PogBack!

På en “rar” måte har jeg alltid hatt ett annerledes forhold til Aston Villa enn til andre klubber. Misforstå meg rett her, jeg har ikke noe personlig forhold til klubben, men da jeg “så lyset” og ble sjelevenn med Manchester United tidlig på 90- tallet, var det nettopp dagens motstander United kjempet mot når det gjaldt Premier League tittelen. Enda sitter 2-1 seieren på Villa Park fra 1993/94- sesongen klistret til minnet, to lag som oste “engelsk fotball” og som bare ville “knuse” hverandre på en vennskapelig måte. Forøvrig scoret Lee Sharpe begge Uniteds mål den kvelden. Nok om det… De fleste var kjent med at United før denne kampen hadde gått 16 kamper uten tap og i dag kunne United sette ytterligere en rekord. Hvis Manchester United slo Aston Villa med tre eller fire mål ville de røde djevlene bli det første laget i Premier League historien som vant fire kamper på rad med nettopp tre eller fire mål. Viktig? Nope.. Artig? Til en viss grad…. Visse rekorder er bare “nice to have”, det aller viktigste til enhver tid er at United vinner sine fotballkamper, samme hvordan og at Manchester United vinner Premier League sammen med andre trofeer.

Jeg og fruen var til stede da disse lagene møttes på Old Trafford før Jul. Det endte 2-2 i en fartsfylt kamp, men to poeng gikk tapt. Idag hadde United muligheten til å “hevne” det poengtapet.

Dette bildet er tatt fra den nevnte 2-2 kampen på Old Trafford.

 

Never change a winning team? 

Nok en gang startet Solskjær med de samme 11 og hvem kan si noe på det? Ingen! Med den formen laget har vist i den siste tiden tok Ole Gunnar nok en korrekt avgjørelse, hvert fall i mine øyne. Uansett en omgang hvor United har full kontroll, Aston Villa yppet seg litt de første 25 minuttene, men det skyldtes ene og alene Uniteds lave gir i starten på kampen. Straffen er klar i mine øyene, selv om fruen er veldig uenig. Haha.. Bruno er en skinnende stjerne på et glitrende United- lag som virker å ha større selvtillit en Mr. selvtillit himself, Zlatan Ibrahimovic. En smell kan komme når som helst, men alt handler om å “bygge” videre. Hva kan man si om Mason? Jeg vil ikke sammenligne han med noen, la Mason være Mason. Han er dyrket i klubben og det gjør meg bare enda mer stolt, for ikke å si enda mer imponert. Jeg spør: “Har United noengang hatt et større “homegrown” talent?” Ikke siden Giggs kom gjennom akademiet har jeg sett en slik spiller. Hans 2-0 scoring før pause var nok en klassescoring, hvor han nok en gang bare “smeller” ballen i mål på ekte Solskjær vis. Jeg kan knapt huske å ha sett maken til en egenprodusert spiller som Mason Greenwood!

PogBack!

Endelig scoret Pogba sitt første for sesongen etter langt skadefravær, han er på sitt beste en av verdens beste spillere og skal dette United laget bli verdens beste igjen så trenger klubben slike spillere. 2.omgangen er mer eller mindre en transportetappe hvor Man Utd. har stålkonttroll. Imponerende 17 kamper uten tap er et faktum og United er nå det første laget i Premier League sin historie som vinner fire kamper på rad med tre mål eller mer. Eneste minuset fra denne kampen her var at Wan-Bissaka var 4 stk tykkere øyenbryn fra å score sitt første mål for det store formlaget i England, Manchester United.

Nå venter Southampton på Old Trafford førstkommende mandag klokken 2100.

GGMU

 

 

2 kommentarer
  1. Nei skal jeg vere helt ærleg Tim så synst jeg ingenting om straffen United fikk i dag.Det var en typisk Liverpool straffe som dei får plenty av.Men når United får en slik straffe vil hylekoret ingen ende ta,slik er det å vere størst!Southampton sin straffe noen timer før var like lite straffe og kommentatoren nemner det og at den ser tvilsom ut.Men det va det.Den vart jo bommet på også.
   Nok ein god kamp av Bruno,men fyren er jo så hyper at det skal godt gjøres å holde 90 minutter,skjønner godt at han ble bytta i dag.Mot Leicester i cupen var han jo heilt ferdig lenge før slutt.Er skuffa over Martial sin reaksjon på å bli byttet ut,bli voksen da…eller er konkurranseinstinktet så høgt at han vil spille alt.Men var jo smørblid etter hat-trick mot Sheffield U.Vart jo byttet ut der også,får no håpe han tenker på laget sitt beste og ikke seg selv.Var vel seg selv han var skuffet over.Hvis ikke er det bare å selle han og gå for Sancho å flytte Greenwood inn.Sancho må dei gå for uansett,trioen der framme må ha meir å gå på.Men dette veit vel Solskjær best,laget no skadefritt(Jones,Tuanzebe ute)fungerer jo utmerket.
   Så en del på Everton-Soton no i natt på reprise og Soton eide store deler av matchen.Everton bedre med i 2.omgang,men 1.omgang var det nesten bare Soton.Blir en tøff oppgave Mandag!

   1. Hei, ser den men lite man kan gjøre bro det blåses straffe🙌🏻😊 Laget ser meget bra ut, men det er fortsatt en del igjen når det gjelder bredden.

Siste innlegg