Det gjør så vondt at jeg er nummen

Jeg er ikke i sjokk lengre etter kampene, og det er det som er skremmende!

Etter 5-1 mot Leeds var forventningene lagt, 29 kamper til og skuffelsen er så stor at jeg har valg å “dempe” meg selv inn mot kamper på grunn av hvordan dette påvirke meg som menneske. Jeg har sagt det før og jeg sier det igjen: ” Det er ingen quick fix på det som er galt og det er heller ikke “ett svar” på hva som er galt med Manchester United”  Det at man kan “peke” på elementære ting er det ingen tvil om.

Her er hva jeg mener klubben tar eller tok for gitt basert på at man er “Manchester United”:

  1. Avgangen til Sir Alex Ferguson og David Gill i 2013. Hoppe etter disse er umulig, men her har klubben gjort en altfor dårlig jobb i etterkant med tanke på hvor man vil som klubb.
  2. Man har ikke tatt utviklingen som våre rivaler har hatt seriøst, for meg virker det som klubben “hviler” på gamle laurbær og tenke at det løser seg. Så enkelt er det ikke.
  3. Mangel på en langsiktig plan som gjelder spillestil, utvikling av spillere (egenproduserte) og bygge en bærekraftig tropp som kan kjempe om de gjeveste trofeer i mange år. Her trudde jeg klubben skulle gå riktig vei med Ole Gunnar og han tok det så langt han kunne. Pr. nå har klubben blitt svakere etter avgangen til Ole Gunnar, jeg klandrer ikke Ralf. Jeg klandrer spillerne!
  4. Pogba burde blitt plassert på tribunen så lenge han ikke har skrevet under en ny kontrakt! Bruke en spiller på utgående kontrakt (uansett hvor god man er) er som å velge hvilken ballestein man vil bli sparket i. Det gjør vondt uansett. Han tar opp en plass til en som vil være i klubben og det hindre klubben i å finne en erstatter på et mye tidligere tidspunkt. Dette ville aldri skjedd under Sir Alex!
  5. “Prosessen” vil aldri nå sine mål hvis man ikke har en strategi for fremtiden. Være manager med håndjern gagner ingen og det vil være en umulig oppgave for enhver manager. Det er bevist med Moyes, van Gaal, Mourinho og Solskjær som permanente managere.
  6. For lav målsetting! Topp 4 som målsetting for en klubb som Manchester United er pinlig, rett og slett pinlig!  Mer er det ikke å si om den saken.
  7. For mange spillere som dessverre ikke er gode nok hvis man skal kjempe om Premier League tittelen og Champions League trofeet.

Vedrørende siste punkt: 

Jeg skal ikke gå inn på navn, men det er åpenbart at troppen ikke er god nok samt at det ikke er en god mix i laget for å skape ett “lag”. Man har stjerner i verdensklasse, men hvor sultne er disse på at Manchester United skal bli verdens beste klubb igjen? Jeg snakker ikke om innsats for den ligger til grunn, men om personlige utmerkelser og egen karriere. Fra tidligere har man sett spillere som Rooney og Keane hudflette medspillere som ikke ga alt for klubben både på trening og i kamp. Dette snakket jeg også om da jeg intervjuet Ronny Johnsen, han fortalte det at å ikke gi alt til enhver tid var uaktuelt i hans tid som Man Utd. spiller. Da smalt det for og si det mild sa han uansett om det var på trening eller kamp. 110% innsats gjald 24/7.

Det har vært mange “squadplayers” under Sir Alex, men da hadde man vinnerskaller som Rooney, Keane og Schmeichel blant annet som pushet hverandre og sine lagkompiser til det ytterste pluss litt til, samt at Sir Alex hadde en egen evne til og få spillere til å prestere uansett navn og det er alfa omega for å kunne lykkes i dagens fotball. Jeg vil aldri glemme kampen der Phil Neville var plassert på defensiv midtbane mot Arsenal på Old Trafford, hvor han spilte “skjorta av ” Petit og Vieira. En utenomjordisk opptreden som beviste at man kommer langt med en “basic” ting som innsats. Her har dagens tropp så ufattelig mye å lære.

I tillegg virker det som spillerne har “for god selvtillit”, det er aldri innsats og dem “triller” ball seg i mellom og håper på at ett enkeltindivid glimrer til i noen sekunder slik at man vinner klampen. Slik jeg ser det er ikke Manchester United et “lag” lenger og akkurat det er ikke noe annet enn trist…… Se på Leicester kampen…. Nok en kamp blottet for innsats (minus Fred og de Gea) og nok en kamp hvor laget er vaksinert mot å legge ned en innsats samt det å score. Hadde laget bare prøvd!!!

Hva er veien videre?

Tja si det? For meg det være en “rød tråd” mellom hvordan klubben skal driftes og hvordan klubben skal opptre på banen. Klubben må være på samme lag som spilleren og støtteapparatet. Pr. i dag er Manchester United delt og slik kan det ikke være. Se på Manchester City, Liverpool og Chelsea?  Det sportslige er ledende og her har man en klar identitet og en målsetting om at ens egen klubb skal bli verdens beste med en manager som ikke lar seg “pelle på nesa”. Den neste manageren inn vil være helt avgjørende, og la for gudsskyld ikke det bli Pochettino. Vi trenger energi, vilje og kamplyst!  Min drøm ville vært Enrique, og må man vente til etter VM så for det være. De neste 15 årene er viktigere en den neste sesongen. Når det er sagt tipper jeg det blir Ten Hag så får vi håpe på det beste, uansett skal den neste manageren få min 100% støtte som alltid.

I tillegg mener jeg at “generasjonskiftet” må “speedes” opp og vi kan ikke ikke starte på nytt hver tredje sesong med en ny manager. Vi alle ser at å sparke Ole Gunnar ga null effekt. Det å velge manager kan gå to veier- Klopp brukte vel tre sesonger før Liverpool begynte å bli bedre, Pep brukte en sesong mens Tuchel leverte i sin første del av Chelsea karrieren. Riktignok har han fått kjenne litt på det nå. Uansett så er det langsiktig vi må tenke og når man ligger “20 poeng” etter Man City. og Liverpool i kvalitet så sier det seg selv at man har en lang vei gå, men dette laget er meget sterkt og med noen justeringer og den rette manageren så er det kun en selv som kan stoppe Manchester United.

Nå handler det om å se sesogens siste kamper og kose seg maks når man reiser over. Før man vet ordet av det er en ny manager på plass og kanskje vi har ett av tidenes mest spennende sommervindu i vente, uansett: We`ll never die

 

Du finner Unitedtim på sosial medier her:

Instagram trykk HER

Tik Tok trykk HER

Facebook trykk HER