Fellow Reds, møt Raymond Løken fra Red Army Gjøvik

Navn: Raymond Løken

Alder: 43

Bosted: Gjøvik

 

Noen ting kan bare ikke forklares selv om det er naturlig, men hvordan ble du Manchester United supporter?

Med en veldig sports gira far ble tippekampen en spesiell happening i helgene i oppveksten. Lyden av pling på tv og tippe resultatene gjorde at fotball interessen ble koblet opp mot helge kos. Og etter hvert som jeg begynte mer aktivit og følge med selv, merket jeg meg ofte et navn, Mark Hughes. Da begynte jeg og kikke litt mer på klubben han spilte for, og her oppstod det varme følelser som skulle vise seg og være ekte klubb kjærlighet som vokser og vokser den dag i dag.

Hvor lenge har Manchester United vært klubben i ditt hjertet?

Tror dagen jeg valgtet bla tatt var etter kampen mot liverpool høsten 92 hvor Mark Hughes scoret begge våre mål og snudde en vond trend med tap for erkefienden, endte riktig nok uavgjort 2-2, men det var noe som skjedde inni meg den dagen og all tvil i min sjel forsvant. Det var Manchester United som var mitt lag.

Personlig er Eric Cantona min favorittspiller hos Man Utd, hvem er din favorittspiller og hvorfor nettopp han?

Oi, her er det vanskelig og bare skulle plukke en, men det må bli Paul Scholes. En skikkelig klubbspiller som hadde hele karrieren sin hos Manchester United. Et skikkelig arbeidsjern som alltid kjempet til dommerne blåste. Gav alltid 100% i hver duell i hver kamp.  Han var heller ikke en type som ble involvert i noe utenom sportslig bråk. Kunne være intens på banen og ikke redd for å stå opp for medspillere eller laget. Rett og slett en spiller jeg har enormt respekt for og så veldig opp til.

Klubben i våre hjerter har skapt mange uforglemmelige minner, hva er ditt beste øyeblikk som United- supporter?

Her dras jeg i retning av den uforglemmelige kvelden i Barcelona i 99. En kamp med 5 minutter forventninger og glede, så 85 minutter med ren frustrasjon og frykt, så en euforisk avslutning med to scoringer på overtid, hvor Solskjær stikker frem tåa si og blir evig legende i klubben med sin match vinner scoring mot Bayern. Kommer aldri til å glemme den kvelden. Får fortsatt tårer i øyekroken av og se den kampen den dag i dag. Gåsehuden omtrent spretter av kroppen når den  siste ballen går inn fra OGS der.

Ett mål er ikke alltid bare ett mål, hvilket mål i din tid som supporter husker du best?

Her må jeg nok en gang tilbake til den legendariske treble sesongen. Semi finale kampen mot Arsenal. Med Keane utvist, nære ved å ryke på straffe imot på slutten av ordinær tid. Så etter 109 minutter spill kommer Ryan Giggs og bryter på egen halvdel, dribler vekk det som er av Arsenal spillere og klinker ballen i mål etter et harlig raid på venstrekanten. Etter og ha vært så nære og ryke ut så er det noe med den scoringa som festet seg som et herlig Manchester United minne jeg aldri vil glemme.

Drømmenes teater er fylt av mange magiske kvelder, hva er ditt beste minne fra Old Trafford?

Her vil jeg i stedet for og velge en kveld heller tenke tilbake til 90 tallet hvor stadion ikke var helt fylt av turister, men av ekte fans som støttet laget gjennom hele kampene.  Det kokte på tribunen på den tiden, mens jeg syntes det har blitt mer og mer avmålt stemning der de siste 10/15 årene. Og jeg tror mye av dette skyldes at det har blitt for dyrt for mange lokale og gå på hjemmekampene til United. Dette understreker jeg med og se til de som reiser med laget på bortekamper, hvor kamp billetter er langt rimligere i de fleste tilfeller. De synger og er med og lager liv i samtlige 90 + tillegg. Og misforstå meg rett her. Det er supert at mange tilreisende får oppleve Manchester United spille på Old Trafford, men syntes det har blitt for mange som sitter for stille igjennom kampene. Dette har jo klubben selv også sett, da de har ansatt lyd eksperter for å finne tiltak for å forbedre denne litt tamme stemningen som en ofte merker fra tribunen.

United har hatt mange store spillere gjennom tiden, hvem er den beste United- spilleren i klubbens historie i dine øyne?

Her er det fristende og velge seg en av Manchester Uniteds store mål scorere som Rooney eller Ronaldo, men velger i stedet og svare noe utradisjonelt. Går helt i andre enden av banen og velger meg den store dansken Peter Schmeichel. Med sin ruvende fremtreden der bak styrete han forsvaret stramt og reddet klubben utallige ganger når det så som mørkest ut. Bare for og dra et eksempel så går vi tilbake til tidligere nevnte semi finale mot Arsenal, hvor alle drømmer om en historisk treble så ut til og bli knust, en mann utvist, også får vi straffe imot på overtid i 2 omgang. Og det er jo en av Arsenals virkelig store som kommer frem for og ta straffen, Bergkamp. Vi husker vel alle hvem som gikk seirende ut av den duellen. Øyeblikk som dette samt mange andre helt utrolige opptredener mellom stengene gjør at mitt valg faller på nettopp han.

Hvis det er en kamp i klubbens historie du skulle ønske du kunne oppleve, hvilken ville du ha valgt da ?

Her vil jeg velge meg bortekampen mot Barcelona i 98/99 sesongen hvor vi kommer oss hjem med 3-3 i en vanvittig fotball kamp. Husker denne kampen godt med hvor vi leder 2-0, etter mål fra Giggs og Scholes, så snur kampen og barca utlikner på straffe etter 59 minutter, før David Beckham sender oss foran igjen kun 4 minutter senere.  Så utlikner barca igjen på straffe i det 70 minutt. Her bølger det hele tiden, og mot slutten kjemper hele laget som helter og vi kommer oss fra kampen med 3-3 og går videre sammenlagt og hang fortsatt med i kampen om treble mirakelet.

Som supporter opplever man mye på godt og vondt, hva er din største skuffelse som United supporter:

Her må jeg si den vonde ettermiddagen i mai 2012 da vi tapte serie gullet på målforskjell til by naboen, på overtid. Husker så godt at vi hadde alt i lomma, mede seier og at naboen lå under helt inn på overtiden. Så utliknet de først før avgjørelsen falt etter 94 minutter i deres kamp. Da hadde Manchester United spillere og ledere stått på banen lenge og ventet på en presentasjon av trofeet,  så kom den nedslående beskjeden om at de blå hadde avgjort kampen og var seriemestere. Sjelden har jeg vært så skuffet og sur.

Hva er ditt verste minne som United supporter?

Det må bli det forferdelige 1-6 tapet mot de lyseblå naboene i 2011. Orker ikke si mer om den…

Det finnes mange forskjellige typer supportere, hvordan vil din familie beskrive deg som supporter med tre ord?

Gal, Engasjert, Lojal

Trykk HER for å komme til Facebook-siden til Red Army Gjøvik

 

Her på Unitedtim deler jeg ting fra min hverdag som United- supporter, turer til Manchester, events jeg deltar på, konkurranser, intervjuer med supportere- og tidligere United spillere, har du noen ønsker om å se andre ting i tillegg?

Jeg storkoser meg med bilder og klipp fra dine herlige feiringer av United mål og artige påfunn. Så fortsett med det. Gode reflekterte innlegg skriver du også. Forstår at intervjuer ikke har vært lett de siste sesongene, men gleder meg til og se flere av disse når verden forhåpentligvis snart blir normal igjen. Bare fortsett det gode arbeidet du gjør, og spre Manchester United kunnskap og glede. Ser frem til og følge deg videre.

Du er klubbens sportsdirektør for en en uke, hvilken grep tar du?

Først vil jeg ansette en sportsdirektør som tar over for meg etter denne uken. Så banker jeg litt vett inn i våre eiere og overbeviser de om og selge klubben til fansen, og lykkes så klart med dette;) Deretter ville jeg snakket med Solskjær om hvilke spillere han egentlig ønsker seg og sørget for at disse ble kjøpt og solgt. Ville også løftet frem damelaget til Manchester United enda mer, og sørget for at de fikk spille sine kamper på Old Trafford.

Hva slags forventninger har du til Manchester United neste sesong, blir det ligagull?

Foran neste sesong forventer jeg at vi har en bredere stall, som gir oss en benk som OGS stoler på og benytter seg mer av. For det har blitt veldig mye slitasje på de samme spillerne denne sesongen. Forventer at vi tar et steg opp og tetter luken opp mot byrivalen og er med og kjemper om liga gullet helt inn. Vi bør også komme oss lenger i FA cupen og Champions League. Forventer jeg ligagull, tja, jeg vil ha det, men det forutsetter en del forsterkninger og at vi løser problemene vi har hatt i år med og bryte ned lag som legger seg lavt. En tittel må vi ha neste år, ellers er jeg redd ole out gjengen får viljen sin. Ellers fortsett progresjonen og få mer tempo i spillet og flere mål.

Hva synes du om jobben Ole Gunnar Solskjær har gjort som klubbens manager?

Jeg syntes Ole Gunnar har gjort en god jobb. Han overtok et lag som ikke hang sammen, med spillere som ikke blødde for drakta eller så betydningen av og spille for Manchester United. Han har ryddet opp og har nå fått en bra miks av masse ungdommelig pågangsmot og noe rutine som hjelper unggutta. Liker også måten han behandler enkelt spillere på.  Hører aldri han gå ut og kritisere sine spillere offentlig, og det virker som om gutta har respondert på hans tankemåte på en god måte. Vi tar små skritt i riktig retning hver sesong nå, men håper bare at han får den nødvendige støtten av eiere, og får hente de spillerne han selv ønsker.

Til slutt, hvilken spiller er din drømmesignering for Manchester United?

Ønsker meg stort Ruben Dias inn i midtforsvaret til Manchester United. Han har vist enormt potensialet i år og jeg tror han kunne fått en bra relasjon og trygget Maguire mye. Kunne selvsagt ønsket meg en spiss her, men mål starter med et solid forsvar, og her syntes jeg laget har manglet litt i år. Bailly er for mye skadet og til tider litt for vill i sine inngrep,  og jeg tror ikke Tuanzebe er klar for og fylle den rollen helt enda, men en god back up er han.

Tusen takk for at du stilte opp Raymond, meget spennende å høre om ditt forhold til Manchester United.

 

0 kommentarer

Siste innlegg