Det hadde vært spennende å se Jack Grealish ikledd en United drakt

Her er Bård Groenhaag sammen med United legenden Bryan Robson

Manchester United er en stor familie, derfor er det morsomt å kunne bli kjent med «Fellow Reds» samt at jeg ønsker og komme nærmere på leserne her på Unitedtim. Jeg har derfor satt i gang en spalte hvor jeg intervjuer andre United- supportere der ute. Denne gangen er det United supporteren Bård Groenhaag som er intervjuet her på Unitedtim.

Har du et ønske om å delta på denne spalten på «Unitedtim» send meg en melding på messenger  🙂

Navn: Bård Groenhaag

Alder: 40 år

Bosted: Lindås pdd (Frøya fom. 20.januar)

Sivilstatus: 3 barn og en uengasjert samboer, jobber som aktivitets- og spillerutvikler for Frøya Storhall.

Noen ting kan bare ikke forklares selv om det er naturlig, men hvordan ble du Manchester United supporter?

For min del startet det når jeg var en pjokk på rundt 9 år. Storebroren til en av lekekameratene mine var ihuga United fan. Husker han hadde masse postere på rommet sitt, sammen med både drakter, skjerf og sengetøy. Og etter å ha sett en kamp på tv hvor United spilte, så var valget enkelt: det ble rødt og det ble Manchester United. United slo for øvrig Middlesbrough 1-0 hjemme i den kampen, Bryan Robson scoret vinnermålet.

Hvor lenge har Manchester United vært klubben i ditt hjertet?

Siden 10 september 1988. Så snart 32 år.

Personlig er Eric Cantona min favorittspiller hos Man Utd, hvem er din favorittspiller og hvorfor nettopp han?

Har hatt opptil flere favoritter gjennom et etter hvert middels langt supporterliv. Det hele startet med Bryan Robson, naturlig nok etter at han scoret det eneste målet i den aller første kampen jeg så. Men for en spiller, for en kaptein, for en leder. Jeg var så heldig å få møte han på supportereventet i Bergen i 2018. Stort!!!

Etter hvert falt jeg for Lee Sharpe som virkelig trollbandt meg. Med tre mål mot Arsenal i Liga Cupen i 1990 ble han en fort den nye favoritten. Leken spiller, synd skadene gikk utover karrieren hans.

Da Beckham introduserte seg selv med ett vanvittig mål fra midtbanen mot Wimbledon i 1996, overlappet han ganske bra siden Sharpe nylig var forlatt klubben. For en fot, for ett ikon, for en spiller. På mange måter mener jeg at Becks har blitt undervurdert av mange om hvor god han egentlig var. Hårsveisen ble spart og brylkrem kjøpt inn.

Siden har det gått tråere på favorittspillerfronten, men spillere som Giggs, Ronaldo, Carrick, Evra, Vidic og Rooney har alle av forskjellige grunner funnet sine plasser i hjertet mitt. Og av dagens spillere er det Wan-Bissaka som ligger hjertet nærmest. For en “maskin” av en back, tar han steg offensivt blir han enorm.

Men den største av de alle for min del er Scholes. Det blikket og den fotballforståelsen han viste, samt sin ekstremt gode fot, satte alle i skyggen. En helt drøy spiller som aldri kan få nok “cred”. Rett og slett en klassespiller i sin reneste form.

Klubben i våre hjerter har skapt mange uforglemmelige minner, hva er ditt beste øyeblikk som United supporter?

Vanskelig å komme unna «and Solskjaer has won it!» i 99. Uforglemmelig øyeblikk som United supporter og nordmann.

Tjenestegjorde i Telemark Bataljon på tidspunktet, satt på kasernen i tv stuen sammen med resten av kompaniet og så kampen. Fordelingen ¼ Unitesupportere, ¼ nøytrale og 2/4 alle andre (som holdt med Bayern for anledningen). Mye tyn fra den gjengen i drøyt 90 minutter, resten er historie!!! Ingen stor kamp av United, men DET øyeblikket var magi.

Ett mål er ikke alltid bare ett mål, hvilket mål i din tid som supporter husker du best?

Flere gode kandidater opp igjennom. Er jo en del klassemål som har blitt scoret, men det målet jeg mener er det beste totalt sett er van Persies volleymål mot Aston Villa i 2013, som var noe helt for seg selv. Sammen med pasningen fra Rooney må dette være ett av tidenes mål, og utførelsene samt resultatet mellom disse er til å få gåsehud av.

Drømmenes teater er fylt av mange magiske kvelder, hva er ditt beste minne fra Old Trafford?

Har fått oppleve United live på Old Trafford ved to anledninger. Førte gang i 2011/12 sesongen i sesongens nest siste hjemmekamp mot Swansea (2-0, etter mål av Scholes og Young).  Andre og foreløpig siste gang i 2015/16 sesongen hjemme mot Southampton. United tapte 0-1 i en svært kjedelig kamp.

Av de to så er helt klart den første kampen det aller beste minnet, stort å være på Old Trafford for første gang og sammen med kompiser se favorittlaget sitt spille. Men det å dra på tur sammen med min bror Kim, som jeg har fostret opp som United supporter, og se kamp sammen var også kjekt selv om det dessverre sportslig sett ble nedtur. Vi får dra bort igjen snart.

United har hatt mange store spillere gjennom tiden, hvem er den beste United- spilleren i klubbens historie i dine øyne?

Vanskelig spørsmål som nesten er umulig å svare på. Å definere beste spiller ut ifra ett gitt kriteria ville nok vært mye enklere. Er det pga det rent sportslige, påvirkningen og innflytelsen, målene, osv … mye å velge imellom. Det er vanskelig å luke bort store legender som Duncan Edwards, George Best, Bryan Robson, Eric Cantona, osv osv … Selv om jeg holder Scholes som min favorittspiller gjennom årene som supporter, vil jeg si at Giggs er den beste spilleren gjennom tidene for United, totalt sett. 24 år på førstelaget sier sitt, og med ett trofeeskap på størrelse med et IKEA-varehus har han vært med på hele oppturen som har skapt United til den enorme klubben den er. Riktig spiller på riktig tid og sted …

Hvis det er en kamp i klubbens historie du skulle ønske du kunne oppleve, hvilken ville du ha valgt da?

Mange kamper som stikker seg ut, men tenker at Spurs – United i 2001 hadde vært spesiell å sett live. Fra å blir rundspilt i førsteomgang og ligge under 0-3, til å fullstendig å snu det til den legendariske 5-3 seieren det må ha vært enormt å ha fått opplevd live. «Lads, It`s Tottenham» 😉

Som supporter opplever man mye på godt og vondt, hva er din største skuffelse som United supporter?

Den største skuffelsen og nedturen må være måten klubben har fremstått på post Ferguson, både sportslig og driftsmessig, med eiere og en ledelse tilsynelatende uten fotballfaglig forståelse. En ettertid som har vært fullstendig karusell uten mål og mening, på konstant jakt etter raske løsninger og dårlige avgjørelser både på og utenfor banen.

Men det virker som om klubben nå har lagt en strategi med langsiktig tenkning med satsing på unge sultne spillere fremfor etablerte lykkejegere. Kanskje det er håp for at dette kan bli til noe stort om ett par tre år.

Hva er ditt verste minne som United supporter?

Aguero, Aguero, Aguero … det var tungt. Så United kampen hjemme sammen med broderen, når Tv2 skiftet sending var United mestre. Når sendingen kom tilbake, snudde City kampen. Ubeskrivelig den kvalmen som da spredde seg i kroppen. Bærer fremdeles nag og ett intenst hat mot Joey Barton som pådro seg ett fullstendig unødvendig rødt kort for QPR den dagen.

Det finnes mange forskjellige typer supportere, hvordan vil din familie beskrive deg som supporter med tre ord?

Vil tro disse tre ordene ville dukke opp i en eller annen form, sannsynligvis med mye foran:

Engasjement – Følelser – Kjærlighet

Her på Unitedtim deler jeg ting fra min hverdag som United- supporter, turer til Manchester, events jeg deltar på, konkurranser, intervjuer med supportere og tidligere United- spillere, har du noen ønsker om å se andre ting i tillegg?

Syns du gjør en fortreffelig jobb. Kjekt å følge en skikkelig dedikert supporter med hjertet på den riktige plassen. Stå på og gjør din greie.

Har du noen spesielle kampritualer på kampdag?

Ikke noe spesielt egentlig, eller kanskje … Blir å dra med seg en kald Cola Zero opp på tv stuen, høre på The Stone Roses pre match med “this is the one” samt noe chatting med brodern underveis må til. Mye følelser som må ut i løpet av kampene.

Til slutt, hvilken spiller er din drømmesignering for Manchester United?

Akkurat nå er det den berømte 10eren som mangler. Det hadde vært spennende å se Jack Grealish ikledd en United drakt. En ekstremt spennende spiller, med en vanvittig fot og drive, pluss i margen for den fullstendige Beckham- vibben han utstråler. Looks and skills …. 🙂

 

Tusen takk takk for at stilte opp Bård 🙂

 

9 kommentarer
  1. Alltid trevligt att läsa om supportrars intresse och tankar om vår älskade klubb, som i ett äktenskap är inte alltid perfekt, men vi ska inte lägga oss och sova osams.

  2. Nå scoret vel Sharpe tre mål mot Arsenal i ligacupen 1990.

   Til info.

  3. Hei, så du kampen i går? Når kommer innlegget om den? Et innlegg om siste kamp er mye mer interessant enn reklame for t-skjorter.

   Tenk at Ole har solgt 8 spillere og bare kjøpt 3, det nytter ikke å stille i premier league med en så tynn stall. Nå selger han vel enda flere uten å kjøpe noen nye. Og det medisinske apparatet til klubben er vel like dårlig som spillerne, speiderne, administrasjonen og supporterne (som dro hjem før kampslutt i går etter å ha sittet 82 minutter helt stille)

   #OLEOUT

   1. Woodward som står ansvarlig for overganger, sånn i det store og hele – så slapp av litt med #OLEOUT. Det har selvfølgelig ikke gått 100% etter planen nå, men se nå på skadelisten da. McTominay, Pogba, Rashford, Tuanzebe, Fosu-Mensah og fler. Grunnen til at vi er i denne posisjonen er ikke fordi Ole bare selger unna uten å prøve å hente erstatninger. Problemet er at vi går inn i et marked som “desperate”, får blodspris på alt som er av spillere og er nødt til å hente fra 2. hylle grunnet tabellposisjon og ingen CL. Skulle man heller ønske at vi fortsetter å hente avdankede stjerner eller spillere som ikke er speidet frem til å passe systemet?

    Du la ut litt fakta, så da er det vel på sin plass å svare det ut:

    1) Vi ligger per nå på 5. plass i PL. Knappe 6 poeng bak Chelsea og foran både Arsenal og Spurs (som begge har hatt profilerte managere på plass over tid).

    2) Vi har fått opp Williams, Greenwood og etterhvert kanskje fler. Gutta leverer allerede i PL og fremtiden ser lys ut.

    3) Vi har endelig begynt å sikte etter spillertyper som passer United, og i sommer fikk vi 3 veldig solide forsterkninger. James leverte bra fra start men har tapt seg litt, noe som er naturlig for en ung og ny spiller. AWB har vært knallsterk defensivt, jobber nå med det offensive. Maguire svinger litt, men over tid vil det sette seg.

    4) Vi er fortsatt i EL og FA Cupen, som seriøse utfordrere til å ta med pokalen hjem

    5) Fred har spilt seg opp på et nivå som er veldig høyt, en spiller man ville kaste ut før jul.

    6) Rashford har aldri sett bedre ut enn nå. Hele spillestilen hans endret seg totalt etter Ole kom inn, og nå ser vi jo hvor godt han hadde av støtten og det å lære fra en legende.

    Det er ganske enkelt da; Alle toppklubber opplever svingninger, og da gjerne på flere år etter storhetstid. Bare se på alle de andre toppklubbene i PL, Arsenal, Chelsea, Spurs, de sliter med å nå topp 4. Per nå har man forsøkt å bytte manager hver gang noe ikke fungerer helt optimalt etter et år eller to. Nå ønsker man å få tilbake DNA’et klubben har vært stolt av lenge, med offensiv fotball, unge akademispillere og fokus på å få frem engelske spillere. Jeg mener ting ser lysere ut enn på veldig lenge, med mindre man graver seg ned i tabloidaviser og ikke klarer å nyte lyspunkter på veien. Om Ole skal lede United etter vi er tilbake i det gode selskap vet jeg ikke, men han fortjener å fortsette med jobben i å rydde dritten etter lappeteppet vi nå kaller en klubb.

    “This is not good enough for a club like United” – sies det hele tiden. Nei, selvfølgelig er det ikke det. Men hvordan tror man at sånt endrer seg? Ved å knipse i fingrene og kjøpe halve verden i ett vindu? Ved å bytte over til en manager som får akkurat de samme redskapene som foregående? Vær så snill a, vær litt reflekterte.

Siste innlegg