omgang….

Her skal jeg ikke gå rundt grøten! En perfekt omgang, kruttsterkt lag og et av de beste offensive United- lagene jeg har sett på flere år. Det at Ole Gunnar vet hva han driver med har jeg aldri tvilt på, i dag tok han tøffe avgjørelser som å sette formsterke McTominay og Fred ut av laget for å gi spilletid til Pogba og Greenwood, at James ble satt ut var ventet grunnet svak form over tid. Det å skulle representere Manchester United krever 100% fokus til enhver tid og i dagens lag som også er et av de sterkeste jeg har sett på flere sesonger skulle det bare mangle at “stjerner” også må rullere. 1.omgangen var perfekt i mine øyne, den er svekket når det gjelder taklinger etc, men United “eier” denne omgangen fra start til slutt. To deilige mål av franske Martial etter assists fra Rashford og Wan-Bissaka som er i ferd med å levere sin sterkeste sesong i Unitedtrøyen siden overgangen fra Monaco. Et lag med Rashford-Martial-Greenwood foran og med Pogba og Fernandes bak skaper og vil alltid skape trøbbel offensivt uansett motstander. Rett og slett nydelig av Manchester United.

Tony Martial came from France

English press said he had no chance

50 million down the drain

As Tony martial scores again!

 

Tony who?

2.omgang som første… United herjer, Bruno og Pogba briljerer og Marcus jobber sokkene av seg… Martial- sangen som er skrevet over går på repeat i skallen! Jeg elsker den sangen. Like deilig som det var at United scoret sitt første hatrick på syv år i PL. var det at Bruno og Pogba storspilte sammen på dette laget. Mange tenkte at “jo flere kokker jo mer søl”, men dette ble motbevist i dag og jeg er ganske sikkert på at det vil fortsette slik. Scottie vil nok komme inn på laget, men med så mange kamper vil alle få en fair sjangs og når man går ut så offensivt som i dag er det logisk at Matic får sjansen som “holdende midtbane” med sin rolige spillestil. Rett og slett en nydelig kamp av Manchester United.

Kudos til Ole Gunnar for alltid å ha troen på seg selv som trener for verdens største klubb, kudos til samme mann for at han tørr og kudos til dette vakre Manchester United laget som i hver eneste kamp for tiden viser at man er på vei til gamle mestertakter.

Who the f… said “Ole Out”?!

Hvis noen lurer: Målforskjellen er 31-3 på de 13 siste hvor 10 er vunnet!

One love, one United

 

Et lite antiklimaks?

Mine “fotballbønner” ble nesten hørt.

Jeg måtte nesten klype meg i armen da jeg våknet i dag, første tanke var: “Matchday, endelig!” Helt surrealistisk….. Det har vært en lang og vanskelig tid, men endelig er det kamp! Det kjentes rart å skulle gå inn i en kamp hvor man umulig kunne “kjenne” på form og hvordan denne skulle påvirke kveldens kamp. Dette var absolutt en av det tøffeste kampene United kunne fått rett etter en så lang periode uten kamper, Tottenham borte er tøft for alle lag og før pausen kunne man se at det var en massiv kontrast på lagene. Manchester United var bunnsolide med 29-2 på sine 11 siste kamper hvor 9 ble vunnet, lag som Chelsea og City ble slått (City 2 ganger), mens Tottenham hadde store skadeproblemer, viste svak form og var uten seire på sine siste seks kamper. Etter så langt tid har begge lag restituert, fått spillere tilbake fra skade og det var to lag ute av kampform som møttes. Før kampen var jeg sikker på at det laget som hadde gjort “leksa” si under perioden under Covid-19 ville vinne kampen.

 

En kamp om topp fire…

Jeg synes at Ole tok ut et godt lagt, helst skulle jeg sett Bailly på banen for jeg synes Maguire og Victor blir for like i spillestilen. Når man må regne med at det er flere spillere som ikke vil holde hele kampen så er Pogba og Greenwood fantastiske “jokere” mildt sagt! Jeg er lykkelig over å kunne se gutta igjen, 0-1 til pause var skuffende, men på mange måter kan man si at det dessverre var fortjent… En overraskede svak venstre side og en svak Daniel James skuffet voldsomt, men klart disse skal få tid, kamper er det nok av. Manchester United skaper lite, da det kun er Rashford som kommer til en stor sjanse i førsteomgang. Det positive fra denne omgangen var å se at Bruno fortsetter i samme spor med sin gode energi og geniale “førstetouch”. Det negative er forsvarspillet som gjenspeilte seg på scoringen av Bergwijn da han enkelt finter vekk vår kaptein, Harry Maguire. Dette United- laget kunne kun bli bedre i andreomgangen.

United MÅTTE vinne!

La meg si det med en gang: “jeg HATER når United ikke vinner!” Selv om 1-1 borte mot Spurs er akseptabelt og et fair resultat er jeg skuffet. Klart, dette ble et lite antiklimaks hvis man tenker på at man har ventet i 100 dager på å se vårt kjære Manchester United igjen. I 2.omgang starter United bedre enn i 1.omgang, hvor man ser at laget står høyere og får et par gigantiske sjanser med Martial. To kruttsterke bytter av Ole Gunnar da Pogba og Greenwood kommer innpå og det tar ikke mange minuttene før Pogba finter Dier ut i pølseboden for så å bli felt av samme man, Bruno er sikkerheten selv og ordner 1-1 fra straffemerket som er fullt fortjent. Mange lurte sikkert på hvorfor Matic kom inn på stopperplass da Victor fikk seg en smell, men her regner jeg med at Ole Gunnar ville ha innpå en mer “spillende” stopper en det Bailly er, Uansett kom han innpå da United spilte med tre mann bak i jakten på tre poeng. Jeg er skuffet over ett poeng, men er ufattelig glad for at Manchester United er tilbake, for dette laget kan kun bli bedre. Nå venter Sheffield United på onsdag klokken 1900 og da er jeg 100% sikker på det venter en seier. Det var en merkelig affære å se kamp uten tilskuere og det er ingen tvil om at fotball er ingenting uten supportere.

United 4 Life.

 

Intervju med Ronny Johnsen/ Interview with Ronny Johnsen

 

Dette intervjuet er skrevet på både norsk og engelsk, scroll lengre ned for engelsk versjon.

This interview is written in both norwegian and english, scroll down for english version.

 

Ronny Johnsen er født i Sandefjord og oppvokst i Stokke i Vestfold, han spilte for Manchester United i seks sesonger. Han vant i sin tid som United- spiller Premier League tre ganger, FA- Cupen og Champions League. Han har spilt for norske klubber som Eik-Tønsberg, Lyn, Lillestrøm og Vålerenga samt vært proff i klubber som Besiktas, Aston Villa og Newcastle i tillegg til Man Utd.

Han fikk 150 kamper og scoret ni mål for Manchester United, for Norge fikk han 62 landskamper og scoret tre mål.

 

Det har vært mye snakk om at Premier League skulle spilles ferdig eller “strykes” som man har sett i flere land, nå ble det besluttet at det skulle sparkes i gang fra 17. Juni slik at sesongen “omsider” blir avsluttet. Hvordan blir det for spillerne å skulle spille igjen under disse omstendighetene?

Først og fremst blir det uvant for oss som sitter å ser på TV med tanke på at det ikke er noen tilskuere der, men gutta er nok garantert fornøyde med å være tilbake igjen etter en så lang pause. Det er dette de elsker å drive med og det er herlig at Premier League er tilbake igjen, selv om jeg gjerne skulle sett at det så litt annerledes ut på tabellen for United sin del. Samtidig har jeg veldig troen på det som skjer rundt Manchester United om dagen. Når det gjelder tomme tribuner så er det ingen tvil om at fansen spiller en “massiv” rolle og påvirker spillerne, spesielt når laget ditt spiller på hjemmebane, da er støtten enorm og spillerne klarer å ta ut det siste lille ekstra i kampene. Når det er sagt så er man nå endelig i gang igjen så det vil være null problem for spillerne å være motivert og holde tenningen gjennom den avsluttende fasen av sesongen. Personlig gleder jeg meg enormt til å se Manchester United og Premier League igjen.

Man Utd. gikk 11 kamper uten tap, med 29-2 i målforskjell rett før ligaen ble stoppet grunnet Covid-19, det kunne ikke kommet på et verre tidspunkt sportslig sett for United sin del, hva er dine tanker rundt dette?

Det tror jeg bare er positivt, her gikk laget inn i en “pause” hvor de var “on a high”som man sier i England. Her drar man inn en god form og sterke resultater som på mange måter gjør det enklere for spillerne å “pushe” seg til å få ut det lille ekstra som trengs i sesongavslutningen. Det blir i tillegg enklere for Ole Gunnar å få med seg spillertroppen på sin filosofi og sitt opplegg rundt Manchester United. I en omvendt situasjon ville det vært mye tøffer å gå inn i en slik “pause”, men for United sin del er det bare positive ting å ta med seg. Når Man Utd. fikk en slik pause så har dem ikke bare fått Rashford og Pogba tilbake fra langtidsskader, men man har fått restituert samt jobbet forebyggende mot skader slik at mange har fått trent seg skikkelig opp igjen. Ingen ønsket en slik pause, men da den nå dessverre kom så tror jeg det bare har slått ut positivt for Manchester United sin del. En skadefri tropp gir Ole Gunnar mye mer å “spille på” når det gjelder det å skulle ta ut riktig lag til riktig tid, man har sett tidligere i sesongen at en del spillere har spilt veldig mye. Nå som laget er skadefritt og med meget gode spillere som “pusher” hverandre i tillegg, så ser man spesielt i den siste perioden en spillerglede som er med på å bygge opp en god relasjon videre mellom spillerne.

Bruno Fernandes har gjort et enormt inntrykk fra sitt første spark på ballen i United-trøyen, tror du han kan være den typen som blir avgjørende når det handler om det å skulle kjempe om Premier League tittelen vs. en plass i topp 4?

Absolutt, i tillegg til å være en fantastisk fotballspiller er han meget godt likt i spillertroppen. Jeg vet at Ole Gunnar er opptatt av personligheten til spillerne så det handler ikke bare om talent, man kan ikke dra inn en spiller som ikke passer inn i det miljøet man ønsker at det skal være i en spillertropp. Så langt ser man at Bruno Fernandes og Manchester United er en meget solid match, men skal jeg være helt ærlig med deg så var jeg litt usikker på han. Det er alltid en usikkerhet rundt hvordan spillere responderer på ting som et nytt land, lag, spillestil etc. uavhengig av hvor god man har vært i sin forrige klubb, samtidig så har man elementer som nivå og forventningspress som ikke akkurat gjør det enklere. Heldigvis er det mange fotballspillere som ikke bryr seg om sistnevnte og som bare vil spille fotball som f,eks Fernandes. Jeg er meget imponert over hva han har tilført laget, han er som en motor. Han minner meg om Paul Scholes på mange måter, hvordan han hele tiden vil ha ballen og samtidig kan han både kontrollere og påvirke kamper i stor grad. Man glemmer ofte hvor viktig rytme er i fotball og dette skapes av gode relasjoner innad i laget. Dette har satt seg enda mer etter at han kom og da løfter de andre spillerne seg også, når man nå har sett dette så kan man trygt si at Manchester United har gjort et meget godt kjøp.

Du jobber som ambassadør for Manchester United og som hovedtrener for FK Eik Tønsberg, hvordan har tiden under Covid-19 vært for deg?

Det har vært for meg som de fleste andre, det har vært meget spesielt å oppleve dette. Jeg som alle andre i klubben har vært i karantene i forhold til rollene mine både her i Eik Tønsberg, men også i Man Utd. Når det gjelder min rolle i Manchester United så fungerer dette slikt at jeg er med på oppdrag klubben ønsker at jeg skal delta på, man har i tillegg andre som er ambassadører på fulltid. Jeg trives ekstremt bra som ambassadør og jeg har blitt kjent med klubben på en ny og spennende måte enn fra tiden som spiller. Jeg har vært en av de som har reist mest til Asia så karantenen var logisk for meg og meget viktig at ble oppretthold, noe den så klart ble. Man Utd. har vært meget gode til å følge opp alle i denne perioden hvor dem f.eks slår på tråden for å hører hvordan det går med meg under karantenetiden. Så nå gleder jeg meg til å komme i gang igjen. Når det gjelder Eik Tønsberg så er dem (pr 18. Juni.2020) fortsatt under strenge Covid-19 regler da laget er i 3.divisjon. De har “løsnet” opp t.o.m 2.divisjon så forhåpentligvis er vi også snart i gang igjen 100%. Det har vært en tøff periode som har vært vanskelig for mange, ikke minst for den sosiale biten som er rundt fotballen. For oss er hovedfokuset at det skal være gøy, så man mister mye i en slik periode. For Eik Tønsberg har det vært frivillige treninger i denne tiden hvor det har vært permitteringer for å holde formen vedlike og det har spillerne satt pris på. Nå gleder vi oss virkelig til vi kan sette igang igjen og jeg forstår virkelig ikke hvorfor man holder igjen 3.divisjon enda, det er er helt ubegripelig for meg.

Du fikk ikke helt den starten du ønsket som hovedtrener for FK Eik Tønsberg grunnet Covid-19, hvordan har du holdt laget i gang i denne perioden ?

Først å fremst så har jeg en bra gjeng med spillere som ønsker å trene, vi har hatt mye dialog på Facebook og Teams hvor man legger ut ulike treningsprogrammer etc. Vi har i tillegg gode trenere som legger ut øvelser slik at man kan se hvordan disse skal gjennomføres sammen med ulike konkurranser for å “trigge” konkurransen spillerne i mellom. Vi hadde en test forrige uke og den viste at spillerne våre har holdt koken og trent meget godt under restriksjonene som Covid-19 krever. I tillegg er som sagt det sosiale viktig slik at alle føler seg som en del av en spillergruppe, så det er noe vi har fokusert på i tillegg.

Du har spilt sammen med mange gode spillere gjennom din karriere, hvilken spiller er den beste du har spilt med og hvorfor akkurat han?

Jeg pleier å si til folk som spør meg om dette at det er dårlig gjort å trekke fram kun en spiller på det fantastiske laget jeg var så heldig å være en del av. Her er det nesten rettferdig å trekke frem hele laget, hvor jeg enkelt kunne forklart hvorfor dem hadde fortjent det. Jeg trur jeg svarer forskjellig på dette spørsmålet omtrent hver gang noen spør meg, men skal jeg svare i dag så vil jeg nok si Paul Scholes på grunn av typen spiller han var. Han kunne styre alt i en kamp fra sin midtbanerolle, ville han ha tempo ned så gikk tempo ned og omvendt, i tillegg så hadde han krutt i støvlene og en presisjon på pasningene sine som ingen omtrent hadde sett maken til. En annen spiller er Ryan Giggs, Englands mestvinnende og en magisk fotballspiller. Man har Beckham, van Nistelrooy og Stam som også brillierte og slik kunne jeg dratt gjennom hele troppen for vi hadde et utrolig godt lag den gang. Jeg var virkelig heldig som fikk spille med så mange gode fotballspillere. Det var skyhøyt nivå på treningene og alle ville briljere, så på mange måter var det nesten enklere å spille kamper og det sier litt om kvaliteten på dette Manchester United laget. Tenningsnivået var massivt på trening og man skulle virkelig være fokusert med 100% innsats, og tro meg, hvis du ikke hadde det så fikk du høre det av de andre spillerne. En slik tropp og holdning er noe jeg selv ønsker og det ville jo være en drøm for oss trenere hvor spillerne tar et slikt ansvar innad i laget når det gjelder å holde hverandre oppe.

Manchester United ser sterkere ut enn på lenge, ser vi et lag som kan kjempe om Premier League tittelen allerede neste sesong?

Det tror jeg så absolutt og det ser vi med den formen som laget viste før det ble stopp. I tillegg så vil spillerne og spillerkjøp som klubben har gjort så langt være helt avgjørende. Jeg må være så ærlig å si at troen på et nytt ligagull er mye større nå enn hva den har vært tidligere. Nå ser man et mer samlet lag og spillere som drar i samme retning som er vesentlig for å lykkes, og jeg er ikke i tvil om at United vil lykkes på den veien vi kan se at de er på vei nå.

Det kan fort bli lenge til vi ser tilskuere igjen på de ulike stadionene, hva er ditt beste råd til utålmodige fotballsjeler?

Vi får krysse fingrene for at “project restart” går bra slik at man kan åpne opp for tilskuere under trygge omgivelser snart. Pr. nå skal det spilles for tomme tribuner i England og det bli spennende å se hvordan det blir med antallet fysiske personer på stadion når dette blir avgjort til neste sesong. Vi vet hvor mye fotballen betyr overalt for lokale og verden over. Inntil videre får vi støtte laget så godt vi kan hjemme i stua og tenke at en dag passert er en dag nærmere på stadion til vårt kjære lag.

Mason Greenwood er kun 18 år og har allerede scoret 12 mål for Manchester United, hva tror du Man Utd. fansen kan vente seg fra stjerneskuddet i tiden fremover?

Jeg har kjent til Mason en god stund og Manchester United har passet godt på han under hans utvikling, han er et kjempetalent som har utviklet seg riktig og han har tatt vare på sjansene når han har fått dem på førstelaget under Ole Gunnar. For Greenwood er nok “matching” til dette nivået den riktige måten som man ser at Solskjær har gjort så langt, i tillegg vet alle at Ole Gunnar ikke er redd for å gi unge talenter en fair sjanse. Uten at jeg skal legge noe mer press på han så ser jeg på han som et fast inventar på laget fra neste sesong og jeg gleder meg virkelig til å følge med videre på Mason Greenwood. Unge spiller som har et slikt potensialet skal uten tvil og vil uten tvil få sjansen i Manchester United. Det er i klubbens DNA å jobbe på denne måten rundt unge spillere.

Til slutt, Ole Gunnar har hatt stor suksess med sine spillerkjøp til Manchester United med blant annet Fernandes, hva ser du på som de viktigste faktorene når en manager skal gjennomføre sine spillerkjøp?

Ting som Ole Gunnar ser på bortsett fra talent er personlighet slik at man passer inn i laget. I tillegg er det viktig at spillerne utfyller hverandre på trening, kamper og i garderoben. Det å “hente inn” spillere krever en grundig undersøkelse når det gjelder behov. I en klubb som Manchester United hvor en del av klubbens policy er å utvikle egne spillere så er det viktig at man “passer” på dette så man ikke hindrer utviklingen til egenproduserte spillere. Det er en balansegang hele veien som klubben har lykkes med som du sier 100% under Ole Gunnar. Jeg har sett en del U-kamper til Manchester United og det er mye lovende talenter her som vi garantert vil få se mer av i fremtiden, det er virkelig morsomt å følge med på en slik utvikling.

 

Sjekk gjerne ut Unitedtim på sosiale medier:

Følg Unitedtim på Facebook her

Følg Unitedtim på Instagram her

Følg Unitedtim på YouTube her

 

 

 

 

Ronny Johnsen was born in Sandefjord and raised in Stokke in Vestfold, Norway. He played for Manchester United for six seasons were he won the Premier League three times, the FA Cup and the Champions League once. He has played for Norwegian clubs such as Eik-Tønsberg, Lyn, Lillestrøm and Vålerenga. Ronny Johnsen has also played for clubs like Besiktas, Aston Villa and Newcastle in addition to Man Utd.

He played 150 games and scored nine goals for Manchester United, he played 62 international matches and scored three goals for Norway.

 

There has been a lot of talk about the Premier League being played out or “deleted” as has been seen in several countries, now it has been decided to start the Premier League again so the teams could finish of the season from June 17th. How do you think it would be for the players to play again under these circumstances ?

First of all, it becomes so strange to us who sit at home watching TV considering that there are no supporters at the stadiums. The players are guaranteed happy and motivated to be back on the pitch after such a long time without playing games. This is what they love to do and it’s fantastic that the Premier League are back, although I’d like to see Man Utd. on a higher place at the Premier League table. At the same time, I have a lot of faith in what’s happening around Manchester United. When it comes to play for empty stadiums, there is no doubt that the fans play a “massive” role and influence the players, especially when your team plays at home. The support are massive and often you could see that the players manage to give the “little extra” during these matches. With that said, football are now finally back in action so it will be no problem for the players to stay motivated and give it a 100% going through the final phase of the season. Personally, I am really looking forward to seeing Manchester United win games again.

Man Utd. played 11 games without losing and with 29-2 in goal difference just before the league was stopped due to Covid-19, it couldn’t have come at a worse time for United, what are your thoughts about this?

I think that’s just positive, here the team went into a “break” when they were “on a high”. Here you bring in a team that are on a winning stream with strong results that in many ways make it easier for players to “push” themselves to get that little extra needed from themselves during the last part of the season. In addition to that it will be easier for Ole Gunnar to get the squad to follow his thoughts and his philosophy around Manchester United as a football club. In a opposite situation, it would be a lot tougher to go into such a “break”. But for United, now it’s only positive things to bring on to this path for the club. When Man Utd. now have finished this “break” they not only got Rashford and Pogba back from long-term injuries, but the whole squad have been recovered as well as worked preventatively against injuries that many players have been exposed to during the season. Nobody wanted such a “break”, but when it unfortunately came, I think it just turned out positive for Manchester United. An injury-free squad gives Ole Gunnar a lot more players to use when it comes to picking out the right team for the right game, earlier in the season you could see that some players have played to many games in a row an you could almost “expect” wich players that would play. Now that the team is injury-free and with so many high-quality players who will “push” each other. In the last period you could see a happy group of player’s and that helps to build a good relationship between the players on and off the pitch.

Bruno Fernandes has made a huge impression from his first kick on the ball in the United jersey, do you think he can be the type of player that becomes crucial when it comes to fighting for the Premier League title vs a place in the top 4?

Certainly, in addition to being a fantastic football player, he is very well-liked in the squad. I know that Ole Gunnar is passionate about the personality of the player so it’s not just about talent. You can’t bring in a player who doesn’t fit into the environment, you want it to be a player that “fits” into the squad and the whole enviroment. So far you can see that Bruno Fernandes and Manchester United are a very solid match, but if I’m honest with you I was a little unsure of him. There is always uncertainty about how players respond to things like a new country, a new team, style of play etc. regardless of how good they have been in their previous club and at the same time there are elements such as level of the league, expectations and pressure that do not exactly make it easier for new players. Fortunately, there are many footballers who do not care about this and who only want to play football, such as Fernandes. I am very impressed with what he has added to the team, he is like an engine. He reminds me of Paul Scholes in many ways, how he wants the ball all the time and at the same time he can both control and influence matches to a great extent that only he could. You often forget how important the rhythm is during a game and for me this is created by good relationships within the team on the pitch. Since Bruno came to Man Utd. you can see that many of the other players “lifted” themselves with 20% on the pitch. So what you have seen so fare, you can safely say that Manchester United have gotten a very good player in Bruno Fernandes.

You work as an ambassador for Manchester United and as the manager of FK Eik Tønsberg in Norway, how has the time during Covid-19 been for you?

It has been to me like most others, it has been very special to experience this. I, like everyone else in the club have been in quarantine in relation to my roles both here in Eik Tønsberg but also regarding Man Utd. When it comes to my role at Manchester United as an ambassador I work were and when the club wants me to participate in events etc for Man Utd. The club also have others who are full time ambassadors. I enjoy beeing an ambassador and I have become acquainted with the club in a new and exciting way than from the time of playing at Man Utd. I have been one of those ambassadors who have travelled the most to Asia so the quarantine was logical to me and very important to maintain. Man Utd. have been very good at to give me call just to hear how I am doing, so everyone during this time at Manchester United have been great. So now I’m looking forward to getting started again. When it comes to Eik Tønsberg, they (as of June 18, 2020) are still under strict Covid-19 rules since the team are in the 3rd division. They have “loosened” up to the 2nd division so hopefully we will be back again 100% soon. It has been a tough time that has been difficult for many players and the staff. Also for the social part that is around football. For us, the main focus is that it should be fun to play so you lose a lot of being a fotballer during a time like this. For Eik Tønsberg there have been voluntary trainings during Covid-19 were there have been trainingprograms that maintained the players physical condition and the players have really appreciated that. Now we are really looking forward so we can start to play and train again soon and I really do not understand why they are holding 3rd division back regarding the rules. This I can not understand.

You didn’t quite get the start you wanted as the manager for FK Eik Tønsberg due to Covid-19, how did you keep the team going during this period?

First of all, I have a good bunch of players who wants to train. We have had a lot of the dialogue on Facebook and Teams where you put out different training programs etc. We also have several good assistants at Eik that showed the trainingprograms to the players how it should be done, together with different competitions to “trigger” the competitive side in the players. We had a test last week and it showed that our players have followed the trainingprogram and trained very well under the restrictions that Covid-19 requires. In addition to this, like I said, it is important to be social so that everyone feels like part of a group. This is something that we have focused on as well.

You have played with many good players throughout your career, which player is the best you have played with and why do you choose him?

I usually tell people who ask me this that it is unfairly to mention only one player because of the amazing team I was so lucky to be a part of. Here it is fair to highlight the whole team and I could easily explain why they deserved it. I think I have answered this question differently every time someone asked me this but if I answer you today I would probably say Paul Scholes because of the type of player he was. He could control everything in a match from his midfieldrole. He could slow down the games and when the games slowed, he just picked up the pace and totally changed the game if he wanted to, plus he had “bullets” in his boots and a precision to his passes that no one had ever seen. Another player is Ryan Giggs, England’s most-decorated player and a magical footballer. Then you have players like Beckham, van Nistelrooy and Jaap Stam who also were brilliant and so I could go on and on through the whole squad because we had an incredible team in those days. I was really lucky to get to play with so many great footballplayers. One of the things I enjoyed the most, was that is was such a high level in training and everyone wanted to be the best, so in many ways it was almost easier to play matches and that says a lot about the quality of this amazing Manchester United team. The ignition level was massive in training and you really should be focused a 100%  and to give a massive effort. Believe me, if you didn’t, then you would hear it from some of the other players. Such a squad and attitude like this is something I myself as a manager would like to have in my squad because it  would be a dream for us managers to have players that take such responsibility within the team when it comes to keeping each other at the highest level they could.

Manchester United look stronger that we have seen in a long time, do we see a team that can fight for the Premier League title already next season?

I think so, we could see that with the way the team performed before Covid-19. In addition to that, the players and new players that have arrived so far at the club have been crucial. I have to be honest to say that the belief in a new Premier League title is much bigger now than it has been in the past. Now you see a more unified team and the players are “pulling” in the same direction that is essential to success and I have no doubt that United will succeed if they continue the path that they are on now.

It may be long before we can see supporters at the stadiums again, what is your best advice for impatient footballsouls?

We have to keep our fingers crossed that “project restart” is going to work out well so in the future they can open up to supporters in the stadiums in a safe environment soon. As of now it will be played for empty stands in England and it will be exciting to see how it will be when the number of physical persons that can be at the stadiums again will be announced. We know how much football means everywhere for locals and worldwide. So for now the only thing we can do is to support team the best we can from home and remember that a day passed is a day closer to the stadiums to our dear team again.

Mason Greenwood is only 18 years old and has already scored 12 goals for Manchester United, what do you think Man Utd. fans can expect from this “shooting star” in the time ahead of us?

I have known Mason for quite some time and Manchester United have taken good care of him during his development, he is a massiv talented young player who has developed the right way and he has taken good care of his chances on the pitch for the the first team under Ole Gunnar. For Greenwood, to let him play a bit at a time so that he will develop to play at this level every week is probably the right way to do. You can see so far that Solskjær has done in right so far and in addition to this everyone knows that Ole Gunnar is not afraid to give young talented players a fair chance. Without me putting any more pressure on him, I look at him as a permanent name in the starting-lineup for the next season for Man Utd. I am really looking forward to see more of Mason Greenwood in the future. Young players who have such huge potential will undoubtedly and will undoubtedly get the chance at Manchester United, this is in the club’s DNA to work this way around young players.

In the end, Ole Gunnar has had great success with the players that he have brought to Manchester United with Fernandes, among others. What do you consider to be the most important factors when a manager complements his squad with new players?

The thing that Ole Gunnar looks for in a player aside from talent is his personality so that he fits the other players in the team. In addition to this, it is important that players complement each other in training, games and in the dressingroom. The scouting of players requires a thorough “scouting”. In a club like Manchester United were a part of the club’s policy is to develop “homegrown players” it is important to pay attention to them and not to “slow down” the development of these “homegrown players” that are good enough for the first team. It is a balance all the way that the club has succeeded as you say 100% under Ole Gunnar. I have seen some youth-matches for Manchester United and there are many promising young players there, so you can be sure of to see more of them in the future, it is really exciting to follow such a development of these young players

 

Check out Unitedtim on social media:

Follow Unitedtim on Facebook here

Follow Unitedtim on Instagram here

Follow Unitedtim on YouTube here

En ettermiddag med Ronny Johnsen

 

I går var en bra dag, det er med stor ydmykhet og respekt jeg møtte Ronny Johnsen i Tønsberg for et intervju som kommer senere her på Unitedtim. Norge har hatt mange store fotballspillere og Ronny Johnsen er virkelig en av de største Norge har hatt i mine øyne. Han er alltid like hyggelig og ydmyk, og han han bærer ikke preg av å ha levd et liv som en meget suksessrik fotballspiller som mange bare kan drømme om. En stor og ydmyk mann som jeg har stor respekt for. Han har vunnet “the treble” og har spilt fast på et av tidenes sterkeste Manchester United lag, en prestasjon jeg neppe tror vi vil få se av en nordmann igjen. I hvert fall som spiller, null press Ole Gunnar…..

Litt om Ronny Johnsen…

Ronny Johnsen er født i Sandefjord og oppvokst i Stokke i Vestfold, han spilte for Manchester United i seks sesonger og fikk med seg over 130 kamper for klubben. Han vant i sin tid som United- spiller Premier League tre ganger, FA- Cupen og Champions League. Han har spilt for norske klubber som Eik-Tønsberg, Lyn, Lillestrøm og Vålerenga samt vært proff i klubber som Besiktas, Aston Villa og Newcastle i tillegg til United.

Han fikk over 150 kamper og scoret ni mål for Manchester United, for Norge fikk han 62 landskamper og scoret tre mål.

Intervjuet..

Jeg møter Ronny Johnsen utenfor Peppes i Tønsberg, ydmyk og høflig sier han: “halla” og rekker ut knyttneven for en god gammeldags “fistbump”. Vi trasker opp i 2.etasje, prater litt løst og fast rundt bordet før selve intervjuet begynner.  Etter ca 40 minutter er vi ferdig, gode samtaler rundt Covid-19, Manchester United og Mason Greenwoood er bare noen av samtaleemnene vi snakket om. Dette intervjuet kommer her på bloggen Unitedtim, på min Facebook-side Unitedtim (trykk her). Intervjuet ble filmet og vil bli lagt ut på min YouTube-kanal Unitedtim når det er klart (trykk her for Unitedtim på YouTube ) ila. en ukes tid.

Her er noen bilder fra intervjuet:

 

 

Ha en flott Torsdag 🙂

 

Endelig kamp og et møte med en “treble winner”

Endelig er vi her, endelig kan vi se noe positivt som skjer! Personlig har jeg vært skeptisk til oppstart så raskt og den følelsen ble ikke akkurat svekket da kampen mot Stoke forrige uke ble avlyst grunnet en positiv Covid-19 test av bortelagets manager, eller at en Norwich- spiller testet positivt på Covid-19 da dem spilte mot vår kommende motstander. Uansett så er det for mange egeninteresser som påvirker oppstart og for meg er “project restart” å “gamble”, men nå skal jeg bare nyte at vi endelig får se våre kjære gutter igjen førstkommende fredag. Så får vi alle krysse fingrene for at det går bra.

En deilig uke..

Denne uken skal jeg treffe den tidligere “treble winner” Ronny Johnsen igjen for et nytt intervju som kommer senere på Unitedtim i sosiale medier, her skal vi snakke om hvordan den siste tiden har vært, ulike ting fra hans karriere samt dagens Manchester United lag. Jeg skal også filme slik at dere kan få se intervjuet på min YouTube kanal Unitedtim så snart dette er klart.

Linken til min YouTube kanal finner du her og jeg blir veldig glad hvis du trykker på “abonner knappen“. Denne kanalen er gratis og det vil den alltid være. På kanalen vil jeg dele reiser, kamper, events og intervjuer med tidligere United- spillere samt at jeg vil kjøre Q&A og mye mer. Rett og slett en “video versjon” av bloggen, men med forskjellig innhold

Fortsetter fremgangen?

På fredag venter Tottenham borte, men fortsetter fremgangen? Spurs var svært skadeutsatt og viste en nedadgående formkurve, mens Manchester United viste kruttsterk form på sine 11 siste kamper før Covid-19 satte en hindring på fortsettelsen. Pogba er tilbake og min favoritt på dagens Man Utd.- lag, Marcus Rashford, er tilbake og med 29-2 i målforskjell på siste 11 kamper hvor laget har vunnet ni og spilt to uavgjort så må man krysse fingrene for at dette fortsetter. Legger ved her at City ble slått to ganger og Chelsea en gang på disse kampene.

Mine tanker om kampen…

Min to største tanker er:

 1. Hvilken formasjon skal United spille nå som alle er skadefrie?
 2. Bør Ole Gunnar finne plass til Pogba fra start?

Tanker rundt det første er at United bør spille 4-3-1-2 på grunn av fredagens kamp blir knalltøff og her “spår” jeg at laget med den dominerende midtbanen vinner kampen. I tillegg passer denne formasjonen et skadefritt Manchester United og det er den formasjonen mitt United- hode mener er best hvis alle er skadefrie. Et annet spørsmål er hvordan vår tidligere manager Jose` Mourinho angriper kampen, han er verdens beste manager rent taktisk så dette blir garantert et herlig oppgjør. Når det gjelder punkt to så må Pogba starte, men det er ene og alene av den enkle grunn at ingen har spilt på lenge så den berømte “kampformen” er det i teorien ingen som innehar. Under andre omstendigheter ville jeg satt Pogba på benken til han ble “matchklar”. Laget United har nå er til å få “vann i munnen” av og nå er det opp til Solskjær å få alle til å fortsette den herlige progresjonen! Ikke noe press der altså.

Min drømmestart 11`r til kampen er: de Gea, Wan-Bissaka, Maguire, Bailly, Williams, Fred, McTominay, Pogba, Fernandes, Martial og Rashford.

Hvem av Bruno og Pogba som bør spiller i den berømte 10`r rollen har jeg ingen klar mening om så her stoler jeg på at Ole Gunnar har full kontroll. #InOleITrust

 

Woke up this morning feeling fine,
I’ve got United on my mind,
Ole’s got us playing the way we should,
Something tells me we`re into something good.

 

Ha en fantastisk uke kjære Manchester United venner 🙂

Vi skal alle være ekstra stolte av Manchester United under Covid-19

 

Det at vi er stolte av og ufattelig glad i klubben vår Manchester United er ingen hemmelighet, men så langt under Covid-19 kjenner jeg meg litt ekstra stolt av å være tilhenger av den største klubben i verden. Pandemien har herjet og herjer verden over, noen har tatt mens andre har gitt og det siste har Manchester United gjort til de grader. Nettopp dette varmer mitt evige røde hjerte. Det er mange som har bidratt, men akkurat nå ønsker jeg å “fremheve” det Man Utd. har gjort slik at vi alle kan være enda litt stoltere (hvis mulig) av den mestvinnende klubben i England, Manchester United.

Klubben har virkelig tatt et samfunnsansvar….

Siste kampen United spilte borte mot LASK Linz ble spilt for tomme tribuner, her kompenserte klubben rundt 700 fans som hadde bestilt billetter, men som ikke fikk reist på kampen grunnet Covid-19 med hele 245 000 pund totalt. Lite visste man på daværende tidspunkt hva som stod foran oss, men nå i ettertid så ser man enkelt at Manchester United er en klubb som bryr seg om egne fans og samfunnet vi lever i. Det er ufattelig mye penger i fotballen og mange ser på de eksemplene jeg kommer til å nevne som en selvfølge da klubben er “rik” eller spillerne er “rike”, noe som overhodet ikke er sannheten.. Man skal aldri ta noe for gitt bare fordi man har penger eller har muligheten til å gi tilbake. Man bidrar med det man kan eller har, for det kan være en krone eller en tusenlapp for deg, mens for andre kan det være mange mange mager som blir mette gjennom en lang og tøff periode.

Hvordan har klubben og spillerne bidratt?

De har bidratt på mange måter, og her er flere ting som varmer mitt medmenneskelige hjerte, og ikke noe annet en et fantastisk bidrag tilbake til samfunnet:

 • Man Utd. har refundert eller rabattert sesongkortinnehaverne, dette ble basert på resterende hjemmekamper som blir spilt for “tomme tribuner” ut sesongen.
 • Man Utd. har donert 240 000 pund til veldedige formål som har fokus på ungdom gjennom klubben sine supporterklubber verden over.
 • Man Utd. har hatt en sterkt engasjement for eldre, uføre eller handikappede i denne isolerte tiden. Her har ansatte i Manchester United samt tidligere spillere blant annet ringt for å ha en hverdagslig samtale med folk som er ensomme og som lever sterkt isolert under Covid-19.
 • Man Utd. har beholdt alle ansatte under denne tøffe perioden selvom dette “treffer” klubben sterkt økonomisk samt (skulle bare mangle) takket nei til offentlig støtte.
 • Over 80 ansatte hos Manchester United bidro til over 60 000 måltider til hardtarbeidene ansatte hos det engelske helsevesenet i Manchester og Salford.
 • Klubben fortsatte å betale lønninger til “matchday staff” til tross for avlyste kamper, dette kostet United over en million pund.

Det er mye mer enn dette hvor klubben har bidratt som f.eks det å bruke parkeringsplassen på Old Trafford til et sted hvor folk kan teste seg for Covid-19, ulike pengesummer har blitt donert til flere veldedige formål samt at klubben ikke har tatt betalt for tre utlånte spiller (utlånt klubb skulle dekke spillerens lønn). Dette gjelder spillerne Kieran O’Hara, Joel Pereira og  Ethan Hamilton.

Spillerne bidrar også..

Når det gjelder noen av de aktive spillerne så har f.eks Harry Maguire sendt ut en matkurv med en personlig hilsen til eldre i sin hjemby Mosborough som er en del av Sheffield.

(bildet er lånt av google)

En flott gest av klubbens kaptein Harry Maguire

 

En ekte Mancunian og en av mine favorittspillere i dagens Manchester United stall, Marcus Rashford, er en av flere som har bidratt på mange måter. Han har blitt hedret for sitt veldedighetsarbeid i denne pandemien hvor han samlet inn donasjoner til mat for nært 400 000 barn, hvor det totalt har blitt donert vanvittige 20 millioner pund så langt. Galskap på en herlig måte og her ser vi hvor viktig det er at offentlige mennesker som kan nå frem til så mange mennesker bidrar samt at alle bidrag er viktig uavhengig om det er et pund eller 10 pund. Som han selv skrev på sin Twitter- konto:

 

(bilde lånt fra Twitter)

Dette er bare noen av flotte tiltak som viser at i tøffe stunder er det viktig at man bidrar så godt man kan, sammen er vi alltid sterkest. Selv om et par av topp- seks klubbene i Premier League (jeg nevner ikke navn), men de slutter på “iverpool” og “ottenham” både permitterte ansatte og krevde offentlig støtte (snudde etter en stund grunnet massive protester) så viser Manchester United nok en gang for meg at klubben ikke bare er verdens største, men også verdens beste til å vise omsorg.

Manchester United 4 ever in my heart.

Ha  en riktig god god helg alle sammen 🙂  14 dager igjen……….. 🙂