Søndagskamp med Man Utd Women

Undertegnede med klubbens manager Casey Stoney

Søndag og Manchester United kamp er alltid vakkert, uansett om det er herre eller damekamp. Dessverre så er det ikke like lett å få med seg Manchester United Women sine kamper, men når dem er på tv så er det en selvfølge for meg å få med seg dette, eller så er planen at jeg skal få med meg damelaget spille i fremtiden når vi er over i verdens beste by Manchester.

Jeg og fruen fikk med oss begge damekampene da dem var i Norge og spilte mot Vålerenga og Sandefjord. Her var vi så heldige å treffe spillerne og over disse kampene ble man jo bedre kjent med både lag og spillere så det var virkelig en artig opplevelse som jeg aldri vil glemme.

Undertegnede med fruen på Komplett Arena i Sandefjord. ( takk til deg som tok bildet, he he )

Man Utd Women er nyopprykket som lag og fikk vel faktisk det verst tenkelig kampprogrammet ett nyopprykket lag kunne få, lag som Manchester City, Arsenal og Liverpool ventet på de tre første kampene. Laget har fått mer enn godkjent selv om de har tapt to av disse tre kampene. Laget har virkelig stått frem og vist for alle at dem ikke vil bli noen kasteball i årets sesong. I den siste kampen som ble spilt ble erkerival Liverpool slått 2-0 etter scoringer av Lauren James og Katie Zelem så jeg håpet virkelig at dette er noe jentene tok med seg videre.

Tottenham vs Man Utd…

Kampen i dag ble spilt på The Hive i London og var en kamp mellom to nyopprykkede lag, disse møttes også forrige sesong hvor United vant hele 4-1 og 5-1, men minner om at Spurs hadde vunnet to på rad i årets sesong før denne kampen, men United må likevel kanskje sies å være favoritter. Jeg hadde klokketro på seier, så klart, som jeg alltid har på United (uansett hva), men når man har møtt tre gode lag på de tre første kampene så kunne dette fort bli en mental kamp for jentene.

Kampen igang….

I 1.omgang har vel egentlig United full kontroll, faktisk så burde vel United strengt tatt ha scoret etter 1 minutt da United har tre gigantiske sjanser, men James og Co får ikke satt den i kassa, 12 minutter senere setter Kirsty Hanson inn 1-0 som holder seg helt inn til pausen. Fra United- øyne fikk 2.omgangen en perfekt start da Leah Galton slår inn fra venstre og Spurs sin egen Neville sklir ballen i eget nett og Man Utd øker til 2-0. Tottenham sin største sjanse må vel være da Furness fyrer av ett langskudd som Earps får slått i tverrleggeren, rett og slett en nydelig redning av United keeperen.

På overtid blir Lauren James utvist etter å ha fått sitt andre gule kort og Jane Ross setter inn 3-0 som blir sluttresultatet. Man Utd Women vinner fullt fortjent 3-0 så da er det bare å satse på at United maskineriet er i gang for fullt.

Undertegnede med Jane Ross

Jeg synes både Hanson (byttet ut i 65 min.) Galton og James leverer godt sammen med Jackie Groenen selv om sistnevnte så klart blir rusten i perioder etter å ha stått over lagets siste to kamper. Sett fra norske øyne hadde det vært artig å sett Auroa Mikalsen spille, men pr. i dag er Mary Earps første keeper så får vi se om Aurora kan ta den plassen etterhvert. Uansett utrolig artig med en nordmann på Man Utd Women. En kontrollert seier på en helt ok dag, men så lenge dem vinner må vi være fornøyd 🙂