Husker du disse overgangene?

 

Det at mange klubber har hatt noen overganger som kom ut av det blå eller som har vært vanskelig og forstå er ikke noe unikt i dagens fotball, ofte ser en manager noe i en spiller som ingen andre ser eller noen spillere blir rett og slett anbefalt av noen i støtteapparatet. For min egen del “dømmer” jeg aldri spillere på forhånd da alle fortjener en fair sjanse uansett bakgrunn. Planen med dette innlegget er å dele med dere som leser en liste over noen spillere som kom til klubben litt ut av det blå og som ikke fikk den Manchester United- karrieren de kanskje ønsket seg. Hensikten er ikke å “henge” ut noen spillere, men å vise at hvis du har spilt for Man Utd. blir du aldri glemt. Det å representere en klubb som Manchester United er en ære uansett hvordan karrieren endte i klubben.

Her er fire overganger som kom litt overraskende på meg (som fikk offisielle kamper), men som dessverre ikke slo til i klubben, tidsrommet som listen baseres på er fra ca.1999 til 2015:

 • Fangzhuo Dong: Han kom til klubben rett etter at han hadde fylt 19 år fra kinesiske Dalian Shide i 2004, denne overgangen gjorde at han ble den første kineseren på Old Trafford noensinne. Han var på lån hos Uniteds samarbeidsklubb på den tiden Royal Antwerp i nesten tre år før alle papirer var ok og han kunne flytte til Manchester. Her var nok planen at den 185 cm høye spissen uansett skulle matches på lavere nivå først. Uansett er tre år en lang tid. Dong fikk tre offisielle kamper for Man Utd. hvor en var innbytter. Jeg husker godt debuten hans borte mot Chelsea i Premier League i 2007 da Sir Alex sendte utpå et reservepreget lag som nylig hadde blitt seriemestere. I 2008 forlot han Manchester United. Fangzhuo Dong fikk 13 landskamper for Kina og scoret 1 mål.

 

 • Mateus Manucho: Kom til Man Utd. fra Petro Atletico i 2007 (daværende toppklubb i Angola), han var i klubben på prøvespill i tre uker før han ble tilbudt en treårskontrakt og han startet sitt første år i klubben med et utlån til den greske toppklubben Panathinaikos, her scoret han fire mål på 10 kamper. Da han omsider fikk satt kursen for Manchester etter ett imponerende Afrika-mesterskap ble naturligvis forventningene hevet, men skader gjorde at han aldri kom i gang på drømmenes teater. Han fikk sin debut for førstelaget da han kom innpå mot Middlesbrough i ligacupen i 2008 og forlot klubben etter ytterligere to innhopp i 2009. Han fikk 53 landskamper og scoret 22 mål.

 

 • Tiago Bebe: En spiller som kom til klubben fra portugisiske Vitória Guimarães i 2010, Bebe ble faktisk hente til klubben av Sir Alex, men han hadde aldri sett han spille. Kjøpet ble ene og alen gjennomført basert på anbefalinger av Carlos Queiroz (daværende landslagstrener for Portugal). I sin første sesong ble det tre kamper fra start, fire som innbytter hvor han scoret to mål. Jeg husker at han hadde en god skuddfot, men han fikk det ikke helt til. Etter sin første sesong var han på lån hos klubber som Besiktas, Rioa Ave og Pacos de Ferreira. Han satte aldri sine bein på Old Trafford igjen og i 2014 ble han solgt til Benfica. Han har landskamper for U21 landslaget til Portugal.

 

 • Wilfried Zaha: Jeg kommer aldri til å bli klok på hvordan denne fantastiske kantspilleren ikke lykkes i Manchester United, nå har han i ettertid innrømmet at han tok for lett på det å være Manchester United- spiller, som kanskje skaper en viss forståelse.. Jeg husker at han kom til Manchester United i forkant 2013/14- sesongen, forventningene var enorme og jeg var skråsikker på at han ville bli en kjempe suksess. Så feil kunne jeg ta. Under daværende manager, David Moyes, fikk han kun 2 kamper fra start hvor han debuterte mot Wigan i en Community Shield- kamp samt to kamper som innbytter. Dessverre ble dette alt han fikk av kamper som United- spiller før han gikk tilbake til sin gamle klubb Crystal Palace på en permanent overgang i 2015.Det er kanskje ikke overraskende at United hentet et slikt talent, men det er meget overraskende at det endte slik som det gjorde.

 

 • Massimo Taibi: En italiensk keeper som var en av de beste skuddstopperne i Italiensk fotball som kom til Man Utd. fra Venezia i 1999. Han ble hentet til Manchester United basert på meget sterke anbefalinger fra Sir Alex sin bror Martin som også var talentspeider. Jeg husker veldig godt debuten hans på Anfield i 1999, hvor United vant og han var “man of the match” til tross for en keepertabbe. Dessverre fortsatte han med keepertabber og på sine tre neste kamper gjorde han tre nye keepertabber. Oppsummert så bestod hans United- karriere av fire kamper med masse gode redninger, men også med fire store “brølere” Han forlot Man Utd. kort tid etter for Italienske Reggina.

 

Er det noen overganger som kom overraskende på deg? Del gjerne i kommentarfeltet 🙂 

 

 

4 kommentarer
  1. Mange overraskende overganger. Flere av dem på din topp 27-liste.
   Cantona fra Leeds slo jo ned som en bombe. Lyn fra klar himmel.
   Kanchelskis, ukjent spiller som slo til umiddelbart.
   Berbatov. Tottenhams store stjerne. Hvem trodde United skulle få han de siste minuttene av overgangsvinduet?
   Van der Sar. Ble gammel mann før han endelig kom, men overraskende at han kom da han kom.
   Solskjær. Liten spjæling fra nordvest landet. Knapt nok spilt i norsk toppdivisjon da United ble interesserte.
   Poborski. En kipp i et mesterskap og havnet i United.

  2. jeg liker denne bloggen. veldig interesangt å lese om andres meninger og ord om favoritt laget til meg og hele familien.

Siste innlegg