50 Million down the drain

Knappe to døgn etter jeg og fruen satt “ringside” på Old Trafford mot Newcastle var man hjemme i “hverdagen” på Skjetten igjen, og allerede idag var det ny kamp for United på Turf Moor. Kampene mellom United og Burnley er vel nesten som ett lokal oppgjør å regne da Burnley ligger knappe 40 minutter unna Manchester med bil. For å være helt ærlig så misliker jeg kampene mot dem da det alltid er knalltøffe knokkelkamper og man finner knapt annet lag som spiller mer “engelsk” enn Sean “ginger mourinho” Dyche sitt Burnley.  Ett United i form ville slå Burnley, men ett avskrudd United som vi dessverre har sett en del av denne sesongen kunne fort tape. Min største bekymring før denne kampen var Burnley`s luftstyrke på topp og United`s mangel på og holde nullen, med 23 baklengs på 19 kamper så er ikke forsvaret til å kjenne igjen dessverre. Tilsvarende kamp ifjor vant forøvrig United 2-0 etter to scoringer av Romelu Lukaku.

En genial taktisk første omgang….

Den første omgangen synes jeg var en taktisk genial omgang av United og kudos til Ole Gunner for denne, Burnley spiller som ventet fysisk fotball med hele laget nede når United angriper. På topp har dem store gutter som Barnes og Wood som skaper mye trøbbel, men hver gang United trår til i duellene faller disse som fluer. En ting jeg reagerte på i denne omgangen er hvor mange frispark hjemmelaget kunne lage uten kort, vel ett kort holder ikke, men nok om det. Det som skapte trøbbel gang på gang var når United lå bredt, tok kontringene og fulgte etter med backene.

50 million down the drain as Tony Martial scores again, for en deilig scoring da folkens? Den var jo nesten eksakt lik 4-1 scoringen hans mot Newcastle, han går like nært keeperen på begge scoringene så man tror nesten at han skal bomme, men Martial er “cold as ice”.. Vakkert!  Burnley har vel en halvsjanse og United får fult fortjent med en ledelse til pause.

Hva ventet i 2.omgangen?

United forsatte i samme spor som i 1.omgang og det var deilig å se, laget virket i tillegg å være fulle av energi så det var deilig å se på! Ting jeg stusser på etter denne kampen er hvor svake avgjørelser Mike Dean tok ved minst tre anledninger og hvor er VAR?

1. Scoringen til Martial i starten av 2.omgang skulle aldri ha vært avblåst, selv ikke en liggende Tarkowsky signaliserer at han blir tatt.
  2. James blir grisetaklet med strak vrist av Ben Mee, soleklart rødt i mine øyne. Hadde han truffet James her kunne han ha blitt stygt skadet, 10 minutter senere blir James grisetaklet igjen….
  3. Martial blir felt av Bardsley da han omtrent er igjennom, Bardsley har gult og Dean later som ingenting.

Fotball skal være tøft, og det er sjarmen med engelsk fotball, men dommerne må gjøre sin del av jobben. Ting jeg vil trekke frem med denne kampen er at Maguire og Lindelöf hadde definetivt sin beste kamp sammen denne sesongen, Matic leverer en kjempekamp i sin dype rolle og Brandon Williams bekrefter nok en gang at han er en mann for fremtiden.

Banens beste for meg var Fred og på tide og rose han folkens! 🙂 Pluss vi sender en liten gratulasjon til Rashford for spiker`n i kista med en “funny” scoring.

Gratulerer med 3 poeng og tusen takk til Manchester United for en perfekt jul.