Jeg kunne ikke brydd meg mindre!

Bildet er tatt på toppen av Festvågtind i Henningsvær.

Jeg og fruen har som mange hatt bilferie i Norge, mesteparten av ferien tilbragt i Lofoten hvor dagens kamp også ble sett. For en sesong vi har hatt, brakstart med 4-0 mot Chelsea og hele 14 poeng bak Leicester på et tidspunkt! Nå var det i Manchester Uniteds hender! Laget var i sterk form før kampen med kun ett tap på siste 20 og uten tap på hele 13 Premier League kamper. En ting jeg har lagt merke til etter vanvittige to (2) hele kamper, ett tap og en uavgjort, er here we go again- man stiller spørsmålstegn ved Ole…. Jeg fatter det ikke…..

Tålmodighet er en dyd ikke alle behersker!

Hvorfor skal vi klage når fremgangen ikke har vært så stor på mange år? Hvorfor må vi alltid klage uansett hva ? Hvorfor må man leter etter feil ? Hvorfor tror man at man vet bedre enn Ole? Hvorfor tror man at man ser ting bedre enn Ole? Når man ser ett sterkere lag enn på snart 8 år hvorfor skal man klage da? Når Ole bygger et lag for fremtiden hvorfor skal man klage da? Hvorfor skal man klage når man har ett tap på 20 kamper? Ole har løftet oss, Ole har gitt oss offensiv fotball ,Ole har løftet nivået på spillertroppen, Ole bygger for fremtiden, Ole har solgt flere spillere som ikke er gode nok og vil selge flere snart, men allikevel klager man? Ole har tillit fra styret som er en sjelden vare i tillegg. Erfaren eller ikke spiller ingen trille! Pep, Zidane, Conte er noen eksempler på managere som startet i en storklubb og som leverte! Det er ingen regel på dette. Å “hyle” fordi man ikke vinner på to kamper er merkelig for meg,det skjønner jeg ikke 🤷🏻‍♂️ Jeg har tro på Ole fordi jeg ser en fremgang på ALLE områder i United og uansett vil det være humper i veien. Det er når sesongen er over man kan oppsummere. #OleIn❤️

Jeg kunne ikke brydd meg mindre!

En nervepirrende seier, alle negler er borte. Det viktigste av alt: VI KLARTE DET!

Jeg kunne ikke brydd meg mindre om hvordan United spilte i dag. Jeg kunne ikke brydd meg mindre om hvor slitne dem var eller slurvete det var, i dag handlet alt om å sikre en Champions League plass og det klarte Manchester United! Jeg er “over the moon” av glede og jeg takker deg Ole Gunnar Solskjær for alt du har gjort for oss som elsker Manchester United og jeg gleder meg vanvittig til fortsettelsen. Nå skal Ole bygge Manchester United til et enda bedre lag og neste sesong skal vi kjempe om tittelen”

Nå er neste skritt å vinne Europa League❤️

We`ll Never die!

Bare å gå videre!

 

Ferien har startet for oss, Oslo-Namsos igår og videre til Bodø i dag. Vi kjørte fra Namsos tidlig for å komme fram i god tid til kveldens semifinale mot Chelsea. To unge managere møttes til dyst, som både kjemper om en finale i FA-Cupen og Champions League plass i serien! Med åtte timer i bil før man var framme er det tid for mange tanker og sanger som gikk gjennom hodet, denne gikk mest på repeat i skallen:

“We took the Kop and Chelsea too,

But what we like most is kicking a blue,

Kicking a blue, Kicking a blue,

But what we like most is kicking a blue, Kicking a blue”.

 

Svakt av United !

Det er en styrke at United kan bytte formasjon, men så lenge James sliter med å finne tilbake til storformen som han hadde tidligere i sesongen blir det tøft offensivt. Det var bra at United “byttet” formasjon, men Bailly får min dypeste medfølelse, jeg har ikke tall på hvor mange skader han har pådratt seg. Han er ekstremt uvøren i spillestilen, som får ta sin del av skylden, uansett masse god bedring til han. Den kampen her skulle aldri ha gått til 0-1 til pause, svakt av Lindelöf som slipper sin man, samtidig er det også svakt av de Gea som lar den gå inn, det virket nesten som den kom litt brått på. Vi alle ser at kampprogrammet er helt bananas, hvorfor skal Chelsea få hele to døgn mer hvile? Latterlig! Det har en massiv påvirkning på kampen, samtidig er det ikke en unnskyldning. Det er en forklaring og en sannhet! #LengeLevePenger! (ironi)

Jeg står bak de Gea 100%!

Jeg står bak de Gea 100%, hva som gjør at han varierer denne sesongen er ikke godt å si, men han virker å ha problemer med å være fokusert gjennom 2×45 minutter i noen kamper. Her har jeg full tillit til at Solskjær tar tak i dette. Husk at de Gea har vunnet priser som årets United spiller i 2018, 2016, 2015, 2014 og Golden Glove-vinner i 2017/18, en de Gea i form er verdens beste. Vi må ikke ha en hakkekylling som man har byttet på med Fred, Matic etc., men for meg handler det om å støtte og stole på Ole Gunnar. Igjen husk at Ole Gunnar ser 99% mer enn det vi ser av den enkelte spiller. Uansett en kamp som kan beskrives som en tragedie hvor to “keepertabber” og ett selvmål avgjør kampen, det var tydeligvis ikke meningen i dag.

Det stoppet på 19 kamper uten tap, selv om United taper en kamp er det ingen krise! Dette tapet skyldes personlige feil og ett knalltøft kampprogram!

Jeg elsker kamper som er millimetere fra himmel eller helvete, fotball gjør vondt, men f*** så deilig når mann lykkes.

I dag ble det helvete og langt unna en millimeter! Sånn er livet noen ganger…

 

Sjekk gjerne ut Unitedtim på Instagram her

Sjekk gjerne ut Unitedtim på Facebook her

Finspillet må legges tilside!

Ikke bare bare å se på kamp 🙂 

Ny dag og ny kamp. Tre døgn etter forrige kamp, to døgn til neste kamp og tre spillere som er skadet. Ole Gunnar måtte og må rullere på spillertroppen. På mange måter blir resten av sesongen ett “prøvespill” for flere av dagens spillere. Viktigheten av en god og bred spillerstall vil komme til syne når kampene kommer på løpende bånd. Gjennom en lang sesong så får jeg litt sånn ironisk “buhu” følelse når lag eller managere klager på kampprogrammet, fordi gjennom en sammenhengene sesong så jevner det seg ut. Det kan man trygt si at det ikke gjør, da det er tydelig (nok en gang) at “money rules” og attraktive lag spres utover uken slik det kan sendes på TV. Slik ser det potensielle kampprogrammet ut for Manchester United:

 • 16. juli: Crystal Palace vs Man. United.
 • 19. juli: Man. United vs Chelsea.
 • 22. juli: Man. United vs West Ham.
 • 26. juli: Leicester vs Man. United.
 • 1. august: Man. United/Chelsea vs Arsenal/Man. City.
 • 5. august: Man. United vs LASK Linz.
 • 10. august: Man. United/LASK Linz vs FC København/Basaksehir.
 • 16. august: Semifinale i Europa League.
 • 21: august: Finale i Europa League.

Finspillet må legges tilside!

Man Utd. måtte vinne i dag, tre kamper og tre seire ville gi laget en etterlenget plass i Champions League. I tillegg vil det å avslutte sesongen sterkt skape ro og tillit inn mot neste sesong. Kampnervene i dag var helt “ufyselige” til tross for at United er i meget god form. Jeg liker ikke Palace selv om klubben er fint drevet og Roy Hodgson er flink til å få maks ut av spillerne, da jeg “hater” lag som innehar en spillestil som er gjennomsyret defensiv. For Ole starter en kamp med det offensive, “that`s my cup of tea”. For en “plagsom” 1.omgang som supporter hvis det er riktig ord, når United ikke spiller bra eller scorer så kan den følelsen jeg får i kroppen beskrives som en mild versjon av tortur.. Det er ikke rart man ser at spillerne begynner i bli tunge i beina, men når dem setter opp tempo er dem livsfarlig. Ja, det skulle vært straffe til laget fra Croyden, men igjen “who cares”. Jeg er ikke så sportslig at jeg unner dem en straffe! Manchester United får virkelig opp tempoet og det er så sykt deilig da Rashford “finter” van Aanholt på rumpa og iskaldt setter inn 1-0. Forøvrig den første United- scoringen av en “doktor”? Rett og slett en deilig typisk engelsk fotballkamp så langt!

Tøff, men sterk seier….

Man Utd. må jobbe mer med plasseringen av enkeltspillere i mine øyne, linja bak er ofte ute av kurs og man blir fort straffet hardere mot bedre lag. Fosu-Mensah gjør en flott kamp så får vi se hvor mye han får spille fremover. Det var virkelig synd at Bruno treffer stolpen(igjen) men syv mål, åtte assists på 12 kamper er mer enn godkjent av denne magiske portugiseren fra Maja. I dag vil jeg trekke frem de Gea for sine strålende redninger og banens beste Anthony Martial. Sistnevnte er ustoppelig om dagen og selv om han får tre mann på seg så “tråkker” han seg forbi, et virkelig mareritt for det forsvarende lag.

Fremtiden er lys og kamp nummer 19 uten tap er “check”!

Del deres tanker om kampen 🙂 

 

Paul Pogba, skal han bli eller dra?

 

Ofte når jeg ser Paul Pogba spille tenker jeg alltid på slageren fra the Clash med “Should I stay or should I go now?” Melodien ruller og jeg bytter ut ordet “I” med “he”…”Should he stay or should he go now?” Aldri blir jeg klok, følelsene mine for Manchester United er urokkelige, en dag lenger på jorden for min del er en dag hvor jeg trykker Manchester United nærmere mitt hjerte. Jeg støtter alle som spiller eller representerer Manchester United uansett kvalitet eller prestasjoner. Paul Pogba er ikke noe unntak.

Er Paul Pogba en “typisk” Manchester United- spiller? 

Absolutt ikke, det finnes ikke et hår på kroppen som krommer seg i retningen av et ja på dette spørsmålet, hvis noen mener han er det så del gjerne grunnen i kommentarfeltet. De fleste kjenner til Paul Pogba sin historie hos Manchester United. Han kom til klubben som 16-åring fra franske Le Havre og Paul fant seg fort til rette i klubben. Han var en dominant skikkelse og en leder på Manchester United sitt U18-lag, hvor mange vil påstå at han var en av hovedgrunnene til at Man Utd. vant FA Youth Cup i 2011. Det at Pogba skulle få sjansen for førstelaget virket naturlig, men etter ett innhopp her og der så begynte det å skurre for min del, da Pogba krevde mer og mer spilletid. Alle vet at det er en prosess og selv ikke Cristiano Ronaldo var fast i sin første sesong, og derfor sliter jeg med å forstå unge spillere som ikke forstår en prosess. Det at Manchester United hadde en skotte ved navn Sir Alex Ferguson som manager gjorde det ikke enklere. Er det noen man har tillit til og tar råd fra så er det denne legendariske skotten. Hvordan man som ung fotballspiller ikke lytter til den største manageren som fotballen noen gang har sett, vil jeg aldri forstå. Problemene startet for meg da tankesettet hans ble større en ferdighetene. I 2011- sesongen fikk han syv sjanser på førstelaget, men Paul Pogba mente selv at han burde spille mer. United hadde i samme periode spillere som Giggs, Ji-Sung Park, Hargreaves, Scholes, Carrick, Gibson og Anderson som han konkurrerte med på midtbanen, så han måtte ta vare på sine sjanser og være tålmodig. Det siste var han overhodet ikke, og han var heller ikke god nok på den tiden til å spille fast på Manchester United.

Til Pogba sitt forsvar så hjalp det ikke å ha en “giftslange” som Mino Raiola som agent, når man selv knapt er ferdig med puberteten. 

“Exactly whom I’m supposed to be”
“Don’t you know which clothes even fit me”

Sangen ruller videre, igjen er teksten passende. Hvem skal Paul være på banen og er United- drakten den rette for han? Hvis jeg svare med ett ord er svaret nei, før du hagler løs med motargumenter les dette: Paul Lable Pogba er en av verdens beste spillere, men han er samtidig en av verdens vanskeligste spillere og ha med å gjøre hvis laget sliter i motbakke. Det at alles øyne er på han må han tåle, han er sterk nok til å løfte dette laget ytterligere, men samtidig så beviste han for alle da United slet som mest at han er en ekstrem medgangsspiller. Jeg ønsker at han blir i klubben på den ene betingelsen at Ole Gunnar Solskjær får frem det beste i han, både i medgang og i motgang. Når laget trenger det lille ekstra så forventer jeg at den som har det lille ekstra i talent, tar det frem og bruker det. Fotball er et lagspill og uansett hvor god du er så er ingen spillere uerstattelig. Jeg har ingen problemer med “egoet” til Pogba, det er fullt mulig å være en slik “type” fotballspiller hvor man samtidig er verdifull for laget man spiller på. Se bare på verdens beste og mest sannsynlig den beste fotballspilleren gjennom tidene, Cristiano Ronaldo. Ingen har et større ego enn han, men i motgang tok og tar han ansvar, ene og alene fordi han ville bli best i verden. Noe han ble. Nettopp dette må Paul må gjøre hvis han skal bli hos Manchester United og skal huskes som en klubblegende. Det at han kan bli verdens beste i sin rolle er det ingen tvil om.

En populær person…..

Paul Pogba markerte seg tidlig for yngre Manchester United-lag etter sin ankomst til Manchester. Ole Gunnar har et godt forhold til Paul fra hans tid som spiller på reservelaget og Paul har et godt forhold til Ole Gunnar fra hans tid som trener for reservelaget. Nettopp denne relasjonen tror jeg blir avgjørende for sistnevntes fremtid i Manchester United. Jeg har sett han spille live mange ganger, på godt og vondt. Jeg har møtt han flere ganger etter kamp og han er uten tvil meget populær. Hver eneste gang han kommer ut etter kamp går folk “bananas”. Alle vil ha en bit av Paul Labile Pogba og det er forståelig, han tar seg tid til fansen (mer enn mange andre spillere i dagens United lag), han er alltid smilende og skaper alltid god stemning med sin tilstedeværelse sammen med fansen etter kamp.

Mente han det? 

Det jeg lurer veldig på er når han da kom tilbake til Manchester United og sa til sin mor: “Mamma, nå er jeg hjemme”, og han uttalte til pressen: “dette er den riktige klubben for meg hvis jeg skal oppnå alt jeg håper på i fotballen”. Jeg håper virkelig at han mener dette og at han nå har sett spesielt etter ankomsten til Bruno Fernandes, at Manchester United alltid vil leve videre uansett hvor god han er. For meg handler det om å verdsette øyeblikkene, være stolt av laget ditt uansett hva. Dessverre så har man sett at den berømte “klubbfølelsen” svinner hen for mange fotballspillere da penger er en større faktor for klubbvalg enn noensinne. Jeg kobler ikke Pogba med penger, men jeg kobler Pogba med klubbfølelse hvor han i “onde dager” sportslig sett har en lang vei å gå.

Avslutningsvis vil jeg si at jeg ønsker at han blir, alle lag som skal bli verdens beste vil bli et sterkere lag med han og for meg så starter Manchester United en ny epoke under Ole Gunnar. Da fortjener alle en ny start, inkludert Paul Labile Pogba.

Dette gjelder for alle som skal ha på seg den røde drakten fremover, for nå er det alle mann til pumpene som gjelder i det generasjonsskiftet Manchester United nå går igjennom.

Sjekk gjerne ut Unitedtim på Facebook her og Instagram her

 

United 4 life

Det handlet om å gripe muligheten!

Følelsene er alltid der før kamp! 

Da helgens resultater bokstavelig talt rullet Manchester Uniteds vei handlet det kun om å gripe muligheten og ta 3.plassen. Hjemme på Old Trafford er United alltid favoritter og kveldens kamp var intet unntak. Jeg kunne ikke brydd meg mindre om formen United var inne i før kampen, who cares? På sikt og gjennom en hel sesong eller for en periode er det viktig å holde momentet oppe, i kveld handlet det kun om å vinne. I tillegg sendes det en gratulasjon til vår spanske siste skanse David de Gea Quintana som fikk sin kamp nummer 400 for Manchester United. En mektig prestasjon av årets spiller i Manchester United i 2014. 2015, 2016 og 2018 samt Golden Glove vinner 2017/18.

 

#DaveSaves rundet 400 kamper for Manchester United i kveld

Nytt kremmerhus…

Sterk 2-1 ledelse til pause mot “maskinlaget” Southampton, den sterkeste egenskapen jeg ser hos United er roen etter at United nok en gang kommer under 0-1 på Old Trafford. Man kan kanskje se tegn på slitne bein da United bruker tid på å komme i gang for tredje kamp på rad, men så lenge dem scorer flere enn dem slipper inn..ja, hvem bryr seg da? VAR svikter nok en gang da Romeu kommer så altfor sent inn i taklingen på Greenwood, og igjen skaper VAR mer frustrasjon enn “riktige” avgjørelser. Mason, Rashford og Martial er konstante uromomenter med sine bevegelser, løp og skudd fra alle kanter så den offensive delen av spillet er meget lys. Vi kan trygt si at med ytterligere spillere som Pogba og Fernandes bak disse, så skal vi være ydmyke 🙂

Eneste minuset er at United slipper inn en scoring, men når man hele tiden jager etter det perfekte så vil man bare bli enda bedre på alle områder. Kudos til Rashford for innsats og scoring, og når Martial leverer nok et kremmerhus kjenner jeg smilet jeg har i ansiktet omtrent går helt rundt!. #Stolt

Nervepirrende….

2.omgang var et mareritt å se på, slik United har spilt den siste tiden er det vel lov å si at man har blitt litt bortskjemt! Når #DaveSaves leverer en mesterlig redning og Martial tar Southampton med på en karusell som får Thundercoaster på Tusenfryd til å bli en barnekarusell så trudde jeg 3-1 lå i luften… Så feil kan kan man ta og den følelsen man får da Obafemi setter inn 2-2 seks minutter på overtid kjennes ut som et realt B****spark. Selv om United nå har gått 18 kamper uten tap og har 15-4 i målforskjell på siste fem, så er ikke noe annet enn tre poeng godt nok i dag…

Nå gjelder det bare å legge det bak seg å kjempe videre!

WE`LL NEVER DIE!

 

 

Nytt supporterintervju, Red Army Gøteborg

 

Navn: Mats Hörnlund

Alder: 46 år

Bosted: Kållered, strax söder om Göteborg

 

Noen ting kan bare ikke forklares selv om det er naturlig, men hvordan ble du Manchester United supporter?

När jag började följa Manchester United i början av 90-talet så blev jag snabbt förälskad i mixen av spelare. Dels fanns de äldre och rutinerade som Hughes, Pallister, Robson, McClair, Bruce och dels nya och unga spelare som Keane, Giggs, Irwin, Schmeichel och man hade värvat en viss Eric Cantona! Dessutom stod ”Class of ’92” och knackade på dörren. Det ihop med Alex Ferguson som ledare gjorde att jag tyckte det var ett mycket spännande lag att följa.

Hvor lenge har Manchester United vært klubben i ditt hjertet?

Sedan början på 90-talet, så snart i 30 år.

Personlig er Eric Cantona min favorittspiller hos Man Utd, hvem er din favorittspiller og hvorfor nettopp han?

Paul Scholes…en mer komplett spelare får man leta efter. Helt magiskt spelsinne och en fantastisk framspelare och ett riktigt bra skott. Stenhård och vek aldrig ner sig i närkampsspelet. Jobbade otroligt mycket för LAGET och var en Manchester United spelare rakt igenom.

Klubben i våre hjerter har skapt mange uforglemmelige minner, hva er ditt beste øyeblikk som United- supporter?

Oj, här finns egentligen hur mycket som helst att välja bland…men jag väljer den enda cupfinalen som jag sett live, Europa League finalen i Stockholm 2017. Att få uppleva en sådan match på plats, med uppladdningen innan och firande efter matchen är något som jag sent ska glömma. Den svenska supporterklubben hade samlat flera hundra supportrar på ett ställe i närheten av arenan. Brian McClair och Jesper Blomqvist var med på uppladdningen innan matchen och Pete Boyle drog igång sångerna. Och oj vilken segerfest det blev efter vinsten…

Manchester United er i storform om dagen, hvordan har du opplevd tiden som United supporter under Ole Gunnar Solskjær?  

Berg- och dalbana…det började så bra när han tog över i december 2018. Jag var i Manchester över jul & nyår och fick se två fantastiskt fartfyllda och målrika matcher på Old Trafford. Vad som sedan hände i februari är en stor gåta för mig. Allt spel var som bortblåst och vi spelade riktigt dåligt resten av säsongen 18/19. Även stora delar av denna säsongen har varit mindre bra, men det mesta är förlåtet efter den senaste tiden. Jag tror på att Ole är rätt man för oss, men vi måste ha tålamod och ge han tid.

Drømmenes teater er fylt av mange magiske kvelder, hva er ditt beste minne fra Old Trafford?

Jag började ganska nyligen resa till Manchester och min första match på Old Trafford var derbyt 2015 och helt klart en fantastisk upplevelse, trots resultatet 0-0. En annan speciell match för mig var hemmapremiären denna säsongen. Det var en fin dag med strålande sol, vinst med 4-0 och det var premiärmatchen för mig som säsongskortsinnehavare.

United har hatt mange store spillere gjennom tiden, hvem er den beste United- spilleren i klubbens historie i dine øyne?

Ryan Giggs för alla hans matcher, titlar och hans lojala sätt mot klubben. Han var en fantastisk spelare att titta på med sin fart, viljan att alltid utmana sina motståndare och ett stort hjärta för klubben. Helt enkelt elegant att se på.

Hvis det er en kamp i klubbens historie du skulle ønske du kunne oppleve, hvilken ville du ha valgt da ?

Champions League finalen 1999 på Camp Nou.

Du er en av mennene bak den svenske supportergruppen Red Army Gøteborg, kan du fortelle litt om dere og om hvordan dere samles?

Red Army Göteborg är en del av Muss (Manchester United Swedish Supporters) och MUSCS (Manchester United Supporters Club Scandinavia) och jag och David Blomgren tog över ansvaret för 4 år sedan. Vi håller till på en pub som heter John Scott’s Linnégatan och vi samlas där varje matchen som direktsänds på TV. (dock inte nu under Corona tider) Vi har ett snitt på ungefär 40-50 personer per match. På stormatcherna (främst derbyt och Liverpool) så är det uppemot 100 personer på plats. Det är en fantastiskt skön stämning med United-sånger som normalt hörs på Old Trafford. Vi kör resultattips varje match och ibland har vi quiz och lotterier med United relaterade priser…vid ett par tillfällen har vi lyckats få tag i signerade matchtröjor från ex-spelare som vi lottat ut.

Alla härliga Unitedsupportrar som är i Göteborg på matchdag är självklart varmt välkomna till oss.

Her er mennene bak Red Army Gøteborg, Mats Hörnlund ( til venstre) og David Blomgren( til høyre) Her er en link til en video som ble laget av Red Army Gøterborg nylig, trykk her

Sjekk ut Red Army Gøteborg på Instagram her eller Facebook her

 

Som supporter opplever man mye på godt og vondt, hva er din største skuffelse som United supporter?

Förlusten med 6-1 i derbyt 2011 på Old Trafford.

Det finnes mange forskjellige typer supportere, hvordan vil din familie beskrive deg som supporter med tre ord?

Engagerad, hängiven och kärleksfull.

Pr i dag spilles kampene uten supportere på stadion, hvordan opplever du det som supporter samt det og ikke kunne dra “hjem” til Old Trafford for å se Manchester United?

Underligt att följa matcherna utan publik, saknar givetvis inlevelsen från publiken. Dessutom är känslorna och uttrycken från spelare/ledare annorlunda, men jag tycker att spelarna gör det på ett mycket professionellt sätt utifrån förutsättningarna som finns. Självklart saknar jag att kunna åka till Old Trafford, längtar verkligen tills det är ok att få gå på fotboll igen. Lite extra tråkigt då detta är den första säsongen som jag har säsongskort och att inte kunnat utnyttja det fullt ut…men får helt klart ta igen det senare.

Her på Unitedtim deler jeg ting fra min hverdag som United- supporter, turer til Manchester, events jeg deltar på, konkurranser, intervjuer med supportere- og tidligere United spillere, har du noen ønsker om å se andre ting i tillegg?

Nej, inget som jag kommer på nu. Du gör ett fantastiskt bra jobb, jag gillar dina reportage och bilder ihop med spelare från Manchester United och du gör intressanta intervjuer.

Keep up the good work!

Hva er dine forventninger til sommervinduet og den kommende sesongen for Manchester United?

Jag tror inte det blir så många nya spelare i det kommande transferfönstret, men jag ser gärna att vi tar in en ny mittback. Tyvärr tycker jag inte att vi har fått ut 100 % av Lindelöf/Maguire och det är just nu vår svagaste lagdel. Jag hoppas att Ole tar oss till Champions League och gärna att vi får med oss en titel (FA-cupen, Europa League) från denna säsongen och fortsätter bygga laget med våra unga lovande spelare, då tror jag att vi snart är tillbaka i den absoluta toppen igen.

Til slutt, hvilken spiller er din drømmesignering for Manchester United?

Jag har alltid haft svårt för att säga vem som skulle vara en drömvärvning, så namn spelar inte så stor roll. Det finns väldigt många bra och individuellt skickliga spelare i världen men det absolut viktigaste för mig är att de vill bli en MANCHESTER UNITED spelare och spela för lagets bästa istället för sig själva och pengarna. Mer värvningar som Bruno Fernandes så är jag helt klart nöjd!

Tusen takk for at du tok deg tid Mats og lykke til videre med Red Army Gøteborg 🙂

 

Sjekk gjerne ut Unitedtim på Facebook her og Instagram her

Nå må du ta ferie, Erik Thorstvedt

Dere som kjenner meg eller følger “Unitedtim” i sosiale medier ser ofte at jeg tar opp diskusjonen når jeg ser kraftige overtramp fra såkalte eksperter hos Tv2- Sporten eller hos andre medier, sist ut var Trevor Morley (les det innlegget her).  Her om dagen tvang fruen meg til å se på sporten på tv2 da vi fortsatt er uenig om straffen United fikk mot Aston Villa. Haha.. Når denne sendingen var over avsluttet Tv2- sporten med å reklamere for et håpløst blogginnlegg hvor Erik Thorstvedt snakker ned fotballfenomenet Mason Greenwood. Her påstår Thorstvedt at Mason Greenwood ikke kan bli så mye bedre enn det han er nå, han blir nok heller litt dårligere enn han er nå samt han overscorer. Har du hørt på maken? Blir dårligere? Overscorer? Jeg blir helt satt ut av slike tomme påstander, den siste tar kaka: Han overscorer, Hører du Ole Gunnar? Du må si til Mason at han ikke skal score så mye, det blir altfor mye mål for Thorstvedt! Vi kan ikke ha disse såkalte “ekspertene” i studio lenger når de holder på slik, de snakker fremtidens spillere ned! Dette er nok et grovt overtramp fra en “ekspert”, eller ordet ekspert betyr at man er spesialist med en fordypning innenfor ett felt eller ett område. Personlig mener jeg vi må slutte å dele ut tittelen “ekspert” like hyppig som “kebabskiltet” blinker i vinduet hos Bislett Kebab.

Hva i all verden?

Det verste er hvordan Thorstvedt starter hele sitt innlegg med en qlickbait-heading som er like usportselig som da Mike Tyson beit av en bit av øret til Evander Holyifield i tidenes bokseskandale i 2007. Jeg siterer: “Han (Greenwood) kan ikke bli så mye bedre nå, han blir nok heller litt dårligere…” Fy, fy og fy Mr. Thorstvedt! Hvorfor skal du til stadighet buse ut med alt du tenker? Du har en sønn som er fotballproff og som nylig dro til Genk etter to sesonger i Viking, hvor han spilte 50 kamper og scoret 19 mål. Det er imponerende det, men var det slik når familien Thorstvedt hadde siste søndagsmiddag før avreise til Belgia, så var dine siste motiverende ord: “Kjære sønn, du er nylig fylt 21 år og nå reiser du til Genk. Dessverre har du nådd toppen og dine supportere og støttespillere kan kun se en dårligere fotballspiller i fremtiden”. Neppe, så hvorfor i all verden skal du “gulpe” opp en slik uttalelse når du snakker om Mason Greenwood? Hvorfor skal du alltid “melke” Manchester United? Det er ikke rart alle andre lags supportere blir lei av Manchester United for hele jobben deres i Tv2- sporten er basert på Ole Gunnar og Manchester United!

Vær heller stolt av at Manchester United har en norsk manager!

Hva er logikken?

Litt fakta om Mason Greenwood, han er 18 år og beskrives av Ole Gunnar som den beste avslutteren i klubben og han har allerede scoret vanvittige 16 mål denne sesongen. George Best, Brian Kidd og Wayne Rooney deler rekorden for flest scoringer i løpet av én sesong for en tenåring i Manchester United, med sine 17 mål. Mason, har som jeg skrev 16 mål denne sesongen og mangler kun ett mål for å tangere og to mål for å inneha denne rekorden alene. Men klart George Best ble bare dårligere (ironi), Rooney ble i hvert fall mye dårligere fordi han slo igjennom som 16 åring (ironi). Svar meg på dette Thorstvedt: “Hvorfor er det slik at fordi man slår igjennom tidlig og presterer godt så kan man bare bli dårligere i dine øyne?” Selv om du spilte fotball på en tid hvor man startet dagen med en røyk før man dro på trening så vet du at man ikke “topper” karrièren talentmessig før man er 26-28 år? Et annet eksempel er Cristiano Ronaldo som kom til United som 17.åring og alle kjenner den vanvittige reisen han har hatt som tidenes GOAT. Så hva er logikken? Du hadde selv en solid karrière som keeper, men du startet karrièren i England med en gedigen keepertabbe for Tottenham mot Nottingham og i engelske aviser ble du kalt “Erik the Unready”. Du ristet dette av det og er legende innenfor norsk fotball, men er det slik for deg at man må starte dårlig for å få en stor karrière i dine øyne?

Som å sammenligne epler med pærer…

Videre i innlegget ditt sammenligner du Mason Greenwood med Teemu Pukki og Tammy Abraham fordi dem scoret mye mål i starten av denne sesongen, men sliter i siste halvdel av sesongen. Nok en gang mister du meg fullstendig, for det første så sammenligner du en av Europas “hotteste” talenter med en 30 år gammel “finne” på et bunnlag og så sammenligner du han med en fem år eldre spiss på Chelsea. I tillegg bruker du “denne sesongen” som grunnlag. Hvorfor sammenligner du slik? Det er overhodet ikke sammenlignbart på noen områder og her sammenligner du epler med pærer.. Du er “way off”, faktisk så er du like lang unna sannheten som Tottenham er en Premier League- tittel. Da vet du at du er lysår unna sannheten. Hvis du lurer så har Mason Greenwood scoret 16 mål som 18 åring på en sesong. Han har fordelt målene med 8 scoringer i 2019 og 8 scoringer i 2020, i tillegg har fire av målene hans kommet på bortebane i 2020, mens han scoret 1 på bortebane i 2019. Hvis du vil vite enda mer om hans kvaliteter som en av de mest spennende spissene i verden så har 11 av disse målene kommet utenfor 16-meteren, 5 mål er scoret innenfor 16-meteren, 12 av målene er kommet med venstrefoten og 4 av målene er kommet med høyrefoten. En ganske grei fordeling der altså Mr. Thorstvedt. 

Avslutningsvis…..

Jeg lurer veldig på hvordan man kan konkludere med så mye tull når man leverer optimalt på fotballbanen samt at det er tusenvis av unge spillere som har hatt riktig progresjon selv om dem slo igjennom tidlig, men når du kjører inn matte ala` dette: “det viktigste for en spiss er ikke å overscore sin xG (forventede mål), men å ha en høy xG”, så skjønner jeg at du ramler av…. Du snakker han ned på alt han er best på, så for meg snakker du med en forvirret tunge, det er svakt skrevet uten noen form for fakta. Her bruker du en variabel kalt “mening” og du forvirrer deg så mye at du tror på det selv. Du burde heller som ett forbilde for mange unge fotballspillere vært oppmuntrende. Tipper du satt pris på støtte fra dine omgivelser da du var på vei til å slå igjennom som ung fotballspiller.

Skjerpings Thorstvedt, dette var nok et pinlig innlegg fra deg.

Nå synes jeg dere i Tv2- sporten bør ta dere en “bolle” på godt norsk, dere fremstiller dere som “eksperter” uten noen form for kunnskap om hva det vil si å være en ekspert. Synspunktene deres er på et nivå som er like skremmende som Wes Cravens grøsser, “a nightmare on Elm Street”, for ikke å si uten mål og mening. Jeg skjønner at Manchester United skaper klikk og jeg skjønner at Manchester United står for minst 35% av deres inntekter slik som dere “melker” klubben til en hver tid. Det er trist, for det konseptet dere har kunne vært så mye bedre, men snart er det “game over” for dere, uansett fra 2022. Jeg tenker det er greit, for ofte tar man for gitt det man har og dette er nok et eksempel på det.

 

Sjekk gjerne ut Unitedtim på Facebook her eller Instagram her.

Trekningen i Europa League er klar for Manchester United

Dagens trekning i Europe League er unnagjort. Manchester United har hele 5-0 å gå på før hjemmemøtet mot LASK Linz skal spilles så et avansement er “forventet”. På dette stadiet i turneringen var det ingen restriksjoner på hvem som kunne møtes uavhengig av klubbenes nasjonalitet. Manchester United/LASK skal møte FC København/ Basaksehir i kvartfinalen i Europa League.

Se hele trekningen på bildet under: 

 

Kvartfinalene og semifinalene skal spilles som enkeltkamper, og skal spilles på følgende baner:

 • Stadion Köln  (her skal finalen spilles)
 • MSV Arena
 • Dusseldorf Arena
 • Arena AufSchalke

Dette er tidspunktene for når kampene skal spilles i Europa League:

 • Fullføring av åttendedelsfinaler spilles 5. og 6. August
 • Kvartfinalene spilles 10. og 11. August
 • Semifinalene spilles 16. og 17. August.
 • Finalen spilles 21. August.

Hva tenker dere om dagens trekning?

PogBack!

På en “rar” måte har jeg alltid hatt ett annerledes forhold til Aston Villa enn til andre klubber. Misforstå meg rett her, jeg har ikke noe personlig forhold til klubben, men da jeg “så lyset” og ble sjelevenn med Manchester United tidlig på 90- tallet, var det nettopp dagens motstander United kjempet mot når det gjaldt Premier League tittelen. Enda sitter 2-1 seieren på Villa Park fra 1993/94- sesongen klistret til minnet, to lag som oste “engelsk fotball” og som bare ville “knuse” hverandre på en vennskapelig måte. Forøvrig scoret Lee Sharpe begge Uniteds mål den kvelden. Nok om det… De fleste var kjent med at United før denne kampen hadde gått 16 kamper uten tap og i dag kunne United sette ytterligere en rekord. Hvis Manchester United slo Aston Villa med tre eller fire mål ville de røde djevlene bli det første laget i Premier League historien som vant fire kamper på rad med nettopp tre eller fire mål. Viktig? Nope.. Artig? Til en viss grad…. Visse rekorder er bare “nice to have”, det aller viktigste til enhver tid er at United vinner sine fotballkamper, samme hvordan og at Manchester United vinner Premier League sammen med andre trofeer.

Jeg og fruen var til stede da disse lagene møttes på Old Trafford før Jul. Det endte 2-2 i en fartsfylt kamp, men to poeng gikk tapt. Idag hadde United muligheten til å “hevne” det poengtapet.

Dette bildet er tatt fra den nevnte 2-2 kampen på Old Trafford.

 

Never change a winning team? 

Nok en gang startet Solskjær med de samme 11 og hvem kan si noe på det? Ingen! Med den formen laget har vist i den siste tiden tok Ole Gunnar nok en korrekt avgjørelse, hvert fall i mine øyne. Uansett en omgang hvor United har full kontroll, Aston Villa yppet seg litt de første 25 minuttene, men det skyldtes ene og alene Uniteds lave gir i starten på kampen. Straffen er klar i mine øyene, selv om fruen er veldig uenig. Haha.. Bruno er en skinnende stjerne på et glitrende United- lag som virker å ha større selvtillit en Mr. selvtillit himself, Zlatan Ibrahimovic. En smell kan komme når som helst, men alt handler om å “bygge” videre. Hva kan man si om Mason? Jeg vil ikke sammenligne han med noen, la Mason være Mason. Han er dyrket i klubben og det gjør meg bare enda mer stolt, for ikke å si enda mer imponert. Jeg spør: “Har United noengang hatt et større “homegrown” talent?” Ikke siden Giggs kom gjennom akademiet har jeg sett en slik spiller. Hans 2-0 scoring før pause var nok en klassescoring, hvor han nok en gang bare “smeller” ballen i mål på ekte Solskjær vis. Jeg kan knapt huske å ha sett maken til en egenprodusert spiller som Mason Greenwood!

PogBack!

Endelig scoret Pogba sitt første for sesongen etter langt skadefravær, han er på sitt beste en av verdens beste spillere og skal dette United laget bli verdens beste igjen så trenger klubben slike spillere. 2.omgangen er mer eller mindre en transportetappe hvor Man Utd. har stålkonttroll. Imponerende 17 kamper uten tap er et faktum og United er nå det første laget i Premier League sin historie som vinner fire kamper på rad med tre mål eller mer. Eneste minuset fra denne kampen her var at Wan-Bissaka var 4 stk tykkere øyenbryn fra å score sitt første mål for det store formlaget i England, Manchester United.

Nå venter Southampton på Old Trafford førstkommende mandag klokken 2100.

GGMU

 

 

Konkurransetid

Signert av Brandon Williams

Signert av Norman Whiteside og David May

 

Da er tiden kommet for en ny konkurranse her på Unitedtim, denne gangen er det signert Manchester United drakt av Brandon Williams og en Manchester United T-skjorte signert av David May og Norman Whiteside 🙂

Konkurranseregler:

For å være en gyldig deltager i denne konkurransen må du gjøre følgende:

 1. Følg Unitedtim på Facebook
 2. Del konkurransen offentlig på din Facebook-side
 3. Tagg 2 venner i kommentarfeltet på Facebook-siden Unitedtim ( ikke andre steder)

Husk at alle trinn må gjennomføres for å være gyldig deltager 🙂

Jeg trekker ut en vinner klokken Torsdag 09.07.2020 klokken 1800. Vinnerne får PM før han/henne offentliggjøres her på Unitedtim.

 

Masse lykke til 🙂