Husk trekningen Mandag 16 desember

Julen er pyntet og klar for kamp

Dette ble litt av en omstilling fra uken som har vært, en ny uke hvor man er tilbake på Old Trafford og gruppeseieren skulle sikres i Europa League i gruppe L. At United er storfavoritter i gruppens sjette og siste kamp var det ingen tvil om, men spørsmål jeg hadde før kampen var:

1. Hvordan ville spillerne stille seg mentalt til denne kampen?
  2. Hvilke spillere skulle få sjansen?
  3. Burde man hvile for mange med tanke på kamprytmen?

Tidenes yngste United-tropp spilte i Kasakhstan hvor flere av dem som spilte viste at dem kan ha en fremtid i den berømte Unitedtrøyen, hvor United med litt hell fort kunne vunnet den kampen. For min egen del som supporter hadde jeg en rolig energi til denne kampen. Jeg gledet meg til å se “nye” spillere få sjanse, så måtte man vel egentlig bare krysse fingrene for at dem tok vare på den. Avansementet er jo sikret, men gruppeserier burde være ett naturlig mål med tanke på seedingen/trekningen til sluttspillet. Nå entret jo lag som Inter og Ajax Europa League som ikke gjør det enklere på veien til finalen i Gdansk, men til det sier jeg bare: Bring them on!

Hvis Man Utd unngikk tap i kveldens kamp så ville dem også være sikret gruppeseieren, husk trekningen Mandag 16. desember klokken 1300.

Status i gruppe L før kampen

En søvndyssende affære..

1.omgangen ble dessverre en søvndyssende affære, med hele ni endringer fra forrige kamp forsvinner naturligvis mye av kamprytmen og samspillet. Det er naturlig at Ole Gunnar gir flere spillere sjansen her, men hvorfor Matic starter forstår jeg ikke. Han har vært skadet i over to måneder, at han skulle få spilletid er logisk, men når man er ute så lenge blir man altfor kamprusten. Ser man på laget fra midtbanen og opp er det ikke sjokkerende at det står 0-0 til pause, når laget spiller med så lav intensitet og med kun Greenwood og Martial som naturlige målscorer som knapt fikk en pasning å jobbe med så er det ingenting og si på resultatet. Man Utd skaper kun en sjanse på 45 minutter ved Mata som har ett skudd som ble blokkert.  Skuffende omgang og skuffende av spillerne som får sjansen som ikke tar bedre vare på den.

Hva ventet i 2.omgang?

Basert på hva man så i 1.omgang kunne man vel ikke spådd dette? På elleve magiske minutter knuser United bokstavelig talt AZ. Young klinker inn en nydelig scoring som må ha vært en av de vakreste denne sesongen, Mason Greenwood som er klubbens yngste målscorer i Europeisk sammenheng klinker inn to scoringer i toppklasse og da Mata mellom dette har vært iskald og satt en straffe er jo kampen mer eller mindre “game over”. Hva Ole Gunnar har sagt i pausen kan vel egentlig være det samme, for det er ingen tvil om at dette funket. Rett og slett en fantastisk omgang av Manchester Uniteds nest beste menn som endelig tok vare på sjansene (i denne omgangen) som kanskje viser at United har mer å spille på hvis nye skader skulle dukke opp. Dette varmet ett United hjerte.

Nå er det bare å glede seg til trekningen på mandag for og se hvem United skal møte i sluttspillet i Europa League.