Er penger viktigst?

La meg starte med det eneste positive jeg har å si: “Jeg gleder meg vanvittig mye til å se Manchester United igjen snart…” That`s it!… Kvinnefotballen ble avlyst kun få dager tidligere, mens herrefotballen sparkes i gang på balløya. Da er det vel bevist nok en gang at “money, money og money” er det som gjelder i dagens samfunn… Jeg fatter det ikke, uansett så skjønner jeg ikke hvordan damesiden kan avlyses, mens på herresiden er det full gass? Why? Er ikke helsen viktig på herresiden? Hva med Watford- spilleren, Troy Deeney, som nekter å spille i frykt for å sette sin egen sønn i fare som har pusteproblemer? Er det så forbaska viktig å spille ni fattige kamper ?

Hva er viktigst?…..

Jeg kan skjønne det i forhold til opprykk vs. nedrykk, men er det viktigst at  f.eks Aston Villa holder seg i Premier League eller at man for kontroll på denne pandemien på de britiske øyer? Sorry, men for meg er dette en stusslig avgjørelse. I Spania har dem også avlyst damenes sesong, i Nederland ble “ligaen” strøket, mens i Frankrike og Belgia har man kåret en mester.

Hvorfor kan man ikke følge en av disse eksemplene i Storbritania?

I Storbritannia er det nesten 38 000 døde mennesker og det dør fortsatt nært 100 mennesker i døgnet? Men fotballen skal spilles og folks referanse er Tyskland? Har noen sjekket forskjellen på Covid-19 i Storbritannia vs. Tyskland? Det er mildt sagt en vesentlig forskjell og for meg blir dette å sammenligne epler med pærer! I tillegg er det 12 positive prøver på viruset blant spillere og stab hvor 2 700 er sjekket. Media fokuser på at dette er kun 0,4% så det går fint, sist jeg sjekket holder det med en som smitter sidemann. Jeg ønsker fotballen tilbake, men ikke for enhver pris og når man sier at det er farlig for damer å spille, men det er trygt for menn, så er dette nok et bevis på at den grønne seddelbunken er viktigere en folks helse. Et “worst case” scenario er at dette bryter ut igjen og ødelegger neste sesong, men for gud skyld, la de som bestemmer presse igjennom ni stakkarslige kamper på herresiden, penger er tross alt det “viktigste” man har!

Krysser fingrene….

Jeg vil bare ha det sikkert for alle, jeg vil at helsepersonell og øvrige tjenestefolk skal være der dem trengs og ikke der dem kanskje trengs…. Jeg er ikke imot å gjenoppta fotballen, men jeg er uenig at det skal “presses” igang igjen.. Og igjen: “Hvorfor ble dameligaen avlyst for få dager siden hvis det er “trygt” å spille?”. Rent objektivt sett genererer ikke damene like mye tilskuere uavhengig klubb, så i mitt hodet ville det vært mer naturlig å sparke i gang damene før herrene. Men i frykt for å gjenta meg selv, enda et eksempel på at pengene råder. Jeg skal krysse alt jeg har og be til høyere makter for at dette går bra slik at neste sesong får starte noenlunde normalt og at Covid-19 forsvinner. Som jeg skrev innledningsvis så gleder jeg meg ufattelig mye til å se “mitt” lag igjen og at fotballen skal rulle igjen, men med hånden på hjertet synes jeg det er for tidlig. Uansett så er jeg glad det ikke er min avgjørelse verken å ta eller svare for.

Snakket med en kamerat i England for å høre hva han synes om oppstarten, han gledet seg enormt samtidig som han hadde et godt poeng i at flere og flere gir f*** i England i hvordan man skal oppføre seg i henhold til Covid-19, samt at han var bekymret for om ledelsen i Premier League var “presset” til oppstart. Det siste er det ingen tvil om!

GGMU

 

Nytt supporterintervju. Møt David Simonsson, mannen bak Red Army Umeå

 

Navn: David Simonsson

Alder: 40 år

Bosted: Bygdeå 4 mil norr om Umeå i norra Sverige

 

Noen ting kan bare ikke forklares selv om det er naturlig, men hvordan ble du Manchester United supporter?

Det började under mitten på 90-talet när IFK Göteborg mötte Man United i Champions League. Det var i samband med detta som min kärlek till klubben växte sig stark. Exakt varför vet jag ej men det kändes bara rätt och jag var fascinerad över alla talangfulla ungdomar som fanns med i truppen ex Neville, Scholes, Butt, Giggs och Beckham.

Hvor lenge har Manchester United vært klubben i ditt hjertet?

Sedan 1994 kan man väl säga

Personlig er Eric Cantona min favorittspiller hos Man Utd, hvem er din favorittspiller og hvorfor nettopp han?

Jag har alltid varit svag för Paul Scholes. En makalös innermittfältare. Grymt skott, magiska passningar men även stenhård i närkamperna. En komplett mittfältare i mina ögon.

Klubben i våre hjerter har skapt mange uforglemmelige minner, hva er ditt beste øyeblikk som United- supporter?

Segern mot Chelsea i Champions Leauge i Moskva 2008 är magisk! Kommer fortfarande ihåg exakt den kvällen och vad jag gjorde och hur jag hoppade och skrek (tyst för att inte väcka familjen ) när United lyckades vinna efter straffar.

Hvis det var din avgjørelse, hvordan vill du ha avsluttet årets sesong?  

Jag tycker att man skall stryka denna säsong. Fotboll utan publik är inte samma sak. Sedan är hälsoaspekten såklart helt avgörande och det verkar som att många spelare är tveksamma till att börja spela igen. Jag hoppas att vi kan ta nya tag till hösten igen.

Drømmenes teater er fylt av mange magiske kvelder, hva er ditt beste minne fra Old Trafford?

Har varit över 3 ggr nu och bara lyckats pricka av en seger så det får nog bli den då. Manchester United – Crystal Palace våren 2017. Matchen precis innan euroleauge finalen i Stockholm. United ställde upp med många juniorer men lyckades ändå vinna komfortabelt. Rooneys sista hemmamatch för United visade det sig så det var speciellt att få se honom en sista gång i United tröja på Old Trafford.

United har hatt mange store spillere gjennom tiden, hvem er den beste United- spilleren i klubbens historie i dine øyne?

Jag måste nog säga George Best. Det var ju före min tid men när man läser och lyssnar på de gamla trogna supportrarna så förstår man hur otroligt stor han var. En “rockstjärna” både på och utanför planen

Hvis det er en kamp i klubbens historie du skulle ønske du kunne oppleve, hvilken ville du ha valgt da ?

Champions League finalen på Nou Camp 99. Behöver man utveckla det något mer? 🙂

Du er mannen bak svenske supportergruppen Red Army Umeå, kan du fortelle litt om dere og om hvordan dere samles?

Jag startade upp denna Sektion av den skandinaviska supporterklubben i slutet av säsongen 2017/18. I början var vi en liten trogen skara men har nu på slutet växt till att vi är ca 30-70 personer på våra träffar. Vi har fått ett gott samarbete med en lokal restaurang har i Umeå (O’Learys Umeå) Där vi har bra avtal på mat och dryck i samband med våra träffar. Vi ses varje match som United spelar bara den visas på TV. I samband med våra träffar så brukar vi ha lotteri samt resultattips med Unitedrelaterade priser. Detta är mycket uppskattat. Vi var ca 5 st från Red Army Umeå som skulle åkt över nu i April för att se match men det blev ju tyvärr inställt.

Sjekk ut Red Army Umeå på Instagram her eller Facebook her

 

Som supporter opplever man mye på godt og vondt, hva er din største skuffelse som United supporter?

Det absolut värsta var när City knep ligatiteln från oss säsongen 2011/12. Det var mycket tungt. Men som vi alla vet så fick sir Alex revansch säsongen efter 🙂

Det finnes mange forskjellige typer supportere, hvordan vil din familie beskrive deg som supporter med tre ord?

Högljud, passionerad och trogen

Hvordan har tiden vært uten Manchester United i disse Covid-19 tidene og har du noen tips til utålmodige Man Utd. sjeler?

Denna tid har varit tung. Man saknar fotbollen överlag och framförallt United såklart. Jag har sett lite gamla matcher på TV men det är inte alls samma sak som att se live.
Jag har planerat mycket roligt som vi skall dra igång på Red Army Umeå när väl fotbollen startar igen. Jag har även gjort om mitt kontor hemma (se bild). Det kan ju vara ett bra tips i dessa tider. Passa på att hänga upp era fina Unitedgrejer så det sysns vilket lag ni har i hjärtat.

Her på Unitedtim deler jeg ting fra min hverdag som United- supporter, turer til Manchester, events jeg deltar på, konkurranser, intervjuer med supportere- og tidligere United spillere, har du noen ønsker om å se andre ting i tillegg?

Du har en helt fanatisk energi. Jag följer dig på alla sociala kanaler. Deltar i tävlingar mm. Ett besök hos oss i Umeå och Red Army Umeå är väl något jag skulle vilja se i framtiden. Du är så välkommen.

Hva er dine forventninger til sommervinduet og den kommende sesongen for Manchester United?

Jordan Sancho vore ju grym att få in.

Til slutt, hvilken spiller er din drømmesignering for Manchester United?

Drömmen just nu vore Kylian Mbappe. Han är grymt duktig och ung. Men som sagt en drömvärvning.

Tusen takk for at du tok deg tid David og lykke til videre med Red Army Umeå 🙂

 

Sjekk gjerne ut Unitedtim på Facebook her og Instagram her

 

Prinsessen som ingen kunne målbinde

 

Har du hørt om prinsessen som ingen kunne målbinde, som likevel fikk en lykkelig slutt. Askeladden fikk prinsessen og halve kongeriket…Denne historien handler om Prinsesse Tim og Askeladden, hvor i dette tilfelle Manchester United er Askeladden, de er de eneste som kan og har klart å målbinde Tim.

Det var en gang en “gutt”, AKA Tim 40 år, som satt inne på Old Trafford selv uten at det var fotballkamp. Se det for deg, galskap spør du meg, men jeg bor faktisk med en mann hvor dette kunne vært tilfelle. Med all respekt for Covid-19 og den meget spesielle situasjonen verden har og fortsatt befinner seg i så ber jeg om at vi kan sende Tim på en snartur til hans andre fedreland.. Jeg trenger et avbrekk fra all den fotballpraten hans, det blir litt slitsomt i lengden da han kan finne på å sette i gang en samtale kl.01.30 om et intervju han har booket… I disse dager er det helt umulig å si når intervjuet i det hele tatt blir. Så derfor har vi inngått et kompromiss, hvis han kan “klappe” igjen skravla bittelitt om fotball i hverdagen skal jeg bli med han en uke til fotballand når det åpner igjen. Alle skjønner at jeg hadde blitt med uansett for jeg elsker å være der, men da får jeg i det minste litt “fri” fra praten her hjemme 🙂

Nå må ikke dere lese dette og tru at jeg skyter fra hofta og ikke støtter han i hva han driver med, for jeg har vært klokkeklar hele veien på at jeg støtter hans hjertebarn og er med han land og strand rundt for å støtte opp under hans hobby og interesse. Og for de som trur jeg er lite interessert i fotball er det feil, men ett sted går grensa… Når jeg hører de samme historiene om igjen og om igjen.. eller historier om ting som skjedde på 70-tallet.. eller hva de ulike spillerne spiser til frokost, lunsj, og middag da må jeg få innrømme at jeg detter litt av lasset ett sted på veien. Å for de som lurer har Cantona bursdag den 24. mai vært år… det har jeg blitt drilla på sånn ca 73569 ganger siden vi traff hverandre. Vet også meget godt hvordan brødrene til Cantona ser ut, og generelt alt som har med info rundt han å gjøre. Forrige dagen skullle vi tydeligvis se en ny bra serie han hadde hørt om, lite visste jeg at det ventet 7 t. med Cantona på skjermen *haha*…

Hører jeg på det? Ja, det gjør jeg. Later jeg som jeg får det med meg? Ja, det gjør jeg. Jatter jeg med noen ganger? Ja, det gjør jeg. For de som har barn har jeg skjønt at man noen ganger har det som kalles en “mute”-knapp, har installert enn sånn på Tim noen ganger også 😀 haha. (Tim du vet jeg elsker deg og er stolt av deg).

Noen ganger stiller jeg spørsmål ved hvordan det går an å elske en “ting” som ett fotballag så høyt, men dette kan vel bare de som føler det på samme måte forstå og sette seg inn i.

I disse dager får vi ekstremt mye tid sammen, vi sitter begge to i stua med hver vår pc og jobber, vi kjenner hverandre på godt og vondt, ut og inn… Men vi har enda til gode å gå hverandre skikkelig på nervene, blir det for intenst har jeg alltid ett ess i ermet, jeg kan briljere med mine fotballkunnskaper.. Det snur en hver dårlig dag eller dårlig stemning her hjemme til noe godt!! Hvis det er noen damer der ute som lever med en like gal mann som meg (på godt vis) anbefaler jeg deg å dra en strofe om en gammel fotballhelt.. Det funker hver gang.. Han vil elske deg enda høyere, det er jeg villig til å sette en femmer på.

Ferien var planlagt, og Tim hadde masse spennende prosjekter på gang i England. Jeg hadde belaget meg på å være gressenke i en uke.. noe som for oss er veldig unormalt, vi gjør alt sammen til enhver tid omtrent. Men slik ble det ikke, alle spennende prosjekter må nå tas opp igjen på ett senere tidspunkt og det gleder meg å vite at han har masse spennende på gang jeg håper dere følgere setter pris på. Bloggen og hans sosiale kanaler har masse spennende foran seg i tiden som kommer.

Frem til det håper jeg alle tar vare på seg selv og hverandre, vi har alle noe stort å se frem til når fotballen begynner igjen. Fotball skal være gøy, og jeg er sikker på at alle vil stå tettere sammen og finne enda større glede i fotball når alt er som normalt og vi kan farte over til balløya igjen.

For innerst inne er vi svært privilegerte, og at vi må vente noen måneder på fotballen er tross alt en bagatell i disse dager.

 

-Lena AKA “Fruen”

 

 

 

 

 

 

Kjære Premier League, er dette en en spøk?

 

Jeg trudde fra bunnen av mitt hjerte at det var en spøk, jeg kjente at jeg faktisk ble irritert når jeg leste dette og ikke minst skriver dette!!!

Etter “skjebnemøtet” mellom Premier League og medlemsklubbene på mandag ble det få dager etter bekreftet at en Brighton- spiller ble smittet og HELE det tyske laget Dynamo Dresden er satt i karantene grunnet påvist Covid-19 smitte i spillertroppen. Dette kort tid før Tyskland “påstår” at det er trygt å gjenoppta fotballen. Etter så mange uker i “lockdown” og at det ble bestemt av britiske myndigheter at det blir innført tre nye uker i “lockdown” skulle man tro at det logiske for menneskers helse og sikkerhet var at man jobbet videre for å bekjempe viruset. Men nei, hva spiller det for noen rolle at en spiller på et Premier League lag ble smittet for under en uke siden? For Premier League og den grønne seddelbunken later som det ikke har skjedd og i stede for setter man opp en potensiell oppstartdato i juni, noe jeg trudde var en aprilsnarr helt til jeg sjekket at kalenderen viste 13. mai i skrivende stund. Jeg regner med at de fleste har sett det, men for dere som ikke har sett det så anbefaler jeg at dere setter dere rolig ned og holder dere fast i nærmeste armlenet før du leser videre….

For dette er virkelig det dummeste jeg har hørt på lenge……

Et punkt og krav for at man skal kunne bekjempe det dødelige viruset Covid-19 slik at fotballen for enhver pris tydeligvis skal kunne gjenopptas er blant annet at alle taklinger skal bli forbudt. Ja, dere leser riktig. Her tenker jeg at noen ting er så dumme at man selv må skjønne at det ikke er noe annet en latterlig og at utspillet aldri burde sett det offentlige lys.

Kjære Premier League, svar meg på dette?

  1. Hvordan skal dere praktisere dette i verdens tøffeste liga hvor bare Ricardo Pereira og Aaron Wan-Bissaka står for hele 217 taklinger så langt i 2019/20 sesongen?
  2. Taklinger begrenser smittefaren sier dere, men å gjenoppta fotballen i England gjør det ikke?
  3. Hva med faren for dråpesmitte i kamper?
  4. Når du desinfisere ballen før trening hvordan er man da sikret mot å bli smittet? Lurer på om den smittede Brighton- spilleren føler seg tryggere med en ball som er “ren” helt til to stykker har sparket på den.
  5. Hvordan skal dere sørge for at spillere som er mer utsatt enn andre spillere sin sikkerhet blir ivaretatt? (spillere med astma etc).
  6. Hvordan skal dere ivareta sikkerheten til spillere som har familiemedlemmer med kroniske sykdommer som er utsatt når dere “tvinger” spillerne ut i en potensiell farlig smittesituasjon?
  7. Man skal trene i grupper på fem, men kan spille potensielt 3 kamper i uka med 11 mot 11? Det er mange kamper som skal tas igjen…..
  8. Man kan maksimum trene i 75 minutter, men kan spille potensielt 3 kamper i uka i 2*45 minutter?

Dette er bare noen spørsmål jeg har og det er ingen hemmelighet at samtlige klubbleger fra gjeldende Premier League klubb har skrevet et brev med ca. 100 kritiske spørsmål.

Slik kan det bli når penger er det eneste som betyr noe!

Se for dere en Premier League- kamp hvor spillerne ikke kan takle, ingen klemmer ved scoringer eller at man ikke kan ta en impulsiv handling, “gi high five”. I tillegg til dette, husk at det skal være stengte dører for supportere. Noe av dette er så klart ikke et “must”, men dette er klin umulig å gjennomføre på en sikker måte i mitt hodet. I tillegg er det vel ingen hemmelighet at både dommere og spillere spytter/snørrer, noe som igjen er ekstremt smittefarlig gjennom 2*45. Eller hva slags kvalitet tror dere det blir på kampene ved at det spilles f.eks tre kamper i uka som er basert på egentrening siden 12. mars eller trening i grupper på fem? Hva skjedde med et skikkelig treningsgrunnlag, rehabilitering, forebygging for å unngå skader samt restitusjon? For meg blir det hele et skrik etter desperasjon for å få avsluttet noe som kan avsluttes nå slik man har sett i flere land.

Jeg ønsker av hele mitt hjerte at all fotball forblir avlyst til det er 100% sikkert at ingen mennesker utsettes for fare. Så enkelt, men samtidig så komplisert.

 

Sjekk gjerne ut Unitedtim på sosiale medier her:

Unitedtim på Facebook trykk her

Unitedtim på Instagram trykk her

 

Er det virkelig et skjebnemøte melllom Premier League-ledelsen og medlemsklubbene i morgen?

Imorgen skal det avholdes et “skjebnemøte” mellom Premier League- ledelsen og medlemsklubben, pressen kaller det “skjebnemøte”. Sterke ord spør du meg, jeg tviler sterkt på at den endelige avgjørelsen tas 100% imorgen. Faktisk så anser jeg det for svært lite sannsynlig. Jeg håper jeg tar feil….

Noen land har tatt affære….

Land som Belgia, Nederland, Frankrike samt den spanske toppdivisjonen for damer er avsluttet. I forhold til at dem har avsluttet toppdivisjonen for kvinner i Spania bør vel La Liga følge i samme spor? Vi får se….. Jeg må være så ærlig å si at selv om jeg savner Old Trafford og kampdag mer enn noensinne så skjønner jeg ikke det evig maset om og startet opp ligaen til enhver tid..  De eneste jeg kjenner eller leser om som vil ha fotballen i gang asap er Liverpool fansen, vi alle vet hvorfor. La dem få gullet uansett hvilken endelige avgjørelse som tas, det begynner å bli pinlig hvor mange som enten er fra Liverpool eller holder med Liverpool som plutselig er blitt så “opptatt” og få igang fotballen da dem “plutselig” har 100% tillit til at ledelsen i Premier League vil ta det rette valget på vegne av folket, hvor helse kommer først. Det er “bullshit”, faktisk så er det flere Pool supporter som har skrevet til meg etter at jeg la ute dette innlegget “kjære Liverpool supporter” som kan leses her, hvor jeg får beskjed om at jeg er bitter og misunnelig på Liverpool, vel, noen mener at jorden er flat også..Uansett nok om det….

Skal penger eller helse bli avgjørende?

Omtrent alle legene fra sin gjeldende Premier League- klubb har skrevet et brev til ledelsen i Premier League hvor dem helt klart og tydelig uttrykker en tydelig bekymring for alle involverte i kamper på dette stadiet. Spillerne har uttrykt misnøye for å bli presset til og spille. Det jeg lurer på er hvorfor det er “greit” at to lag med støtteapparat (ca. 40 personer pr. lag) skal utsettes for en potensiell smittefare og ta med seg en potensiell smitte hjem? Eller hva med helsepersonell som burde vært på steder hvor dem faktisk trengs. Hva med politi eller sikkerhetsfolk som burde vært steder hvor det faktisk er behov for dem og ikke et sted hvor det “kanskje” skjer noe…

Man kan til “nød og neppe” se poenget med å spille på et utvalg av nøytrale baner pluss mesteparten spilles i London grunnet antall baner med begrenset reisetid, men hvorfor skal det hele tiden handle om og ta en risiko med minst mulig risiko? Det er ikke noe mer jeg vil i disse dager enn å reise til Manchester på kamp, men jeg vill aldri sette min fot i denne vakre byen hvis jeg er en risiko for andre. Dette blir litt som alle eldre menneskene jeg ser ute på kjøpesentrene iført plastikkhansker fordi den obligatoriske kaffen og vaffelen må inntas på den samme kafeen. Da bør det være en j**** god vaffel spør du meg.

Enorme penger i omløp….

Vi alle vet hva “tomme tribuner” betyr, det så vi klart å tydelig da Manchester United spilte på Linzer stadion mot LASK Lins. Hvis en endelig avgjørelse blir at inntil 500 kan være på tribunen, hvordan skal man sørge for at de rette personene får dra på kamp i henhold til sikkerheten som kreves og hva blir isåfall kriteriene for å være “rett person”? For meg vil et slikt valg lukte “sponsor med familie” lang vei, kommer billetten ut for salg for “mannen i gaten” så blir det fort et “prisnivå” som ikke er forsvarlig. For Premier League og for mange Premier League- klubber er det vanvittig med penger i omløp, Premier League omsetter for astronomiske summer og bare TV- rettighetene er verdt fra 35 milliarder pluss pr år. En liten fakta som overasket meg er at “topp seks” lagene står for vanvittige 61% av omsetningen til Premier League.

Manchester United klart best på det kommersielle….

I England har Manchester United vært den mest lønnsomme klubben basert på kommersielle inntekter, så har vi de søkkrike eierne som ut i fra kommersielle inntekter burde gitt klubber som Chelsea og Manchester City gedigne underskudd, men her er fotballen urettferdig for klubber som ikke har rike eiere. Poenget er at alle taper store summer, men de økonomisk svake klubbene blir helt klart mest skadelidende.

Det blir spennende å høre hva et evt. utfall blir, personlig ønsker jeg meg en oppstart hvor helse og menneskers sikkerhet kommer først. Man kan ikke vente i en evighet på å få spilt ferdig sesongen 2019/20, og nå er det på tide å ta en avgjørelse som er basert på folkets sikkerhet og ikke en seddelbunke.

Dette er bare mine tanker jeg ville lufte, jeg vil gjerne høre deres tanker rundt dette.

 

UNITED 4 LIFE

 

 

Nytt supporterintervju med lederen for Red Army Horten, Cathrine Korslund

 

Navn: Cathrine Korslund

Alder: 53 år

Bosted: Horten

 

Noen ting kan bare ikke forklares selv om det er naturlig, men hvordan ble du Manchester United supporter?

Det begynte med at jeg traff mannen i mitt liv som er blodfan. Ble med han til Manchester på kamp og ble “hekta”. Husker godt første gang jeg skulle på kamp. Fikk servert drakt til frokost og var veldig spent. Tok trikken opp, gikk ut av den og kjente at hele kroppen sitret. Alle folka, bodene, hestene, politi, stemningen i gata, det gode humøret…. Alle tok imot oss med åpne armer, var ikke så mange nordmenn den gang. Vi sang for full hals og lærte mange sanger… Kom inn på Old Trafford…den lukta, lyden.. Magisk. Dette resulterte i at vi dro på nesten hver hjemmekamp en god stund, kosta jo bare 10 kr med Ryan air

Hvor lenge har Manchester United vært klubben i ditt hjertet?

17 år, en kjærlighet som varer livet ut.

Personlig er Eric Cantona min favorittspiller hos Man Utd, hvem er din favorittspiller og hvorfor nettopp han?

Det er jo flere, men min første favoritt var Darren Fletcher. Han var en ærlig spiller og ga alt for United når han fikk sjansen.

Klubben i våre hjerter har skapt mange uforglemmelige minner, hva er ditt beste øyeblikk som United- supporter?

Det å få være i Manchester sammen med hele United familien, gå på kamp, se gutta våre, og alt det sosiale. En ubeskrivelig følelse som er mitt beste minne hver gang 🙂

Hvis det var din avgjørelse, hvordan vill du ha avsluttet årets sesong?  

Jeg ville avlyst og begynt på nytt til høsten, er jo mange kamper igjen og pga. Covid-19 tror jeg det blir vanskelig å gjennomføre på en trygg og sikker måte for alle.

Drømmenes teater er fylt av mange magiske kvelder, hva er ditt beste minne fra Old Trafford?

Det er mange. Alle kvelder der er magiske. Men det var en testimonial- kamp som var helt spesiell. Nemlig Roy Keane sin. Hele Old Trafford, byen og puber kokte. Alle var “venner”. “Trafford bar” slapp inn både hjemme og bortesupportere. De sang annenhver gang, stemningen var på topp. Stadion var delt i to, helt magisk. Sentrum var kledd i rødt/grønt og hvitt i flere dager.

United har hatt mange store spillere gjennom tiden, hvem er den beste United- spilleren i klubbens historie i dine øyne?

Roy Keane, den perfekte kapteinen som jeg tror hele verden misunte oss. Alle lag trenger en kaptein som han, først i “krigen” og dro opp gutta både på trening og på banen.

Hvis det er en kamp i klubbens historie du skulle ønske du kunne oppleve, hvilken ville du ha valgt da ?

Champions League finalen i -99, det er kampen alle snakker om… Synd jeg ikke fulgte med den gang 🙂

Som supporter opplever man mye på godt og vondt, hva er din største skuffelse som United supporter?

Når City scoret på overtid og vi tapte seriegullet. Jeg satt hjemme med noen United- venner. Stemningen var til å ta og føle på, champagnen var klar…. Så kom den scoringa… klarer ikke å beskrive følelsen jeg satt med engang… helt forferdelig og et sant mareritt.

Det finnes mange forskjellige typer supportere, hvordan vil din familie beskrive deg som supporter med tre ord?

Ivrig, engasjert og litt gal

Hvordan har tiden vært uten Manchester United i disse Covid-19 tidene og har du noen tips til utålmodige Man Utd. sjeler?

Det har vært utrolig kjedelig uten kamper, men jeg ser på/leser mange filmer/dvd/blader og bøker om Manchester United så tiden går, sakte men sikkert. Gjøre det samme er mitt beste tips til andre United supportere.

Her på Unitedtim deler jeg ting fra min hverdag som United- supporter, turer til Manchester, events jeg deltar på, konkurranser, intervjuer med supportere- og tidligere United spillere, har du noen ønsker om å se andre ting i tillegg?

Bare fortsett som du gjør Tim. Tipp topp tommel opp.

Hva er dine forventninger til sommervinduet og den kommende sesongen for Manchester United?

Blir et veldig rart overgangsvindu pga. covid-19 så jeg har ikke så store forventninger til det. Men neste sesong kommer til å bli fantastisk. Jeg er en evig United optimist, så topp 4 blir det hvert fall.

Du er kvinnen bak gruppen Red Army Horten, kan du fortelle litt om dere og om hvordan dere samles?

Vi er en lokalavdeling med 425 medlemmer. Vi holder til på Saxon King i Horten. Der møtes folk til kamper og sosialt samvær,  vi er også selvfølgelig på Facebook.

Til slutt, hvilken spiller er din drømmesignering for Manchester United?

Harry Kane eller Jadon Sancho, en god spiss som scorer mål samt at Jadon Sancho er ung og fremadstormende .
                                                              Trykk her for Red Army Horten sin Facebook-side

Konkurranse på Instagram, en signert Odion Ighalo drakt er premien

Hei alle sammen 🙂

I denne konkurransen kommer jeg til å lodde ut en (1) Manchester United drakt som er signert av Odion Ighalo, her er et bilde av premien 🙂

Signert av Odion Ighalo

 

Konkurransereglene er som følgende:

1:Følg “Unitedtim” på Instagram, trykk her og følg meg på Instagram

2: “Tag” en venn som ikke følger Unitedtim på Instagram under min siste “post”.  eks: @OlaNormann tagger @kariNormann, dette gjøres i kommentarfeltet under bildet.

3: Begge må følge “Unitedtim” på Instagram for å være gyldig deltager.

 

Husk at dere må følge alle steg for å være gyldig deltagere i denne konkurransen og alt du som blir “tagget” trenger å gjøre for å bli med er å “tagge” en ny person, så er du også med i konkurransen.

 

Konkurransen varer frem til søndag 10.05.2020 klokken 1200, vinnerne annonseres kort tid etter på min konto på Instagram.

 

Masse lykke til 🙂

Har du lyst til å vinne Manchester United drakt signert av Scott McTominay, klikk inn for flere premier

Hei alle sammen 🙂

I denne konkurransen kommer jeg til å lodde ut hele tre (3) signerte United plagg, disse er signert av enten en aktiv eller tidligere Manchester United- spiller. Den jeg trekker ut først får premie nummer en og slik fortsetter det til alle tre premiene er trukket.

Her er premiene og de blir trukket i samme rekkefølge:

Signert av Scott McTominay

Signert av Lou Macari

Signert av Danny Webber

 

Konkurransereglene er som følgende:

1:Følg facebooksiden Unitedtim.

2:Del konkurransen på din facebook-side “offentlig”, det er viktig at den blir delt “offentlig” eller så ser ikke jeg at den er delt.

3: Skriv “ Følger og delt” i kommentarfeltet på Facebook-siden Unitedtim under artikkelen.

 

Husk at dere må følge alle steg for å være gyldig deltagere i denne konkurransen.

 

Konkurransen varer frem til søndag 10.05.2020 klokken 1200, vinnerne annonseres kort tid etter samt at vinnerne får PM først.

 

Masse lykke til 🙂

Husker du disse overgangene?

 

Det at mange klubber har hatt noen overganger som kom ut av det blå eller som har vært vanskelig og forstå er ikke noe unikt i dagens fotball, ofte ser en manager noe i en spiller som ingen andre ser eller noen spillere blir rett og slett anbefalt av noen i støtteapparatet. For min egen del “dømmer” jeg aldri spillere på forhånd da alle fortjener en fair sjanse uansett bakgrunn. Planen med dette innlegget er å dele med dere som leser en liste over noen spillere som kom til klubben litt ut av det blå og som ikke fikk den Manchester United- karrieren de kanskje ønsket seg. Hensikten er ikke å “henge” ut noen spillere, men å vise at hvis du har spilt for Man Utd. blir du aldri glemt. Det å representere en klubb som Manchester United er en ære uansett hvordan karrieren endte i klubben.

Her er fire overganger som kom litt overraskende på meg (som fikk offisielle kamper), men som dessverre ikke slo til i klubben, tidsrommet som listen baseres på er fra ca.1999 til 2015:

  • Fangzhuo Dong: Han kom til klubben rett etter at han hadde fylt 19 år fra kinesiske Dalian Shide i 2004, denne overgangen gjorde at han ble den første kineseren på Old Trafford noensinne. Han var på lån hos Uniteds samarbeidsklubb på den tiden Royal Antwerp i nesten tre år før alle papirer var ok og han kunne flytte til Manchester. Her var nok planen at den 185 cm høye spissen uansett skulle matches på lavere nivå først. Uansett er tre år en lang tid. Dong fikk tre offisielle kamper for Man Utd. hvor en var innbytter. Jeg husker godt debuten hans borte mot Chelsea i Premier League i 2007 da Sir Alex sendte utpå et reservepreget lag som nylig hadde blitt seriemestere. I 2008 forlot han Manchester United. Fangzhuo Dong fikk 13 landskamper for Kina og scoret 1 mål.

 

  • Mateus Manucho: Kom til Man Utd. fra Petro Atletico i 2007 (daværende toppklubb i Angola), han var i klubben på prøvespill i tre uker før han ble tilbudt en treårskontrakt og han startet sitt første år i klubben med et utlån til den greske toppklubben Panathinaikos, her scoret han fire mål på 10 kamper. Da han omsider fikk satt kursen for Manchester etter ett imponerende Afrika-mesterskap ble naturligvis forventningene hevet, men skader gjorde at han aldri kom i gang på drømmenes teater. Han fikk sin debut for førstelaget da han kom innpå mot Middlesbrough i ligacupen i 2008 og forlot klubben etter ytterligere to innhopp i 2009. Han fikk 53 landskamper og scoret 22 mål.

 

  • Tiago Bebe: En spiller som kom til klubben fra portugisiske Vitória Guimarães i 2010, Bebe ble faktisk hente til klubben av Sir Alex, men han hadde aldri sett han spille. Kjøpet ble ene og alen gjennomført basert på anbefalinger av Carlos Queiroz (daværende landslagstrener for Portugal). I sin første sesong ble det tre kamper fra start, fire som innbytter hvor han scoret to mål. Jeg husker at han hadde en god skuddfot, men han fikk det ikke helt til. Etter sin første sesong var han på lån hos klubber som Besiktas, Rioa Ave og Pacos de Ferreira. Han satte aldri sine bein på Old Trafford igjen og i 2014 ble han solgt til Benfica. Han har landskamper for U21 landslaget til Portugal.

 

  • Wilfried Zaha: Jeg kommer aldri til å bli klok på hvordan denne fantastiske kantspilleren ikke lykkes i Manchester United, nå har han i ettertid innrømmet at han tok for lett på det å være Manchester United- spiller, som kanskje skaper en viss forståelse.. Jeg husker at han kom til Manchester United i forkant 2013/14- sesongen, forventningene var enorme og jeg var skråsikker på at han ville bli en kjempe suksess. Så feil kunne jeg ta. Under daværende manager, David Moyes, fikk han kun 2 kamper fra start hvor han debuterte mot Wigan i en Community Shield- kamp samt to kamper som innbytter. Dessverre ble dette alt han fikk av kamper som United- spiller før han gikk tilbake til sin gamle klubb Crystal Palace på en permanent overgang i 2015.Det er kanskje ikke overraskende at United hentet et slikt talent, men det er meget overraskende at det endte slik som det gjorde.

 

  • Massimo Taibi: En italiensk keeper som var en av de beste skuddstopperne i Italiensk fotball som kom til Man Utd. fra Venezia i 1999. Han ble hentet til Manchester United basert på meget sterke anbefalinger fra Sir Alex sin bror Martin som også var talentspeider. Jeg husker veldig godt debuten hans på Anfield i 1999, hvor United vant og han var “man of the match” til tross for en keepertabbe. Dessverre fortsatte han med keepertabber og på sine tre neste kamper gjorde han tre nye keepertabber. Oppsummert så bestod hans United- karriere av fire kamper med masse gode redninger, men også med fire store “brølere” Han forlot Man Utd. kort tid etter for Italienske Reggina.

 

Er det noen overganger som kom overraskende på deg? Del gjerne i kommentarfeltet 🙂 

 

 

“Numero uno” og en oversikt over hele listen.

 

Jeg setter virkelig pris på United.no sitt initiativ hvor de kårer sine topp 50 største spillere fra Manchester United. Etter inspirerende lesning så langt for meg, og etter et spennende innspill fra en god United-venn ved navn Stig ønsker jeg å gjøre det samme. Jeg gjør det med en egen vri, jeg setter opp mine topp 27 spillere som jeg har sett spille enten på TV eller i virkeligheten i mitt liv som supporter. Jeg falt pladask for denne herlige klubben tidlig på 90- tallet og kun spillere som representerte klubben fra denne perioden og frem til før denne sesongen vil bli vurdert. Dette er en liste over spillere som bedømmes etter viktighet, talent, lojalitet og hvordan dem representerte klubben. Dette fordi jeg ønsker å “bedømme” dem basert på hva jeg har sett over tid med mine egne øyne av den gjeldende spiller. Jeg teller fra 27 og nedover, og jeg legger ut to spillere hver dag. En tøff nøtt med andre ord og i dag er tiden inne for å røpe plass nummer en.

 

Mitt møte med Eric Cantona var et av mine største øyeblikk som Man Utd. supporter og jeg gråt som et lite barn da jeg hilste på han for første gang.

 

Nummer 1: Eric Cantona, spilte for Manchester United fra 1992 til 1997. Mitt møte med Eric Cantona var noe av det største jeg har opplevd som supporter, hvis du ikke har lest historien kan du lese den her

Mange vil kanskje si at jeg er en smule inhabil her og til en viss grad er jeg enig, men la meg prøve å forklare hvorfor jeg mener at denne karismatiske franskmannen er min “nummer 1” basert på alt jeg har sett de siste 30 årene. Sir Alex ankom klubben fire år tidligere og hadde allerede starte prosessen med å bygge et mesterlag, klubben hadde ikke vunnet ligaen på 25 sesonger da denne franskmannen kom fra Leeds. I sin første sesong med klubben og i de 4,5 sesongene han var i klubben vant Manchester United Premier League i 1993, 94, 96, 97 og FA-cupen i 1994 og 1996. I tillegg så blomstret “class of 92”. Det er selvfølgelig ikke Cantona sin ære alt dette da et fotballag med støttespillere er som et puslespill hvor alle brikker må utfylle hverandre. I mine øyne var Eric Cantona den brikken klubben manglet, den lederen laget manglet og den “guiden” de unge spillerne lyttet til og fikk råd fra. Franskmannen tok seg tid til alle, han var den første på treningsfeltet og han var den siste som dro hjem, og han tok seg alltid tid til alle supportere som hadde tatt turen til “the cliff”, som det gamle treningsanlegget het den gang. Han fikk smilet tilbake og han var majestetisk, og da laget trengte den avgjørende pasningen eller scoring var han der. Fra og ikke vinne serien på 25 sesonger så ble det altså hele fire ligagull og den ene sesongen laget ikke vant serien sonet Cantona en 8 måneder lang karantene. I sin første kamp etter karantenen slo han en assist og scoret et mål, og da sesongen var over ble han matchvinner i FA-Cupfinalen i 1996 samt kåret til årets spiller i England. Her føler jeg meg ganske trygg på at hadde han ikke sonet en så lang karantene så hadde Man Utd. blitt seriemestere i alle Cantonas sesonger, men fire av fem gull kan vel leves med?

Aldri har jeg sett en spiller ha en slik betydning for et lag over tid, husk hvilken “tilstand/prosess” laget hadde vært og var i da han ankom. Riktignok tapte Man Utd. ligagullet til (ironisk nok) Leeds og Cantona året før dem tok sitt første gull på mange sesonger.

Jeg velger Eric Cantona som min “all time” spiller i mitt liv som Manchester United supporter fordi han var den siste brikken som gjorde “puslespillet”  Manchester United komplett sammen med Sir Alex Ferguson.  Eric Cantona og Man Utd. ser jeg på som “sjelevenner” som sammen la det fundamentet som var nødvendig for 22 år med sammenhengene suksess. Uten tvil den største, beste, viktigste og den mest riktige signeringen Sir Alex Ferguson gjorde da han kom fra Leeds for 1,2 M pund.

Jeg husker ennå den dagen han la opp så altfor tidlig, jeg satt hjemme hos en kompis hvor jeg sjekket sporten på Tekst- TV (ja, tekst Tv) hvor det stod at den franske fotballspilleren Eric Cantona legger opp i en alder av 31 år.. Hjerte var knust, min store helt og mannen som smeltet mitt Manchester United- hjerte skulle aldri bære den røde trøyen igjen…. Den sommeren var tøff, men som jeg alltid sier: “Et supporterliv er langt og det vil alltid være oppturer og nedturer”. I tillegg hadde han selv uttalt at den dagen han stopper å “lære av spillet”  skulle han legge opp. Det var slik han var, som på en syk måte gjorde det litt enklere og forstå.

Tusen takk for alle gleder du ga oss, Eric Cantona.

Her er tabellen hvor jeg har satt opp mine beste 27 spillere, ikke spør meg om hvorfor det akkurat ble 27 spillere 🙂

Jeg står inne for listen, den er som skrevet over basert på mine topp 27 spillere som jeg har sett spille enten på TV eller i virkeligheten i mitt liv som supporter, grunnlaget er basert på viktighet, talent, lojalitet og hvordan dem representerte klubben. En spiller som jeg av en eller merkelig grunn klarte og “overse” var Michael Carrick, som etter tolv sesonger og over 400 kamper definitivt burde vært inne på listen, så her legger jeg meg flat. Unnskyld Michael Carrick, skulle jeg plassert han på listen ville han fått plass nummer 17 og skjøvet dagens plass nummer 17 og resten ett hakk ned.

NB: For nye lesere så har jeg lagt ut to spillere hver dag fra nummer 27 og opp til dagens nummer en, scroll nedover her hvis du vil lese om gjeldene spillere med begrunnelse.

Gleder meg til å lese deres meninger/kommentarer.