Hva tenker dere?

 

En pandemi herjer jorden rundt, utviklingen er 99,9% negativ hvor flere blir syke og mennesker dør. Isolert sett så burde utryddelsen av dette fryktelige viruset ha vært hovedfokus, men man skal fortsette å “leve” så godt man kan. Uansett hvor mye jeg savner fotball og Manchester United samt det å kunne fortsette med “mine”planer så er dette totalt uviktig med tanke på hva man går igjennom i dag. En pandemi er et sykdomsutbrudd som rammer svært mange mennesker og sprer seg over store deler av verden.

Husk at selv om du tåler viruset så er det ikke sikkert vedkommende ved siden av deg gjør det.

I går kom det nok et eksempel på en person som ikke respekterte karantenereglene. Det var tydeligvis viktigere for Chelsea spiller Mason Mount og skulle spille fotball med kompiser enn å respektere regelverket da han brøt karantenen for å spille fotball. West Ham-spiller Declan Rice var en av dem som deltok, men Declan har ikke karantene som Mount har.  “Worst case” nå er at West Ham må under “lock down” grunnet Mount sin mangel på respekt for andre enn seg selv.

Det er mange ting som blir diskutert når det gjelder hvordan fotballen skal kunne spilles ferdig. Her er det umulig for meg å skrive noe i stein fordi det eneste som kan skrives i stein er at Liverpool blir seriemester(dessverre), uttalelser som Mark Ogden fra ESPN kommer med gjør meg bare oppgitt og heller ytterligere bensin på et allerede brennende bål, han skriver:

  • Leeds har ikke vært i Premier League siden 2004, og i år er deres store sjanse til å rykke opp. Hva skal du si til Leeds? Beklager, dere må prøve igjen senere? Det fungere ikke slik.

Selv om dette bare bare var et eksempel så er omfanget så ufattelig mye større, det er ingen som sitter med en spåkule som kan fortelle hva som vil skje med den resterende delen av sesongen. Hvis en slik avgjørelse er nødvendig så er det synd for Leeds, men her må man se det store bildet. Ingen ønsker dette, men er det nødvendig så må man respektere den avgjørelsen som er tatt eller vil bli tatt.

Avlys alt til det er 100% kontroll.

Hvis denne negative spredningen fortsetter og det gjør den dessverre så synes jeg det bør være en total «lock down» med avlysning og alt annulleres. Dette handler ikke om trofeer eller hvem som vinner, men det handler om folks helse og liv. Nå er det smitte i Everton, Bournemouth, Leicester, Chelsea og Arsenal.. Det er umulig og fullføre denne sesongen og selv med «tomme tribuner» er det folk på tribunen( ref LASK Linz vs Manchester United). Atlético Madrid fansen var utestengt fra sin egen arena, men kunne dra til Anfield?  Alle vet hva som skjer i Spania nå……….Lockdown er eneste løsningen.

Fotballen er utsatt til 3.april og det skal visstnok være krisemøter denne uken, det er bra. Endelig tar man denne pandemien på alvor…. For meg er det helt umulig og se at man skal kunne gjenoppta fotballen fra denne dato når så mange er smittet eller satt i karantene. Skal fotballen gjenopptas så må alle i det gjeldene land være virusfrie i minst to uker samt alle personer som har symptomer sjekkes grundig.

Dette er dessverre 100 % umulig til 3.april.

Hvilken løsning er best for fotballen?

Jeg er glad det ikke er jeg som skal ta denne avgjørelsen for det første, for her blir det garantert bråk. Det kan jeg forstå, men hva skal man gjøre? Hvis sesongen blir utsatt mer enn to måneder vil det være umulig å “ta igjen” dette. Derfor mener jeg at hvis ligaen og all europeisk fotball ikke er gjenopptatt innen 1. mai så bør (dessverre) sesongen 2019/20 slettes. Ingen rykker opp, ingen rykker ned. Det er trist, utfordrende og ikke minst vil lag som ville ha rykket opp tape ufattelig mye penger, men her må FA/FIFA komme på banen med økonomiske kompensasjoner slik som regjeringen eventuelt kommer med til sterkt berørte bedrifter. Husk at et fotballag har mange ansatte og skal likestilles som berørte bedrifter er.

 

Ta vare på hverandre og hvis hensyn 🙂 Det kommer en tid etterpå, også på fotballbanen.

2 kommentarer

Siste innlegg