Kjære Trevor Morley

Ofte tenker jeg at hvis man er tett på noe over for lang tid krever det en “styrke” som mange ikke besitter når det gjelder realisme eller det å skulle/kunne tenke nytt. Ofte får man ting for tett på seg og man skaper et merkelig syn på ting slik at man til stadighet forveksler sin egen mening eller syn på ting med fakta. Dette ser man når fotballsupportere diskuterer fotball, hvor stolthet og kjærlighet ofte fører en inn på en blindvei. Man vill alltid være “uenig” når rivaler diskuterer fotball, men for min egen del så forholder jeg meg til fakta. Hvis mulig med en humoristisk vri. Noen ganger sliter jeg ekstremt med å forstå hvordan enkelte kan mene enkelte ting og når jeg leser en artikkel/blogg som Trevor Morley har skrevet så ser det ut som en mening blir forvekslet med fakta igjen. Jeg har sansen for Tv2 studio, Petter Myhre, Jon Hartvig Børresen, Brede Hangeland, Henrik Børslid og Simen Stamsø Møller er kloke mennesker som gjennom flere sesonger på TV- skjermen bidrar til god underholdning i positiv forstand. Det jeg stusser på og som Tv2 sporten ofte får “pepper” for er usaklighet og mangel på objektivitet. Hvorfor er det slik at noen der “må” skrive “merkelig ting” i tur og orden for å “riste” litt i oss elskere av verdens deiligste sport, fotball?

Hvorfor?

Når Tv2 sportens “ankere” blogger er jeg inne å leser, ofte setter jeg pris på det fordi det i blant er god lesning, men stort sett når “enkelte” skriver en blogg der så har vedkommende skrevet artikkelen i en “insomnia”- lignende tilstand som på godt norsk er søvnløshet. Sliter man med søvnløshet er noen av bivirkningene redusert yte- eller konsentrasjonsevne eller svekket kognitiv fungering. Dette begrunner jeg med at igjen er vedkommende og i dette tilfellet, Trevor Morley, så langt unna virkeligheten som det går an å bli. Faktisk så langt unna at det det å “tro på julenissen” får en ny mening. Egentlig går jeg litt mot meg selv når jeg skriver dette innlegget fordi jeg har “litt” sansen for mannen som har bosatt seg i Bergen og har hundrevis av kamper bak seg i engelsk fotball. Jeg beklager hvis jeg bruker sterke ord, men jeg er så d**** lei “fakta” som er like sanne som Kaptein Sabeltann og skatten i Kjuttaviga. Drar man til dyreparken i Kristiansand finner man kaptein Sabeltann, men han er fortsatt ikke, obs obs” spoiler alert”, ikke en ekte sjørøver, ergo det er heller ingen skatt i Kjuttaviga.

Så til kjernen….

Det er flere ting du skriver jeg stusser på og overhodet ikke forstår. Det jeg sliter mest med å forstå er hvordan du med hånden på hjertet kan si at Premier League aldri har hatt et så godt lag før? Etter at du skrev denne setningen burde du bare logget deg av PC`en og spasert hjem. Det ville i det minste vært en reel hendelse. Jeg og sikkert mange andre vil jeg tror, lurer på (med hånden på hjerte) hvordan du kan skrive eller mene noe slikt? Hadde du holdt med Liverpool så kunne jeg skjønt at “kjærligheten” gjorde deg blind, men slik jeg har forstått er du West Ham- supporter (?).

I tillegg skriver du at folk vil huske dette ligagullet i årevis grunnet rekorder, what? Hvilke rekorder? Ser du for deg at “John fra Luton” i år 2040 vil si til kona si: “Husker du året 2020? Det var året Liverpool satte poengrekord i England”, (hvis dem gjør det da vel og merke). Hvor mange har snakket om City sin poengrekord som ble satt i 2017/18 sesongen (100 poeng)? Personlig kan jeg forstå at man vil huske dette året bedre enn andre år, men det handler en og alene om året en pandemi kalt Covid-19 herjet over hele verden hvor blant annet Storbritannia ble og blir hard rammet!

Jeg lurer på: 

 • Var det seieren mot Tottenham i Champions League finalen i 2019 kombinert med exiten i 8.delsfinalen i årets Champions League (2020) som definerer dem som verdens beste lag?
 • Var det seieren i klubb- VM 2019 hvor dem kun møtte den meksikanske klubben Monterrey og den brasilianske klubben Flamengo, som ga dem tittelen “vinner av klubb VM” som definerer dem som verdens beste lag??
 • Var det i 2001 da Liverpool ikke vant ligaen, men hvor dem vant FA-Cupen, Ligacupen og UEFA-cupen, deres versjon av “the treble” også kalt Tin Pot Treble som definerer dem som tidenes engelske lag?

Jeg finner det meget merkelig at man får en “merkelapp” som tidenes og verdens beste lag etter en Champions League- tittel og en Premier League- tittel. Ja, fotball er ferskvare Trevor, men ikke på samme måte som et organ er under en organdonasjon som det fremstilles som av deg.

Har du glemt:

 • At Arsenal- laget “the Invincibles” som ble Premier League mestere i 2003-2004, gikk ubeseiret gjennom sesongen 2003-2004 (38 kamper, fikk sitt første tap etter 49 kamper totalt)?
 • At Manchester City under Pep Guardiola ble seriemestere med 100 poeng i 2017/18 sesongen?
 • At Manchester United vant “the treble” som første og eneste engelske lag i 1999?
 • At Manchester United også har rekorden for flest Premier League titler på rad, 3 ganger på rad både i perioden (1998 – 2001) og (2006 – 2009).

Dette bildet illustrerer sannheten, Trevor.

 

Dette er bare “nonsense” fra deg, Liverpool er pr. i dag England beste lag og regjerende mestere av Champions League, det er det eneste som er sannheten. Nå må du og Alsaker slutte å “bable” om denne “potensielle” poengrekorden som en begrunnelse som igjen vil “støtte” oppunder de håpløse argumentene deres. La det skje først, selv da er ikke dette isolert sett en god nok grunn.

Her er tre prestasjoner som er større enn å vinne årets Premier League sesong: 

 • Leicester sin Premier League tittel i 2015/16 sesongen.
 • Arsenal sin Premier League tittel i 2003/04 uten tap.
 • Manchester United sin “treble sesong ” i 1999.

Hvordan man kan bli tidenes engelske lag av et gull på 30 år forstår jeg ikke, Manchester United vant 13 av 21 mulige Premier League titler fra 1992/93 til 2012/13. Vi kan vel alle være såpass ærlige med oss selv og si at 13 Premier League titler av 21 mulige er en smule større prestasjon?

 

Sjekk gjerne ut Unitedtim på Facebook her eller Instagram her.

 

12 kommentarer
  1. Flott lesning 🙂 ser at fotball er ferskvare men så er jeg blitt mektig lei av at alt kommenteres i Sort Hvit og med dramakurs i stemmebruk 🥵. Elsker spillet og United er på rett vei!!!

  2. Trevor Morley skrev at ingen Unitedlag var i nærheten av å være best i verden slik dagens Liverpool lag er.
   Vi hadde et lag som var i Champions League finalen i 2008, 2009 og 2011. Vant en av dem. Vil si at da er du i nærheten av verdenstoppen altså😂

  3. Første gang jeg leser her inne, og skuffelse var ikke en følelse jeg satt igjen med. Greit jeg selv er en United supporter, men selv fra et nøytralt perspektiv så er dette veldig treffsikkert og godt argumentert! Årets Liverpool er bra ja, men å påstå at de er langt bedre og premier league historiens beste lag, er litt å ta i. Får håpe dette når frem til gutta i studio, og dette medfører en invitasjon hjem til deg. Får sette han på plass! Er lov med meninger, men er da grenser. Fin blogg!

  4. Trevor Morley oser alltid av anti-United holdninger. Kanskje ikke så rart, han fikk jo noen kamper for City også. Ellers er du, som vanlig, spot on i det du skriver, Tim!

Siste innlegg