Gåten Martial

Tony Martial came from from france

English press said he had no chance

50 million down the drain

as Tony Martial scores again

 

Jeg digger sangen og jeg har ikke tall på hvor mange ganger vi har sunget den på Old Trafford, herlig sang om en av verdens største talenter som i sin første sesong under Louis van Gaal ble lagets toppscorer.

Anthony Martial ble verdens dyreste tenåring da han ble hente fra Monaco i 2015 for 36 M P, men siden hans debutsesong har karrieren hans vært preget av ustabilitet, personlige utfordringer samt at han har fått klar beskjed fra flere av klubbens managere om at han har ett problem med holdningen.

Han har brukbar statistikk når det gjelder assist og mål for Manchester United, men jeg sitter med følelsen av at han kunne vært så mye bedre, sykt mye bedre. Med sine 154 kamper( 49 som innbytter) og 48 mål så er det absolutt innenfor når man ofte spiller ving i en 4-3-3 formasjon.

Uansett kunne og burde han vært mye bedre..

Jeg må innrømme at jeg fikk en smule bakoversveis når jeg leste hans løpestatistikk denne sesong, han løp tredje minst blant lagets spillere denne sesongen (kun foran Bailly og de Gea!!), samt han var den som løp minst av alle angrepsspillerne i Premier League denne sesongen. Det er bare trist lesning…. Denne sesongen scoret han 12 mål, hvis du fordeler det på antall kilometer han la ned er det egentlig veldig imponerende i en så rask, hard og fysisk liga som den engelske er, men ikke bland dette med å levere en bra sesong for det er det strengt tatt ingen spillere på Manchester United som har gjort.

Det er forskjell på å levere bra og fantastisk, beste eksempelet jeg kan komme med her (selv om jeg ikke liker å skrive det) er Andy Robertsen på Liverpool, han har levert en fantastisk sesong, mens vår egen venstreback Shaw har levert en god sesong.

Er han ikke motivert nok som person til og elske det å være Manchester United spiller ?

Personlig tror jeg ikke han er det, det er ikke mulig i mine øyne å levere så bra i den første sesongen får så og levere så ustabilt de tre neste sesongene, spiller han fire kamper er han god i en. Her skjønner jeg både Mourinho og Solskjær som garantert river seg i håret av han. At han har potensialet til å bli verden beste fotballspiller er det for meg ingen tvil om, men han er sin egen verste fiende virker det som, så han blir neppe best i verden.

Å være talentfull er ikke synonymt med å lykkes.

Han har tatt en del feil valg privat som mange mennesker gjør, men han virker ikke å lære av det. Det spørs om han lærer av sine feil i United da. Han har nå lagt bak seg sin fjerde sesong i United og snart venter den femte, her har Ole Gunnar sagt at United skal være det laget som løper mest så det blir spennende å følge med på, for en sulten, stabil og motivert Martial vil garantert være en av ligaens giftigste spillere.

Jeg håper av hele mitt hjerte at han lykkes i Manchester United! Skulle han ikke det, men lykkes i en annen klubb bryr jeg meg fint lite om det, noen ganger passer man bare ikke inn i en klubb selv om man er god nok.

 

  • Hva tenker dere om Martial sin karriere i Manchester United?
  • Er fremtiden hans hos United ?

 

0 kommentarer

Siste innlegg