Les nytt supporterintervju, Sir Bobby Charlton er Mr. United for meg.

Manchester United er en stor familie, derfor er det morsomt å kunne bli kjent med «Fellow Reds» samt at jeg ønsker å komme nærmere på leserne her på Unitedtim, jeg har derfor en spalte hvor jeg intervjuer andre United- supportere der ute. Har du et ønske om å delta på denne spalten på «Unitedtim» send meg en melding på messenger  🙂

 

Navn:  Oddvar Pedersen

Alder: 71 år

Bosted: Tvedestrand

 

Noen ting kan bare ikke forklares selv om det er naturlig, men hvordan ble du Manchester United supporter?

Oi, det ligger langt tilbake Tim, men årsaken var min meget fotballinteresserte far. Han hadde opplevd  å se United en gang midt på 50-tallet og ble trollbundet av Duncan Edwards. Det var den beste spilleren han hadde sett og etter det ble det kun United på ham helt til han døde i 1997. Jeg var som guttunge mer opptatt av Odd, Skien, som vi ofte så på Falkum, men da ulykken kom i februar 1958 gjorde denne et uslettelig inntrykk på en 10 åring. Duncan var jo den siste som døde og det synes min far var ufattelig trist. Sterke minner, men fra da av ble det United på meg også og jeg er fortsatt meget interessert supporter..

Hvor lenge har Manchester United vært klubben i ditt hjertet?

Som nevnt foran, det var fra 1958 at United ble laget mitt. Ikke like lett å følge med som guttunge da, men fin far holdt Sportsmanden og der ble alt om engelsk fotball slukt rått.

Personlig er Eric Cantona min favorittspiller hos Man Utd, hvem er din favorittspiller og hvorfor nettopp han?

Min første favorittspiller ble Sir Bobby Charlton, han ble en helt for meg, ikke minst i finalen i 1968. Jeg er nødt til å sette ham først. Ikke bare en flott spiller men også et flott menneske. Er for meg Mr. United selv den dag i dag, en person jeg gjerne skulle ha møtt.  I de siste 20 – 25 årene har jo United hatt en rekke verdensklasse spillere og jeg har nok noen andre favoritter også , men Sir Bobby forblir  først.

Klubben i våre hjerter har skapt mange uforglemmelige minner, hva er ditt beste øyeblikk som United- supporter?

Har vært mange flotte øyeblikk Tim, og jeg synes det er vanskelig å bare nevne ett. Det var jo stort da Ole Gunnar sikret seieren på overtid i 1999, det kommer høyt opp, ikke minst fordi han var norsk. Men jeg tillater meg også å nevne FA cup seieren i 1963, 3-1 over Leicester og første triumfen etter ulykken, seieren i 1968 og ikke minst da vi endelig, etter 25 år, vant serien i 1992/-93. Og fra midt på 90-tallet og frem til 2013 har vi jo blitt bortskjemte med seire.

Ett mål er ikke alltid bare ett mål, hvilket mål i din tid som supporter husker du best ?

Jeg nevnte målet til Ole Gunnar, det glemmes aldri. Var ingen perle, men du verden så deilig og viktig. Av flotte scoringer sitter to mål klistret ; Rooneys brassespark mot City og van Persies volley scoring mot Aston Villa, begge kampene på OT.

Drømmenes teater er fylt av mange magiske kvelder, hva er ditt beste minne fra Old Trafford?

Har aldri fått med meg en skikkelig storkamp på Old Trafford, dessverre. Har derimot sett laget mot både Arsenal og Chelsea på bortebane. Reiste en del på 70-tallet, men da var det enklest og billigst å komme fra Sørlandet til enten London eller Newcastle. Så United live første gang i september 1976, 2-2 borte mot Newcastle. Pearson og Greenhof scoret. På Old Trafford husker jeg best en kamp i 2010 mot Blackburn, som da hadde Gamsten i sine rekker. Det ble et forrykende oppgjør, 5 scoringer av Berbatov og United seier 7 – 1. Den ettermiddagen glemmes ikke.

United har hatt mange store spillere gjennom tiden, hvem er den beste United- spilleren i klubbens historie i dine øyne?

Hjelp, her er det mange å velge i da dette har vært ”mitt” lag i ca 60 år. Dette synes jeg rett og slett er utrolig vanskelig. Jeg ”lander” på Ryan Giggs. Han var en meget god spiller, dedikert, scoret mange viktige mål og ble en trofast sliter i ca 25 sesonger. Men du verden, her var det mange flere navn som kunne nevnes.

Her på Unitedtim deler jeg ting fra min hverdag som United- supporter, turer til Manchester, events jeg deltar på, konkurranser, intervjuer med supportere- og tidligere United spillere, har du noen ønsker om å se andre ting i tillegg?

Her har jeg ingen ønsker å komme med. Jeg har sagt det før, og gjentar det gjerne, at du gjør en glimrende jobb med alle dine ulike innlegg. Alltid saklig – dessuten har du en ”god penn”. Bare en glede å kunne følge deg, tror ingen andre klubber har en så ivrig og dedikert supporter som nettopp deg.

Hvis det er en kamp i klubbens historie du skulle ønske du kunne oppleve, hvilken ville du ha valgt da ?

Det måtte kanskje blitt en av tre store finalene, alle like spennende, der to av kampene gikk til ekstraomganger – og den tredje nesten. Tror jeg velger seieren over Bayern Munchen i 1999. Det var en triller.

Som supporter opplever man mye på godt og vondt, hva er din største skuffelse som United supporter?

To forholdsvis ”nye” kamper husker jeg veldig godt ; 1- 6 hjemme for City og siste serieomgang i 2012. United slo  Sunderland 1-0, mens City lå under 1-2 hjemme for QPR når 90 minutter var passert, men scoret to mål på overtok og tok tittelen på målforskjellen. Den var sur og svei lenge.

Det finnes mange forskjellige typer supportere, hvordan vil din familie beskrive deg som supporter med tre ord?

Engasjert, stolthet – og kanskje utholdende.

Hvis det var din avgjørelse, hvordan vill du ha avsluttet årets sesong?

Dette er ikke lett – og fryktelig uoversiktelig. Jeg mener de mest riktige vil være å avlyse resten av sesongen. Når man ser hvordan koronaen fortsatt herjer, tusenvis av mennesker dør i europa hver eneste dag, da mener jeg helsen bør gå foran alt – til og med fotball. Selvsagt vil det skape problemer med opprykk, nedrykk osv, men det må bare løses. Og gi gjerne pokalen til LFC, de hadde fortjent den i år.

Hvordan har tiden vært uten Manchester United i disse Covid-19 tidene og har du noen tips til utålmodige Man Utd. sjeler?

Det har jo vært stille og trist på hele idrettsfronten og jeg har savnet fotballen fælt. Men å stoppe opp har jo vært det eneste riktige. Eneste jeg kan si til utålmodige United sjeler er ; Hold ut – dette vil gå over . Om resten av denne sesongen ryker så håper jeg vi kan starte opp for fullt med en ny sesong i august måned. Det vil bare tiden vise.

Til slutt, hvilken spiller er din drømmesignering for Manchester United?

Tillater meg å si at jeg har et håp om kjøp av tre spillere foran neste sesong.  Ryktene er mange, de er nesten til å bli gal av. Om Pogba  blir solgt er jo fortsatt usikkert, men jeg ville allikevel prioritert høyest en midtbanespiller og en høyrekant. Jeg kunne tenkt med Sancho på kanten, det hadde vært knall, men skulle han bli altfor dyr i disse korona-tider er Kai Havertz fra B. Leverkosen et godt alternativ. På midten ønsker jeg meg Grealish, han har vært strålende for Villa. Ønsker også en spiss, spesielt dersom Ighalo forsvinner. Blir han så er vi kanskje rimelig godt dekket med da Rasford, Greenwood og Martial i tillegg ( selv om sistnevnte er mer venstrekant  enn midtspiss for meg ).  Da kunne det heller brukes penger på en stopper. Ruben Dias ??

 

Tusen takk for et flott intervju Oddvar 🙂

 

Sjekk gjerne ut Unitedtim på Facebook her og Instagram her

 

0 kommentarer

Siste innlegg