Datoen som endret klubben for alltid

For meg er Manchester United en vanvittig stor del av livet mitt, “a way of life” vil jeg beskrive det som. Det å bli “kjent” med klubben på alle områder er utrolig viktig for meg, dette for å kunne forstå og ikke minst føle hva det innebærer å være supporter for denne fantastiske klubben. Personlig mener jeg at alle som holder med Manchester United bør kjenne til denne viktige delen av klubbens historie og for oss som har “holdt” med klubben en stund er det viktig å dele dette med den neste generasjon Manchester United supportere.

Christ…. We are not going to make it….

Manchester United spilte 3-3 mot Røde Stjerne på JNA stadion den 5 februar, dagen etter satte både spillere, klubbansatte og journalister kursen for Manchester, men flyet måtte mellomlande i Munchen for å fylle drivstoff før man skulle fly videre hjem…

Været var ille og rullebanen var full av snø og is, og en slapsete rullebane gjorde “take off” meget vanskelig.

Etter to mislykkede forsøk på «take-off» gikk det fryktelig galt på det tredje. Flyet klarte aldri å lette på slapseføret, og braste til slutt gjennom flyplassens gjerde og inn i en nærliggende bygning hvor det tok fyr. En horribel ulykke var dessverre et faktum.

Til sammen omkom 23 mennesker i ulykken eller som følge av den, blant disse var åtte spillere og tre klubbansatte.

Satte store følelser i sving hos en ung gutt….

Jeg husker første gang jeg leste om denne tragiske flyulykken eller da jeg så den på video for første gang for mange år siden. Jeg husker at jeg ikke rørte meg en millimeter under hele dokumentaren, det føltes som jeg glemte å både puste og blunke. Det var umulig å ta inn over seg det som hadde skjedd eller bare tanken på og forestille seg det en av de overlevende Harry Gregg gikk igjennom denne fatale dagen. Han overlevde og betegnes som en helt grunnet hans heltemodige innsats hvor han reddet flere liv. Han satte seg selv i stor fare, men stormet inn i den brennende flykroppen to ganger hvor han først hentet ut en liten baby og dens mor, før han så sørget for og få sine lagkamerater Sir Bobby Charlton, Dennis Viollet og Jackie Blancflower ut i sikkerhet.

Denne grusomme ulykken kostet dessverre mange mennesker livet, og flere ville det høyst sannsynlig ha blitt om det ikke var for helten Harry Gregg, som nå dessverre er gått bort. RIP♥

 

RIP♥

 

Du finner Unitedtim på sosial medier her:

Facebook: trykk HER

Instagram: trykk HER

Tik Tok: trykk HER

Hva nå Greenwood

 

Fortsatt sjokkert med ønske om at dette er en vond drøm, jeg kan ikke engang forestille meg hvordan de involverte har det. Jeg vil på forhånd si at jeg tar 100% avstand og at denne saken er avskyelig!

Jeg har fulgt både Mason og hans kjæreste gjennom mange år på sosiale medier, førsteinntrykket er to vidt forskjellige mennesker, men dem så lykkelig ut sammen på de få bildene hvor man kunne se de sammen. Jeg fikk denne saken tilsendt gjennom sosial medier og jeg forstod ikke helt hva det var med en gang. Kommentarene hagler inn hver eneste dag om jeg skal “brenne” drakta eller hvorfor jeg bærer drakta til en voldtektsmann osv. Årsaken til dette er en video eller videoer jeg har lagd FØR hendelsen hvor jeg har “11” og “Greenwood” på ryggen. la meg si det slik: “den drakta er pakket bort”.

Hva skjer nå?

Jeg har sett bildene som Harriet Robson la ut før Instagram rakk å slette dem, jeg har lest uttalige Twitter- meldinger, jeg har hørt lydopptaket mange ganger… Jeg kaster opp, jeg blir forbannet.. På en syk og vridd måte er det vanskelig å skjønne at Mason, den stille gutten som har vært i klubben siden han var seks år har gjort noe slikt! Uansett, det stilleste vannet kan ha den sterkeste strømmen dessverre…. Man har jo lest at det har vært noen usportslige hendelser her og der med Mason, men da har jeg oppfattet det som ungdommelige “rampestreker”, men en vold/voldtektssak i en alder av 20? Svært alvorlig! Uansett kan man ikke trekke inn fillesaker om at han hadde med seg en jente på rommet på landslag samling eller har inhalert lystgass. Dette betyr ingenting opp imot en slik alvorlig sak. Jeg ønsker ikke og spekulere i hva som skjer videre da jeg velger og tro at Greenwood vil legge fram sin forklaring av saken, at Manchester United tar de grepene dem kan og at politiet etterforsker denne saken og at en eventuell dom som kommer vil være korrekt.

Det har vært flere kriminelle saker mot mange fotballspillere tidligere, hvor man dessverre ser at mange er oppspinn. Denne saken dog levner ingen tvil selv om man er “uskyldig til det motsatte er bevist”. Pr. nå er Greenwood utestengt på ubestemt tid av Manchester United fra kamper og trening samt at Nike har “fryst” sin avtale med han, men det er bagateller av hva som kan vente han av straff når denne alvorlige saken ser sin ende. Hvis han dømmes “skyldig” er han garantert ferdig klubben og en lovende karriere vil peke rett ned i grøfta, da den burde vært motsatt. Mange unge der ute som har Mason som forbilde vil få sine hjerter knust. For meg skiller jeg mellom fotballspilleren Greenwood og personen Greenwood. Han er en profilert person, men det har ingenting med saken å gjøre, han skal dømmes etter handlinger som er utført og ta konsekvensene av det.

Assosiasjoner mot Ravel Morrison

Det at Mason er ett av de største talentene i Europa er det ingen tvil om. Jeg vil kanskje ikke trekke det så langt å si at tidligere United unggutt Ravel Morrison var det samme, men han var ett vanvittig talent som ofte hadde hodet på feil plass dessverre. Hans karriere ble milevis unna av hva den burde ha blitt, men han havnet akkurat dit han dro seg selv etter utallige usportslige hendelser som trusler, vold, besøksforbud etc.. Kan dette skje nå med Mason? Ja, uten tvil.

Hva jeg ønsker? Kun rettferdighet og at sannheten skal fram og den skyldige skal ta sin straff!

 

Du finner Unitedtim på sosial medier her:

Facebook: trykk HER

Instagram: trykk HER

Tik Tok: trykk HER