Intervju med Ronny Johnsen/ Interview with Ronny Johnsen

 

Dette intervjuet er skrevet på både norsk og engelsk, scroll lengre ned for engelsk versjon.

This interview is written in both norwegian and english, scroll down for english version.

 

Ronny Johnsen er født i Sandefjord og oppvokst i Stokke i Vestfold, han spilte for Manchester United i seks sesonger. Han vant i sin tid som United- spiller Premier League tre ganger, FA- Cupen og Champions League. Han har spilt for norske klubber som Eik-Tønsberg, Lyn, Lillestrøm og Vålerenga samt vært proff i klubber som Besiktas, Aston Villa og Newcastle i tillegg til Man Utd.

Han fikk 150 kamper og scoret ni mål for Manchester United, for Norge fikk han 62 landskamper og scoret tre mål.

 

Det har vært mye snakk om at Premier League skulle spilles ferdig eller “strykes” som man har sett i flere land, nå ble det besluttet at det skulle sparkes i gang fra 17. Juni slik at sesongen “omsider” blir avsluttet. Hvordan blir det for spillerne å skulle spille igjen under disse omstendighetene?

Først og fremst blir det uvant for oss som sitter å ser på TV med tanke på at det ikke er noen tilskuere der, men gutta er nok garantert fornøyde med å være tilbake igjen etter en så lang pause. Det er dette de elsker å drive med og det er herlig at Premier League er tilbake igjen, selv om jeg gjerne skulle sett at det så litt annerledes ut på tabellen for United sin del. Samtidig har jeg veldig troen på det som skjer rundt Manchester United om dagen. Når det gjelder tomme tribuner så er det ingen tvil om at fansen spiller en “massiv” rolle og påvirker spillerne, spesielt når laget ditt spiller på hjemmebane, da er støtten enorm og spillerne klarer å ta ut det siste lille ekstra i kampene. Når det er sagt så er man nå endelig i gang igjen så det vil være null problem for spillerne å være motivert og holde tenningen gjennom den avsluttende fasen av sesongen. Personlig gleder jeg meg enormt til å se Manchester United og Premier League igjen.

Man Utd. gikk 11 kamper uten tap, med 29-2 i målforskjell rett før ligaen ble stoppet grunnet Covid-19, det kunne ikke kommet på et verre tidspunkt sportslig sett for United sin del, hva er dine tanker rundt dette?

Det tror jeg bare er positivt, her gikk laget inn i en “pause” hvor de var “on a high”som man sier i England. Her drar man inn en god form og sterke resultater som på mange måter gjør det enklere for spillerne å “pushe” seg til å få ut det lille ekstra som trengs i sesongavslutningen. Det blir i tillegg enklere for Ole Gunnar å få med seg spillertroppen på sin filosofi og sitt opplegg rundt Manchester United. I en omvendt situasjon ville det vært mye tøffer å gå inn i en slik “pause”, men for United sin del er det bare positive ting å ta med seg. Når Man Utd. fikk en slik pause så har dem ikke bare fått Rashford og Pogba tilbake fra langtidsskader, men man har fått restituert samt jobbet forebyggende mot skader slik at mange har fått trent seg skikkelig opp igjen. Ingen ønsket en slik pause, men da den nå dessverre kom så tror jeg det bare har slått ut positivt for Manchester United sin del. En skadefri tropp gir Ole Gunnar mye mer å “spille på” når det gjelder det å skulle ta ut riktig lag til riktig tid, man har sett tidligere i sesongen at en del spillere har spilt veldig mye. Nå som laget er skadefritt og med meget gode spillere som “pusher” hverandre i tillegg, så ser man spesielt i den siste perioden en spillerglede som er med på å bygge opp en god relasjon videre mellom spillerne.

Bruno Fernandes har gjort et enormt inntrykk fra sitt første spark på ballen i United-trøyen, tror du han kan være den typen som blir avgjørende når det handler om det å skulle kjempe om Premier League tittelen vs. en plass i topp 4?

Absolutt, i tillegg til å være en fantastisk fotballspiller er han meget godt likt i spillertroppen. Jeg vet at Ole Gunnar er opptatt av personligheten til spillerne så det handler ikke bare om talent, man kan ikke dra inn en spiller som ikke passer inn i det miljøet man ønsker at det skal være i en spillertropp. Så langt ser man at Bruno Fernandes og Manchester United er en meget solid match, men skal jeg være helt ærlig med deg så var jeg litt usikker på han. Det er alltid en usikkerhet rundt hvordan spillere responderer på ting som et nytt land, lag, spillestil etc. uavhengig av hvor god man har vært i sin forrige klubb, samtidig så har man elementer som nivå og forventningspress som ikke akkurat gjør det enklere. Heldigvis er det mange fotballspillere som ikke bryr seg om sistnevnte og som bare vil spille fotball som f,eks Fernandes. Jeg er meget imponert over hva han har tilført laget, han er som en motor. Han minner meg om Paul Scholes på mange måter, hvordan han hele tiden vil ha ballen og samtidig kan han både kontrollere og påvirke kamper i stor grad. Man glemmer ofte hvor viktig rytme er i fotball og dette skapes av gode relasjoner innad i laget. Dette har satt seg enda mer etter at han kom og da løfter de andre spillerne seg også, når man nå har sett dette så kan man trygt si at Manchester United har gjort et meget godt kjøp.

Du jobber som ambassadør for Manchester United og som hovedtrener for FK Eik Tønsberg, hvordan har tiden under Covid-19 vært for deg?

Det har vært for meg som de fleste andre, det har vært meget spesielt å oppleve dette. Jeg som alle andre i klubben har vært i karantene i forhold til rollene mine både her i Eik Tønsberg, men også i Man Utd. Når det gjelder min rolle i Manchester United så fungerer dette slikt at jeg er med på oppdrag klubben ønsker at jeg skal delta på, man har i tillegg andre som er ambassadører på fulltid. Jeg trives ekstremt bra som ambassadør og jeg har blitt kjent med klubben på en ny og spennende måte enn fra tiden som spiller. Jeg har vært en av de som har reist mest til Asia så karantenen var logisk for meg og meget viktig at ble oppretthold, noe den så klart ble. Man Utd. har vært meget gode til å følge opp alle i denne perioden hvor dem f.eks slår på tråden for å hører hvordan det går med meg under karantenetiden. Så nå gleder jeg meg til å komme i gang igjen. Når det gjelder Eik Tønsberg så er dem (pr 18. Juni.2020) fortsatt under strenge Covid-19 regler da laget er i 3.divisjon. De har “løsnet” opp t.o.m 2.divisjon så forhåpentligvis er vi også snart i gang igjen 100%. Det har vært en tøff periode som har vært vanskelig for mange, ikke minst for den sosiale biten som er rundt fotballen. For oss er hovedfokuset at det skal være gøy, så man mister mye i en slik periode. For Eik Tønsberg har det vært frivillige treninger i denne tiden hvor det har vært permitteringer for å holde formen vedlike og det har spillerne satt pris på. Nå gleder vi oss virkelig til vi kan sette igang igjen og jeg forstår virkelig ikke hvorfor man holder igjen 3.divisjon enda, det er er helt ubegripelig for meg.

Du fikk ikke helt den starten du ønsket som hovedtrener for FK Eik Tønsberg grunnet Covid-19, hvordan har du holdt laget i gang i denne perioden ?

Først å fremst så har jeg en bra gjeng med spillere som ønsker å trene, vi har hatt mye dialog på Facebook og Teams hvor man legger ut ulike treningsprogrammer etc. Vi har i tillegg gode trenere som legger ut øvelser slik at man kan se hvordan disse skal gjennomføres sammen med ulike konkurranser for å “trigge” konkurransen spillerne i mellom. Vi hadde en test forrige uke og den viste at spillerne våre har holdt koken og trent meget godt under restriksjonene som Covid-19 krever. I tillegg er som sagt det sosiale viktig slik at alle føler seg som en del av en spillergruppe, så det er noe vi har fokusert på i tillegg.

Du har spilt sammen med mange gode spillere gjennom din karriere, hvilken spiller er den beste du har spilt med og hvorfor akkurat han?

Jeg pleier å si til folk som spør meg om dette at det er dårlig gjort å trekke fram kun en spiller på det fantastiske laget jeg var så heldig å være en del av. Her er det nesten rettferdig å trekke frem hele laget, hvor jeg enkelt kunne forklart hvorfor dem hadde fortjent det. Jeg trur jeg svarer forskjellig på dette spørsmålet omtrent hver gang noen spør meg, men skal jeg svare i dag så vil jeg nok si Paul Scholes på grunn av typen spiller han var. Han kunne styre alt i en kamp fra sin midtbanerolle, ville han ha tempo ned så gikk tempo ned og omvendt, i tillegg så hadde han krutt i støvlene og en presisjon på pasningene sine som ingen omtrent hadde sett maken til. En annen spiller er Ryan Giggs, Englands mestvinnende og en magisk fotballspiller. Man har Beckham, van Nistelrooy og Stam som også brillierte og slik kunne jeg dratt gjennom hele troppen for vi hadde et utrolig godt lag den gang. Jeg var virkelig heldig som fikk spille med så mange gode fotballspillere. Det var skyhøyt nivå på treningene og alle ville briljere, så på mange måter var det nesten enklere å spille kamper og det sier litt om kvaliteten på dette Manchester United laget. Tenningsnivået var massivt på trening og man skulle virkelig være fokusert med 100% innsats, og tro meg, hvis du ikke hadde det så fikk du høre det av de andre spillerne. En slik tropp og holdning er noe jeg selv ønsker og det ville jo være en drøm for oss trenere hvor spillerne tar et slikt ansvar innad i laget når det gjelder å holde hverandre oppe.

Manchester United ser sterkere ut enn på lenge, ser vi et lag som kan kjempe om Premier League tittelen allerede neste sesong?

Det tror jeg så absolutt og det ser vi med den formen som laget viste før det ble stopp. I tillegg så vil spillerne og spillerkjøp som klubben har gjort så langt være helt avgjørende. Jeg må være så ærlig å si at troen på et nytt ligagull er mye større nå enn hva den har vært tidligere. Nå ser man et mer samlet lag og spillere som drar i samme retning som er vesentlig for å lykkes, og jeg er ikke i tvil om at United vil lykkes på den veien vi kan se at de er på vei nå.

Det kan fort bli lenge til vi ser tilskuere igjen på de ulike stadionene, hva er ditt beste råd til utålmodige fotballsjeler?

Vi får krysse fingrene for at “project restart” går bra slik at man kan åpne opp for tilskuere under trygge omgivelser snart. Pr. nå skal det spilles for tomme tribuner i England og det bli spennende å se hvordan det blir med antallet fysiske personer på stadion når dette blir avgjort til neste sesong. Vi vet hvor mye fotballen betyr overalt for lokale og verden over. Inntil videre får vi støtte laget så godt vi kan hjemme i stua og tenke at en dag passert er en dag nærmere på stadion til vårt kjære lag.

Mason Greenwood er kun 18 år og har allerede scoret 12 mål for Manchester United, hva tror du Man Utd. fansen kan vente seg fra stjerneskuddet i tiden fremover?

Jeg har kjent til Mason en god stund og Manchester United har passet godt på han under hans utvikling, han er et kjempetalent som har utviklet seg riktig og han har tatt vare på sjansene når han har fått dem på førstelaget under Ole Gunnar. For Greenwood er nok “matching” til dette nivået den riktige måten som man ser at Solskjær har gjort så langt, i tillegg vet alle at Ole Gunnar ikke er redd for å gi unge talenter en fair sjanse. Uten at jeg skal legge noe mer press på han så ser jeg på han som et fast inventar på laget fra neste sesong og jeg gleder meg virkelig til å følge med videre på Mason Greenwood. Unge spiller som har et slikt potensialet skal uten tvil og vil uten tvil få sjansen i Manchester United. Det er i klubbens DNA å jobbe på denne måten rundt unge spillere.

Til slutt, Ole Gunnar har hatt stor suksess med sine spillerkjøp til Manchester United med blant annet Fernandes, hva ser du på som de viktigste faktorene når en manager skal gjennomføre sine spillerkjøp?

Ting som Ole Gunnar ser på bortsett fra talent er personlighet slik at man passer inn i laget. I tillegg er det viktig at spillerne utfyller hverandre på trening, kamper og i garderoben. Det å “hente inn” spillere krever en grundig undersøkelse når det gjelder behov. I en klubb som Manchester United hvor en del av klubbens policy er å utvikle egne spillere så er det viktig at man “passer” på dette så man ikke hindrer utviklingen til egenproduserte spillere. Det er en balansegang hele veien som klubben har lykkes med som du sier 100% under Ole Gunnar. Jeg har sett en del U-kamper til Manchester United og det er mye lovende talenter her som vi garantert vil få se mer av i fremtiden, det er virkelig morsomt å følge med på en slik utvikling.

 

Sjekk gjerne ut Unitedtim på sosiale medier:

Følg Unitedtim på Facebook her

Følg Unitedtim på Instagram her

Følg Unitedtim på YouTube her

 

 

 

 

Ronny Johnsen was born in Sandefjord and raised in Stokke in Vestfold, Norway. He played for Manchester United for six seasons were he won the Premier League three times, the FA Cup and the Champions League once. He has played for Norwegian clubs such as Eik-Tønsberg, Lyn, Lillestrøm and Vålerenga. Ronny Johnsen has also played for clubs like Besiktas, Aston Villa and Newcastle in addition to Man Utd.

He played 150 games and scored nine goals for Manchester United, he played 62 international matches and scored three goals for Norway.

 

There has been a lot of talk about the Premier League being played out or “deleted” as has been seen in several countries, now it has been decided to start the Premier League again so the teams could finish of the season from June 17th. How do you think it would be for the players to play again under these circumstances ?

First of all, it becomes so strange to us who sit at home watching TV considering that there are no supporters at the stadiums. The players are guaranteed happy and motivated to be back on the pitch after such a long time without playing games. This is what they love to do and it’s fantastic that the Premier League are back, although I’d like to see Man Utd. on a higher place at the Premier League table. At the same time, I have a lot of faith in what’s happening around Manchester United. When it comes to play for empty stadiums, there is no doubt that the fans play a “massive” role and influence the players, especially when your team plays at home. The support are massive and often you could see that the players manage to give the “little extra” during these matches. With that said, football are now finally back in action so it will be no problem for the players to stay motivated and give it a 100% going through the final phase of the season. Personally, I am really looking forward to seeing Manchester United win games again.

Man Utd. played 11 games without losing and with 29-2 in goal difference just before the league was stopped due to Covid-19, it couldn’t have come at a worse time for United, what are your thoughts about this?

I think that’s just positive, here the team went into a “break” when they were “on a high”. Here you bring in a team that are on a winning stream with strong results that in many ways make it easier for players to “push” themselves to get that little extra needed from themselves during the last part of the season. In addition to that it will be easier for Ole Gunnar to get the squad to follow his thoughts and his philosophy around Manchester United as a football club. In a opposite situation, it would be a lot tougher to go into such a “break”. But for United, now it’s only positive things to bring on to this path for the club. When Man Utd. now have finished this “break” they not only got Rashford and Pogba back from long-term injuries, but the whole squad have been recovered as well as worked preventatively against injuries that many players have been exposed to during the season. Nobody wanted such a “break”, but when it unfortunately came, I think it just turned out positive for Manchester United. An injury-free squad gives Ole Gunnar a lot more players to use when it comes to picking out the right team for the right game, earlier in the season you could see that some players have played to many games in a row an you could almost “expect” wich players that would play. Now that the team is injury-free and with so many high-quality players who will “push” each other. In the last period you could see a happy group of player’s and that helps to build a good relationship between the players on and off the pitch.

Bruno Fernandes has made a huge impression from his first kick on the ball in the United jersey, do you think he can be the type of player that becomes crucial when it comes to fighting for the Premier League title vs a place in the top 4?

Certainly, in addition to being a fantastic football player, he is very well-liked in the squad. I know that Ole Gunnar is passionate about the personality of the player so it’s not just about talent. You can’t bring in a player who doesn’t fit into the environment, you want it to be a player that “fits” into the squad and the whole enviroment. So far you can see that Bruno Fernandes and Manchester United are a very solid match, but if I’m honest with you I was a little unsure of him. There is always uncertainty about how players respond to things like a new country, a new team, style of play etc. regardless of how good they have been in their previous club and at the same time there are elements such as level of the league, expectations and pressure that do not exactly make it easier for new players. Fortunately, there are many footballers who do not care about this and who only want to play football, such as Fernandes. I am very impressed with what he has added to the team, he is like an engine. He reminds me of Paul Scholes in many ways, how he wants the ball all the time and at the same time he can both control and influence matches to a great extent that only he could. You often forget how important the rhythm is during a game and for me this is created by good relationships within the team on the pitch. Since Bruno came to Man Utd. you can see that many of the other players “lifted” themselves with 20% on the pitch. So what you have seen so fare, you can safely say that Manchester United have gotten a very good player in Bruno Fernandes.

You work as an ambassador for Manchester United and as the manager of FK Eik Tønsberg in Norway, how has the time during Covid-19 been for you?

It has been to me like most others, it has been very special to experience this. I, like everyone else in the club have been in quarantine in relation to my roles both here in Eik Tønsberg but also regarding Man Utd. When it comes to my role at Manchester United as an ambassador I work were and when the club wants me to participate in events etc for Man Utd. The club also have others who are full time ambassadors. I enjoy beeing an ambassador and I have become acquainted with the club in a new and exciting way than from the time of playing at Man Utd. I have been one of those ambassadors who have travelled the most to Asia so the quarantine was logical to me and very important to maintain. Man Utd. have been very good at to give me call just to hear how I am doing, so everyone during this time at Manchester United have been great. So now I’m looking forward to getting started again. When it comes to Eik Tønsberg, they (as of June 18, 2020) are still under strict Covid-19 rules since the team are in the 3rd division. They have “loosened” up to the 2nd division so hopefully we will be back again 100% soon. It has been a tough time that has been difficult for many players and the staff. Also for the social part that is around football. For us, the main focus is that it should be fun to play so you lose a lot of being a fotballer during a time like this. For Eik Tønsberg there have been voluntary trainings during Covid-19 were there have been trainingprograms that maintained the players physical condition and the players have really appreciated that. Now we are really looking forward so we can start to play and train again soon and I really do not understand why they are holding 3rd division back regarding the rules. This I can not understand.

You didn’t quite get the start you wanted as the manager for FK Eik Tønsberg due to Covid-19, how did you keep the team going during this period?

First of all, I have a good bunch of players who wants to train. We have had a lot of the dialogue on Facebook and Teams where you put out different training programs etc. We also have several good assistants at Eik that showed the trainingprograms to the players how it should be done, together with different competitions to “trigger” the competitive side in the players. We had a test last week and it showed that our players have followed the trainingprogram and trained very well under the restrictions that Covid-19 requires. In addition to this, like I said, it is important to be social so that everyone feels like part of a group. This is something that we have focused on as well.

You have played with many good players throughout your career, which player is the best you have played with and why do you choose him?

I usually tell people who ask me this that it is unfairly to mention only one player because of the amazing team I was so lucky to be a part of. Here it is fair to highlight the whole team and I could easily explain why they deserved it. I think I have answered this question differently every time someone asked me this but if I answer you today I would probably say Paul Scholes because of the type of player he was. He could control everything in a match from his midfieldrole. He could slow down the games and when the games slowed, he just picked up the pace and totally changed the game if he wanted to, plus he had “bullets” in his boots and a precision to his passes that no one had ever seen. Another player is Ryan Giggs, England’s most-decorated player and a magical footballer. Then you have players like Beckham, van Nistelrooy and Jaap Stam who also were brilliant and so I could go on and on through the whole squad because we had an incredible team in those days. I was really lucky to get to play with so many great footballplayers. One of the things I enjoyed the most, was that is was such a high level in training and everyone wanted to be the best, so in many ways it was almost easier to play matches and that says a lot about the quality of this amazing Manchester United team. The ignition level was massive in training and you really should be focused a 100%  and to give a massive effort. Believe me, if you didn’t, then you would hear it from some of the other players. Such a squad and attitude like this is something I myself as a manager would like to have in my squad because it  would be a dream for us managers to have players that take such responsibility within the team when it comes to keeping each other at the highest level they could.

Manchester United look stronger that we have seen in a long time, do we see a team that can fight for the Premier League title already next season?

I think so, we could see that with the way the team performed before Covid-19. In addition to that, the players and new players that have arrived so far at the club have been crucial. I have to be honest to say that the belief in a new Premier League title is much bigger now than it has been in the past. Now you see a more unified team and the players are “pulling” in the same direction that is essential to success and I have no doubt that United will succeed if they continue the path that they are on now.

It may be long before we can see supporters at the stadiums again, what is your best advice for impatient footballsouls?

We have to keep our fingers crossed that “project restart” is going to work out well so in the future they can open up to supporters in the stadiums in a safe environment soon. As of now it will be played for empty stands in England and it will be exciting to see how it will be when the number of physical persons that can be at the stadiums again will be announced. We know how much football means everywhere for locals and worldwide. So for now the only thing we can do is to support team the best we can from home and remember that a day passed is a day closer to the stadiums to our dear team again.

Mason Greenwood is only 18 years old and has already scored 12 goals for Manchester United, what do you think Man Utd. fans can expect from this “shooting star” in the time ahead of us?

I have known Mason for quite some time and Manchester United have taken good care of him during his development, he is a massiv talented young player who has developed the right way and he has taken good care of his chances on the pitch for the the first team under Ole Gunnar. For Greenwood, to let him play a bit at a time so that he will develop to play at this level every week is probably the right way to do. You can see so far that Solskjær has done in right so far and in addition to this everyone knows that Ole Gunnar is not afraid to give young talented players a fair chance. Without me putting any more pressure on him, I look at him as a permanent name in the starting-lineup for the next season for Man Utd. I am really looking forward to see more of Mason Greenwood in the future. Young players who have such huge potential will undoubtedly and will undoubtedly get the chance at Manchester United, this is in the club’s DNA to work this way around young players.

In the end, Ole Gunnar has had great success with the players that he have brought to Manchester United with Fernandes, among others. What do you consider to be the most important factors when a manager complements his squad with new players?

The thing that Ole Gunnar looks for in a player aside from talent is his personality so that he fits the other players in the team. In addition to this, it is important that players complement each other in training, games and in the dressingroom. The scouting of players requires a thorough “scouting”. In a club like Manchester United were a part of the club’s policy is to develop “homegrown players” it is important to pay attention to them and not to “slow down” the development of these “homegrown players” that are good enough for the first team. It is a balance all the way that the club has succeeded as you say 100% under Ole Gunnar. I have seen some youth-matches for Manchester United and there are many promising young players there, so you can be sure of to see more of them in the future, it is really exciting to follow such a development of these young players

 

Check out Unitedtim on social media:

Follow Unitedtim on Facebook here

Follow Unitedtim on Instagram here

Follow Unitedtim on YouTube here

0 kommentarer

Siste innlegg