20LEGEND❤️

Jeg er nesten overveldet av følelser om dagen, hvor mange dager har gått siden Jose` Mourinho fikk sparken? Ti dager er det siden han måtte ta hatten sin og forlate drømmenes teater. Hvordan er det mulig å samle oss fans på så kort tid som Solskjær har gjort? Smilet sitter endelig igjen og spillerne bobler av glede. Mange navn ble nevnt, men inn kom verdens beste innbytter og klubblegende Ole Gunnar Solskjær. Jeg har alltid vært skeptisk til at tidligere storspiller tar over klubber basert på hvem de engang var i sin karriere, men med Ole Gunnar er magefølelsen helt annerledes. Tenk nå har United en manager som bruker ordet “VI” som beskrivelse og som vet hva Manchester United er❤️ Kanskje det viktigste som han tar opp er å sette fokuset fremover, der har vi nok alle mye og lære av.

Solskjær fikk med seg blant annet seks Premier League gull, to FA cup og en Champions League tittel, han fikk 366 offisielle kamper og scoret 126 mål. I tillegg har han trent reservelaget med stor suksess fra 2008 til 2011 og har opplevd to seriemesterskap og ett cupgull med Molde. Det er sjeldent at noen managertalenter tar veien rett til himmels som Pep Guardiola, men har Woodward nå funnet gullfuglen som det neste “store”manager talentet?  Vel ingen har gått på en bedre managerskole en Ole Gunnar har gjort under Sir Alex Ferguson og hvis man legger til en observasjonsevne som selv NASA ville vært stolt av så ser jeg ikke en eneste grunn til at han ikke skal lykkes. Ingen spillere har vært mer dødelig fra sin innbytterrolle hvor han satt og observerte før han satte inn nådestøtet, uavhengig om han fikk syv eller 25 minutter på banen.

Nå er han hovedtrener for Manchester United, verden største klubb hvor han har levert som spiller og reservelagstrener, så langt så kan vi vel alle være enige om at det har gått over all forventning? Eller har det virkelig det? Jeg tror Solskjær er ett unikum i form av lærevillighet og har ett uforløst trenertalent som kanskje trenger en oppgave som det å reise Manchester United, til England`s beste lag igjen. Dessverre Molde, dere ser han nok ikke igjen som hovedtrener når sesongen er over for enten blir han permanent hovedtrener eller så forsvinner han til en annen storklubb. Klart Ole Gunnar må gjennom flere hindre på veien og det synes jeg er helt ok med tanke på hva de tre forrige manageren før han har levert. Slik jeg ser det i dag må han overprestere som manager for og få jobben permanent, samtidig tror jeg heller ikke han vil få den anerkjennelsen han fortjener verden over fordi han er “norsk” og ikke har ett svungende spansk eller italiensk navn men ballen er hos Ole Gunnar, bokstavelig talt. Egentlig litt sånn som keepere har det ved Ballon D`or vs Messi eller Ronaldo.

Det å være ydmyk, stolt, lykkelig og familie er noen av ordene Solskjær tar opp når han beskriver hva han vil printe inn i tankesettet til spillerne, slik det er i dag har han klart det samtidig som han har samlet 960 millioner Manchester United fans til og bli en samlet familie igjen, det har jeg savnet❤️

Jeg sa flere ganger at mitt førstevalg før ansettelsen av Solskjær var Pochettino, men skulle Ole Gunnar lykkes så ja takk, for ingenting ville vært vakrere, det som betyr nå er å skape en vinnerkultur basert på vårt DNA som er å spille “The United Way” og samtidig la unge spillere slippe til. Sir Matt Busby sin legendariske setning:Er du god nok er du gammel nok, er jeg trygg på at skal leve videre under Solskjær.

Man blir jo både snøblind og sveiseblind av dette eventyret om gutten fra Kristiansund som scoret 115 mål på 109 kamper for Clausenengen og som skulle erobre Manchester United, men dette eventyret skriver klubben selv og nå må vi fans stå samlet bak Manchester United og bak Solskjær for frykten skal tilbake hos motstanderen når dem ser at vår klubb er neste motstander! 

Mine spørsmål og tanker er jo så klart flere som:

 1. Hvordan presterer vi mot “bedre”lag?
 2. Hvordan takler Solskjær stjernespillere i med- og motgang?
 3. Hvor tøff er han med Woodward og styret?
 4. Hvor mye tillit får han i januar vinduet?

Når jeg tenker meg om ville jeg hatt disse spørsmålene uansett hvem som var manager og det eneste som er sikkert er at vi MÅ har inn en eller to stoppere for United lekker som en sil fortsatt og hadde United møtt PSG nå så hadde vi neppe vunnet 3-1 (kanskje 5-4, he he). Det aller viktigste jeg leser i ulike forumer er at folks ønske om smil og angrepsfotball er levert, takket være årets beste julegave vi kunne fått i form av Ole Gunnar Solskjær.

Jeg kom over en historie her om dagen hvor Solskjær var på prøvespill for Lillestrøm da han var i militæret, men ble henvist til rekruttlaget noe som selvfølgelig var uaktuelt, lurer på hva Lillestrøm tenker i dag om dette valget? Dette gir umiddelbare flashbacks til historien om da Eric Cantona kom over til balløya fra Frankrike hvor han endte opp på prøvespill hos Sheffield Wednesday, etter en uke på prøvespill ble han bedt om en ny uke på prøvespill som naturlig nok var uaktuelt, neste stopp ble Leeds hvor han etter knapt en sesong ble kjøpt av Manchester United og sammen med Sir Alex Ferguson var han svært delaktig i å forme United til verdens største klubb. Akkurat på samme måte som 20Legend vil skape mer historie der hvor han hører hjemme, hos Manchester United❤️

Husk vi må stå sammen, for en samlet familie er en uovervinnelig familie.

UNITED 4 LIFE❤️

 

 

2 kommentarer
  1. Busby Babes, flyulykka og gjenreising og seier i 68 med spillere som Best og Law er det som i størst grad har formet MUFC til verdens største klubb.
   I 1.div på 70-tallet så hadde OT det høyeste tilskuersnittet i England..
   Ellers bra skrevet. Og vi trenger ingen nye spillere.. Vi hadde holdt nullen mot Huddersfield om ikke midtbanespiller Pogba hadde blitt gruset i lufta..

  2. Kenneth I Sporsheim: Takk 🙂 Jeg mener vi bør ha en spiller inn til bak men klart man vet jo aldi hva OGS kan gjøre defensivt men skal vi vinne og bli best i verden igjen bør vi ha en lederskikkelse bak.

Siste innlegg