Liverpool inn i en gjev klubb!

Dessverre kom den dagen ingen har venta på, vår argeste rival ble dessverre ligamester, jeg skriver dessverre fordi lite er mer “artig” i fotballverden enn når din argeste rival har gått 30 år uten å vinne Premier League tittelen. 30 år er ufattelig lenge, tenk på alle de barna som ble tvangskledd i supporterutstyr av pokalhungrige fedre som gikk rundt å ropte “five times” med en klar assosiasjon til scousernes fem Champions League/ Serievinner- cup titler. Ja, dem vant ifjor, men når ditt eget lag vant Champions League/ Serievinner- cupen i 1984 og neste i 2005 samt at siste Premier League- tittel kom i 1989/90 sesongen burde det vel komme en serietittel før eller siden når man er et “topplag”? Hvert fall hvis man skal overbevise sin neste generasjon om at Liverpool er “best”.

Det er vanskelig å kjenne på hva 30 år er av tid så her har dere en liste over hva som var “hot” sist gang Liverpool vant et seriemesterskap:

  • Klinkekuler var den “hotteste” leken.
  • Bokserien ” den vesle vampyren” var den kuleste boken å lese.
  • Samle CD`r som Absolute Music, McMusic og Yabba- Dabba- Dance kom ut og ble en stor hit i de 1000 hjem.
  • Adidas joggebukse med knapper oppover beina, Fruit of the Loom, Levis og Diesel var “hot” på motefronten.
  • Buffalo sko var en slager blant de unge.
  • Fredagens høydepunkt var en tur på den lokale videosjappa for å leie en film på en VHS kassett.

Scouserne inn i et gjevt selskap…

Alsaker har påberopt (han er alene om det) at dette Liverpool- laget er det beste i Premier Leagues historie, noen mener også at Pippi Langstrømpe er verden sterkeste jente i virkeligheten, så vi har alle vår rett til å ha forskjellige meninger.  Det jeg stusser mest på er denne laaaaaaange tørken uten et seriemesterskap hvor de likevel synger ut over Anfield “18 times” …I mine øyne er det flaut når man skal gå rundt å hele tiden skulle “fjase” over noe som skjedde for så lenge siden. Uansett, nå er Liverpool inne på en “gjev” liste i England over lag som har vunnet Premier League tittelen en gang, andre lag på denne listen er Blackburn og Leicester. En annen hyggelig “greie” sett med scouserøyne, endelig fikk flere enn Liverpool spillere som James Milner og Michael Owen en PL- tittel! James Milner vant som City spiller og Owen måtte rømme Liverpool by for å vinne tittelen hos Manchester United.

Her er forøvrig hele listen over lag som har vunnet Premier League og hvor mange ganger:

Et suverent lag?

En ting som vi kan være enig om er at Liverpool er det beste laget i England denne sesongen, og kanskje det beste i verden for øyeblikket. Er dem så suveren som tabellen tilsier? Nei, nei, nei og atter nei. Den eneste grunnet til at Liverpool vant ligaen såpass kontrollert er fordi vår lyseblå lillebror har underprestert kraftig og “vi” andre som er resterende av topp seks lagene er dessverre et skritt bak selv om Man Utd. garantert vil kjempe om tittelen fremover. Jeg sier ikke at Liverpool ikke hadde vunnet, men aldri i livet om dem hadde vunnet på denne måten i en “normal” sesong.  Dette minner meg på mange måter om da Leicester tok et sensasjonelt Premier League- gull under deres manager Claudio Ranieri. Dette var en sesong hvor Leicester hadde stang inn, mens topp seks lagene hadde stang ut. Uansett et fortjent ligagull hvor omstendigheten matchet det sportslige.

Nå er det bare å trekke pusten dypt og “vips” så er denne hendelsen glemt når vi våkner imorgen.

0 kommentarer

Siste innlegg