Kjære Viasat v/ Morten Langli og Jan Åge Fjørtoft

Endelig freddan! Man har knapt landet mentalt etter utklassingen av Leipzig som var perfekt gjennomført, også etter 1.omgangen, til tross for den svakeste prestasjonen jeg noen gang har hørt av en kommentator faktisk. Mannen jeg sikter til er Morten Langli. Jeg lurer helt seriøst på hvorfor Morten Langli er ekspertkommentator og hvilke kriterier han oppfyller som gjorde at han fikk den jobben. Er det hans erfaring med oddstips for Unibet, hans kommentatorerfaring fra ishockey og kampsporten MMA, eller er det hans lidenskap for hester som ble avgjørende? Jeg har tatt opp dette 1 000 ganger før, men hva en ekspert er ligger i ordet spør du meg. Så da kan vi med stor trygghet bekrefte at Mr. Morten Langli ikke er en ekspert, akkurat det finnes det ingen tvil om. Personlig ser jeg helst at han holder seg til stallen og dyrker sin lidenskap for hester, for “spillet” fotball blir for komplisert for han. I studio satt og vil det sitte fremover, en mann som har null, zero og nada peiling på Manchester United og gulper ut den ene “påstanden” etter den andre som:

  • De har ikke noe spill på egen hjemmebane
  • De beste lagene i verden har et etablert spill og oppspillsmønstre. Det ser hjelpeløst ut.
  • Dette er svakere enn Brighton.

Kjære Morten: Hvis du ikke har fått det med deg så betyr ikke “hjemmebane/bortebane” noe annet en forskjell på reisevei til kamp, slik det er i dag så spilles fotball på “nøytrale” baner. Hjemmefordelen i disse dager uten tilskuere er 99% borte, så her hadde jeg satt pris på om du kunne retta opp stolen din i studio, kikket mer på fotball enn hester så hadde du fått med deg det. Du referer til etablert spill og oppspillmønstre fra de beste lagene i verden, hvilke lag referer du til?  Mener du Juventus som sliter i Serie A ? Mener du Real Madrid og Barcelona som sliter i La Liga? Mener du ett rufsete Liverpool eller et Man City lag som ligger på 13.plass, sikter du til PSG som United nylig slo i Frankrike og som får “nada” motstand i serien, men likevel har tapt 2 av 8 kamper av årets sesong? Klart, hvis du referer til Bayern så kan du heller si det! Dette er svakere enn Brighton? Gratulerer, årets svakeste og glupeste kommentar. Det er så dumt at jeg faktisk ikke gidder å fortelle deg hvorfor. Bare et lite tips: Når du bruker referansepunkter så anbefaler jeg deg å være saklig slik at troverdigheten kommer frem når man utaler seg og samtidig gjemmer seg bak tittelen “ekspert”.

Hvordan er det mulig?

Man så at supporterklubben med Dag Langerød tok opp diskusjonen med Jan Åge Fjørtoft og det er supert det, men den “dansen der” var mer som to stykker fra revolvertiden som dasket hverandre i ansiktet med hansken sin. Er hansken av så står man for det! Når Fjørtoft “gulper ut”: “Ulike meninger er helt fint, det viser engasjement og lidenskap”, så kjenner jeg at jeg ikke bare “kaster opp litt”, men jeg blir forbanna! Hvor lenge skal vi bruke det kortet der og nå må det “kujon” svaret der snart være brukt opp!

Kjære Jan Åge:  Dette handler om at det du leverte av analyser er på et så svakt nivå at det er skremmende hvordan dere kan få betalt tusenvis av kroner for å være på en sykkeltur som er så langt unna stien at “fallet” burde vært uunngåelig. Hvis man provoserer og analyser som en tomflaske, for så å kalle reaksjonen fra publikum for “engasjement og lidenskap” så anbefaler jeg på det sterkeste at du ønsker deg en ordbok fra julenissen i år slik at du kan utvikle både ord og betydningen av dette. Når man jobber som “ekspert” synes jeg faktisk at det er en god ide slik at man utvikle seg og samtidig gjøre seg fortjent til tittelen “ekspert”.

Det ironiske.

Det mest ironiske er når dere imellom slurping av kald kaffe sitter der i studio og savner er plan? En plan? Virkelig? Her har United levert, taktisk sett, en perfekt 1.omang mot et topplag fra den tyske bundesligaen og semifinalist i fjorårets Champions League, hvor man leder 1-0 til pause. I tillegg hadde Leipzig skapt like mye trusler mot Man Utd`s spanske sisteskanse som dere hadde gjort i ett møte med Stallone og Schwarzenegger, NADA! Dette er ting “eksperter” som dere burde fått med dere, men det kan hende at et dårlig ventilasjonsanlegg oppe på Økern får ta en liten del av skylden hvis det var mangel på oksygen i perioder da dere fortsetter med å gulpe opp ting som: Skremmende svakt i oppspillsfasen og frispillingsfasen bakfra, de klarer jo ikke to pasninger i laget, det er ingen samhandling, det ser pinlig ut.

Da svarer jeg bare: Manchester United vant 5-0 mot ett lag som kun hadde tre tap på sine siste 41 kamper, United hadde 377 pasninger med riktig adresse (83%), 650 touch og 18 klareringer. Spør du meg så er ikke dette verst for ett lag som ikke vet hva taktikk er, kan slå en pasning eller kan klarere. Nei, dette var en pinlig opptreden av dere, men la meg si det det slik:

Mange store lag sliter når man mister sin kaptein, sin manager eller sin lederskikkelse og på mange måter er det vel slik for dere da savnet av kommentatorlegende, Bojan Djordic, ble for stort for dere, nå sviktet dere totalt i mangel på forståelse, kunnskap, aura og taktisk forståelse.

#BRINGBOJANBACK

 

6 kommentarer
    1. Tim du får titta på Svenska Viasat, där dem visar taktiska löpningar med mera, dem tyckte Pogba gjorde sin bästa match på länge (men jag tycker han skulle ha bytts ut tidigare), men de tyckte att Engelska ligan passar Pogba sämre för där är det hårdare tryck mot honom. Byt till svensk sida 😉

    2. Spot on! Godt at noen gidder å gi beskjed. Det «farligste» i livet/verden er å stilltiende aksepterer ting/alt. Takk!

    3. Savner Thor Eggen som kommentator. Han leste seg opp på spillerene og var interessert og engasjert i fotballen..

Siste innlegg