Internett, nåtidens skrifterom eller en luftboble?

 

Hva internett har blitt til vet jeg ikke lenger, er det nåtidens skrifterom eller bare en luftboble?

Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal starte innlegget, men jeg kjenner at frustrasjonen over hva som skapes av artikler på Sosiale Medier eller artikler som f.eks vår egen supporterklubb “må skape” for å generere klikk nærmer seg en topp for meg. Etter selv å ha drevet aktivt med SoMe (sosiale medier) i 3-4 år, har jeg sett og opplevd en meget negativ trend som jeg personlig begynner å bli lei av. Det går ikke en uke hvor jeg vurderer og “slette” Unitedtim7 på sosiale medier, for den utviklingen som nettbaserte artikler eller hva som “trigger” folk til å bidra er i 8 av 10 tilfeller negativt ladet. Dessverre for sikkert mange er jeg en seig j**el som aldri gir opp.

Her mener jeg at vår supporterklubb har et stort ansvar som de ikke tar, klikker man inn på hovedsiden United.no er stort sett alle artikler rettet mot noe som er negativt eller om hva som ikke fungerer så lenge det ikke er et rykte om en spiller. Selv når supporterklubben skal reklamere for podcasten “United we stand”, må man bruke “qlickbate-headingen”: Har United muligheten til å hente Varane? Til informasjon har Varane vært “linket” til United siden 2010 da han spilte for Lens og signerte for Real Madrid i 2011. Han kommer aldri i livet til å signere for United. Dette er bare episode 2 av ” the Sergio Ramos story” folkens. På eksakt samme måte “hostet” man fram en heading da Man Utd. legenden Roy Keane skulle bidra fra Hotell Football via “teams”. Her bruker man overskiften “Roy Keane til Bergen“. Til Bergen? Kommer Roy Keane til Bergen? Impulsiv som jeg er “screenshottet” jeg artikkelen, sendte den til fruen og sa: “Jeg kjører til bergen, ikke regn med meg i helga”. Jeg glemte Covid-19 og hele verden i noen sekunder, og sendte melding til noen jeg har kontakt med i Tv2, for litt mer info. Så kikket jeg litt mer på artikkelen og så at det var via teams/skype.. “Shame on me” for å ha falt for en “qlicbait heading”…Sånn går det når man er i overkant ivrig.

Poenget mitt er: Hva er poenget? Hvis ikke to ord som: Roy Keane, er nok til å klikke inn på en artikkel så skjønner ikke jeg, en klubblegende og en kruttønne av en ekspertkommentator. Jeg har selv møtt Roy Keane og hvis du lurer så er han er like “gal” i virkeligheten som du ser han på TV. En herlig karakter.

Når Ole Gunnar f.eks har bursdag lar man det gå hus forbi, men sitt eget jubileum skal feires som et tre-dagers tyrkisk bryllup.

Eller dagens innlegg på United.no hvor man ber alle leserne få meg seg artikkelen om “haiene Glazers” fordi dem mener det finnes lyspunkter? Når man skriver om Ole Gunnar som manager skal vi “leke” finn fem feil, mens en artikkel om eiere som åpenbart “melker” klubben for hver eneste cent skal man leter etter noe positivt? Jaja, det er ikke rart jeg begynner å bli tynn i håret.

Hvorfor skal man konstant bidra til å ha sammenhengene negativt ladet fokus? Hvorfor skal man være så kommersiell at “tryggheten” i en god artikkel er like fraværende som ett vellykket kupp for Olsenbanden? Hvis jeg hadde levd i “bakvendt land” og hatt en stilling hos Tv2 sporten, kunne jeg skjønt at alt handlet om “klikk”, da klikk genererer penger for store aktører. Unitedtim er en miniatyr i forhold.

Uansett vil aldri penger “drive” meg!

Jeg ønsker kun å dele opplevelser, meninger og bli kjent med nye mennesker. Jeg opprettet “Unitedtim” for at vi kunne være på samme plattform, navnet er lett å huske. Hadde alle som “fulgte” Unitedtim klikket inn på en artikkel jeg skrev ville jeg jeg vært Norges 3. største blogger basert på kommentarer, lesere når jeg legger innlegg rett på Facebook (ikke blogg). Kanskje mange ikke gidder å lese, det er kjedelig eller jeg har for opplagte titler slik at man ikke trenger å lese for og skjønne hva jeg skriver om. Kanskje kunne jeg skrevet mer.. Helt ærlig så går det fint, jeg svarer på 99,99% av alle som skriver til meg uansett, det er samhold og en dialog jeg setter pris på. Så klart skulle man lese hva jeg skriver og gir en form for reel feedback uavhengig om man er enig eller ikke så er det bare hyggelig. Meninger vil alltid være delt, det er flott det.

Jeg lurer på hvorfor det negative tiltrekker mer enn det positive rundt Ole Gunnar Solskjær? Hvorfor ønsker man ikke å bidra til ett bedre samhold?

Ole Gunnar er den beste manageren vi har hatt siden Sir Alex og det finnes ikke en eneste manager som ikke har hatt en tung periode i sin karriere eller som samtlige Premier League managere har hatt i løpet denne sesongen. Se bare på Manchester City som lå bak Manchester United leeeeeeeeeeeenge før Pep fikk sving på saken og ble lovprist som det edleste som finnes innenfor europeisk fotball, men når Solskjær leverte prikkfritt kamp etter kamp, satt man slik: Næhh, bytter ikke tidlig nok, nææhhh slipper inn for mange mål, næhh dette holder ikke, næhhh dette er bare flaks. Eller når Manchester United ikke har vunnet en eneste bortekamp i Premie League siden man slo Fulham 2-1 på Craven Cottage den 20.01.2021 så blir dette fokus nummer 1. Glem at man har slått Real Sociedad 4-0 på bortebane, at 7 av 12 kamper har vært hjemmekamper, at man har slått Liverpool 3-2 i FA-Cupen og heller fokuserer på 0-0 mot Liverpool (på OT) og 2 stk 0-0 kamper på bortebane mot Arsenal og Chelsea hvor de færreste lag vinner. For å si det enkelt “shit happens”! Fokuset på “internt topp seks” er bare tull. For det første så har vi ikke den “klassiske” topp seks lenger da nye lag har blandet seg inn og hvor mange lag gjør det egentlig bra blant topp seks og samtidig gjør det bra i Premier League? Ett lag: MANCHESTER CITY. Hva betyr egentlig å gjøre det bra på bortebane blant topp “seks”? Er ikke 0-0 på Anfield eller på Stamford Bridge bra hvis man ligger på en andre plass? Hvor hadde Manchester United vært på tabellen hvis de hadde vunnet disse kampen og fått hele fire(4) poeng til?

Hold deg fast: på andre plass…………………………………………………….

For meg er det åpenbart at det defensive er lagets store “nemesis” og man ser ofte at laget ikke makter å score 2-3 mål hver eneste kamp for å vinne, fordi man slipper inn for mange mål. Det at United ikke klarer og holde nullen samt score nok mål stabilt over tid viser at laget fortsatt har 2-3 brikker som må på plass for å være der en klubb på United`s størrelse skal være. For meg er det viktigere at man unngår blemmer som man har gjort denne sesongen mot lag som Everton, Crystal Palace (hjemme og borte) og Sheffield United. Topplag vil alltid avgi poeng mot hverandre, men United vil ikke alltid avgi poeng mot Crystal Palace. Dette er ikke noen annet en slurv. Uansett verdsetter jeg virkelig tiden vi er inne i som supportere (sett bort ifra at man ikke kan reise på kamp).

Jeg registrerer at flere sier det er en “enkel jobb” å trene United kontra et mindre lag, makan til tøv. LvG mislykkes, Mourinho mislykkes og David Moyes mislykkes. Fellestrekk for disse tre er at dem har lykkes med “mindre” klubber i den hjemlige serien eller ute i Europa. Dette kan vi legge dødt en gang for alle. Eller at supporterklubben`s egen Dag som er en “knakandes” god fyr som sier at han ikke kjenner noen som trudde på topp 2 før sesongen. Hva? Dag, har du glemt at vi kjenner hverandre? 🙂 

Jeg har hatt klokketro på Ole Gunnar fra dag en etter at Ole Gunnar`s mannskap banket Cardiff 5-1 i Wales, denne klubblegenden er kanskje den smarteste og mest lærevillige spilleren jeg har hørt om så langt i min levetid. Han ble skolert av tidenes beste manager noensinne og han har spilt for og levert for kanskje det beste Manchester United laget i historien. Han har alt som skal til for og lykkes som manager hos klubben han elsker, Manchester United. I fjor ble vi nummer tre og laget er i kraftig progresjon. Alle vet hvordan årets pre-season var? United spilte en (1) fattig kamp bak lukkede dører med redusert mannskap, så helt seriøst: “Hva forventer man når årets første Premier League kamper ble som “pre-season kamper”?  Samme ser man på City som lå 2-3 “whole in one” unna poengmessig før dem satte opp dampen i ekte “Thomas toget “- stil.

Manchester United har 21 kamper på bortebane uten tap, Ole Gunnar gjør riktige kjøp og salg for klubben, Ole Gunnar gir tillit til egenproduserte spillere, der de fleste topplag har en lang vei å gå. klubben ligger på en deilig 2.plass som er et bevis på at Ole Gunnar vet akkurat hva han gjør og at han vet akkurat hva som skal til for å utvikle klubben i riktig retning. Det har han gjort siden han tok over som midlertidig manager. Jeg lurer veldig ofte på hva folk har imot Ole Gunnar, mange mener omtrent av prinsipp at han har litt ekstra å bevise, som bare er trist. Det har han overhodet ikke! Det finnes ikke en manager på jorden som til enhver tid treffer 100% med sine spillerbytter, men United er vel laget som har snudd flest kamper samt scoret flest mål i 2.omgang, så tipper han har rimelig bra koll på dette. Sitte å peke på hva som burde gjøres isteden for hvis en avgjørelse tas feil i kampens hete fatter jeg ikke. Skal Ole Gunnar si: “Hey Marcus, next time try not to miss the goal” eller “Shaw next time you pass the ball to him and do not kick it out”! Valgene som tas ute på matta, tas i kampens hete. Her tipper jeg Ole Gunnar samt Manchester United har kontroll på hva som er impuls og hvordan dette kan jobbes med. Hva jeg mener om etterpåklokskap kan du lese HER

Det er ingen tvil om at Ole Gunnar treffer MYE mer enn han bommer på sine taktiske valg og dette er garantert en læreprosess for han også. Svar meg på dette, hvor mange av dere bannet da Ole Gunnar satte innpå Scott McTominay mot West Ham i det 73.minutt på stillingen 0-0? Mange, og hva skjedde? McTominay scoret og United vant 1-0, samme skjer da han starter med Daniel James og når James scorer så er det ingen som sier noe eller roser Ole Gunnar for å ha gitt han en sjanse. Manchester United har tatt vanvittige skritt under Ole Gunnar Solskjær og hvorfor skal det stoppe nå? Er ikke Ole Gunnar et “sexy” nok navn? Har han ikke en CV som er tilfredsstillende? Er det ikke bra nok å være norsk hvis man skal trene verdens største klubb? Hvorfor lete etter feil til enhver tid? Ting tar tid og som jeg alltid sier: “Tålmodighet er en dyd ikke alle behersker”. Gi mannen en fair sjans så ser vi hvor dette ender.

Ole er på Carrington hver dag, ingen er tettere “på” enn han til å ta de rette valgene. Av og til blir det feil, men som oftest blir det rett og pr. nå er det kun Pep som er bedre enn han i Premier League. Gi han tillit og støtte. Det fortjener han.

GGMU♥

Du finner Unitedtim på sosiale medier her:

Instagram HER

Facebook HER

Tik Tok HER

2 kommentarer
    1. Bra innlegg. Stort sett check check hele veien for min del. Jeg opplever at Supporterklubben har mer positivt enn du nevner innlegget, men ser absolutt poenget ditt 🙂 Alt i alt tipp topp 🙂

      1. Hei,
        Takk for det. Jeg er for supporterklubben og støtter dem, men vært litt for mye negativt fokus for min del en stund.

Siste innlegg