Mitt valg,mine ord❤️

Her ser dere hva jeg har på noen av draktene mine, til ære for Jose` Mourinho. Det var ett valg jeg tok den gangen og det valget står jeg for enda. Det er mange som har gitt opp Jose`, jeg har heller gått inn i en realistisk stilling i perioder ala` den jeg hadde under Moyes og LvG. Følelsen mine for klubben vokser for hver dag uansett hvordan det går, faktisk trigger det mer når motgangen er på det verste. Mange skriver i ulike fora at man håper United taper eller at man håper noen lag ikke møter opp så man kan slippe å se en “dritt kamp”, unnskyld språket, men seriøst? Selv om vi alle er supportere av verdens største klubb så er det valgfritt om du vil se på kampen eller ikke. Av og til burde man kanskje ta seg noen “kampers pause” hvis det er nødvendig?  Jeg har sagt det før og sier det igjen: Hvilket mennesket på denne jorden tror at ett supporterliv på 80 år er sammenhengende suksess? En klok person skrev til meg, i krigen kjenner man sine venner….. Kan man si det bedre?

Å nei jeg kaller overhodet ingen for medgangssupportere, jeg ønsker bare slutt på hets..Bare tenk på hvordan Jose` Mourinho og Romelu Lukaku blir hetset i perioder grunnet dårlig form og mangel på suksess (denne sesongen). Fakta blandes med meninger, qlickbait headinger brukes av pressen og så fort man ikke leverer en perfekt kamp så er alt det vanlige galt? Skal vi styre kampen i Torino å vinne 4-0 for å kunne være fornøyd?  Gjerne det, men svært urealistisk for alle lag. 

Personlig så blåser jeg i hvem som spiller så lenge de utvalgte på banen spiller med sjel og hjerte, det har vært mangelfullt hele denne sesong, ja United leverer en god omgang her og der, noen imponerende resultater og heltemodige snuoperasjoner, men den berømte offerviljen er helt fraværende, ja selv De Gea ser neste menneskelig ut… Bare nesten…..

En ting jeg lurer på og del gjerne deres synspunkter på dette, er Jose` Mourinho sin måte å spille fotball på utdatert? Ja, sier noen, men jeg sier nei. Ikke i det hele tatt. Ett eksempel der er jo hvordan Atletico Madrid spiller, men de har blodig innsats hver kamp som den største forskjellen, hva med deres manager Diego Simeone som noen ønsker til United, det skjønner jeg ikke, men det er min mening…for en defensiv anlagt manager har vi allerede.

Jose Mourinho er den mest suksessrike manageren pr. i dag, det vet vi alle så hvorfor tror man at 1,5 sesong uten trofeer visker ut alt denne mannen kan om fotball? Jose` Mourinho trenger Jose` Mourinho-spillere for å lykkes, det har han hatt i alle sine klubber og han har vært en suksess i alle klubber han har vært i, uansett hvordan han forlot dem. Det er fakta og ikke en mening. Spørsmålet jeg stiller meg selv hver eneste dag er det samme: Har Jose` tatt klubben så langt han kan? Jeg er usikker. Usikker fordi hvordan ting drives i disse dager er todelt for meg.  Den økonomiske biten av klubben virker å ha større fokus enn den sportslige, men innerst inne folkens er det virkelig det? At Glazer og Ed Woodward er business folk er det ingen tvil om, men selv dem skjønner jo at hvis sukssessen uteblir så uteblir pengene også over tid. Glazer tok over klubben i 2005 og verdien samt inntekter er mangedoblet med tiden, Kan klubben ha en slik strategi på den sportslige biten?  Hvis det er tilfelle så er vel Mourinho rett mann da? Han sanker jo trofeer uansett, også i Manchester United.

Enn så lenge virker det ikke som JM får alle sine spillere til klubben som han ønsker, men han får heller ikke ut maks av det spillermaterialet vi har og den koden må han knekke sammen med spillerne. Ett annet case er jo at han kan ha mistet deler av garderoben og jeg er som sagt usikker på om Mourinho kan ta klubben lenger, men som Roy Kean sa: Det spiller ingen rolle, er du Manchester United spiller skal du være stolt av det, å spille det gjør man for fansen, det har mange spillere glemt.. Mange skriver spark Jose` Mourinho umiddelbart, det mener jeg er helt feil så lenge en eventuell erstatter ikke er på plass, en ting United ikke har råd til er å havne i limbo en gang til med feil valg av manager eller en midlertidig løsning. Managere som Eddie Howe blir nevnt, men han tror jeg bare blir en ny Moyes, en bra manager, men overgangen blir for stor. Vi krever store navn på overgangsmarkedet ved spillerkjøp så da gjør vi det samme ved valg av manager eller? En artig tanke er jo hvis Mourinho ikke hadde signert for Manchester United og fortsatt sin suksess andre steder, hvor mange Unitedfans hadde ønsket seg han som manager? Mange, er mitt svar på det for etterpåklokskapen gir vi rødt kort.

En annen ting som snakkes ofte om av naturlige årsaker er jo hvem skal ta over hvis Mourinho får sparken, jeg vet hvem mine første valg er men om dem er rett eller om det blir dem er det kun tiden som vil vise og det er Allegri eller Pochettino, Zidane er jeg veldig usikker på. Klart man kan jo drømme seg bort med Cantona eller Giggs som manager og en “gal” Gary Neville på treningsfeltet men jeg tviler sterkt på dette. Noen sier Manchester United ikke tiltrekker seg de beste spillerne eller managere, noen spillere ja men managere? Det tror jeg ikke noen på, Pep som er den beste i dag er i City og sier nok nei men hvem andre? Klopp er ikke velkommen uansett i mine øyne. Managere som Allegri og Zidane har jo opplevd en enorm Manchester United dominans under SAF så hvis man kombinerer dette med 75 000 på drømmenes teater, den mestvinnende klubben i England samt sjansen til å bygge opp klubben igjen så tviler jeg sterkt på at noen av disse sier nei ? Hvorfor tror dere Pep valgte City? Fordi han fikk ubegrenset med midler til å bygge sitt eget drømmelag noe han har lykkes med til de grader, i Bayern gjorde han det samme til en viss grad. Føler meg neste litt “utro” mot Jose` Mourinho når jeg snakker om andre managere til United men jeg bare lufter mine tanker og vi alle vil kun det beste for United.

Manchester United er en måte å leve på for meg, noe som gjør meg både glad, trist, sur og lykkelig på samme tid men det er verdt det 24 timer i døgnet for jeg er stolt av å kalle meg Manchester United supporter, det synes jeg alle som holder med klubben kan være❤️.

Jose` Mourinho er manager for Manchester United og jeg vil alltid støtte han så lenge han er dette, men ikke bland det å støtte manageren med det å være enig med alt han gjør til enhver tid. For det er jeg overhodet ikke men jeg elsker mennesker som tør å være seg selv og sier F… off til janteloven.En ting jeg ofte reagere på er hvorfor klager folk på at Jose` Mourinho får ting til å handle om han? Hvis du hadde hatt millioner av mennesker som mobbet og spredde løgner om deg samt fokuserte på kun det negative hver eneste dag, hvordan ville du ha reagert som person? Meg , meg og meg sier mange om Jose` , jeg sier hadde han lykkes denne sesongen så tipper jeg mange bare ville elsket hans væremåte. Tenk hvis Zlatan hadde vært slik han er uten hans enorme suksess? 

Alt jeg ønsker er at Manchester United skal lykkes, for fem sesonger uten Premier League gull er altfor lenge, skuffelsen over og ikke leve opp til forventningene blir alltid større fra noen eller noe man er glad i.

#Ståsammen❤️

 

 

 

Love it!

Hva er bedre enn at kampene bare kommer på løpende bånd? Deilig! Når er det Southampton som venter på St. Mary`s på lørdag og her kan vi alle til tross for våre uenigheter være enig om at de er to lag som har underprestert til de grader… Tipper få hadde trodd at oppgjøret mellom Manchester United og Southampton skulle være mellom 7. plassen og 18. plassen i runde fjorten..For min del nå må United bare kjøre på å legge kampene som er passert i historiebøkene, nå må gutta nesten spille hver kamp som det er en cupfinale for å få riktig intensitet og mentalitet til hver kamp.

Kampen på St.Mary`s forrige sesong endte med 1-0 seier etter en scoring av Romelu Lukaku og så lenge United vinner er jeg så enkel at jeg er fornøyd. Årsaken til det er at denne sesongen har United vært så variable så kom med “tre poengene” først så kan vi ta finspillet etterpå.

Her er noen “fun facts” før kampen i den grad dem er morsomme (ironi):

  • Nevner det igjen, men United har kun scoret ett mål i ligaen før de første femten minuttene av kampen er passert
  • United er etter tretten runder nummer to på listen over flest skudd på mål
  • Manchester United er kun slått av Fulham når det gjelder å løpe i offside flest ganger
  • Manchester United har slått 76 corner ehvor kun 0 ( ja null) har endt i scoring i årets sesong

Dette er jo ikke positive statistikker, men her handler det jo også om hvordan man leser disse. United er tilstadighet på hugget til å passere motanderens forsvar, spillerne avlslutter mye (skyter man ikke, scorer man ikke ). Det United definitivt må jobbe med er å få flere corner til å resultere i mål, med så mange spillere over 1.85 m så handler det om presisjon, ikke noe annet. Spillere som Mata, Shaw, Rashford eller Fred bør ta cornerne i min øyne, men dette er opptil Mourinho.

Blir spennende å se om vi får en hel engelsk forsvarsfirer med Shaw-Jones-Smalling-Young på lørdag, det hadde vært artig for det beste er å være best med engelske spillere, men dette er praktisk talt umulig med tanke på pris og kvalitet vs øvrige spillere. Magefølelsen sier en 2-0 seier og Lukaku ender omsider sin måltørke, happy thougts er alltid det beste i min verden.

God kamp alle sammen❤️

Bedre sent enn aldri❤️

For en følelse, og hvilken lettelse?? Dette var bare helt fantastisk.. Uansett hvem man spiller mot er seiersmål på overtid så utrolig deilig. Men denne kampen burde aldri har vært så spennende, det skulle stått 2-0 etter 15 minutter, men vi har ingen grunn til å klage i dag. Klart vi møtte Young Boys, ett lag vi skal slå ti av ti ganger og så langt har vi slått dem to av to. Jeg skrev i min intro til denne kampen at Manchester United måtte spille perfekt fotball, vel det klarte dem ikke i 2 x 45, men wow for en første omgang!! Alle løp, alle jobbet, flikker med overlapper selv Ronaldinho ville applaudert og vridninger i spillet selv Beckham ville blitt stolt av.. Holder meg på bakken her, men første omgangen var helt perfekt og sesongbeste, hvordan United faktisk ikke ledet til pause kan bare gudene vite. Når jeg så Chris Smalling spille sin beste kamp i United- trøya siden overgangen fra Fulham kunne ikke dette gå galt. For ett overblikk han viste med langpasninger og driv med ballen, denne Chris Smalling vil jeg se mer av! Ikke misforstå meg, han var ikke best fordi United slet defensivt, han var beste i mine øyne fordi jeg aldri har sett han spille på denne måten og hans makker Phil Jones har en offervilje enhver general i en hvilken som helst krig vil kunne trenge av sin soldat. Hva Jose` Mourinho hadde sagt til gutta før denne kampen er vel ikke noen annet enn han pleier tipper jeg, men denne gangen funket kampplanen perfekt, det virket som spillerne hadde fått klar beskjed om høyt press og aggressivitet til motstanderen var knust og selvtilliten var bygget opp igjen. Det lykkes dem med i min øyne, at man faller litt sammen i andre omgang er synd, men sånn ble det. Noe annet var kanskje dessverre ikke å vente etter en slik magisk første omgang, for den kan Manchester United være stolt av.

Vel, til de som synes jeg er i overkant lykkelig i dag, her er flere grunner til det:

  • United slo ett lag dem skal slå, dette har vært en utfordring denne sesongen
  • United holdt nullen og De Gea viser igjen at han er verden beste keeper, ikke at det har vært noen tvil der
  • Manchester United har sikret seg avansement fra gruppespillet en runde før slutt

Gårsdagens villeste feiring sto vår kjære Jose` Mourinho bak, måten han løftet opp den kurven med flasker og smashet den i bakken var en “floor slam” som selv den mest kjente wrestler`n Hulk Hogan ville vært stolt av .. he he. .Hvis UEFA pirker på dette og ikke lar denne mannen får vise glede så er det noe alvorlig galt med dem, det er jo ikke slik at han pleier å gjøre dette. Fantastisk og følelsesladet i mine øyne, hver deg selv du Mr. Mourinho??Artig var det også at Manchester United`s to mest utskjelte spiller om dagen sendte oss videre, tusen takk til dere Lukaku og Fellaini. Det som er synd er at tempo falt i andre omgang og jeg skulle likt å sett Pogba vært mer aggressiv i bevegelsen og slått flere hurtige pasninger, for dette er han blant de aller beste i sin rolle og please Phil Jones, hold deg skadefri.

Nå er vi i sluttspillet og nå kan alt skje.

Større press enn noensinne

Yes, da skal Young Boys på drømmenes teater! Dem skal knuses, smadres og Manchester United skal ta tre poeng. Nok er nok!!  Ved seier sikrer vi avansementet, jeg vil ikke ha en sliteseier ala` 2-1, men hvis spillerne løper, jobber og angriper i 2×45 skal jeg ikke si noe. Hvis man gjør sitt aller beste så er det alltid maksimum av det man kan forlange, uavhengig om man er fotballspiller eller supporteren i gata. Noter en ting jeg ikke syns vi skal glemme, gjør man ikke feil gjør man ikke nok. Ingen er feilfrie, selv ikke England`s gullgutt Harry Kane er feilfri selv om han slapp unna hets for timesvis med måltørke for England, han er nemlig Harry Kane og ikke Romelu Lukaku.

Aldri før har fokuset vært så mye på vår klubb, aldri har Jose` Mourinho hatt så mye fokus på seg selv! Kravet fremover er enormt fra presse og fans, kamper skal ikke bare vinnes, dem skal vinnes på en perfekt måte. For min del er jeg fornøyd med spillerglede og innsats, noe vi ser svært lite til hos dagens United lag.

Jeg er topp motivert for morgendagens kamp fordi jeg som så mange spiser, sover, puster og tenker Manchester United 24/7 og jeg velger alltid og se det beste i alt, selv om mine nerver er tynnslitte.

Manchester United var jo litt akterutseilt i Champions League etter 0-0 mot Valencia og 0-1 mot Juventus med undertegnede tilstede, men etter den råsterke seieren i Torino er det vi som er i førersetet. Liten greie å tenke på til dem som synes United er håpløse til enhver tid så hadde vi slått ut Juventus på bortemålsregelen hvis det hadde vært en sluttspillkamp.

Magefølelsen sier en 4-0 seier, tidlig scoring som setter lista for en fantastisk aften på drømmenes teater, skulle gutta slite så håper jeg fansen på Old Trafford løfter dem. Sammen er vi sterkest og sammen skal vi knuse Young Boys! Sett Martial-Alexis-Rashford på topp fast fremover er min bønn til Jose` Mourinho.

Selvros er narrens egenskaper og den som står vendt mot en mur ser intent annet, Lytt til fansen Glazer for uten dem har du ingen klubb!

UNITED 4 LIFE❤️

 

Bare trist……

 

Manchester United vs Crystal Palace 0-0 ……Hva skal man si? Skal vi lete etter feil eller er det på tide og innse at vi pr. i dag ikke er gode nok til å kjempe om ligagull? Jeg velger det siste… Jeg trudde aldri jeg skulle ta de ordene i min munn, men dessverre er det sannheten. United var jo ikke direkte dårlige i dag, men man ser at den “killer” egenskapen foran motstanderens kasse er helt fraværende, spillerne virker tunge i beina og mer interessert i å kvitte seg med ballen enn å finne løsninger som fører til scoringer. Se bare på hvordan United spiller de siste femten minuttene? På tvers og bakover, ikke noen vondt ment om Felliani men det sier jo litt hvordan vi velger å spille fotball da vi setter innpå hodestyrke på hjemmebane for å pumpe baller opp som man totalt mislyktes med allikevel. Kan man ikke sette opp tempo? Jobbe hardere eller bevege seg raskere? Føler meg bare helt tom for energi, egentlig det samme som man kan si om vårt lag. Kan noen svare meg på hvorfor gutta svikter nok en gang? Hvordan klarer elleve spillere og ikke være motivert til å knuse Palace? Hvorfor er det ikke nok motivasjon for spillerne å spille på drømmenes teater? I skrivende stund ligger United på syvende plass, men blir passert av Bournemouth hvis dem vinner sin kamp, målforskjellen er tragiske 20-21 etter 13 kamper. Rett og slett tragisk. I mine øyne ligger United nå med brukket rygg og dessverre er det for lenge til januar vinduet åpner til at vi kan henge med i kampen om gull, vi er nå hektet av, for aldri i livet om Manchester City som ligger fjorten poeng foran oss avgir nok poeng så vi kan passere dem. Det beste vi kan håpe på er en andre plass men akkurat nå kan vi ikke tenke lenger enn topp fire…Dessverre…

Nei nå skal jeg sørge noen timer og i morgen er det bare å motivere seg til tirsdagens hjemmekamp mot Young Boys hvor sluttpillet skal sikres, det finnes det ingen tvil om!

 GGMU❤️

 

Hvordan ble du slik?

Jeg hadde egentlig ikke tenkt å skrive om dette, men tankene flyr pga. det “flotte” julekortet jeg fikk i posten i går.. Igjen så surrer tanken rundt dette med netthets og trusler. Man leser jo nesten ukentlig om mennesker som blir mobbet, friske, syke, gamle som unge… Fordi den rette taperen skyr ingen midler hjemme på gutterommet. Hvorfor? Ble han/hun selv mobbet? Har han/hun selv utfordringer hjemme som vedkommende lar gå utover andre som har det tungt? Jeg har selv blitt truet, hetset og min samboer har blitt hetset med ord på nett, dette av den enkle grunn at jeg har en mening, eller rett og slett bare blitt hetset fordi jeg er så positiv… Dette av småtroll som har holdt med United i femten minutter.. Vær en mann, snakk til meg eller andre med en ærlig og åpen profil.

Unskyld meg, men hvem gir deg rett til slike skjellsord? Er det ytringsfriheten som legges til grunn? og er det dette som kalles ytringsfrihet? Hvem er det du tror du er som gjemmer deg bak falske profiler på nettet og tror du er tøff? Dere burde skamme dere, men karma kommer, det bekymrer meg ikke!  Når ble Facebook, Instagram eller Twitter kanaler for mobberne? Jeg har prøvd utallige ganger å sette meg inn i hvordan ett “nettroll” tenker, men det er helt umulig for meg… Tenk deg vedkommende som skremmende nok er alt mellom 18 til 65 år som går på skole, er i full jobb, arbeidsledig eller pensjonert som løper til tastaturet for å hetse, hetse med både to og tre alias i ulike forumer. Det er utallige falske profiler på f.eks United.no og når dem blir tatt og utestengt fra supporterklubben oppretter dem bare nye! Flaut og skammelig, det er personer der som truer på messenger og de har glemt en funksjon som heter screenshot som brukes som bevis. Følg med på skrivemåte, formuleringsmåter og legg merke til at det er samme personer som legger ut hat, bare ett tips fra meg. Personen jeg snakker om her holder på enda på United.no i kommentarfeltet, men gjør det nesten umulig for supporterklubben, som gjør en glimrende jobb her med tøffere retningslinjer enn jeg har sett noen gang. Kjempebra jobbet. 

Jeg har selv hatt “hete” samtaler, men disse tar det ansikt til ansikt og så går man videre fordi vi har en ting felles nemlig Manchester United. Husk som lojale supportere i flere forum vil veiene garantert krysses igjen. I dag fikk jeg ett klokt råd med tanke på dette tema fra en bekjent og en fantastisk United fan: Liker du det ikke, move on!  Enkelt, konsist og genialt. Klart det er ikke alltid så lett å holde hodet kaldt når man får trusler, men stillhet mot nettrollene er det beste forsvar og mitt beste råd er: Ikke hat, vedkommende fortjener ikke at du alltid har dem i dine tanker…  Jeg har som jeg nevnte selv opplevd trusler, hets og ikke minst det berømte brevet som jeg delte med dere, men jeg lar det prelle av.  Jeg vil samtidig påpeke at jeg også bare er ett menneske og jeg aksepterer ikke trusler fordi jeg har en annen mening eller har en Facebookside og blogg. Kommentarfeltet hos meg og hos andre er ikke til mobbing eller trusler, det er til å ha en saklig, konstruktiv samtale om ett tema eller vår kjære klubb Manchester United.

Kjære medmenneske og supportere, innenfor fotballen har vi en felles kjærlighet og innenfor hver klubb er vi en familie, husk at dette er ett felleskap som gjør oss sterkere. Vi kan dessverre aldri vinne kampen mot nettrollene, men vi kan tie dem i senk en etter en… ved å aldri la oss provosere… heng dem heller ut hos politiet eller i den gruppen du oppdager dette i, overlever bevis til en eier av gruppen anonymt når bevisene er klare, som lyn fra klar himmel… 

Husk at det er bedre å falle i ære enn å stå i skam som nettrollene gjør.

Hatet, adored but never ignored # WEAREMANCHESTERUNITED#ONEFAMILY❤️

 

 

 

Old Trafford har vært savnet ❤️

Yes, endelig en helg full av kamper i Premier League, United tar imot Palace på lørdag med kickoff 1600. Jeg er klar, er du? Det er sunt å savne sier noen men jeg har ikke behov for å savne Manchester United, det holder mer enn nok den perioden fra midten av mai til preseason kampene starter i juli hvert år.

Uansett hvem Manchester United spiller mot er jeg supernervøs, men jeg er den typen som foretrekker kamper som f.eks borte mot Chelsea eller Juventus, hvorfor har jeg ikke noe godt svar på, mulig det er at forventningene er litt senket. De er senket i form av spillestil/ballinnhav, men kravet/ønsket om tre poeng er like stort, men mot topplag er det kun poengene som betyr noe. Kamper som Juventus kampen, Helt innafor! Høres kanskje rart ut, men husker dere Arsenal kampen ifjor hvor United vant 3-1? Hvis man ikke knuser sin rival hva er da bedre enn å bli rundspilt for så å ta tre poeng? Det er svært lite hyggelig under kampen, men noe slikt svir enda mer for vår motstander. Crazy but true.

Manchester United vs Crystal Palace skal og bør være tre poeng men det blir sjeldent tre lette poeng i år, denne kampen blir intet unntak. Skadene denne landslagspausen har vært enorme dessverre. Før pausen meldte jo Pogba, Martial og Lukaku forfall og etter landskampen ble Bailly, samt Rashford meldt skadet, hvis alle disse er ute så får den godeste Jose` Mourinho en nøtt å knekke men det ser ut som Pogba og Martial er tilbake ihvertfall. Til denne kampen spår jeg en 3-0 seier med en tidlig United scoring, selv om United har scoret ett fattig mål første femten minuttene denne sesongen. Positiv tankegang her altså. Det å fått litt pynting på denne statistikken hadde vært deilig og ikke minst og holde nullen som kun har skjedd borte mot Burnley i PL denne sesongen. Forrige sesong vant United 4-0 hjemme mot Crystal Palace etter scoringer av Mata, Fellaini 2 og Big Rom så gi oss gjerne en reprise gutter.

På midtbanen kunne det vært spennende å sett Herrera sammen med Poga og Fred da Matic trenger hvile, men etter den kampen Herrera hadde mot City så tviler jeg på det. Trioen foran blir vel ( forutsett at dem er skadefrie) Martial,Sanchez og Lingard selv om jeg ser helst at Rashford starter da han er en type spiller som trenger å spille fast for å få på seg litt mer selvtillit og form.

Man kan se at Manchester United sakte, men sikkert spiller på seg selvtillit og jeg trur dette bare vil fortsette, Gutta er på gang, Sanchez og Fred blir bedre så bare å krysse fingrene for tre poeng og en strålende lørdag for alle.

  • Hva er deres tanker om denne kampen?
  • Bør Lukaku og Matic hvile denne kampen?
  • Holder forsvaret tett denne kampen?

 

Ha tålmodighet med klubben og ikke minst med deg selv. 

Lykke til alle sammen

Always United ❤️

Hvorfor er vi så splittet?

Aldri før har jeg sett oss United fans så splittet, aldri før har jeg sett så kvasse meninger mot hverandre….  Ja, man sier at motgang gjør oss sterkere, men det jeg kan si om det er at personlig synes jeg ikke fellesskapet har blitt noe sterkere. Det eneste jeg opplever er at hvert individ blir sterkere og fellesskapet blir svakere! Jeg skal gjennom dette innlegget dele mine meninger og tanker, så del deres enigheter og uenigheter i kommentarfeltet,

Hvorfor er vi blitt så splittet av denne motgangen? Alle fotballag møter veggen i perioder og det er knalltøft både for spillere, manager og fans, men dette er vel en del av livet som supporter i mine øyne. Dette er slik det er og vi er vel ikke her for å spise bløtkake og spille bingo hele tiden eller?

Samhold er et budskap som står meg sterkt, sammen med lojalitet. Så hvorfor er vi mer lojal mot våre egne meninger? Jeg er akkurat på samme måten som de fleste, jeg står bak klubben i tykt og tynt, men det “koker ikke i topplokket”  før noen snakker nedsettende om United spillere, klubb eller managere. Det er uakseptabelt, herifra og til månen. Ordet samhold og betydningen av dette er viktig for alle supportergrupperinger og jeg er ganske sikker på vi alle mener det samme innerst inne.

Jeg tar gjerne en diskusjon med ulike United supporter jeg føler går litt over streken (i mine øyne) med ting jeg oppfatter som “mobbing” av spillere eller manager, men da får jeg høre at jeg ikke er en bedre supporter eller at alle har rett til sine meninger, det kortet brukes HVER gang. I mitt hodet er det millioner av supportere som er “bedre” enn meg og jeg har aldri sagt jeg er bedre enn noen andre, men hvis du føler det “rettferdiggjør” dine meninger så “ta” heller meg enn klubben. Det jeg aldri blir klok på er den #kasthanforanbussen holdingen som brukes i ulike medier eller fans. Mediene gjør det for klikk, men hvorfor er det slik blant noen fans? Det kreves respekt om det å ha forskjellige meninger og det er jeg enig i, men hvorfor kan man ikke da si ifra at hets av spillere ikke er ok? Det er ikke lenge siden Manchester United ble mobbet av United fans før Juventus kampen, heldigvis vant United og det ble musetille dagen etter? Dette er bare ett eksempel, men ønsker man en slik holdning?

Samhold er ett budskap alle står for, men ikke dra kortet om respekt hvis man elsker Lukaku på mandag for så og hate han på onsdag, dette blir det samme som motsatt psykologi, vi blir bare svakere og svakere som gruppe i denne perioden vi går igjennom så fra meg er det en bønn om å slutte med dette:

  • Kaste manageren foran bussen ved enhver anledning
  • Kaste spillere foran bussen ved enhver anledning bare fordi de har en downperiode
  • Slutt å kalle hverandre “plastikk” eller medgangssupportere.

Jeg hater ordene medgangssupporter og mobbing,, men mobbing gjennom sosiale medier er verre. #Ståsammen❤️

Dette blir jo veldig rosa farger og enhjørninger, men som en klok mann sa : RESPEKT, RESPEKT og RESPEKT.

UNITED 4 LIFE❤️ 

 

Noen tanker før det braker løs til helgen

Jeg må si at tankene rundt mitt elskede Manchester United svirrer litt ekstra om dagen.. 

  • Hvor er vi på vei som klubb?
  • Fortsetter fremgangen denne sesongen?
  • Kommer det forsterkninger i januar?
  • Hvorfor satt styret foten ned rundt overganger i sommer?
  • Er Jose Mourinho rett man for Manchester United pr i dag?
  • Vinner Manchester United Premier League under Jose` Mourinho?

Store spørsmål for mitt United hodet, men disse spørsmålene er det bare tiden som kan svare på, hva jeg tror er ikke noe fasit, men jeg ønsker å dele noen tanker med dere og vil mer enn gjerne høre deres tanker rundt disse temaene.

Hvor er vi på vei som klubb og fortsetter denne progresjonen?

Sportslig sett har det vel vært en progresjon siden Moyes fikk sparken, dem som sier noe annet forstår jeg ikke. Etter en lovende start på sesongen med 4-1 seier borte mot Swansea i hans første United kamp som manager endte det jo med kroken på døra for Mr. Moyes. Etter han kom jo LvG inn og United spilte dødens kjedelig fotball med dødens labert tempo, men vant riktignok FA Cupen mot Crystal Palace. Progresjon!! Så kom Jose` Mourinho, på to sesonger har Manchester United vunnet Europa League og Ligacupen, en andre plass og en tapt FA Cupfinale under beltet. Det er progresjon enten man vil eller ikke, om man er fornøyd med hvordan det skjedde er en helt annen diskusjon. Men ha dette klinkende klart kjære Manchester United: Fem år uten ligagull føles som femti år, time to step up! Klubben har både midler, trenere og spillere til dette så med noen justeringer så kommer gullet. Vi er pr. i dag verdens største merkevare som klubb og en klubb som vår bør ligge blant topp tre i verden sportslig sett, der har vi en liten vei igjen, men jeg tror vi kommer ditt. Klubben tjener nok penger i tillegg så jeg håper noe av dette kan investeres i spillertroppen, det viktigste her er at Jose` og Ed Woodward snakker samme språk og innser at pengene ikke vil strømme inn uten sportslig suksess for evig tid.

Kommer det forsterkningen i januar og hvorfor satt styret foten ned rundt overganger i sommer?

Jeg kan ikke skjønne noe annet enn at det skal komme forsterkninger inn i januarvinduet, jeg har personlig aldri sett ett United lag med så åpenbare svakheter som det defensive denne sesongen og jeg kan rett og slett ikke engang våge og tro at styret ikke skal “investere” litt i laget med spillere ut og inn i januar. Faktisk så roter det seg inn noen tanker iblant på om det var en bevisst handling fra styret i sommer, vedrørende det og ikke hente inn nye defensive spillere. Grunnen til dette kan jo være at Sanchez som kom i januar ville være som en nysignering pluss Fred sentralt på midten og hvis man blander dette med Martial, Rashford, Lingard, Lukaku kombinert med den enorme tryggheten defensivt vi hadde forrige sesong (ta bort personlige feil) så var det jo ikke en helt bak mål tankegang eller? Det som faktisk skremmer meg mer er at Ed og styret ikke lytter til det Jose` Mourinho ga klar beskjed om i sommer, for den mest meritterte treneren som er aktiv pr. i dag tok feil basert på hvilket grunnlag kjære styret?

Stand by your manager og er Jose` Mourinho rett man for Manchester United pr i dag?

Alle som kjenner meg vet at jeg har kjempet for Mr.Mourinho fra dag en, og det vil jeg gjøre så lenge han er vår manager, styret ansatte han basert på hans CV som trener og dem visste utmerket hvordan han er som menneske. Jeg digger Mourinho, men ikke bland det med å være enig med alt han gjør eller sier. Husk uansett hva som sies om han i media eller fra fans så er han vår manager, så lenge han er det så synes jeg alle skal respektere det. Stand by your manager ba Sir Alex Ferguson oss gjøre, vel det gjør jeg uansett hvem som er vår manager. Man kan støtte selv om man er uenig, vi er alle mennesker. Jose` Mourinho er menneske han også. Vis hensyn og husk at sosiale medier ikke er opprettet for at det skal brukes til hverken hets eller mobbing. For å være helt ærlig ser jeg ikke hvem som kunne gjort en bedre jobb en Jose` pr i dag, Pep som er verden beste manager pr i dag er som alle vet hos City og tror man virkelig at Pep hadde fått spillerne han ville krevd hos Manchester United? NO, NO og NO overhodet ikke, han er en fantastisk manager, men hva slags manager er han i en klubb som ikke bruker så mye penger? Tenk dere Pep i Spurs? For meg er Jose` den riktige manageren for United pr idag uten tvil, men jeg står fortsatt ved at Woodward og styret må gi han det han vill ha, for og vingeklippe han slik dem gjøre i dag er ingen tjent med. Uansett gleder jeg meg til vi tar Premier League tittel nummer 21 under Jose` Mourinho. Til deg, Ed Woodward og styret: Det JM spådde i sommer skjedde, han er en smart mann som bør lyttes til vedrørende fotball og suksess❤️.

Vinner Manchester United Premier League under Jose` Mourinho?

Ja, er mitt rungende klokkeklare svar! JA! Manchester United vil vinne Premier League under Jose` Mourinho. Det er kun en ting som kan hindre en ny ligatittel og det er at dem fortsetter med “business as usual” uten og investere i spilletroppen. Klart mange vil jo umiddelbart tenke at han har jo fått penger til dette, og det er helt korrekt, men det har andre lag også fått. Se hvordan City forsterker med klassespillere på plasser hvor dem var svake som Laporte, Mendy og Ederson eller Liverpool med Allison og Van Dijk. Da vil jeg heller foretrekke at United kjøper dyrt for fremtiden i sommer med spillere som f.eks Varane, Skriniar, Koulibaly eller Mbappe. Dette er nok spillere som vil sprenge noen rekorder, men dette er spillere vi kan ha lenge isteden for å forsterke med “nesten” spillere hver sesong. I mitt hodet er det så enkelt at man blir best ved å spille med de beste, med det så mener jeg at Lindelof eller Martial hadde blitt bedre fotballspillere ved å møte beist eller tekniske lyntog som Koulibaly og Mbappe hver dag på trening. Investering og hardt arbeid er synonymt med suksess veldig ofte så la oss begynne der.

Alt går bra, går det ikke bra så er det ikke over enda❤️

Mvh Unitedtim

Hvor er den defensive tryggheten?

  • 21 baklengs på 12 kamper i Premier League.
  • 2 baklengs på 1 kamp i Ligacupen.
  • 2 baklengs på 4 kamper i Champions League.

Det er faktisk 25 baklengs på 17 kamper totalt, hva er årsaken til dette? Hvorfor slipper vi inn mindre mål i CL?

Det er for meg to spørsmål som har tusen svar, men jeg prøver å forstå hva som har skjedd denne sesongen. Tenk at De Gea holdt nullen i 18 av 38 kamper i fjor, og i år har han holdt nullen mot Burnley i Premier League og mot Young Boys samt Valencia i Champions League. United- forsvaret har altså holdt tett i tre av sytten kamper. Hvordan ble en av PL sterkeste klubber defensivt blant det svakeste defensivt på noen måneder? Det er pr. i dag kun tre lag i PL som har sluppet inn flere mål og City f.eks har kun sluppet inn hele fem mål på tolv kamper. United har sluppet inn 21 mål som gir ett snitt på 1,75 mål pr kamp denne sesongen.

Jose` Mourinho har vært kjent for å ha en knallhard defensiv trygghet på alle sine lag og han har rekorden med færrest baklengs i PL med Chelsea med femten baklengs på en sesong, så hvorfor lykkes han ikke defensivt i år? For meg har vi fire gode enkeltspillere bak ved Young-Smalling-Lindelof-Shaw, men hvem av dem er lederen som skal styre bak? Jeg bruker ordet “gode” for å beskrive dem, men de er gode enkeltvis og ikke sammen som en trygg forsvarsrekke. Det er utallige feilplasseringer, null kommunikasjon og dessverre så er det en del personlige feil. Vi ser jo en klar endring på det offensive spillet fra i fjor og over til denne sesongen, men går dette på bekostning av det defensive? Ja, uten tvil.

Man kan jo sette spørsmålstegn ved om spillerne er gode nok? Min første tanke er ja, fordi vi har jo hatt forsvarsspillere som ikke var blant de beste i England, men som hadde en rolle i klubben som Silvestre, O`Shea, Brown, Evans og McNair (noen eksempler). Hvis jeg tenker nøye etter så har vi siden 90- tallet vært kjent for knallsterke stoppere som Bruce-Pallister, Johnsen-Stam og Ferdinand-Vidic som har bygd ett fundament av en grunnmur som var solid med klare lederskikkelser. Lederskikkelser som fysisk blødde ved behov for laget, å krevde full innsats hver dag hver trening og på hver kamp!

Konklusjonen for meg er at vi må kjøpe inn to stk midtstoppere i januar om vi skal få bukt på dette, for jeg tviler sterkt på at Manchester United plutselig stopper og lekke som en sil. Håper jeg tar feil.

Spillere United kan få og bør kjøpe i Januar er Alderweireld og Maguire, det er to spiller vi kan få i dette vinduet som har erfaring fra ligaen og sammen vil disse uten tvil styrke oss umiddelbart. Ja, vi drømmer om Varane, Umtiti eller Pique, men ingen av disse er realistiske i januar og vi trenger forsterkning i forsvaret nå. En annen men offensiv spiller jeg kunne tenkt meg i januar er Ousmane Dembele, ett rått talent som sliter benken i Barcelona som ville gitt oss en ny dimensjon med skudd,teknikk og hurtighet.Aldri har jeg gledet meg så mye til januar som nå og det er egentlig rart hvis man tenker på spillere inn i sommer, men jeg føler meg ganske trygg på at spillere vil komme og gå i januar.

Nå synes jeg vi engang for alle skal slutte å klandre Jose` Mourinho for at forsvaret har flere hull enn en sveitserost, han sa i fra til Ed Woodward hva han mente var lagets svakheter, han har levert fra seg en liste over spillere som han mente ville styrke United, men fikk nei, nei og nei fra Ed som svar. Klart noe ansvar ligger hos han som manager, men han kan ikke bære dette ansvaret alene. Han sa selv (fordi fansen ville ha svar) at dette ville bli en tøff sesong uten forsterkninger, men igjen så vendte Mr. Ed det andre kinnet til. Styret visste hva dem ansatte vedrørende spillestil og væremåte, men siden kampen mot Tottenham har vi sett en Jose` Mourinho som har endret karakter, væremåte og som viser ett mye bedre samhold med spillerne pluss at vi har fått en manager som er ærlig med fansen, var ikke dette noe vi ønsket oss?

Hos vår “kjære” nabo husker jeg Sane` ble skadet tre eller fire uker forrige sesong og da skulle Pep ha Mahrez inn i januar vinduet for 650 MNOK, vel sånn er det med en sjeik til eier, men jeg skal ikke bevege meg inn i det minefeltet der. Vi ønsker en klubb med sjel, det gjør vi alle United fans, men jeg vil gjøre det “the United way” altså med riktig manager og med riktige spillere. Still dere heller dette spørsmålet uten og dra i pengespørsmålet: “Er Manchester United gode nok til å vinne PL eller CL?”

Det ærlige svaret er nei, men spør du mitt røde Manchester hjertet sier jeg JA! uten tvil! Husk så lenge det er tvil er det håp❤️ Til informasjon synes samboeren min at jeg er en “irriterende” positiv Manchester United supporter, hun sa det på en kjærlig måte for hun lever med min United kjærlighet 24/7 og forrige natt lå jeg nesten tre timer og funderte på hvorfor vi slipper inn så mye mål og hvorfor vi ikke er en tittelkandidat p.r i dag. For meg er United en tittelkandidat og hadde jeg fått enn krone for hver gang noen kalte meg irriterende positiv hadde jeg vært tusionær.. haha.

Hvis noen lurer på hvilket lag som har flest baklengsmål i en hel Premier League sesong er det Swindon med hundre baklengs i 93/94- sesongen, det gir ett snitt på 2,6 per kamp.

Nå må vi krysse fingrene for et poengrikt november og desember, nå er fire av de fem neste kampene hjemmekamper. #Lykketil. Plutselig kommer januarvinduet like rundt hjørnet med en forhåpentligsvis kjøpevillig Ed Woodward,

God uke videre og god helg når den kommer alle sammen.

Mvh Unitedtim