Kanskje det innlegget jeg har skrevet som flesteparten vil være uenig i.

Hallo folkens♥

Kanskje blir dette innlegget det jeg har skrevet som flesteparten vil være uenig i. Jeg forventer ikke at mange skal være enig med meg, men dette er min mening og jeg vil gjerne høre din 🙂

Jeg vrir meg rundt som så mange andre sikkert etter de siste ukene hvor United`s hårreisende defensive spill samt VAR som fortsatt virker å være på Juleferie i kjent Griswold stil. Selv om VAR har lagt ned en heroisk innsats med negativ påvirkningskraft, har den defensive biten av Manchester United sviktet totalt i mine øyne. Det at man i enkelte kamper slipper inn to mål og scorer tre er ikke et ukjent fenomen, men slik Manchester United opptrer nå så må laget score minimum tre mål hver eneste kamp for å i hele tatt ha en reel mulighet til å vinne den gjeldene kampen. Det er rett og slett ikke godt nok for en klubb som Man.Utd og skulle slippe inn syv mål på tre kamper mot lag som Sheffield United, West Bromwich Albion og Everton. Det at to av disse tre kampene var hjemme på Old Trafford svir enda mer. De fleste ser at klubben har tatt “ett syv mils steg” under Ole Gunnar så langt og jeg har sagt det hele veien at denne sesongen har Manchester United sin største mulighet til å vinne Premier League eller i det minste sparke fra seg en reel tittelkamp, men da må det defensive på plass. I skrivende stund ligger United på en deilig 2.plass med plagsomme rivaler ett par armlengder unna, men det virker ikke å ha noe fokus ute i den store verden sett fra presseøyne. Vår elskede klubb vil alltid være den største i verden for pressen og la oss ta dette som et kompliment, at den røde delen av Manchester (det vil si nesten hele) skaper ufattelige mange arbeidsplasser og ikke minst meninger.

Sorry at jeg sier dette, men jeg blir gal av etterpåklokskap! Ofte ser vi supporterklubben, ved Øyvind Eide, levere kampanalyser. Jeg velger å avstå fra ordet ekspert da det er et av mange ord i dagens samfunn som blir misbrukt og har mistet sin betydning. Jeg sier ikke at han ikke er det, jeg bare avstår fra ordet. For meg er en god analyse noe som forteller om hva som skjer i en kamp vedrørende f.eks antall km lagt ned, antall taklinger, skudd, sjanser for og imot etc. Etter kampen mot WBA så kikket jeg på denne og noe er bra, men mesteparten er kun etterpåklokskap og har ingenting med en “analyse” å gjøre i mine øyne. For meg blir det altfor enkelt å sitte i etterkant å peke på hvilket valg som tas “feil” eller hva som kunne vært gjort annerledes i kampens hete. Kombinert med etterpåklokskap så kalles dette å ha en mening og man trenger verken å være Harry Houdini eller MacGyver for å sette sammen en konklusjon fra en situasjon hvor Rashford fyrer av et skudd som går til cornerflagget om at han burde valgt annerledes! Mon tro om man f.eks har glemt scoringen til Bruno mot Everton eller mot WBA? Dette kalles å spille med risiko og det hadde ikke blitt slått mange “sexy” pasninger eller scoret mange “sexy” mål hvis man skal ta valgene som foreslås som den “trygge løsningen”. Man kan alltids be de Gea spille ballen til Shaw som klinker den mot Cavani i kjent Drillo stil, men personlig foretrekker jeg spill med høy risiko. Det hadde blitt rimelig mange færre scoringer på f.eks Bruno eller Pogba som er spillere som spiller med høy risiko, hvis man til enhver tid skal velge den “safe” løsningen. Jeg er sjeleglad for at ting er som dem er offensivt, våre offensive spillere er blant verdens beste og må få lov til å utfolde seg på en måte som gjør at noen ganger mislykkes man, men mesteparten av tiden lykkes man.

Jeg sier ikke at han sier de ikke skal utfolde seg, men sett deg i en situasjon hvor du passerer midtbanen i kjent “gaselle” stil med motstandere som “kækker” deg på hælen og en tannløs j”” stormer mot deg i 110, da tar man det valget man tar i kampens hete og slike situasjoner er forskjellige hver eneste gang. Valget som tas er valget som tas. Mon tro om det berømte målet som Roberto Carlos scoret i prøve-VM i 1997 som vitenskapsmenn kalte for fysisk umulig var et hårreisende valg? Vel, jeg er glad for at han fyrte av fra 35 meter med utsiden av foten og et av tidenes mål ble skapt.

Jeg har full forståelse for at det er nødvendig med analyser og det er nødvendig for spillere og deres respektive lag for å utvikle seg videre, men for en som jobber med analyser som påpeker hva vedkommende mener burde gjøre annerledes når man gjør “en feil” klarer jeg ikke se at man har grunnlag for å mene. Dette på lik linje med dem som kommenterer kamper på tv, 100 % basert på meninger med enkle fakta eller slik som jeg ytrer nå som er en mening.

VAR eller ikke VAR..

Jeg liker ikke VAR, jeg vil ikke ha VAR fordi det ikke fungerer. Hvis det er noen der ute som mener at VAR fungerer optimalt så skal jeg være åpen for en diskusjon. Det er fullt forståelig at man ikke kan få med seg alt som dommer og jeg sier dette på vegne av alle lag, men når f.eks Pickford maltrakterer van Dijk eller når Lindelöf får øynene forsøkt fjernet da Diagne setter inn 1-0 for WBA, så burde dommerpanelet i VAR- rommet fjernes og straffes så lenge dem ikke klarer å få med seg så kraftige overtramp. Tenk at dem ser på dette flere ganger, og ikke en gang da ser dem det. Sjokkerende er et mild ord. Slik fungerer det ellers i livet ved grove overtredelser og jeg ser ikke dette på noen annen måte. Forklar meg dette: Hva hjelper det at dommerpanelet innrømmer ETTER at Manchester United har tapt hjemme 1-2 mot Sheffield United at den ene scoringen til bortelaget skulle ha stått samt Martial sin scoring aldri ha vært annullert? Dette er ingen unnskyldning for tapet, men det blir litt for lett å ha et system som “aksepterer” at mennesker som har dette som yrket gjør feil, i tillegg bekrefter sine feil uten at det skjer noe som helst ved grove forseelser. La oss håpe at VAR viser progresjon for fremtiden.

Jeg har snakket med Bobby Madley ved en tidligere anledning om VAR og du kan lese hele intervjuet HER

GGMU♥

Du finner Unitedtim på sosiale medier her:

Instagram HER

Facebook HER

Tik Tok HER

Datoen som endret klubbens historie.

For meg er Manchester United en vanvittig stor del av livet mitt, “a way of life” vil jeg beskrive det som. Det å bli “kjent” med klubben på alle områder er utrolig viktig for meg, dette for å kunne forstå og ikke minst føle hva det innebærer å være supporter for denne fantastiske klubben.

Christ…. We are not going to make it….

Manchester United spilte 3-3 mot Røde Stjerne på JNA stadion den 5 februar, dagen etter satte både spillere, klubbansatte og journalister kursen for Manchester, men flyet måtte mellomlande i Munchen for å fylle drivstoff før man skulle fly videre hjem…

Været var ille og rullebanen var full av snø og is, og en slapsete rullebane gjorde “take off” meget vanskelig.

Etter to mislykkede forsøk på «take-off» gikk det fryktelig galt på det tredje. Flyet klarte aldri å lette på slapseføret, og braste til slutt gjennom flyplassens gjerde og inn i en nærliggende bygning hvor det tok fyr. En horribel ulykke var dessverre et faktum.

Til sammen omkom 23 mennesker i ulykken eller som følge av den, blant disse var åtte spillere og tre klubbansatte.

Satte store følelser i sving hos en ung gutt….

Jeg husker første gang jeg leste om denne tragiske flyulykken eller da jeg så den på video for første gang for mange år siden. Jeg husker at jeg ikke rørte meg en millimeter under hele dokumentaren, det føltes som jeg glemte å både puste og blunke. Det var umulig å ta inn over seg det som hadde skjedd eller bare tanken på og forestille seg det en av de overlevende Harry Gregg gikk igjennom denne fatale dagen. Han overlevde og betegnes som en helt grunnet hans heltemodige innsats hvor han reddet flere liv. Han satte seg selv i stor fare, men stormet inn i den brennende flykroppen to ganger hvor han først hentet ut en liten baby og dens mor, før han så sørget for og få sine lagkamerater Sir Bobby Charlton, Dennis Viollet og Jackie Blancflower ut i sikkerhet.

Denne grusomme ulykken kostet dessverre mange mennesker livet, og flere ville det høyst sannsynlig ha blitt om det ikke var for helten Harry Gregg, som nå dessverre er gått bort. RIP♥

 

RIP♥