Til deg Jesper Mathisen

Kjære Jesper Mathisen, her satt man hjemme en søndags kveld og så på sporten på Tv2 i fred og ro, alt jeg ville var bare å se en reprise av nok en ny helg preget av feil VAR-hendelser. Plutselig dukket meldingen om at Norges mest spennende spiss, Erling Braut Haaland hadde signert for Borussia Dortmund, noe som i og for seg ikke var sjokkerende, sporten går mot slutten før jeg hører, følg med her Mathisen om dette høres kjent ut:

“Manchester United tapte kampen mot Borussia Dortmund om spissjuvelen Erling Braut Haaland”, at ordene “tapte kampen” brukes kan jeg til en viss grad forstå fordi det er en enkel måte for mediene og slippe å forklare hva som egentlig har skjedd i forbindelse med denne overgangen.

Det jeg stusser veldig på og som overasker meg er, og her siterer jeg deg Jesper:

“Ett stort prestisjenederlag for Manchester United. Solskjær reiste til Salzburg for og overtale Braut Haaland, men allikevel ble det ingen overgang”

Her mister du meg fullstendig, hvordan kan du som fotballekspert seriøst mene at det er ett prestisjenederlag for Manchester United at Braut Haaland signerte for Borussia Dortmund? Første jeg tenkte på var om du ville uttalt deg slik hvis Martin Ødegaard hadde valgt Dortmund isteden for Real Madrid:

Ett stort prestisjenederlag for Real Madrid. Zidane reiste til Drammen for å overtale Martin, men allikevel ble det ingen overgang.. 

Neppe, men det å melke Manchester United for hva det er verdt i norske medier er ikke noe nytt. Men la oss komme til kjernen og la meg fortelle deg hvordan saken med størst sannsynlighet utartet seg: Ole Gunnar dro til Salzburg for og snakke med Erling, så langt er vi enig, men så stopper det fullstendig for deg. Ihvertfall i mine øyne… Du vet at Manchester United har en trio på topp i form av Rashford, Martial og James samt at klubben har det største engelske spisstalentet siden Wayne Rooney i Mason Greenwood. Gutten som knapt har passert 18 år og som allerede har scoret 8 mål denne sesongen. Hva slags lovnader tror du Ole Gunnar har kommet med? Alle vet at Erling vil spille fast i sin neste klubb og de fleste ønsker jo en slags lovnad fra sin nye manager om spilletid, du selv ser jo hva slags firkløver United har foran og da skjønner du at han ikke kan bli lovet en fast plass på laget og at her må alle “blø” for plassen sin hos Manchester United!

Det er noe som heter: er du god nok er du gammel nok..

Når man ser på spillerne jeg har nevnt offensivt så skjønner jeg at Braut Haaland valgte Dortmund, det tyske storlaget har vel knapt rene spisstyper i laget hvor Reus og Alcacer ofte blir brukt i spissrollen selv om dette ikke er deres “favorittrolle”. Altså en garantert mye større sjanse for spilletid basert på lovnader fra klubbens sveitsiske manager Lucien Favre. Det vi kan være enig om er at United var ute etter han, men å kalle dette ett prestisjenederlag for Manchester United er vel en smule overdrevet eller?

At Braut Haaland ikke tar en utfordring, som det er å kjempe sammen disse unge løvene på topp i en av verdens største klubber, er ett fair valg av han, men vær så snill og ikke bland inn ord som prestisjenederlag for det kler hverken deg eller Tv2 sporten. Hvis Manchester United ville ha han for enhver pris så vet du at Ole Gunnar ville fått han signert, men som den ærlige og jordnære manageren Ole Gunnar Solskjær er så har han fått sannheten vedrørende spilletid og det ble for lite for Braut Haaland så da valgte han BVB, gutten ville spille fast, så enkelt er det faktisk…. Innerst inne så vet du det også….

Avslutningsvis så ville Haaland senior ha sin del av kaka som er ok, men agenten Mino Raiola ville ha en bit av kaka hvis United solgte han videre som den sleskete agenten han er…

Så oppsummert så dro Braut Haaland til BVB fordi der er mulighetene mye større for spilletid og mest sannsynlig så har han blitt lovet dette i tillegg samt at dette er nok det beste valget for karrieren hans hvis den skal utvikles riktig.

Da jeg intervjuet Ronny Jonsen tidligere i år sa han at man ikke skal gå etter navnet på en klubb, men at valget som skal taes skal føles riktig for å utvikles videre som fotballspiller. Altså en meget klok mann..

 

24 kommentarer
  1. Rätt uppfattat, vi ska inte överbetala och Raiola ska vi inte föda, han ställer till nog mycket.

  2. Du har så rett Tim. Angående de fotballekspert gutta misser så masse. BH ville ikke som du skriver fått nok spilletid i United samt OGS er ikke på linje med den agenten. Og som du skriver har vi masse som vokser opp fram til oss. OGS har trent opp gutten og som du skriver vist OGS har villet hatt gutten så har han fått det. Og er det noen som kjenner BH så er det OGS så dette er ikke tap United. Men spilletid er viktig for gutten. Og på topp til United er det trangt. Og der får ingen fast plass. Det er kun de som blør for drakta. Og angående slik Jesper framstiller dette er under enhver kritikk.
   Og nå gleder jeg meg til januar der vi vet hvor United trenger mere tyngde med rette spillere. Og til opplysning så var ikke Pogba med til Burnley grunnet redd for og få han skadet da de har noen spillere som spiller for og skade.
   Og etter så mange måner uten kamp trening tar det og komme tilbake.
   Nå gleder vi oss til 1. Januar og resten av sesongen. Men er det noen som ikke bør få kommentere mere i TV2 er det Alsaker. Det er vondt og høre på han. Han snakker ned alle lag etter 5 min spill unntatt LIVERPOOL som er hjerte til han.
   SÅ nå må tiden være over for Alsaker i TV2 …… Det er kun Pool fans som liker han….

  3. Veldig godt skrevet. Ikke overraskende av TV2, at de legger frem saken slik.

  4. Veldig bra skrevet! Jesper Mathisen fyrer alltid av utsagn som ” løs kanon”….ofte lite gjennomtenkt eller faktabasert….å kalle det for ” ekspertkommentering” er ofte feil !

  5. Fantastisk skrevet. Spot on. Han Fotballagenten!! På tide å ta ett oppgjør med han. Eller hele systemet. Representerer spilleren. Ikke seg selv. Blitt for mektige

  6. Saklig og bra skrevet igjen Tim. 👍🏻
   Synd spillere velger Raiola, er det for kjendisfaktor og penger eller er han på de og overtaler de tidlig i karrieren ?

  7. Knall godt skrevet. Tv2 generelt kommer med mye oppgulp og uansett sitvasjon så skal tv2 vinkle alt til å bli en snakkis og rykter(klikk). Et godt valg av Haaland og heller et framtidsrettet kjøp for United når tiden er inne for Haaland

Siste innlegg