Kampdag❤️

Da var kampdagen forbi, det er alltid litt surrealistisk å våkne på kampdag når man faktisk skal på kampen❤️ En herlig og “crazy” følelse som er blant de virkelig bedre her i livet. Først må frokosten inntas og den tar vi alltid på Costa Coffe som er en cafe`/ frokost favoritt for oss.. Vi bodde på Premier Inn Printworks som ligger rett bak Arendales shopping senter så det skal godt gjøres og bo mer sentralt. Kickoff var 20.00 engelsk tid, planen var å dra ca 1530 lokal tid for å tilbringe mest mulig tid på stadion og egentlig bare suge til seg den fantastiske stemningen som er på kampdag.

Da vi omsider kom fram må man jo vandre litt rundt og ta noen bilder og i Munich tunellen var jeg og fruen så heldig å treffe på to gamle United legender, nemlig Bryan Robson og Gary Pallister❤️(fruen er fotograf)

Endelig inne på vakre og karismatiske Old Trafford, hver eneste gang jeg klikker kampbilletten inn, spaserer trappen opp og ser ut på stadion får jeg gåsehud, ikke bare er dette hjemmet for mange tusen United fans, men det er på dette stedet hvor jeg også føler meg hjemme og alle hverdagslige ting forsvinner i løse luften….

I Martial sitt fravær var jeg forundret over at Sanchez ikke startet i stede for Mata, men når man ser at Pereira får sjansen ser vi at Solskjær holder sitt ord om at alle skal få en sjanse. Det funket jo mot Arsenal i forrige kamp med så mange utskiftinger, men i dag lugget det veldig på drømmenes teater. Jeg sa det før kampen at slike lokaloppgjør er alltid tøffe og United vil kun være sin egen fiende…Dessverre fikk jeg rett… Man kunne tydelig se at Burnley ikke var på OT for og underholde, men det er strengt tatt ikke deres oppgave…. Manchester United startet kampen ok med noen ok avslutninger samt at Pogba hadde en scoring som ble korrekt annulert for offside. United tapte overaskende mange dueller på midten og savnet av Herrera og Lingard var tydelig. Ballen triller raskt med gode vridninger, men den siste lille prikken vi har sett i så mange kamper manglet og da Pereira surrer det til for seg selv slik at Barnes kan sette inn 0-1 etter 51 minutter så ligger United under for første gang under Solskjær. Da Wood setter inn 0-2 ufortjent kan man lure på hvordan det var mulig, for i 2. omgang løftet laget seg kraftig, men ballen ville ikke inn i mål. Jeg satt hele tiden med den følelsen av at hvis United reduserer så vinner vi og da Pogba på sin sedvanlig måte setter inn 1-2 bare tre minutter før slutt KOKER Old Trafford. Dommeren legger til fem minutter og det skyldes ene og alene Burnley sin konstante drøying av tid…. Det skulle bare mangle og da Lindelof setter inn 2-2  når klokka viser 92 minutter så trudde jeg faktisk at United skulle snu 0-2 til 3-2 på åtte minutter men tiden strakk dessverre ikke til.  Ett poeng er ikke bra, men når man ligger under 0-2 når det er åtte minutter igjen med tillegg så kan jeg leve med det.

Da sluttsignalet lød så var det bare å komme seg ut for å vente på spillerne og det vare helt merkelig for vanligvis så kommer en del bort, men denne gangen gikk alle bare rett til bilene sine bortsett fra Dalot og Sanchez som tok seg litt tid til fansen, men dessverre ikke til meg og fruen…Men etter 2 timer og 35 minutter i bitrende kulde, det var faktisk så kaldt at det var is på bakken… kommer stjerna selv, han går først å startet opp sin egen bil, hopper ut igjen og tar seg god tid til oss… 

Det var vel kanskje femti håpefulle igjen og over ser dere to stykker som fikk en litt variert kveld til å bli vellykket❤️ Da det til slutt bare var meg og fruen igjen og Solskjær kjørte forbi oss holdt jeg mitt “20LEGEND” skjerf oppe og fruen vinket med hatten sin slik at OGS fikk en kongelig avskjed og han vinket tilbake til oss, nok ett minnerikt øyeblikk❤️

I dag setter vi kursen hjem til Norge før vi reiser over igjen for og se Manchester United vs PSG.

Manchester day 1 ❤️

Så sinnsykt deilig å være framme i Manchester, vi er her kun tre netter så det gjelder å nyte hvert sekund. Flyet var dessverre forsinket i 45 min som vi måtte tilbringe inne på flyet, men siden verdens beste plass ventet blir jeg på mitt mest forståelsesfulle. Haha… Som vanlig var det bare å kaste seg i den første taxi`en som er på plass og turen gikk rett til drømmenes teater, der ventet en lunsj på Red Cafe samt en museum- og stadium tour. Vi har tatt denne tidligere, men når er jo garderoben og diverse pusset opp så det må vi få med oss. Vi landet ved 0930 tiden engelsk tid og siden turen gikk rett til stadion leverte vi fra oss koffertene ved inngangen til museet og cafè’n, der har de en slags ” bagdrop” hvor koffertene låses inn, det er en helt perfekt ordning:)  Det var 30 min til neste omvisning på Old Trafford så da tok vi en rask runde på museumet og trofe` rommet. Minner forresten om at klubben har rundt 60 trofeer i sin historie og Sir Alex stod for 38 av dem… det er en fin liten “fun fact” om klubben og verdens største manager

Noen bilder fra museumet og trofe` rommet:

Jeg måtte ta et bilde med guiden Dave, han er en artig fyr med masse kule vitser og spennende fakta om Manchester United, jeg fortalte han at vi husket han fra forrige guide-runde og det satte han pris på, en virkelig topp og jordnær fyr som har jobbet på Old Trafford i 25 år.

Noen bilder fra resten av omvisningen:

Da omvisningen var over var det på tide og sett kursen mot hotellet for noen timer med litt hvile, på kvelden skulle vi ta en taxi til en liten koselig landsby som heter Hale som ligger ca 30 minutter unna Manchester sentrum. Dette er ett lite sted som er kjent for sin rolighet og er også kjent for og ha besøk av både dagens fotballspillere, eks fotballspillere og managere da dette ikke ligger så langt unna steder som Altrincham, Bowdon og Alderley Edge hvor mange av disse bor. Her i Hale ble kvelden avslutte på en flott lokal restaurant Cibo som virkelig kan anbefales.

Ha en flott mandag alle sammen og i morgen er det endelig kamp ❤️

UNITED 4 LIFE❤️

 

 

 

 

Let`s go home❤️

Sponset/Reklame

Endelig er det klart for avreise til Manchester igjen, kjenner jeg får gåsehud når jeg skal beskrive hva Manchester betyr både som by og som lag for meg og oss som par❤️ Skal prøve med ett ord: KJÆRLIGHET❤️ Vi flyr til Manchester i morgen tidlig så vekkerklokka stilles på 0415 i natt, men når du har en stor gulerot foran deg, hva gjør det å stå opp tidlig da?? 

Det er kampen på tirsdag mot Burnley vi skal se, jeg plukket meg ut denne for jeg elsker å se slike “typiske” oppgjør med en tradisjonell engelsk motstander som går inn i hver takling og duell som det skulle være den siste.. Blir jo som jeg har nevnt tidligere, at her blir det en ekstrem mental utfordring både for spillerne, støtteapparatet og Solskjær, men selv om det er litt slitne bein om dagen har jeg klokketro på laget (som alltid) for med den sulten og spillergleden de viser, er United kun sin egen verste fiende. Vi skulle i utgangspunktet dra på mandag, men vi booket om slik at vi får en ekstra dag der nede for tiden bare suser avgårde når man er der. Planen er ny stadium-tour (skal legge bilder her på bloggen) og en tur til idylliske Altrincham hvor cafe` og shopping skal nytes. Manchester United og byen er min hellige gral så uansett hvor mange ganger jeg reiser ditt gleder jeg meg bare mer og mer for hver gang.

På turen tar jeg med meg mitt nye lykkearmbånd som debuterte under gårsdagens seier mot Arsenal. Armbåndet kommer ifra et kult selskap som holder til i USA, de heter MyArenaBrand. De produserer håndlagde armbånd av natursteiner hvor man kan velge sin favorittstadion i 3D som er av solid sterling silver eller 14 k gullbellegg som en del av smykket. Jeg har så klart valgt Old Trafford i 3D som stadion, men hvis man ønsker er det flere valgmuligheter på deres hjemmeside www.MyArenaBrand.com.  Se bilder av noen eksempler:

WEAR YOUR HEART ON YOUR WRIST❤️

Valget mitt falt på sort naturstein med sterling silver i detaljene. Jeg er super fornøyd og det er virkelig topp kvalitet ellers ville jeg aldri ha skrevet om dette. Jeg har fått lov til å dele ut en rabattkode til mine lesere og følgere, klikk dere inn på siden www.MyArenaBrand.com og velg deg ditt eget armbånd, ved utsjekk og betaling benytter du deg av rabattkoden “UNITEDTIM” (i store bokstaver) i feltet “discount code” da får du 15% rabatt og fri frakt til Norge med en 30 dager “pengene tilbake garanti”. Husk og ta mål av håndleddet og velg riktig lengde da dette spesialtilpasses til hver enkelt. Kampanjen varer til 9 februar.

Hvis dere lurer på noe legg gjerne igjen en kommentar i kommentarfeltet på facebook under artikkelen så svarer jeg der.

Vi snakkes folkens❤️

 

1000 ord❤️

Man sier at ett bilde sier mer enn 1000 ord, dette bilde viser to ord: ONE LOVE❤️!  Yes, det holder så lenge man er sjelevenner! Dette er helt rått, tenk med OGS ved roret så tok United sin 8. strake seier og avansementet til 5 runde i FA-cupen er i boks. Er bare og sende masse gratulasjoner til alle United fans over hele jordkloden og samtidig sende en tusen takk til Ed Woodward. Ja, den så jeg ikke komme selv en gang da jeg ikke akkurat er han største fan, men tenk folkens: Alt han trengte var å ansette Ole Gunnar Solskjær. Magefølelsen sa 3-1 før kampen og heldigvis hadde jeg rett.. Dette er en ren makt demonstrasjon av Man.Utd og kveldens seier var ikke bare råsterk, men 110% fortjent. Hvordan kan man ikke elske Ole Gunnar som United manager og nok en gang beviste han sin taktisk tøffhet, altså hvilken manager på denne jordkloden som er i ledelsen med 2-1 på Emirates setter innpå to spisstyper som Martial og Rashford? INGEN….. eller en ved navn Ole Gunnar Solskjær.

SIKT ALLTID PÅ MÅNEN FOR SELV OM DU BOMMER SÅ LANDER DU BLANT STJERNENE❤️

Vakkert å se han gi dem som fortjener det tillit og enda vakrere er det at dem leverer… En nydelig scoring av Sanchez og en deilig scoring av Jesse og når Big Rom er bak to av målene kan vi vel trygt kalle dagens trio en suksess. Etter hver seier fant kritikerne noe å klage på: “Er jo bare Cardiff eller Brighton” og når United slo Spurs dukket det opp ting som “Flaks” eller “det var jo bare en kamp.. ” Vel, nå har Manchester United slått både Tottenham og Arsenal på Wembley og Emirates så jeg tar av meg hatten for laget og det synes jeg flere bør gjøre.  Det nærmer seg sakte, men sikkert storkampen mot PSG som uten tvil vil være lagets største test, men først venter Burnley på tirsdag på Old Trafford hvor skalp nummer ni skal jages for tre nye poeng. Hvis noen tror dette blir tre lette poeng så minner jeg om at de to siste oppgjørene mellom Manchester United og Burnley på Old Trafford har endt 2-2 og 0-0

  • Hva tenker dere om dagens kamp?
  • Det er vel bare og ansette OGS?

Så langt er dette ett vakkert eventyr og tenk at en nordmann fra lille Kristiansund var det som skulle til, ha en strålende helg alle sammen og nå er det pakketid her for søndag morgen setter vi kursen for verdens beste by Manchester❤️.

En verdig nummer 10❤️

Marcus Rashford, en ekte Mancunian, kan det bli vakrere? I dag var det umulig å sove lenge, klokka var vel 0750 da jeg våknet og det tok meg nøyaktig 1/100 dels sekund før tankene var på pressekonferansens del 2. Hva ble sagt der? Er det noen klare etter skade? Vil Sanchez starte istedenfor vår egen Jesse Messi? Det som var merkelig i dag var at magefølelsen var skråsikker på seier. Noter at selv når United møtte Crawley Town for en del år siden som den gangen var ett non-league lag hadde jeg ikke en god magefølelse. Alt dette av den enkle grunn at jeg verdsetter hver seier omtrent som det var den siste. Som Ole Gunnar sa: “Nå har vi vunnet seks kamper, men alt handler om det neste!” Egentlig som jeg selv sier at fotball er ferskvare.

Egentlig lå alt til rette for tre poeng eller tegnene var ihverfall der for at det skulle går bra.. Først startet jeg dagen med å vinne 200 kr på pantelotteriet til Røde Kors og jeg startet dagens bowlingrunde med strike og avslutte med seier. For en som er så overtroisk som meg så likte jeg det jeg så❤️

Jeg er så stolt av Rashford, mange målgivende og mange scoringer så langt siste to månedene og ett konstant uromoment i dagens kamp. Fortsetter han slik i Premier League og tar med seg dette inn i Champions League så vil det være Rashford og Mpbappe som tar over Ballon D`or sin stafettpinne etter Ronaldo og Messi. Husk at dette er den lille gutten som kun ville spille fotball fra han var liten og han var den yngste som ble valgt ut av Manchester United Schoolboy Scholars da han var elleve år, denne gruppen inneholdt gutter i alderen 12-16 år og hans talent var ubestridt. Når han selv velger trøye nummer ti i en klubb som Manchester United sier det både litt om hans ambisjoner og om tilliten han har i klubben. Ingen kunne drømme om syv strake seire under Solskjær og som jeg sa rett etter ansettelsen så må han overprestere for å få jobben og så langt er jobben hans, uten tvil! Jeg er faktisk litt skuffet over Rooney som i dag mente United burde gå all in for Pochettino, for så lenge OGS leverer slik han gjør så skal alle andre managere glemmes….. Hele tiden har jeg vært spent på Solskjær sine taktiske egenskaper under press, men han leverte mot Spurs og det er ingen tvil om at han er en “attacking manager” fordi da Brighton reduserer, hvor på Jose` Mourinho ville senket laget og satt innpå Fellaini setter OGS innpå Lukaku og Mata, og det taktiske bytte kom jo ikke før ett minutt på overtid da Darmian entret gressmatta. En dag vil vi bli straffet for det, men uansett så elsker jeg det.

Baksiden med en slik spillestil er at den krever enormt både fysisk og mentalt og man kunne se tydelig de siste femten minuttene at spillerne var slitne. Det er mange kamper igjen og den 11`rn som spilte i dag er den beste vi har minus Jones, er stallen god nok? Usikker, men den er mer enn god nok for resten av sesongens kamper, men gjennom en hel sesong er nok denne troppen litt tynn. Husk at det handler ikke bare om spillere, men også om spillestil og balanse. Som ett eksempel er dynamikken perfekt med Martial- Rashford- Lingard, men blir helt annerledes med f.eks Mata eller Lukaku inne på laget.  

Nå skal den syvende seieren nytes før Arsenal skal slås på Emirates på fredag, god lørdag videre alle sammen❤️

 

 

Tusen takk David de Gea❤️

De fleste som leser bloggen har fått med seg at vi satte kursen fra Bergen til Skjetten etter at vi hadde truffet Paul Scholes ca. klokken 1300. Vi hadde en lang reise hjem over fjellet, så planen var å kjøre så nærme vi kunne hjemmet tett under kampstart og se kampen på nærmeste pub. Vel, vi var forberedt på lav hastighet og snøstorm over fjellet, men kolonnekjøring var ikke i mine tanker?? Og da ble så klart krisen ett faktum, vi fikk ikke sett kampen?!!! Jeg tar alltid opp alle kamper i tilfelle jeg vil se de en gang til eller en krisesituasjon som dette skulle oppstå. Kjente jeg ble ganske irritert, men naturens krefter tuller man ikke med. Planen ble da å sjekke lagoppstillingen som vanlig 1630 og skru av telefonen samt at fruen fikk varsle dem hjemme om at ingen skulle røpe resultatet for vi skulle se kamp når vi kom hjem..

Da vi kom hjem etter en lang kjøretur ca 2245 var det bare å sette på kampen. Forventningen mine var at spillerne skulle legge ned den samme innsatsen som jeg gjorde for og treffe Scholes..  

Å hva og hvor skal man starte? Wow..!!! Hva kan man si om dagens Unitedlag under Solskjær? For en innstilling av spillerne, og hvor er alle svakhetene som var så tydelig under vår forrige manager? Det jeg liker alle best ved OGS er at han har funnet 95 % av sin startoppstilling, dette var jo en stor mangelvare under Mourinho. Nå skal det sies at United sitt forsvarsspill ikke akkurat var imponerende i 2. omgang, men endelig. Mange sier at “endelig er marginene på vår side” og det er jeg uten tvil enig i, men ikke i går.

Jeg vil rette en stor takk til verdens beste keeper David de Gea, hans navn og «verdens beste»  hører sammen som Manchester og United, for uten han i går hadde vi neppe vunnet.. 11 nydelig redninger og uten tvil MOM. Jeg tar av meg hatten for han. Å spille fotball “the United way ? er lett å si, men kanskje ikke like lett og gjennomføre i hver kamp, men OGS har klart det. Det er så vakkert at jeg omtrent sitter med tårer i øyene, for mitt og vårt Manchester United er tilbake og du Mr. Ed Woodward har to oppgaver som alle med hjertet i Manchester United forventer at du fikser: Få De Gea til å signere en ny avtale og ansett Ole Gunnar Solskjær som klubbens manager

Eller så vil jeg trekke frem Matic og  vår egen “borned and raised Mancunian” Marcus Rashford som nøkkelspillere i denne kampen, selv om han helt klart kom i skyggen av De Gea. Pasningen Pogba har assisten på i scoringen til Rashford varmet nok «GPS mannen» og kanskje den beste pasningsleggeren i sin rolle Scholes har sett der han satt i Tv2 Studio.

Nå har Manchester United 6 strake seiere og på lørdag venter Brighton på Old Trafford, da bør den syvende strake seieren komme, men ballen er rund og jeg tar aldri noe for gitt når det gjelder klubben i  mitt hjerte.

                              Ha en god uke folkens!

18 timer og ett magisk møte❤️

 

Fruen var borte i går og jeg satt som vanlig benket foran TV2 sin Premier League sending for å se gårsdagens 3 kamper. Plutselig, som musikk i mine ører sier de i studio «Følg med i morgen kjære seere for da får vi besøk av Manchester United legenden Paul Scholes under morgendagens storkamp» Ett lite sekund stoppet hjertet mitt Hørte jeg riktig?  Skal «Ginger Prince» eller verdens beste midtbanespiller som Xavi kalte den berømte «class of 92» spillerne til Bergen? Vel, alle som kjenner meg vet at jeg ELSKER Manchester United og som jeg har nevnt så mange ganger før står vi i timesvis i all slags vær for å vente på spillerne. Tankene mine surret, for dette kan jeg virkelig ikke gå glipp av. Hvordan skal jeg løse tur/retur Bergen fra Lørdagskveld til søndagskveld? Jeg har verdens beste samboer og forlovede, og hun støtte meg som hun alltid gjør klokken 22.20 røsket vi med oss litt skift og tannbørstene våre, og klokken 22.42 lørdagskveld satte vi kursen mot Bergen og «Media City» over fjellet. Vi bor på Skjetten så det er ingen snartur, med et grusomt vær og en liten pitstop på fjellet var vi fremme etter 9 vel brukte timer. Dette en av mange «crazy» ting vi har gjort, men dette var absolutt det kuleste vi har gjort i mine øyne. Noter av vi skal kjøre i snøføret over fjellet i 2×9 timer for å gå «all inn» for å treffe Paul Scholes. Scholes skulle ankomme Tv2 Studio ca 12.00 så her var det bare å ta på seg Uniteddrakta og smøre seg med noen få timers tålmodighet Jeg tenkte at det for briste eller bære, uansett blir det 18 timer i bil med eller uten bilde og autograf med Scholes. Jeg og fruen stilte oss opp utenfor Tv2 studio i Bergen ca 1030 i bitende kulde, men alt var verdt det for etter 2 timer og 15 minutter kommer selveste Mr.Paul Scholes, han rekker høflig ut hånden, hilser høflig og stiller mer enn gjerne opp på noen bilder og signerer en Manchester United t-skjorte jeg hadde med.  Han ble passelig imponert over at jeg og fruen hadde kjørt i så mange timer for ett øyeblikk som varte i 35 sekunder.. For meg var det verdt hver eneste meter på veien for Manchester United og jeg er sjelevenner.

 

UNITED FOR LIFE ❤️

Konkurransetid

 

Endelig er det tid for ny konkurranse her på Unitedtim, premien er en Manchester United t-skjorte signert av tidligere United spiller Erik Nevland, denne ble signert under onsdagens intervju som er publisert på facebook siden Unitedtim 

Konkurranseregler: For å være gyldig deltaker i denne konkurransen må du følge facebook-siden Unitedtim og skrive “rød” eller “blå” i kommentarfeltet under artikkelen her på FB , dette for å velge fargen på t-skjorten den heldige vinner ønsker.

Konkurransen varer frem til torsdag 17.01.2019 kl 1800, lykke til alle sammen!

 

Mvh Unitedtim

 

Intervju med Erik Nevland

 

Erik Nevland har lang fartstid innenfor toppfotballen og er en sann Vikinglegende med nært 200 kamper for klubben, han har vært proff i land som Nederland og England hvor han har spilt for klubber som Manchester United, Fulham og Groningen. Erik Nevland har i tillegg spilt for U21 og A-landslaget til Norge.

Velkommen til deg Erik Nevland, takk for at tok deg tid til dette intervjuet her på Unitedtim, det verdsettes blant oss fotballglade supportere og kanskje spesielt oss Manchester United fans.

– Mange drømmer om en tilværelse som fotballspiller på toppnivå, du debuterte i ung alder (19) i Eliteserien, hvordan føltes det?

Det var ett veldig stort øyeblikk for meg, jeg debuterte i en alder av 19 år og har vært i klubben siden jeg var 7 år og gått gradene i klubben hele veien. Det var en “gåsehud-følelse” å løpe ut på stadion med spillere jeg har sett opp til.

– Du har lang fartstid i Viking, hvor viktig har klubben vært for din karriere ?

Viking har betydd veldig mye for meg både personlig og for min karriere, jeg har faktisk vært i Viking over tre perioder og prøvd meg i utlandet, ønsket mitt var hele veien å avslutte karrieren i klubben, noe jeg også gjorde. Å være i en klubb hele sin karriere er jo ønskelig, men ofte søker man nye utfordringer for å utfordre seg selv.

– Du var på prøvespill hos Manchester United hvor du presterte å score tre hattrick på tre kamper, du må vel være passe stolt med en slik debut når man er på prøvespill?

Jeg var faktisk ikke på prøvespill som det står skrevet mange steder, jeg var der på en treningsuke som ble forlenget grunnet at klubben likte det de så. Det gikk jo veldig bra både på trening og i de tre kampene jeg spilte, det ble en del scoringer og det var dette som førte til at jeg fikk kontrakt. Husk at jeg er United supporter fra barndommen og gutterommet var fult av Manchester United plakater så dette overgikk mine villeste fantasier,

– Selveste Sir Alex Ferguson roset deg opp i skyene og beskrev deg som både rask, teknisk og med nese for mål, hvordan føles det å få slik skryt fra tidenes største manager?

Det er klart at når tidenes største manager kommer med en slik beskrivelse av meg er det definitivt en selvtillit`s boost. Han hadde jo veldig tro på meg og ga meg tillit, men det var vanskelig å slå igjennom den gang.

– Det er ikke alle som for oppleve dette så jeg må nesten spørre, hvordan føltes det å debutere for selveste Manchester United tilbake i 97?

Debutere for selveste Manchester United var ett øyeblikk jeg aldri vil glemme, en barndomsdrøm gikk i oppfyllelse. Jeg rakk vel egentlig ikke å bli nervøs, jeg hadde akkurat spilt en reservelagskamp og ble satt i en taxi sammen med Alex Notmann og Philip Mulryne for å være med i troppen mot Ipswich, det var vel egentlig sånn Sir Alex var, han ga tillit til ungespillere og kastet dem mer enn gjerne utpå. Den gangen var det ikke lov å ha mer enn tre innbyttere og heldigvis fikk jeg plass på benken og jeg fikk min debut mot Ipswich borte i ett 0-2 tap. Tapet var surt men debuten var episk.

– Du har også opplevd stor suksess med proffeventyr i Groningen, hva er ditt beste minne fra den tiden?

Jeg har mange gode minner fra tiden i Groningen, men det er spesielt en kamp jeg ofte tenker på og det er en kamp hvor vi lå under 1-3 og det kun var 10 minutter igjen, vi vant tilslutt 4-3, det var en helt «crazy» opplevelse og fansen var helt eksentriske. Dette løftet virkelig stemningen i laget da vi torsdagen før hadde røket ut av europacupen.

– Du scoret over 50 mål for Groningen i den nederlandske Æresdivisjonen, hva tror du var årsaken til denne enorme suksessen?

Det var nok mange grunner til det, man «klikket» sammen på en riktig måte samtidig som klubben og Nederlandsk fotball passet meg godt, men klart jeg var jo i min beste alder fotballmessig da jeg kom til klubben (26). Jeg vil også legge ved at klubben ikke hadde andre forventninger til meg annet enn at jeg ga 110%, noe jeg absolutt gjorde og som nok tok bort litt av presset.

– Som proff både i England og Nederland, hva vil du si at er de største forskjellene på disse ligaene?

Det er mange forskjeller på Premier League og Æresdivisjonen selv om dette nok har jevnet seg litt ut vedrørende spillestil grunnet type spillere i England som er der nå. Ellers er det jo definitivt økonomi og størrelsen på ting som kanskje er de to største aspektene nå. Ett eksempel er jo at I United hadde vi 7-8 massører mens i Groningen var det kun 1, og Nederlandske klubber kan jo ikke bruke store summer på å kjøpe de største stjernene.

– Solskjær ble valgt som manager for Manchester United ut sesongen , hva var dine første tanker rundt ansettelsen?

Altså selve ansettelsen er jo neste euforisk, en nordmann som trener verden største klubb er noe vi nordmenn kan være stolte av. Jeg skal jo være ærlig og si at jeg ikke så den komme, men Jose` Mourinho burde være sparket lenge før og så langt har Solskjær levert en prestasjon som han og alle med hjerte i Manchester United kan være stolte av.

– United har jo hatt en berg og dalbane av en sesong, hva er din konklusjon av årets sesong vedrørende styrker og svakheter ?

Vel, nå har jo ikke bare denne sesongen vært en berg og dalbane, det har det vært siden SAF ga seg i 2013. Klare svakheter synes jeg er det defensive, United har mange gode spillere ,men savnet etter en ala` Keane og Vidic har vært stort i en lang periode nå samtidig som United trenger litt mer dybde og bredde i stallen.

– Manchester United  har virkelig fått tilbake smilet i sin måte å spille på under Solskjær og det ser ut som det er «chains off», hvor viktig er det å ha en manager som klarer å balansere spillergruppen?

Det er ekstremt viktig for en manager og skjønne at en fotballspiller må forstås på flere måter enn bare på treningsfeltet og det virker det som Solskjær lykkes med. Under Mourinho kunne man jo se at spillerne ikke kom overens med han og det gjenspeilet seg både på banen og på treningsfeltet.

– Hva ser du på som Solskjær sine største utfordringer som United manager?

Første utfordring var å få tilbake humøret og spillergleden, det er det ingen tvil om at han har fått til, veien videre må jo bli og holde dette monumentet oppe resten av sesongen. Samtidig er han nok jordnær og tålmodig som trener og dette vil smitte over på spillerne. Han er jo ikke akkurat ny i «gamet» så den berømte «hårføneren» kommer når det er behov for det. Vi kan jo allerede nå se United spille fotball som Manchester United skal, det er klubbens DNA og derfor mener jeg det er viktig at klubbens manager er en som kjenner klubben, ikke undervurder dette. Nå kommer kamper mot Tottenham, Arsenal, PSG, City og Liverpool på løpende bånd og det er ekstremt spennende å se hvordan United vil prestere mot disse lagene og samtidig får Solskjær testet sine taktiske egenskaper som manager mot slike lag.

– Har du en Manchester United spiller du har sett opp til under karrieren?

Eric Cantona, dessverre la han opp i 1997 rett før jeg kom til klubben, men han dukket opp under mitt treningsopphold så det var jo bra. Klart å få en sesong i samme klubb som sitt idol ville ikke vært å forakte.

-Etter opphold i klubber som Viking, Groningen, Fulham og Manchester United har du garantert opplevd mye morsomt, har du en artig historie du vil dele med oss?

Da jeg var på prøvespill i Manchester United hadde jeg jo ingen forventninger om kontrakt så når jeg var på Carrington gikk jeg å samlet autografer for jeg hadde overhodet ikke regnet med og få kontrakt .

– Du jobber i dag som daglig leder i Randaberg IL i Rogaland, hvordan trives du i denne rollen?

Dette er en rolle jeg trives kjempegodt i, men klart det er jo en helt annen hverdag å sitte på denne siden av bordet. Da jeg var aktiv var man jo involvert i mye, men i rollen som daglig leder så er jo en av oppgavene å tjene mye og bruke lite, samtidig som klubben bygges opp både sportslig og økonomisk. Randaberg er helt avhengig av ildsjeler noe klubben har mange av og som jeg er evig takknemlig for.

– Randaberg satset stort og var i 1. divisjon i 2011, har dere en femårs plan for klubben og hva er eventuelt denne?

Den gangen klubben var i OBOS- ligaen, som var før min tid, så hadde klubben er investor i ryggen og man kunne kjøpe bedre og lønne bedre. Når vedkommende trakk seg ut av klubben så måtte man starte på «scratch» igjen og pr. i dag ønsker Randaberg å være en klubb for nærmiljøet og fungere som en springbrett for lokale spillere

– Helt tilslutt Erik, hvem blir topp fire i Premier League og hvem blir toppscorer?

Toppscorer blir Harry Kane og topp fire ender i denne rekkefølgen: Manchester City, Liverpool, Tottenham og Manchester United. Husk at å velge mellom City og Pool er som å velge mellom pest eller kolera, men siden City ikke har så mye trofeer og historie så setter jeg dem som nummer en. 😊

 

Masse lykke til videre med Randaberg IL og igjen tusen takk for at du tok deg tid til dette intervjuet.

 

NB: FØLG MED NESTE UKE FOR MULIGHETEN TIL Å VINNE SIGNERTE ERIK NEVLAND EFFEKTER

 

 

 

The FA Cup fourth round draw

 

Yes, hva skal man si? Arsenal borte i fjerde runde, hodet mitt fungerer slik at skal man vinne denne turneringen så må vi slå de beste så hvorfor ikke starte på Emirates? Etter det skuffende 2-2 resultatet på Old Trafford så har jeg vel egentlig bare ventet på å møte dem igjen. Selv om jeg naturligvis håper på “lett” vei for oss og det motsatte for våre rivaler på veien mot Wembley så var det blant de verste vi kunne trukke. Jeg tar gjerne en reprise av fjorårets oppgjør hvor vi ble rundspilt, men alikevel vant 3-1 etter at David de Gea leverte verdens beste redning etter ett skudd av Alexis mens han var Arsenal spiller. Drømmen var ett non-League lag men jeg har lært at man får ikke alltid det man drømmer, men uansett skal man aldri slutt å drømme❤️

I FA cupens 147 årige historie er nettopp denne kampens motstandere det laget som har vunnet den flest ganger med Arsenal sine 13 seier mot Manchester United`s 12.  På tide å utligne dette og komme oss ett skritt videre som det mestvinnende laget i denne turneringen (også).

  • Hva tenker dere om dagens trekning?
  • Tar United seg videre til femte runde?
  • Hvor store muligheter har United til å vinne FA Cupen?

BRING US THE GUNNER`S!