Mine reisetips til Manchester

Reklame | Rosso, Riva Blue, Tattu, Park Inn, Roomzzz, Man Utd, Tretop minigolf, Motell One Royal Exchange, Waffle Island, barburrito, avantiwestcoast.

Det er ingen tvil om at det å skulle reise for å se sitt favorittlag spille, ofte blir en dyr affære. Både hoteller og flyselskaper prissetter sine produkter helt bevisst etter kamper i Premie League etc. Jeg har sett flere hoteller som har reklame hvor dem viser frem priser helt nede i 4-500 kroner natten, mens på selve natten etter kamp så koster det fort opptil 1500 til 2000 kroner. Flyselskapene er ikke noe bedre, men på begge disse områdene finnes det flere mulige måter hvor man kan få dette til en rimeligere penge. Dette har blitt dessverre en del dyrere “etter covid” noen plasser og hos ulike selskaper.

Denne sesongen skal Manchester United spille Europa League og da blir det nok mange søndagskamper i Premier League. Hvis noen lurer så spilles finalen i Europa League den 31 mai på Puskas arena i Budapest. Hotell og fly har jeg booket så resten er opptil Man Utd. he he 🙂

Her kommer det noen tips basert på egen erfaring:

Et innspill fra meg er: Ikke tenk på hva ting koster pr enhet, men se på det totale prisbildet for hele reisepakken.

Reise til Manchester via London.

Reiseruten er som følgende: Fly fra Gardemoen til Gatwick, fra Gatwick tar man toget til London Victoria (ca 30 min), når man har kommet dit må man ta banen (Tube) fra London Victoria til London Euston (ca 10 min) før siste etappe går fra London Euston til Manchester Piccadilly (ca 2 timer).

Her er linken hvor man enkelt kan bestille denne reisen, bare plott inn fra Gatwick Airport til Manchester Piccadilly. Bestiller man “offpeak” så får man en billettype som gjør at man kan ta flere tog og ikke akkurat det toget som kommer på ditt bestilte klokkeslett. Billetten(e) henter du ut på en automat ved toget på Gatwick Airport. Se link her https://www.avantiwestcoast.co.uk/

NB: Husk å ta med kortet du betalte med for man må sette det inn i en automat for å få ut billettene (tur/retur) eller så er det manuelle skranker for hjelp hvis det skulle være noe.

Totalt sett tar denne ruten ca. tre timer lenger, men man kan fort spare tusenvis av kroner.

Hver tidlig ute med flybilletter…

Dette kan man si til det kjedsommelige, men av egen erfaring så blir flybilletter sjeldent billigere.

Her er noen tips/innspill til rimeligere flybilletter:

  • Bestill når terminlisten kommer i Juni, utreise fredag og hjemreise mandag. Man Utd har sjeldent hjemmekamper på mandager, men det kan forekomme. Husk at kamper ikke blir endelig bekreftet før seks uker før.
  • Flybilletter som inneholder mellomlanding er ofte billigere, men husk å ha god tid på “ventende flyplass” minst 1-1,5 time. Jeg har selv mistet et fly i Brussel da jeg kun hadde 40 minutter fra jeg landet til jeg skulle videre med neste fly.
  • Vurder andre avreise-flyplasser enn Gardemoen, det kan være lønnsomt hvis geografien tilsier det i forhold til bosted. Jeg velger alltid Gardemoen.
  • Spiller Manchester United på en tirsdag eller torsdag, så har Norwegian rimeligere direkteruter fra Gardemoen til Manchester på mandager og onsdager. Med retur onsdag eller fredag.

Hver tidlig ute med din hotellbestilling..

Alle hoteller i Manchester skrur opp prisene på selve natten etter kamp, dette er et velkjent fenomen verden over ved store begivenheter. Her er et tips samt forslag til hoteller:

  • Bestill hotell når flybillettene er i boks. Da blir pris pr natt mye billigere og mange hoteller har endring eller kanselleringsmuligheter uten gebyr, helt opptil dagen før ankomst. (husk å sjekke dette ved bestilling)

Jeg bruker disse hotellene når jeg er i Manchester grunnet beliggenhet i sentrum eller nært, kombinert med pris/kvalitet: Premier Inn Printworks, se hotell her , Park Inn Manchester, se hotell her , Romzzz aparthotels , se hotell her eller Motell One Royal Exchange, se hotell her

Aktiviteter/Restauranter/Lunsj:

Dette finnes i hopetall i fantastiske Manchester, men her er noe/noen som jeg anbefaler.

Minigolf: Treetop Adventure Golf ligger i/ved Printworks. Her er det to baner til en ok pris. Sentral beliggenhet. Trykk her for å komme til nettsiden.

Stadium tour på Old Trafford: Få med deg innsiden av Old Trafford og beveg deg gjennom trofe` rommet samt en utstilling av Manchester United`s historie. Bli med inn i garderoben samt nyt vakre Old Trafford fra blant annet spillerbenken. Dette er ikke mulig på kampdag og kan/bør forhåndsbestilles. Trykk her for å komme til nettsiden.

Restauranter: 

Tattu: ekslusivt, men stivepriser. Her må man forhåndsbooke i helger. Kinesisk inspirert. Trykk her for å komme til nettsiden

Rosso: Italiensk restaurant hvor Ferdinand er medeier. God mat til ok priser. Trykk her for å komme til nettsiden

Riva Blue: Italiensk restaurant som ligger på Corn Exchange. En favoritt for undertegnede. Trykk her for å komme til nettsiden

Lunch: 

Riva Ble er god på lunch, men ta gjerne turen inn på Arendale kjøpesenter og nyt en smakfull burrito på Barburrito.

Dessert: 

Ta turen til Food Court inne på Arendale og ny herlig dessert hos Waffle Island. Nydelig 🙂

 

Ellers for drinker/øl og lettere serveringer er mitt favorittområdet å være rundt Corn Exchange/ Printworks. Her er det masse valgmuligheter for en hyggelig kveld:)

Dette er noen av mine reisetips som jeg er meget godt fornøyd med. Del gjerne andre gode og trygge reisetips i kommentarfeltet 🙂

 

Sjekk gjerne ut Unitedtim på sosiale medier, hvor jeg legger ut løpende fra mine reiser på kamp eller events.

For Instagram trykk HER

For Facebook trykk HER

For Tik Tok trykk HER

Møt min samarbeidspartner Jahn-Sigve fra eventselskapet History Of Legends

Møt min samarbeidspartner Jahn-Sigve fra eventselskapet History Of Legends, mannen som bringer Manchester United legender til Norge.

Navn: Jahn-Sigve Andersen

Alder: 41 år

Fra/bosted: Bor i Sandefjord, men er fra et lite tettsted som heter Ballangen i Nord-Norge.

Noen ting kan bare ikke forklares selv om det er naturlig, men hvordan ble du Manchester United supporter?

Vi var rundt 9-10 år da Manchester United da de begynte å vinne på tidlig 90-tallet. Guttene i klassen valgte hver sin favorittspiller. Personlig så begynte galskapen allerede da. Levde og åndet Manchester United. Syklet rundt om i sentrum med United-flagget da United sikret seg ligatittelen.

Personlig er Eric Cantona min favorittspiller hos Man Utd, hvem er din favorittspiller og hvorfor nettopp han?

Siden guttene i klassen valgte seg sin favorittspiller så valgte jeg en utrolig rask høyrekant ved navn Andrei Kanchelskis. Det var en fryd å se den raske høyrekanten herje med venstrebackene. Husker spesielt nedsablingen av City med 5-0. Så nummer 14 har alltid fullt meg gjennom livet. Da han ble solgt til Everton ble hjertet mitt i sorg. Jeg tok deretter Jordi Cruyff, men suksessen uteble for den unge nr 14.

Klubben i våre hjerter har skapt mange uforglemmelige minner, hva er ditt beste øyeblikk som United- supporter?

Det har vært mange store øyeblikk, men det må være den gangen jeg fikk tak i Champions League-finalebillett 2008 en uke før kampen skulle gå. Problemet var at jeg bodde i Bodø og kampen skulle gå i Moskva. Jeg hev meg rundt å få tak i en flight via Litauen osv. Helt alene dro jeg av gårde. Ingen hotell var å oppdrive, men fikk til slutt tak i ett rom via Berg-Hansen reisebyrå. Problemet var at det var bare at jeg måtte bytte hotell midtveis. Altså dagen etter Champions League-finalen måtte jeg sjekke ut kl 11:00. Jeg ante litt ugler i mosen da kampstart var 21:45.
Jeg traff tilfeldigvis to kjenninger og vi hang sammen før kampen. Kampen varte og rakk og det ble kjempespennende med både ekstra-omganger, straffesparkkonkurranse og pokalseremoni.  En fantastisk kveld. Etterpå ble det selvfølgelig feiring på United-puben Bobby Dazzler Pub. Husker at vi drakk puben fri for drikke midt på natta. De fikk tak i glass-øl til slutt.
Jeg stabla meg på hotellet og var på rommet like før utsjekk. Det ble en tung dag ved å flytte på nytt hotell til andre siden av Moskva. Om turen var verdt det? Absolutt!

Hvordan synes du sesongen har svart til dine forventinger?
Jeg hadde store forventninger foran årets sesong med tanke på signeringene vi hadde. Sancho, Varane og Ronaldo gir gåsehud. Sesongåpningen med å knuse Leeds 5-1 var jeg sikker på at nå skal vi kjempe om tittelen. Så begynte vi å rote i både serien og Champions League og da vi ble knust 0-5 hjemme mot Liverpool visste jeg at Ole Gunnar sin tid var over.
Etter det så har det vært få lyspunkter. Virker som spillerstallen har for mye makt i garderoben.
I tillegg passer ikke spillertypene i det hele tatt i forhold til Rangnicks system. Må være frustrerende å være på trenerbenken og se spillerne ikke er kapabel til å utføre sine arbeidsoppgaver.

Du er mannen bak eventselskapet History of Legends som blant annet bringer Manchester United legender til Norge, kan du fortelle litt om hvordan dette startet?
Planene begynte i Bodø i 2015. Etter å ha skapt en liten arbeidsgruppe med innsatsvillige hjelpere satte vi i gang. Store planer ble forelagt, men det måtte bygges stein på stein fant jeg ut i etterpåklokskap. Men det ble ett fantastisk arrangement i Bodø med Bryan Robson, Denis Irwin og Denis Law. (Law meldte avbud ei uke før arrangementet pga sykdom)
Det ble blant annet organisert en legendekamp i fotball mellom History Of Legends og Bodø/Glimt Allstars. Denis Irwin spilte i midtforsvaret og Bryan Robson spilte sentralt på midtbanen. Blant dem var det inviterte gjestespillere og sponsorer. På Bodø/Glimt var det en rekke med klubb-legender bla annet Runar og Ørjan Berg. En kjempekamp der History Of Legends vant vel 4-3 om jeg husker rett.

Kan du «røpe» noe om hvilke legender eller planer du har for History of Legends i 2022?

Ja Ryan Giggs er fastsatt til å komme til Norge. Ellers planlegges det at Bryan Robson tar seg en tur til Tromsø i løpet av vinteren. Han hadde lyst å ta med seg kona og se på Nordlyset. Selvfølgelig var jeg ikke sen med å be han til Norge atter en gang. Ellers er det planlagt en fotballfest i Narvik men måtte utsette pga Covid-19. Her vil jeg organisere så snart det lar seg gjøre.Det er også forespørsler på en meget spennende legende i klubben som aldri har vært i Norge før. Jeg venter i spenning på om dette går seg til.

Ellers er det flere planer som må vente på tur. Men det er ikke tvil om at kontaktnettet man har fått er meget godt.

To bilder fra tidligere events før covid-19

 

Hva er målet/tanker for History of Legends ut mot Manchester United fansen?
Målet er at den vanlige mann i gata skal kunne få møte de største legendene i klubben uten å måtte betale «skjorta» av seg. Det er av de største grunnene til at History Of Legends eksisterer.
History Of Legends kunne aldri eksistere uten samarbeidspartnerne. Ingen nevn ingen glemt, men man kommer ikke utenom Runar Henriksen i Bodø som en fantastisk støttespiller. Morten Lorentsen i Gildeskål forskningsstasjon (GIFAS) er også en utrolig god medspiller. Ørjan Wenberg fra Wenberg Fiskeoppdrett på Fauske har vært med siden starten og det gleder ett fotballhjerte.

Drømmenes teater er fylt av mange magiske kvelder, hva er ditt beste minne fra Old Trafford?
Etter å ha reist rundt 25 ganger til Old Trafford fra Nord-Norge har det vært mange fine øyeblikk.
Men de beste øyeblikkene må ha vært alle de gangene vi slo Liverpool på Old Trafford.
Brukte å reise til hver hjemmekamp mot Liverpool.

Det verste har vært 1-4 tap mot Liverpool i 2009 der vi ble ydmyket.

United har hatt mange store spillere gjennom tiden, hvem er den beste United- spilleren i klubbens historie i dine øyne?
Her er det nesten umulig å velge noen. Så mange legender alt i fra George Best og Bobby Charlton til Bryan Robson og resten av de nyere legendene slik som Ryan Giggs, Eric Cantona, Ronaldo og Rooney.
Men skal jeg nevne ett navn så må det bli Bryan Robson. En fantastisk hærfører.

Jahn-Sigve her med Bryan Robson fra ett tidligere event

Hvis det er en kamp i klubbens historie du skulle ønske du kunne oppleve, hvilken ville du ha valgt da ?
Jeg ville absolutt vært på Nou Camp i 99. Det hadde vært helt rått.

Som supporter opplever man mye på godt og vondt, hva er din største skuffelse som United supporter?
Det er de siste årene der klubben har forfalt helt totalt. Manchester United har blitt en merkevare der profitt er det største fokuset. Overskuddet tar eierne ved å betale renter og lån som dem har tatt opp for å kjøpe klubben i tillegg til utbytte.
Dagens status er at Carrington og Old Trafford er en gammel stolthet som bare forvitrer. Ingen rød tråd i klubben. Direktører som ikke vi vet hvilken rolle de har.
En spillertropp som har så stor makt at de får sin egen manager sparket.
Riktignok får vi nå en ny manager, men hva hjelper det hvis ikke spillertroppen blir kraftig fornyet.
Vi kan bare håpe på fremtiden. Det er det som å være supporter. Man håper på bedre tiden. Ta en kamp av gangen. Alltid ett håp. Det er derfor fotball er lidenskap. På godt og vondt.

Hva er dine forventninger til Manchester United for fremtiden?
Jeg forventer ingenting.
Jeg håper.
Alltids ett håp.

Din favoritt 11-er?

Peter Schmeichel

Gary Neville – Nemanja Vidic – Jaap Stam – Denis Irwin

George Best – Bryan Robson – Paul Scholes – Ryan Giggs

Cristiano Ronaldo – Denis Law

Benken:
Edwin Van Der Sar
Ronny Johnsen
David Beckham
Eric Cantona
Wayne Rooney

Du finner History Of Legends på sosiale medier her:

Facebook trykk HER

Instagram trykk HER

Hjemmesiden trykk HER