Er Woodward & Co omsider på rett spor?

Drømmenes teater, en viktig plass for mange mennesker

Jeg leste intervjuet med Ed Woodward i går, men valgte å gruble litt på hans uttalelser for endelig sier han offentlig det alle vet: Manchester United som klubb er på et sted vi ønsker at den ikke skal være..

Hva sier man til det? Hva tenker man om det? Det er jo lett og bare le av en slik uttalelse, inntil man faktisk leser hva han sier.

 

En rød tråd jeg ikke har sett på lenge..

For dem som ikke har lest dette så sier Woodward blant annet følgende:

 • Som en del av gjenoppbyggingen ser vi derfor kommende sommer som en viktig mulighet for oss til å ta ytterligere steg som klubb.
 • Rekrutteringsprosessen fokuserer på analyse og valg gjennom en hel sesong med tanke på kjøp i det kommende overgangsvinduet.
 • Prioriteten for alle er å få Manchester United tilbake til toppen av engelsk og europeisk fotball.

Woodward har hatt en del merkelige uttalelser i sin tid som Uniteds executive vice-chairman, som f.eks at klubben var ett disney land for voksne. Her var kanskje jobben for stor for en “businessmann” i starten, men jeg liker flere ting som skjer i klubben om dagen, av den enkle grunn at jeg ikke har sett det på lang tid. Er Ed Woodward iferd med å endelig finne sin rolle i klubben?

På mange måter så kan det virke sånn av flere grunner:

 • Klubben utvider speidernettverket sitt
 • United gir tillit til flere av klubbens talenter
 • United har iverksatt prosjekt “generasjonskiftet og faktisk gjennomfører det.
 • Klubben henter meget “smart” på overgangsmarkedet
 • Manchester United jobber langsiktig.

En ting som alle ser er at klubben underpresterer poengmessig, men dette er tanker om ett mål og ett styresett som er helt nødvendig for å lykkes som klubb. Det jeg som supporter ser er en rød tråd som ikke har kommet til syne siden vår legendariske skotte gjorde Old Trafford om til Fort Trafford( ja, det var dårlig ordspill). Når sist hadde vi en manager som har “ryddet” slik Ole Gunnar har gjort? Når sist hentet United  spillertyper som nå har ankommet klubben permanent under Ole Gunnar? Det har vi ikke gjort siden Sir Alex satte sammen det ene mesterlaget etter det andre. Det jeg er enig i er at man ikke har hentet inn “nok” erstattere for dem som har forlatt klubben, men samtidig når jeg ser på dem som har ankommet så ser man at det er en plan og en tanke med disse spillerkjøpene som man ikke har sett tidligere.

Kall meg gjerne naiv, men det skal så ufattelig mye mer til enn ett sexy spillernavn eller en merittert trener for og få tillit hos meg. Nå støtter jeg riktignok klubbens manager til vedkommende ikke er det lenger uansett, men se på f.eks Wan-Bissaka? Hvorfor hentet ingen andre han? Hvorfor så ingen andre det United så? Fordi klubber i dag har sjelden tid til det å skulle lykkes over tid eller spillere skal ofte ha en eller annen form for markedsverdi, men i Aaron Wan-Bissaka har United fått den beste defensive backen i verden. Det beste av alt? Han er ung og kan bli i klubben i mange sesonger. Så langt har klubben gjort fire eksemplariske kjøp i mine øyne.

Hva med en Sportsdirektør?

Ja takk, men det er naivt(om jeg kan si det) og tro at det å skulle ansette en sportsdirektør vil løse alt. Hva er er forskjellen på kommunikasjonen Ole Gunnar har til Woodward i dag? Hvorfor tror man at hvis Ole Gunnar samarbeider med en som har tittelen “sportsdirektør” så blir det bedre?

Det er Glazer familien som sitter på pengesekken, det er dem som har det siste ordet uansett. Her vil ingen ting endre seg så lenge man ikke har med seg dem på laget dessverre. Det er jo ikke slik at Woodward kjøper spillere innimellom når han ikke signerer sponsoravtaler. Man Utd har en managing director i Richard Arnold som garantert gjør sitt på akkurat den fronten.

Basert på dette velger jeg for denne gang å tro på Ed Woodward om at denne sommeren blir avgjørende og den viktigste på mange tiår for Manchester United.

 

 

2 kommentarer
  1. Bare ved å sette tallene ved siden av hverandre ser man hvor dårlig MU har vært på overgangsmarkedet det siste året.

   Mål i 2020:
   Erling Braut Haaland: 8
   Romelu Lukaku: 5
   Zlatan: 5
   Manchester United: 4

   Lukaku skulle aldri vært solgt, større innstats skulle vært lagt ned i få Haaland til klubben, Zlatan burde vært vurdert som midlertidig løsning. Til slutt ender man opp med Ihgalo en spiller som ikke var god nok for Watford!!! Han var ikke god nok for Watford!!! WATFORD!!! OGS gjør igjen det samme som han gjorde i Cardiff henter inn spillere fra egen agent uten at de er gode nok. Solskjær har desverre ikke det som skal til hverken på det taktiske i forhold til kamper og lagbygging eller statusen som skal til for å lokke de beste spillerne. Hans oppbygging er egentlig en nedbygging da for mange har forsvunnet ut for fort. Jo lenger han blir jo mere skade vil han gjøre på laget. Han bør byttes ut med en nødvendig status og lagbyggererfaring.

   #OLEOUT

   1. -Haaland har spilt i en dårlig liga, og kun få kamper i Bundesliga. Uansett så er Greenwood et mye større talent
    -Lukuku ville bort.
    -Zlatan kunne ikke hentes.
    -Ighalo spilte vel over 80 kamper på tre sesongen på Watford( 33 mål) Husk at Igahlo er på lån, hvem andre skulle dem hentet? en dyr, gammel og mettet Cavani?
    -James, Bissaka, Maguire og Fernandes er kloke kjøp og flere komemr til sommeren.
    Med så mye skader og og så liten tropp er det vanskelig med tanke på det generasjonsskifte United skal igjennom, du mister meg vedlig når du trekker inn Cardif, men med all respekt 🙂
    De som dro, måtte dra før eller siden. Eneste klubben har gjort feil er og ikke hente inn nok erstattere, men det kommer til sommeren.

    #Oleinn og gi det t.o.m sommeren så skal du se.

    🙂

Siste innlegg