Nå må du ta ferie, Erik Thorstvedt

Dere som kjenner meg eller følger “Unitedtim” i sosiale medier ser ofte at jeg tar opp diskusjonen når jeg ser kraftige overtramp fra såkalte eksperter hos Tv2- Sporten eller hos andre medier, sist ut var Trevor Morley (les det innlegget her).  Her om dagen tvang fruen meg til å se på sporten på tv2 da vi fortsatt er uenig om straffen United fikk mot Aston Villa. Haha.. Når denne sendingen var over avsluttet Tv2- sporten med å reklamere for et håpløst blogginnlegg hvor Erik Thorstvedt snakker ned fotballfenomenet Mason Greenwood. Her påstår Thorstvedt at Mason Greenwood ikke kan bli så mye bedre enn det han er nå, han blir nok heller litt dårligere enn han er nå samt han overscorer. Har du hørt på maken? Blir dårligere? Overscorer? Jeg blir helt satt ut av slike tomme påstander, den siste tar kaka: Han overscorer, Hører du Ole Gunnar? Du må si til Mason at han ikke skal score så mye, det blir altfor mye mål for Thorstvedt! Vi kan ikke ha disse såkalte “ekspertene” i studio lenger når de holder på slik, de snakker fremtidens spillere ned! Dette er nok et grovt overtramp fra en “ekspert”, eller ordet ekspert betyr at man er spesialist med en fordypning innenfor ett felt eller ett område. Personlig mener jeg vi må slutte å dele ut tittelen “ekspert” like hyppig som “kebabskiltet” blinker i vinduet hos Bislett Kebab.

Hva i all verden?

Det verste er hvordan Thorstvedt starter hele sitt innlegg med en qlickbait-heading som er like usportselig som da Mike Tyson beit av en bit av øret til Evander Holyifield i tidenes bokseskandale i 2007. Jeg siterer: “Han (Greenwood) kan ikke bli så mye bedre nå, han blir nok heller litt dårligere…” Fy, fy og fy Mr. Thorstvedt! Hvorfor skal du til stadighet buse ut med alt du tenker? Du har en sønn som er fotballproff og som nylig dro til Genk etter to sesonger i Viking, hvor han spilte 50 kamper og scoret 19 mål. Det er imponerende det, men var det slik når familien Thorstvedt hadde siste søndagsmiddag før avreise til Belgia, så var dine siste motiverende ord: “Kjære sønn, du er nylig fylt 21 år og nå reiser du til Genk. Dessverre har du nådd toppen og dine supportere og støttespillere kan kun se en dårligere fotballspiller i fremtiden”. Neppe, så hvorfor i all verden skal du “gulpe” opp en slik uttalelse når du snakker om Mason Greenwood? Hvorfor skal du alltid “melke” Manchester United? Det er ikke rart alle andre lags supportere blir lei av Manchester United for hele jobben deres i Tv2- sporten er basert på Ole Gunnar og Manchester United!

Vær heller stolt av at Manchester United har en norsk manager!

Hva er logikken?

Litt fakta om Mason Greenwood, han er 18 år og beskrives av Ole Gunnar som den beste avslutteren i klubben og han har allerede scoret vanvittige 16 mål denne sesongen. George Best, Brian Kidd og Wayne Rooney deler rekorden for flest scoringer i løpet av én sesong for en tenåring i Manchester United, med sine 17 mål. Mason, har som jeg skrev 16 mål denne sesongen og mangler kun ett mål for å tangere og to mål for å inneha denne rekorden alene. Men klart George Best ble bare dårligere (ironi), Rooney ble i hvert fall mye dårligere fordi han slo igjennom som 16 åring (ironi). Svar meg på dette Thorstvedt: “Hvorfor er det slik at fordi man slår igjennom tidlig og presterer godt så kan man bare bli dårligere i dine øyne?” Selv om du spilte fotball på en tid hvor man startet dagen med en røyk før man dro på trening så vet du at man ikke “topper” karrièren talentmessig før man er 26-28 år? Et annet eksempel er Cristiano Ronaldo som kom til United som 17.åring og alle kjenner den vanvittige reisen han har hatt som tidenes GOAT. Så hva er logikken? Du hadde selv en solid karrière som keeper, men du startet karrièren i England med en gedigen keepertabbe for Tottenham mot Nottingham og i engelske aviser ble du kalt “Erik the Unready”. Du ristet dette av det og er legende innenfor norsk fotball, men er det slik for deg at man må starte dårlig for å få en stor karrière i dine øyne?

Som å sammenligne epler med pærer…

Videre i innlegget ditt sammenligner du Mason Greenwood med Teemu Pukki og Tammy Abraham fordi dem scoret mye mål i starten av denne sesongen, men sliter i siste halvdel av sesongen. Nok en gang mister du meg fullstendig, for det første så sammenligner du en av Europas “hotteste” talenter med en 30 år gammel “finne” på et bunnlag og så sammenligner du han med en fem år eldre spiss på Chelsea. I tillegg bruker du “denne sesongen” som grunnlag. Hvorfor sammenligner du slik? Det er overhodet ikke sammenlignbart på noen områder og her sammenligner du epler med pærer.. Du er “way off”, faktisk så er du like lang unna sannheten som Tottenham er en Premier League- tittel. Da vet du at du er lysår unna sannheten. Hvis du lurer så har Mason Greenwood scoret 16 mål som 18 åring på en sesong. Han har fordelt målene med 8 scoringer i 2019 og 8 scoringer i 2020, i tillegg har fire av målene hans kommet på bortebane i 2020, mens han scoret 1 på bortebane i 2019. Hvis du vil vite enda mer om hans kvaliteter som en av de mest spennende spissene i verden så har 11 av disse målene kommet utenfor 16-meteren, 5 mål er scoret innenfor 16-meteren, 12 av målene er kommet med venstrefoten og 4 av målene er kommet med høyrefoten. En ganske grei fordeling der altså Mr. Thorstvedt. 

Avslutningsvis…..

Jeg lurer veldig på hvordan man kan konkludere med så mye tull når man leverer optimalt på fotballbanen samt at det er tusenvis av unge spillere som har hatt riktig progresjon selv om dem slo igjennom tidlig, men når du kjører inn matte ala` dette: “det viktigste for en spiss er ikke å overscore sin xG (forventede mål), men å ha en høy xG”, så skjønner jeg at du ramler av…. Du snakker han ned på alt han er best på, så for meg snakker du med en forvirret tunge, det er svakt skrevet uten noen form for fakta. Her bruker du en variabel kalt “mening” og du forvirrer deg så mye at du tror på det selv. Du burde heller som ett forbilde for mange unge fotballspillere vært oppmuntrende. Tipper du satt pris på støtte fra dine omgivelser da du var på vei til å slå igjennom som ung fotballspiller.

Skjerpings Thorstvedt, dette var nok et pinlig innlegg fra deg.

Nå synes jeg dere i Tv2- sporten bør ta dere en “bolle” på godt norsk, dere fremstiller dere som “eksperter” uten noen form for kunnskap om hva det vil si å være en ekspert. Synspunktene deres er på et nivå som er like skremmende som Wes Cravens grøsser, “a nightmare on Elm Street”, for ikke å si uten mål og mening. Jeg skjønner at Manchester United skaper klikk og jeg skjønner at Manchester United står for minst 35% av deres inntekter slik som dere “melker” klubben til en hver tid. Det er trist, for det konseptet dere har kunne vært så mye bedre, men snart er det “game over” for dere, uansett fra 2022. Jeg tenker det er greit, for ofte tar man for gitt det man har og dette er nok et eksempel på det.

 

Sjekk gjerne ut Unitedtim på Facebook her eller Instagram her.

33 kommentarer

Siste innlegg