En kald aften for tidenes yngste Man Utd lag

Det er ikke hvert år United må legge ut på en slik reise for å spille en bortekamp i Europa. Jeg synes alltid det er artig å se United mot “nye” motstandere, men da dette gruppespillet ble klart var det med litt blandede følelser. Årsaken var enkel: Reiseveien til Astana Arena og Nur-Sultan i Kasakhstan som er den lengste reiseruten Manchester United noen gang har hatt i europeisk sammenheng. Her ventet altså en flyreise på ca 10 timer for spillerne fra Manchester til Kasakhstan så jeg var mildt sagt takknemlig for at United allerede er klare for sluttspillet, selv om United bør prøve å vinner gruppen.

En viktig regel for trekningen til sluttspillet er blant annet:

 • De 12 gruppevinnerne samt de 4 beste rankede lagene fra Champions League (gruppe treerne) vil trekkes mot øvrige lag.

Her lønner det seg altså å vinne gruppen for og trekke “enklere” motstand i sluttspillet.

Kamptroppen…

Jeg må si at jeg stusset veldig på kamptroppen, alle er enige om at kampen mot Aston Villa må prioriteres, men laget United sender kan vel betegnes som ett tredjelag? Lee Grant er tredjekeeper og Matej Kovar er vel strengt tatt 6. keeper i klubben, (DdG, Romero, Grant, Henderson, Pereira og Kovar) pluss mange andre “ferskinger”. Dette ble jo tidenes yngste United- lag noensinne selv om Grant trakk opp snittet med sine 36 år 🙂

Lee Grant, kveldens eldste United-spiller

 

Uansett dette måtte bli spennende sett med “United-øyne” da troppen på kun 18 mann består av hele elleve som ikke har A- lagskamper.

Med tre debutanter fra start i Laird, Bernard og Levitt pluss masse stortalenter gjør United en god 1.omgang, klart da Jesse setter inn sin første scoring siden 25 januar så får United en drømmestart, men gutta gjør en fin innsats hele omgangen selvom man ser i ett par minutter her og der at dem kanskje får kjenne litt på tempo/kulde. Rett og slett en flott omgang hvor Greenwood og Chong er herlige uromoment, at United leder 1-0 til pause er fullt fortjent.

Hva i all verden skjedde i 2.omgang?

Ja det kan man lure på, samme laget kommer ut på banen, men dem faller vel egentlig helt sammen fra første minutt så her kunne vel egentlig hva som helst ha skjedd for begge lag. United fikk en lærepenge i form av hvor viktig det er å sette sjansene sine, hvordan Chong setter ballen over kan vel bare han svare på, men det er faktisk vanskeligere å sette den over enn å sette den i tom kasse, vi alle så hva som skjedde i det påfølgende angrepet og så brutal kan fotballen være da Shomko setter inn 1-1. Dessverre for Bernard så blir det ett selvmål i debuten, men dette vil han vokse på. I 2.omgang er det vel strengt tatt bare Gomes som leverer en ok omgang, men ellers synes jeg United er meget svake og igjen så spør jeg: “Hva skjedde i pausen?”

Uansett en stor erfaring for Manchester Uniteds unge spillere så får vi bare håpe at dem spiller seg opp kraftig hvis dem får sjansen igjen i den siste kampen i Europa Leauge sitt gruppespill. Til slutt vil jeg gratulerer kveldens siste debutant Bughail-Mellor med sin debut for Manchester United.

I etterpåklokskapen kan man si at Ole Gunnar tok en for stor sjanse, men for min del så er dette en investering for fremtiden så jeg er glad han ga disse unge spillerne sjansen selv om det ble ett 1-2 tap.

 

6 kommentarer
  1. Synd att dem inte forsatte med spelet som dem gjorde i 1a halvlek, började likna det “riktiga” a-laget, mer på tvären och bakåt, hoppas att det inte var ledningen som önskade det. Tycker de spelade rolig fotboll med passningar och rörelse, där spelarna ville ha bollen, synd att Chong inte fick in bollen till 0-2, kontringen efter blev ju 1-1. Men vi har ju lite spelare att hoppas på, kul att dem fi chansen.

  2. Totalt sett en ok kamp mannskapet tatt i betraktning. Likte det Laird viste i perioder. Mye potensiale for framtiden… at det svinger så voldsomt må man bare regne med i en slik kamp.
   Nå er det bare å kjøre over Villa til søndag… 💪🏼

  3. Ufattelig stolt av gutta i dag. Synes Lingard gjorde jobben sin også og gøy at Shaw er tilbake igjen. Styrker stallen til et tøft program framover.
   Laird og Levitt blir to herlige gutter å følge med på i framtiden.

   1. Yes , tror det gjorde godt for selvtilliten til Lingard idag😀Mye spennende spillere å glede oss til i fremtiden, gleder meg😀

Siste innlegg