Jesse Lingard : Fokus og sosiale medier

 

Merk dere setningen: “These games are why we play football”. Dette er utsagn fra Marcus Rashford og en setning vi supportere elsker å høre, men er det virkelig slik? Jeg og fruen var på overnevnte kamp mellom United og City og i dette 0-2 tapet var det ingenting som tydet på at gutta lever for slike kamper hvis man skal bedømme dem etter innsatsen i hvert fall.

Personlig tror jeg flere og flere av dagens fotballspillere elsker livsstilen det å være fotballspiller gir dem, Det er harde ord, men vi har kanskje det største eksempelet i vår egen klubb i form av Jesse Lingard.

Hvor går grensen?

Ja si det? Jesse er jo en såkalt “late bloomer” som man kaller det i fotballen, han fikk sitt store gjennombrudd i karrieren så sent som 2017/18 sesongen og før det hadde han vært på lån i klubber som Derby, Leicester, Birmingham og Brighton. For meg virket det som han var en ydmyk og jordnær gutt, men enten har han mistet bakkekontakten eller så fremstiller han seg på en forferdelig måte gjennom sosiale medier! Den siste episoden fra den snutten han la ut på snapchat synes jeg bare er forkastelig, han oppfører seg som disse såkalte “rich kids ” på instagram som kun skal vise seg frem og eiendeler dem besitter.

Personlig er jeg kjempeskuffet…

Jesse oppfører seg ikke som fotballspiller lenger, han oppfører seg som en som akkurat har kommet hjem fra Paradise Hotell og skal leve som en influencer. Tenk, man skal ikke lenger enn ett år tilbake i tid da ord som Jesse Messi eller Lionel Lingard haglet i engelsk presse da scoring etter scoring og ett ti tall`s kilometer ble lagt ned på banen, men hva skjedde så? Ikke vet jeg men at klesmerket Jlingz clothing og “brandingen” av Jlingz i sosiale medier har påvirket hans karriere finnes det ingen tvil om.

Har han mistet fokus?

Det virker sånn utad, i tillegg tar han det for gitt det privilegiet han har ved å være fotballspiller for Manchester United, nå håper jeg virkelig Solskjær setter ned foten! Husk nå at Jesse er bestevenn med foreløpig jordnære og mediesky Marcus Rashford, men med en bestevenn som Lingard er det bare ett tidsspørsmål før Marcus hiver seg på “influencer” bølgen hvis det ikke stoppes nå! Grunnen til at jeg tar opp dette tema er enkelt, så lenge du ikke leverer på banen for klubben i vårt hjerte skal fokuset kun være på å komme tilbake på banen. Manchester United betaler deg for å prestere, ikke underprestere og strengt talt burde flere spillere hatt en prestasjonsbasert lønn, men det oppdraget er umulig.

Det beste eksempelet på å ta ting for gitt er Mario Balotelli, kunne potensielt vært den beste spissen i verden, men synes utenomsportslige ting var viktigere da han var i store klubber og karrieren gikk deretter.

Få tilbake fokus..

Hvor god Lingard er, er faktisk litt vanskelig å bedømme, noen ganger briljerer han mot de beste lagene i “fotballeuropa”, mens han like fort kan være en skygge av seg selv på gressteppet på Old Trafford mot antatt “svak” motstand. Det som er sikkert er at han på sitt beste er fantastisk i sin 10`er rolle på banen for United, så nå håper jeg Ole Gunnar tar seg en prat med han under fire øyne om etiketten som kreves av det å være en Manchester United spiller, for den retningen han er på nå er feil vei, i hvert fall hvis han skal bli i klubben.

Den reisen klubben vår skal på nå lykkes man kun med hvis man har 110% dedikerte spillere med ett 110% dedikert støtteapparat.

 • Hva synes dere om Jesse Lingard i sosiale medier og på banen for Manchester United?

 

 

 

 

7 kommentarer
  1. Eg synest den videosnutten viser at, “unnskyld uttrykket” no må han jaggu komme seg ned på landjorden og ikkje oppføre seg som en guttunge som alltid har blitt oppvartet av mamma og pappa!!

  2. Her er eg slik at eg bryr meg ikkje en døyt kva spelarane gjer i sosiale medier, de bygger en fremtid etter den korte fotballkarrieren, så om de bygger ett brand så skal de få lov til å gjere det, så lenge de legger inn innsatsen i styrkerommet i ferien, og i treningene når sesongen starter, og at det forhåpentligvis fører til gode prestasjoner på banen.

   En profesjonell fotballspillers karriere varer jo maks 20 år egentlig om en har flaks or er blant de som har talent, ekstra flaks, innsats, og unngår skader som ødelegger karrieren.

   Greit det kan sjå idiotisk ut når de fjaser rundt på sosiale medier og ikkje presterer, men det er jo så mangt som ligger bak prestasjoner på banen.

   Tatt fra playertribune intervjuet til Lingard:
   “It’s funny, certain people will criticize me now because I’m always smiling out there on the pitch. But I’ll never stop being myself. I’ll never stop enjoying my football. I’ll never take the smile off my face when I step over the line, because I know what it means to wear this shirt. I know how lucky I am to do what I do for a living, and to represent this badge, and I’m never gonna stop enjoying it for a minute.

   Om skaden som satte han ut etter debuten:
   But that’s also when I had time to think about my life, and I realized that all of this can go away so quickly, you know what I mean? Even if you work hard, and you have the talent, nothing is guaranteed.

   It took me hitting rock bottom to really appreciate the opportunity we all have every time we pull on that United shirt. It can all go away in an instant.

   Så kan egentlig ikkje ta fra nokon toppspelar, kva de gjer i fritida så sant de ikkje røyker og drikker ekstremt og slik ødelegger den fysiske forma.

   1. Hva han gjør er ok på fritiden, men jeg tenker det er greit at han leverer på banen først og det har han ikke gjort på lenge

    1. Det trur eg har lite å gjere med kva han gjer på sosiale medier å gjere, det er meir med tilfeldigheter, instrukser, og trening på Carrington å gjere.

     1. Usikker her , jeg synes karrieren har pekt nedover siste året , slik han fremstiller seg selv i sosiale medier så virker det ikke som han bryr seg .

Siste innlegg