Vi skal alle være ekstra stolte av Manchester United under Covid-19

 

Det at vi er stolte av og ufattelig glad i klubben vår Manchester United er ingen hemmelighet, men så langt under Covid-19 kjenner jeg meg litt ekstra stolt av å være tilhenger av den største klubben i verden. Pandemien har herjet og herjer verden over, noen har tatt mens andre har gitt og det siste har Manchester United gjort til de grader. Nettopp dette varmer mitt evige røde hjerte. Det er mange som har bidratt, men akkurat nå ønsker jeg å “fremheve” det Man Utd. har gjort slik at vi alle kan være enda litt stoltere (hvis mulig) av den mestvinnende klubben i England, Manchester United.

Klubben har virkelig tatt et samfunnsansvar….

Siste kampen United spilte borte mot LASK Linz ble spilt for tomme tribuner, her kompenserte klubben rundt 700 fans som hadde bestilt billetter, men som ikke fikk reist på kampen grunnet Covid-19 med hele 245 000 pund totalt. Lite visste man på daværende tidspunkt hva som stod foran oss, men nå i ettertid så ser man enkelt at Manchester United er en klubb som bryr seg om egne fans og samfunnet vi lever i. Det er ufattelig mye penger i fotballen og mange ser på de eksemplene jeg kommer til å nevne som en selvfølge da klubben er “rik” eller spillerne er “rike”, noe som overhodet ikke er sannheten.. Man skal aldri ta noe for gitt bare fordi man har penger eller har muligheten til å gi tilbake. Man bidrar med det man kan eller har, for det kan være en krone eller en tusenlapp for deg, mens for andre kan det være mange mange mager som blir mette gjennom en lang og tøff periode.

Hvordan har klubben og spillerne bidratt?

De har bidratt på mange måter, og her er flere ting som varmer mitt medmenneskelige hjerte, og ikke noe annet en et fantastisk bidrag tilbake til samfunnet:

  • Man Utd. har refundert eller rabattert sesongkortinnehaverne, dette ble basert på resterende hjemmekamper som blir spilt for “tomme tribuner” ut sesongen.
  • Man Utd. har donert 240 000 pund til veldedige formål som har fokus på ungdom gjennom klubben sine supporterklubber verden over.
  • Man Utd. har hatt en sterkt engasjement for eldre, uføre eller handikappede i denne isolerte tiden. Her har ansatte i Manchester United samt tidligere spillere blant annet ringt for å ha en hverdagslig samtale med folk som er ensomme og som lever sterkt isolert under Covid-19.
  • Man Utd. har beholdt alle ansatte under denne tøffe perioden selvom dette “treffer” klubben sterkt økonomisk samt (skulle bare mangle) takket nei til offentlig støtte.
  • Over 80 ansatte hos Manchester United bidro til over 60 000 måltider til hardtarbeidene ansatte hos det engelske helsevesenet i Manchester og Salford.
  • Klubben fortsatte å betale lønninger til “matchday staff” til tross for avlyste kamper, dette kostet United over en million pund.

Det er mye mer enn dette hvor klubben har bidratt som f.eks det å bruke parkeringsplassen på Old Trafford til et sted hvor folk kan teste seg for Covid-19, ulike pengesummer har blitt donert til flere veldedige formål samt at klubben ikke har tatt betalt for tre utlånte spiller (utlånt klubb skulle dekke spillerens lønn). Dette gjelder spillerne Kieran O’Hara, Joel Pereira og  Ethan Hamilton.

Spillerne bidrar også..

Når det gjelder noen av de aktive spillerne så har f.eks Harry Maguire sendt ut en matkurv med en personlig hilsen til eldre i sin hjemby Mosborough som er en del av Sheffield.

(bildet er lånt av google)

En flott gest av klubbens kaptein Harry Maguire

 

En ekte Mancunian og en av mine favorittspillere i dagens Manchester United stall, Marcus Rashford, er en av flere som har bidratt på mange måter. Han har blitt hedret for sitt veldedighetsarbeid i denne pandemien hvor han samlet inn donasjoner til mat for nært 400 000 barn, hvor det totalt har blitt donert vanvittige 20 millioner pund så langt. Galskap på en herlig måte og her ser vi hvor viktig det er at offentlige mennesker som kan nå frem til så mange mennesker bidrar samt at alle bidrag er viktig uavhengig om det er et pund eller 10 pund. Som han selv skrev på sin Twitter- konto:

 

(bilde lånt fra Twitter)

Dette er bare noen av flotte tiltak som viser at i tøffe stunder er det viktig at man bidrar så godt man kan, sammen er vi alltid sterkest. Selv om et par av topp- seks klubbene i Premier League (jeg nevner ikke navn), men de slutter på “iverpool” og “ottenham” både permitterte ansatte og krevde offentlig støtte (snudde etter en stund grunnet massive protester) så viser Manchester United nok en gang for meg at klubben ikke bare er verdens største, men også verdens beste til å vise omsorg.

Manchester United 4 ever in my heart.

Ha  en riktig god god helg alle sammen 🙂  14 dager igjen……….. 🙂

 

0 kommentarer

Siste innlegg