Kjære Øyvind Alsaker

Det er ikke sjeldent at man blir overasket over kommentarer som noen folk legger ut, spesielt etter og ha hamret løst på tastaturet sitt etter og ha sett sitt eget lag tape. Du kjære Alsaker sitter rolig bak pulten din med lunken kaffe hvor du presterer å skrive det rareste jeg noen gang har lest i din blogg på Tv2 Sporten før dagens kamp. Her vil jeg legge til for folk som ikke kjenner deg så har du faktisk fulgt engelsk fotball tettere enn de fleste de siste 22 årene. Jeg siterer deg i din egen blogg, som jeg faktisk måtte lese flere ganger samt sjekke kalenderen for om det var 1.April i dag, og jeg skriver ikke det for å være frekk.

Du skriver:

I øyeblikket er det to store lag i engelsk fotball, så store at dem går utenpå de beste utgavene i engelsk fotball, Chelsea under Mourinho, Ferguson sine største lag og Wenger sitt invincibles pluss Liverpool på 70 og 80 tallet og Spurs på 60 tallet.

Jeg spør deg: Hvordan kan du skrive når man som ekspert på engelsk fotball at dagens City og Liverpool lag er bedre en Ferguson sine beste lag? Følg med nå Alsaker:

Dette er Manchester United sitt trofee`skap under verdens største manager Sir Alex Ferguson, dette er basert på 1500 ( ja Øyvind 1500) kamper hvor United vant 895 kamper, spilte 338 uavgjort kamper og tapte 267 kamper. Målforskjell med positivt favør United 2769 mot 1365 =1404 plussmål, dette ga en seiers prosent på 59,7% og igjen husk at dette er på 1500 kamper. Ett grunnlag som er mer enn nok for og gi en korrekt analyse.

Det tok 26 år før han “knocked Liverpool of their f***ing perch”, videreførte Uniteds stolte tradisjoner og sørget for å befeste klubbens posisjon blant de aller beste og største klubbene i hele verden. Hele verden Øyvind Alskaker….

Skal vi telle trofeer?

Manchester United vant 38 trofeer fra 1986 til 2013 under Sir Alex Ferguson

 1. Premier League-vinner: 2013, 2011, 09, 08, 07, 03, 01, 2000, 1999, 97, 96, 94, 93
 2. FA Cup vinner: 2004, 1999, 96, 94, 90
 3. Ligacup vinner: 2010, 09, 06, 1992
 4. Champions League vinner: 2008, 1999
 5. Klubb VM vinner: 2008
 6. Cupvinner Cup: 1991
 7. SuperCup vinner 1991
 8. Interkontinental cup vinner: 1999
 9. Community shield vinner: 2011, 10, 08, 07, 03, 1997, 96, 94, 93, 90

Dagens Liverpool og City lag er ikke en gang i nærheten av en slik prestasjon så hvor tar du dette fra? Hva baserer du dette på? 

Er det City sine tre ligagull under Pep eller er det Klopp sin triumf i Champions League som som gjør dem til de to beste lagene i engelsk fotball noensinne? Har du glemt United lag med Stam, Ronaldo, Rooney, Johnsen,Giggs, Keane, Scholes Beckham, Cantona, van Nistelrooy, Schmeichel, Vidic, Evra eller disse også utkonkurrert av spillere som Milner, Aguero, Redknapp, McManaman, Fowler, Rush. Toure, Silva og Owen som knapt vant eller har vunnet mer enn ett trofee?

Husk at det er kun to Liverpool spillere som har vunnet Premier League og det er Michael Owen og James Milner. Du vet i hvilken klubber disse vant med.

Du setter opp merkelige regnestykker med poeng på diverse Premier League tabeller, som har ingen verdens ting med med det og skulle kåre det beste laget i Englands historie.

Det å være best måles i trofeer, men hvis det å være best i dine øyne er å være uten ligagull på tredve år eller vinne ett trofee her og der så er vel dagens United også blant de beste i verden da eller? 

United har jo vunnet FA Cupen, Ligacupen og Europa League siden Sir Alex ga seg i 2013..

Klart du har jo og ment tidligere at Gary Neville og Ryan Giggs ikke hadde innsikt i Manchester United, disse to har jo bare nært 1600 kamper og 42 år tilsammen i klubben. Her har du jo definitivt mest innsikt eller ikke?

Igjen så faller argumentene dine sammen av seg selv….

En ting som vi kan være enig om er at Liverpool er det beste laget i England denne sesongen, og kanskje det beste i verden for øyeblikket, men ikke kall det for det beste laget i Englands historie for da er du på tynn is!

Husk alt handler ikke om klikk bestandig, hvor er troverdigheten? hvor er integriteten blitt av?

It`s not all about the money!

Det beste laget i Englands historie er Manchester United.

 

58 kommentarer
  1. Knakende godt skrevet!!
   Glitrende argumentert, som Du viser Alsaker historieløshet!!
   Alsaker er ei lita mus, som ikke har noen ære!!
   Alsaker tid i TV2 må snart være slutt!!

  2. Alsaker skulle aldri fått hatt den jobben mere! Han er jo så gale Liverpool supporter at det er kvalmt. Når han kommentere andre lag en Liverpool, så avgjør han kampen etter 4 min spill. NEGATIV!! Den mannen må TV2 få vekk før han ødelegger mer for kanalen.
   Hørte bare i dag mot City,,,,, Blir KVALM av den mannen! Og vet ikke noen som har pratet mer ned Ole Gunnar og United en han. Han er totalt kunnskapsløs. Godt oppsummert Tim.
   Jeg synes det er gøy og se artig fotball. Men Alsaker det er 26 kamper igjen ennå og gange det med 3 poeng for hver kamp 78 totalt poeng.
   Så trenger du veil ikke mer oppsummering.

   Vi burde sendt inn klage til styre på han og få han vekk fra den jobben.

   1. Arne Scheie var vel også ganske så glad i United. Hørte ingen Unitedsupportere forlange hans avgang mens United vant kamper?!? Hårsåre el! 😂😂

    1. Hei,
     Hvis du sammenligner Scheie med Alsaker så er du på villspor, beklager… ALLE elsker Arne Scheie( minus deg ) 🙂

    2. Hvis du mener at Scheie og Alsaker er like på hvilken måte de kommenterer/kommenterte respektive lag på så er du ute å kjører. Scheie var saklig og var aldri pro-United i kommenteringa si. Med Alsaker er det helt motsatt. Han forguder alt pool gjør og snakker ned og er negativ til United.
     Det er bare å beklage hvis du ikke har fått med deg det.

  3. Alsakers twitterkonto besto ihverfall før av Unitedhat og Liverpool forguding. Helt kvalmt å lese når en person bør være rimelig nøytral med en slik jobb. Morsomt å følge da United slo Juventus. Forgudet Juve på 1-0. Nevnte hvor urettferdig verden var med uavgjort da United utlignet. Og han måtte ha lagt seg da United scoret seiersmålet for det nevnte han ikke med ett ord.
   Hørte han var skjelven i stemmen og livredd for hvor mange minutter dommeren la til da kampen i dag passerte 90 minutter.
   At TV2 lar denne mannen kommentere Liverpool kamper er en gåte for meg.

  4. Du skriver Tim

   «Husk at det er kun to Liverpool spillere som har vunnet Premier League og det er Michael Owen og James Milner. Du vet i hvilken klubb disse vant med»

   Må vel være klubber da Milner vel ble seriemester med City og Owen med United ?

  5. Kan være enig med deg i mye du skriver. Uten tvil HERJET Manchester United under SAF, og verden har vel og får vel kanskje aldri en bedre manager. Likevel vil eg påpeke litt her Tim. Eg trur at Øyvind mener at om du hadde satt dagens Liverpool og City lag opp mot det beste laget på United back in the days, så hadde dei to første lagene vunnet. Det blir jo selvfølgelig ren spekulasjon, men eg kan si meg enig i tankegangen til Øyvind ( om det var sånn han tenkte).

   Vi har City som har tatt like mange poeng dei 2 siste sesongene som United ville brukt 3 sesonger på nesten. Liverpool som i fjor tok flere poeng enn det SAF noen gang klarte i PL pluss at dei vant CL. Denne sesongen har Liverpool fortsatt den gode rekken og har bare tapt 1 PL kamp på siste 50 kamper.

   Når eg no tar opp dei tingene her legger eg til grunn at det no er enda mer trening og hjelpemiddel i fotballen enn det var på den tiden. Fotballen har blitt bedre og om 10-15 år vil den nok være enda bedre enn det vi ser pr dags dato.
   Det blir litt som å si at Maradona eller Pele er dei beste spillerene som noen gang har vert på ei fotballbane, men eg mener at det uten tvil må være Messi eller Ronaldo, fordi det dei gjør er en større prestasjon i dagens fotball.
   Men vi kan ikke ta vekk at det var gode fotballspillere som gjorde store ting på matten 🙂

   “Det å være best måles i trofeer, men hvis det å være best i dine øyne er å være uten ligagull på tredve år eller vinne ett trofee her og der så er vel dagens United også blant de beste i verden da eller?”
   Når Liverpool vant Supercupen blei Liverpool igjen Englands mestvinnende klubb.
   Ja vi supportere krangler og vrir og vender på alle trofeer, men sånn eg har lest det i det siste ( fra england) telles ikkje CS ettersom det er en diplom. Uansett ikkje dette som var poenget her, for som eg sa over trur eg Alsaker sin tanke har vert om man setter lagene opp mot hverandre:)

   Ser eg at det er mye Alsaker hat her. Og eg undres Tim og dere andre, når kommentatorer favoriserer United, syns dere det er greit da?
   Satt dere feks under United- Partizan Beograd kampen og offa dere når Kasper Wikestad og Jesper Mathisen heilt klart favoriserte United? Skjønner at det er pga Solskjær er manager, ihvertfall for Wikestad sin del siden han heier på Norwich. Men en kommentator skal jo være nøytral fordi?
   Eneste gangene det faller bort er under landskamper med Norge!
   Skjønner at det kan være vanskelig å godta, siden dere veit han er Liverpool mann, men han sier OFTE mye positivt og bra med United.

   1. Hei,
    Fint skrevet og jeg ser hvor du vil, men dagens Pool lag hadde aldri slått det beste Ferguson laget, Det er jeg temmelig sikker på. I tillegg så kan man ikke si at dagens Pool og City
    lag er tidenes lag i PL, det er synsing på høyeste nivå synes jeg 🙂 Jeg blåser i hvor mye Alsaker hater United, det har ikke noe med saken å gjøre, det handler kun om hans påstand som er kun en teori

    1. Liker hvordan du kan være temmelig sikker. I tillegg så glemmer du Klopp’s Pool konkurrerer med Pep’s City. Hvis United var så gode og overlegne som du fremstiller det som? Hvordan har da både City – 2x og Pool klart å få flere poeng enn SAF’s United noen gang tok?

  6. Om man ser på poengfangst i ligaen har Alsaker rett. Det meste united klarte i løpet av en sesong under SAF var 89 poeng, som oftest var litt over 80 nok til å vinne ligaen. I fjor var ikke 97 poeng nok til å vinne ligaen.

   1. Poengfangsten gir hvor mange trofeer? Det har ingenting med hvilket lag som er historiens beste lag å gjøre:) Det måles i trofeer.

    1. Ok, så om ett lag vant ligaen ti sesonger på rad med 60 poeng hadde de vært tidenes beste. Ser hvor du vil hen, men argumentene dine faller helt sammen

      1. I mine øyne kårer du kanskje tidenes beste klubb basert på trofeer, mens tidenes beste lag kåres ut ifra hvor godt de har gjort det. Det er ikke snakk om over tid, lag rolleres på og er i stadig endring. I tillegg må du ta med i reknestykket at fotballen har blitt mye mer teknisk og taktisk de siste åra. Kort sagt, jeg mener både Manchester Citys og Liverpools lag hadde vunnet mot de fleste andre lag som har vunnet Premier League og English Football League sånn som de spiller per dags dato. Om 5 år kan det være et annet lag som hadde slått både City og Liverpool, fotballen er i stadig utvikling

      2. Hei,
       Det er mulig, men det spiller ingen rolle hva man kanskje gjør i fremtiden. Først levere over mange år. Liverpool har levert i 1,2 sesongen. 🙂

  7. Blir jo litt feil at supercupen skal telle og ikke cs. Supercupen er jo den internasjonale cs. Er jo ikke mer enn en diplom det heller. Tar du vekk cs så tar du vekk supercupen også.

  8. Veldig bra skrevet Tim, sier meg helt enig med deg. Balansert og konkrete meninger.
   Du beskriver kun Alsakers intigritet som kommentator og den må være nøytral.
   Forstår at de som jobber i tv2 også har favorittlag, men det må de holde for seg selv.
   Manchester City og Liverpool har de siste årene vært i en egen klasse, men vi skal også opp i toppen i PL med Solskjær om få år.
   Her må vi supportere ha tålmodighet, det tar tid å bygge lag, men jeg har trua.
   Et par overgangsvindu med spillere inn som vi lykkes med så er vi der.
   United 4 ever.

  9. Bra skrevet Tim!
   Ingen er i nærheten av Manchester United, slik er det bare. ❤

  10. Så da er Leicester som vant ligaen med 81poeng er bedre enn Liverpool med 97 og andreplass? Får ikke det til å stemme. Man har ikke sett maken i Engelsk fotball (98 mot 97 poeng)

  11. Bare misunnelig på at Liverpool og City er så gode for tida eller? Virker sånn ihvertfall tar nok noen år før United vinner noe som helst igjen, ihvertfall med en nordmann som ikke klarte å vinne eliteserien med Molde en gang!!! Men ikke glem, etter at Liverpool vant Super cupen så er de det mestvinnende engelske laget gjennom tidene!!!
   YNWA❤️ Omvend deg til LFC fan!!!

   1. Herlig , tror du mistet poenget med innlegget underveis , Alsaker mener at dagens Pool er tidenes lag i engelsk fotball , sorry det er tøv

  12. Du ramser her opp trofeer gjennom 23 år, og konstaterer at dagens Liverpool og Manchester City ikke er i nærheten av dette… Der tror jeg jammen du har rett, gitt. Men så har jo en del av spillerne ikke engang levd 23 år.

   Ellers er det jo flott at du husker Redknapp, McManaman, Fowler og Rush med flere, men disse er nok et stykke unna fast plass på dagens Liverpool – så jeg skjønte ikke helt hva de hadde med saken å gjøre?

  13. Ta deg sammen a, skjønner at det er vanskelig å være norsk United supporter om dagen, men ta deg sammen, latterlig inlegg, skam for alle sosiale medier, du burde blir fratatt retten til å skrove før Alsaker blir fratatt jobben.

  14. Trur du ikke har skjønt poenget til alsaker i det hele tatt. Det handler jo ikke om at dagens Liverpool og City er bedre over en lang tidsperiode, men at nivået de holder er bedre enn de beste årgangene. Og det på tross av bedre konkurranse i dag da det økonomiske er mere utlignet enn når United regjerte. City har ikke bare slått alle rekorder, de har knust de totalt. De har de to siste sesongene tatt utrolige 100 og 98 poeng. Det beste United noensinne har klart er 92 poeng på tross av 20 år med dominans. De var altså aldri så mye bedre enn de andre at de fikk mere enn 92 poeng, en gang 91 en gang og 90 en gang. Like ofte vant de ligaen med 75-80 poeng. Men stort sett stabilt på ca 80-85.. Chelseas beste lag under Mourinho var jo egentlig mere imponerende med 95 poeng og masse rekorder. Men selv Liverpools 2 plass i fjor med 97 poeng er jo høyere enn den. Og Liverpool har nå startet ut i et tempo som tilsvarer 107 poeng, og de har de siste 38 kampene faktisk tatt nesten det. Og ikke bare tar lagene mye poeng de scorer også mye og slipper inn lite. Og de knuser også lagene på ballinnehav på et nivå ikke tidligere sett. Et tydelig tegn på hvor ekstremt overlegne disse er i pl er at selv topplag som United, Arsenal og Tottenham legger seg bakpå og stiller ultra defensivt mot dem, selv på hjemmebane.
   All ære til SAFs United, de var gode over en lang tidsperiode som selvfølgelig er en enorm prestasjon. Men ingen av årgangene er i nærheten av nivået som City og Liverpool har lagt seg på.
   For de har rett og slett satt nye standarder.

   At du enda sir du er sikker i din sak at saf’ lag hadde tatt disse 2 lagene er meg en gåte. 🙂

   1. Hei,
    jeg tror ikke du har skjønt noen av innleggene 🙂 Hvis du trur at tidenes lag i england baseres på en sesong med 97 poeng så er du alene om det.
    Det beste laget måles med trofeer gjennom en lang periode,
    NB: det er kun dere Pool supportere som er uenig 🙂 La oss la den ligge

    1. Trur du selv ikke skjønte ka alsaker mente.
     Ta city. 198 poeng på 2 sesonger.
     I pl no som er kanskje en av de sterkeste utgavene. Små lag har store budsjett mm.

     Om du mene det ska måles gjennom tid, så kan du jo ta paisley som tok 19 trofer gjennom 9 år. Saf tok 19 trofer gjennom 17 år.

     Eg benekte ikke at m.united va enorm under saf!
     Men at city og lfc hadde lett tapt kamp mot den gangs united kommer du ikke langt med.
     Fotballen har forbedret og utviklet seg siden den tid. Til noe mye bedre!

      1. 1) Hvor lenge varer en utgave av et lag, egentlig?
       2) Hvor lenge varer en lang periode?
       3) Hvor har Alsaker kåret dagens Liverpool til tidenes lag?

      2. Tro meg, jeg har finlest innlegget hans flere ganger. For jeg registrerer jo her i kommentarfeltet at du ørten ganger gjentar at han kårer Liverpool til tidenes beste lag. Da burde det jo være en smal sak å vise til hvor Alsaker påstår dette?

      3. Hei, da bør du lese mitt også😀 jeg siterer han. Du som Liverpool fan må gjerne kjempe hans kamp. Dere er alene om det. Jeg har sagt og skrevet mitt

  15. Jeg registrerer igjen at du ikke er i stand til å svare på de enkleste spørsmål, så jeg gidder ikke å bruke mer tid på dette.

   Jeg kunne jo sagt som visse andre, at argumentene dine faller sammen av seg selv. Men det ville vært feil – for så langt har jeg slett ikke registrert noen relevante argumenter som helst i forhold til Alsakers blogg…

   Hvis du orker å ta en reality check kan du jo spørre hvem som helst uten Manchester United-tilknytning og Alsakerhat om de kan se noe der som kan tolkes i retning av at han kårer Liverpool til tidenes beste lag. Meld gjerne fra om resultatet.

   Bare en siste sak: At vi Liverpoolfans er de eneste som mener Alsaker har poenger og at ditt svar er på jordet er beviselig feil. Inlegget ditt ble linket på et ganske stort PL-forum på Facebook, og der var det flere supportere av andre lag som helt greit så poengene i poengene, for å si det slik. Dog ikke noen fra din klubb, så vidt jeg husker.

   1. I øyeblikket er det to store lag i engelsk fotball, så STORE at dem går UTENPÅ de beste utgavene i engelsk fotball, Chelsea under Mourinho, Ferguson sine største lag og Wenger sitt invincibles pluss Liverpool på 70 og 80 tallet og Spurs på 60 tallet.

Siste innlegg