Finspillet må legges tilside!

Ikke bare bare å se på kamp 🙂 

Ny dag og ny kamp. Tre døgn etter forrige kamp, to døgn til neste kamp og tre spillere som er skadet. Ole Gunnar måtte og må rullere på spillertroppen. På mange måter blir resten av sesongen ett “prøvespill” for flere av dagens spillere. Viktigheten av en god og bred spillerstall vil komme til syne når kampene kommer på løpende bånd. Gjennom en lang sesong så får jeg litt sånn ironisk “buhu” følelse når lag eller managere klager på kampprogrammet, fordi gjennom en sammenhengene sesong så jevner det seg ut. Det kan man trygt si at det ikke gjør, da det er tydelig (nok en gang) at “money rules” og attraktive lag spres utover uken slik det kan sendes på TV. Slik ser det potensielle kampprogrammet ut for Manchester United:

 • 16. juli: Crystal Palace vs Man. United.
 • 19. juli: Man. United vs Chelsea.
 • 22. juli: Man. United vs West Ham.
 • 26. juli: Leicester vs Man. United.
 • 1. august: Man. United/Chelsea vs Arsenal/Man. City.
 • 5. august: Man. United vs LASK Linz.
 • 10. august: Man. United/LASK Linz vs FC København/Basaksehir.
 • 16. august: Semifinale i Europa League.
 • 21: august: Finale i Europa League.

Finspillet må legges tilside!

Man Utd. måtte vinne i dag, tre kamper og tre seire ville gi laget en etterlenget plass i Champions League. I tillegg vil det å avslutte sesongen sterkt skape ro og tillit inn mot neste sesong. Kampnervene i dag var helt “ufyselige” til tross for at United er i meget god form. Jeg liker ikke Palace selv om klubben er fint drevet og Roy Hodgson er flink til å få maks ut av spillerne, da jeg “hater” lag som innehar en spillestil som er gjennomsyret defensiv. For Ole starter en kamp med det offensive, “that`s my cup of tea”. For en “plagsom” 1.omgang som supporter hvis det er riktig ord, når United ikke spiller bra eller scorer så kan den følelsen jeg får i kroppen beskrives som en mild versjon av tortur.. Det er ikke rart man ser at spillerne begynner i bli tunge i beina, men når dem setter opp tempo er dem livsfarlig. Ja, det skulle vært straffe til laget fra Croyden, men igjen “who cares”. Jeg er ikke så sportslig at jeg unner dem en straffe! Manchester United får virkelig opp tempoet og det er så sykt deilig da Rashford “finter” van Aanholt på rumpa og iskaldt setter inn 1-0. Forøvrig den første United- scoringen av en “doktor”? Rett og slett en deilig typisk engelsk fotballkamp så langt!

Tøff, men sterk seier….

Man Utd. må jobbe mer med plasseringen av enkeltspillere i mine øyne, linja bak er ofte ute av kurs og man blir fort straffet hardere mot bedre lag. Fosu-Mensah gjør en flott kamp så får vi se hvor mye han får spille fremover. Det var virkelig synd at Bruno treffer stolpen(igjen) men syv mål, åtte assists på 12 kamper er mer enn godkjent av denne magiske portugiseren fra Maja. I dag vil jeg trekke frem de Gea for sine strålende redninger og banens beste Anthony Martial. Sistnevnte er ustoppelig om dagen og selv om han får tre mann på seg så “tråkker” han seg forbi, et virkelig mareritt for det forsvarende lag.

Fremtiden er lys og kamp nummer 19 uten tap er “check”!

Del deres tanker om kampen 🙂 

 

2 kommentarer
  1. Fjerdeplassen er så viktig. Med hensyn til økonomi og nye spillere må vi i champions league nå.
   Håper Solskjær hviler spillere mot Chelsea. Serien er så mye viktigere. To dager mindre hvile enn Chelsea også og derfor har vi nok tyngre ben enn dem. Inn med friske ben. Ighalo, Mata, Lingard, Bailly, Pereira, Fred og Mctominay må inn til helgen.

   1. Absolutt, Ole får legge alle i isbad så dem blir klare. Jeg tror United leverer i innspurten med varierende prestasjonen er😀

Siste innlegg