Når er grensen nådd for dere i Tv2 sporten ?

Kjære Tv2 sporten,

Hvor setter dere grensen for å melke Manchester United som deres levebrød? Hvor lenge tror dere at man faktisk kan livnære seg på negative artikler rundt Manchester United? Personlig stoppet jeg for over ett år siden og lese (flesteparten) av deres artikler samt kommentarfelt. Dette av en enkel grunn, med så mye kompetanse som dere besitter når det gjelder Premier League er det skremmende hvor lite dere bruker av dette. Istedenfor velger dere å gå “all inn” på å trigge Premier League- glade nordmenn med overskrifter på deres artikler som får The Sun fra de britiske øyer til å se ut som Illustrert Vitenskap! Hvor har det blitt av deres integritet som journalister? Har dere faktisk noen gang tenkt på at når dere sitter å hamrer løs på tastaturet for å skape “noe” så er dere 90% av grunnen til at folk krangler, truer eller mobber hverandre i Tv2 sportens egne kommentarfelt? Kun for at dere skal få levert inn tilfredsstillende artikler……

Hvorfor ønsker dere kun å skape artikler med negativ vinkling i 95% av tilfellene?

Et lite innspill her er at hvis dere skriver på en interessant og troverdig måte vil folk lese, publikumet deres er enormt. Slik som det ligger idag tipper jeg 30 % av de som kommenterer på deres artikler kun leser headingen, før Tv2 Sportens mål om krangling i kommentarfeltet er i gang. Jeg har faktisk aldri sett en artikkel som er relatert til Manchester United hos dere, uten at ulike individer går løs på hverandre basert på hva dere helt bevisst går inn for å skape. Hvorfor er det greit at Norges største sportskanal helt bevist fremprovoserer hets, krangling, trusler eller mobbing? Hvorfor har dere som mål å “trigge” folk hver eneste dag med latterlige headinger eller hvor artikler er negativt ladet med en adresse retning verdens mest berømte nordmann Ole Gunnar Solskjær eller Manchester United? Dette har dere holdt på med i årevis, og jeg spør: “når er det nok?”.

Som en klok svenske en gang sa: Hvorfor bruke en Ferrari som en Lada ? Dere har alle muligheter og mye kompetanse, men siden dere har monopol på sporten i Norge velger dere å daglig misbruke deres troverdighet som en seriøs aktør. En dag venter garantert  bunnen uten en holdningsendring på dette området. Husk at ingen er uerstattelige og ordtaket “hovmod står for fall” oppstod av en grunn, men når jeg tenker meg om så kanskje Tv2 sporten heller bruker ordtaket: “Selv i nøden spiser fanden fluer”?

Eller har det allerede skjedd?

TV 2 har hatt rettighetene til Premier League siden 2010. Nå må norske TV-seere snart velge en annen kanal for å se engelsk fotball. Sånn kan det gå…

 

Hvorfor blogger dere i tillegg?

Bloggverden er kanskje bestående av en “posh” hverdag for noen bloggere med sminke, reklame osv, men hvis man leser hva mange av de største bloggerne skriver om så er det ganske mange som tar opp viktige temaer som kroppspress, nettmobbing, mobbing samt ulike politiske debatter. Det jeg lurer på er hvorfor deres ansatte i Tv2 Sporten blogger i tillegg? Det er kun eder og galle som spys ut med retning Ole Gunnar og Manchester United stort sett! Klart, da Ole Gunnar herjet i sine første 20 kamper som klubbens manager virket det som deres “bloggere” hadde skrivesperre?  Et Manchester United i medgang “trigget” tydeligvis ikke deres “blodtørste” nok til flere fantasiløse innlegg, hvor kreativiteten deres virket å være på nivå med en gråstein.

Det var først da Manchester United gikk på sitt første Premier League tap (ufortjent) borte mot Arsenal etter den famøse kampen i Paris, hvor deres klikkjagende fingre ble “matet” med en glede som er på nivå med da sjimpansen Julius får brus i dyreparken når han har bursdag. Så til mitt spørsmål til dere, Hvorfor blogger dere?

Her er noen av de siste blogginnleggene fra Tv2 Sportens “eksperter”. Jeg bruker ordet “eksperter” med anførselstegn/gåsetegn fordi dem sitter på mye kunnskap, men bruker denne kunnskapen helt feil i mine øyne.

 

 • Det var vinterpause i Premier League og Erik Thorstvedt kjeder seg så mye på jobb, så han velger å skrive et blogginnlegg med fokus på å latterliggjøre Man Utd. sin leiesoldat for hele fire, ja hele fire måneder med den klingende tittelen: Fra benken i Kina til spiss på Manchester United, etterfulgt med setningen: et panisk skudd fra midtbanen i siste minutt av tilleggstiden. Til informasjon Thorstvedt så spilte Ighalo 74 kamper og scoret 46 mål, så var det et sted han ikke var, så var det på benken i Kina. Hvis du lurer så spilte han også over 80 kamper for Watford, hvor han scoret 33 mål. Så da vet du det. Forøvrig ble denne artikkelen skrevet 13 dager etter at Ighalo ble klar for Manchester United. Ting tar tid med andre ord.

 

 • Siste innlegg fra Brede Hangeland er da Man Utd. gikk på en smell hjemme på Old Trafford mot Burnley med sin egen klingende tittel: Apatiens teater (ordet apati betyr mangel på følelser, motivasjon eller entusiasme), etterfulgt med: det er stadig mer åpenbart at Mauricio Pochettino vil være en bedre manager for Manchester United. Altså det funket ikke med David Moyes, Louis van Gaal, Jose` Mourinho eller nå under Ole Gunnar Solskjær (ifølge deg), men du mener klubben skriker etter Pochettino? En god lagbygger som aldri har vunnet noe som manager? Eller en som har 1 tapt Champions League- finale på sin manager CV som sin største prestasjon? Om argentinsk tango frister mer i solnedgangen enn en nordmann fra Kristiansund, så er det det ditt valg Brede. Bare husk at det er sjeldent at det man ikke har, er det som er det beste valget. I tillegg slo United sin lillebror City for andre gang på Etihad syv dager senere, men da hadde du kanskje skrivesperre eller trigger ikke gode prestasjoner fra Manchester United deg på samme måte?

 

 • Øyvind Alsaker…. Her vet jeg nesten ikke hvor jeg skal begynne, men skal prøve å fatte meg i korthet. Siste innlegg fra han handlet om den samme Burnley- kampen som Hangeland også skriver om, mulig dem har delt et møterom og “drodlet”: hvordan kan vi skape mer provokasjoner med stikkordene: Manchester United vs Burnley. Uansett så er hans tittel på tilsvarende artikkel: Nullpunktet er nådd, etterfulgt med: Manchester Uniteds supportere klarer ikke å bestemme seg for hvem som skal ut. Har du faktisk fått med deg hva Manchester United har prestert siden 2013? Nei, ett hjemmetap mot Burnley er overhodet ikke det som har vært klubbens bunnpunkt, men klart dette er skrevet av mannen som knapt har sagt eller kan si ett positivt ord om United uten at det krøller seg i Liverpool- magen hans

 Her er tre eksempler til på hvordan du Mr. Alsaker tenker “fotball”, disse er skrevet før nevnte innlegg:

 • Kunsten å bygge lag: Handler om å lovprise Jürgen Klopp (med all rett basert på de to siste sesongene) hvor du presiserer hvor viktig tid er som et element for å bygge lag. Altså en artikkel om hans elskede Liverpool hvor tid og tålmodighet er alfa omega for å lykkes. Samtidig som han setter spørsmålstegn ved Ole Gunnar som manager hver eneste kamp United ikke vinner. Minner deg om at Klopp hadde følgende plasseringer i Premier League etter at han tok over Liverpool: 6-8-4-2 og her er det nok et bevis på at når kjærlighet gjør en blind, så forsvinner all objektivitet hos deg.

 

 • United slår Spurs på Old Trafford og du hamrer løs med negativ vinkling hvor tittelen er: Adventslys i mørket, etterfulgt med: mange betviler Solskjærs format som manager for en storklubb som United. Gode resultater som seieren over PSG eller Spurs blir gjerne avfeid som flaks, mens dårlige prestasjoner knyttes til managerens manglende evner. Wow, Alsaker du imponerer igjen.

 

 • Min favoritt og som var så latterlig at jeg måtte skrive ett eget innlegg den gang, her er det kanskje lys, men virkelig ingen hjemme: “I øyeblikket er det to store lag i engelsk fotball, så store at dem går utenpå de beste utgavene i engelsk fotball, Chelsea under Mourinho, Ferguson sine største lag og Wenger sitt invincibles pluss Liverpool på 70- og 80- tallet og Spurs på 60- tallet. I dette innlegget hvor du tappert prøver å forsvare City, før du kun vinkler det hele til å dreie seg om Liverpool (som ventet). Det var en bisarr leseropplevelse for meg, med tanke på du har fulgt engelsk fotball så tett som du har.

Mitt innlegg som var et svar på ditt innlegg kan leses i sin helhet her

 

Avslutningsvis vil jeg bare informere dere i Tv2 Sporten om at det blant annet finnes, tre andre lag som Tottenham, Chelsea og Arsenal som underpresterer kraftig. Disse skaper vel ikke nok interesse for dere kanskje? Minner om at f.eks Arsenals sin nye manager som har sin første jobb som manager, er 37 år og knapt har vunnet en Premier League- kamp som manager siden han tok over 20. desember 2019. Jeg skulle likt å sett hvordan dere i Tv2 Sporten hadde kastet dere over Manchester United og Ole Gunnar Solskjær hvis han hadde vært i samme sko.

Dette er bare et av mange eksempler på hva dere lar være å skrive om eller føler behov for å repetere ukentlig.

Klikk skaper penger, men alt handler ikke om penger til enhver tid. Ikke glem etikken som gjelder innenfor journalistikken eller at det faktisk finnes flere lag i Premier League. Dette virker å være glemt for dere…

 

42 kommentarer
  1. Dæven du skriv veldig bra dette har vi sett i årrekke med ufullstendige kommentarer fra flere i tv2 sporten og Mr Liverpool Alsaker
   Er lite positivitet i framtoning av MITT Manchester United 🥴

  2. Bra skrevet. Mange ganger nå blir det til at jeg selv heller ikke gidder åpne noen “nyheter” fra den fantastiske TV2-sporten. Iallefall nettopp det siste rælet de kom ut med angående Ighalo. Føkkings klikk-nyheter 🤬
   Keep on the Good work Tim!💪

  3. Her er jeg faktisk helt enig med deg Tim. Det virker som at “ekspertene” i TV2 er pålagt å skrive noe negativt, eller noe som ihvertfall gir “clickbait”. Hvis ikke så er de på grensen til å få fyken virker det som. Jeg savner noen som skriver med innsikt og ikke personlige meninger og klubbtilhørighet i alle medier. Noen medier virker som å ha et tosidet hode. Redaksjonen mener noe og kommentatoren mener noe, men hvem av de har f.eks. nødvendig innsikt i hva som egentlig foregår. Man kan si mangt om Alsaker, men at det skinner gjennom at han i disse tider skriver med en hånd på tastaturet og en hånd i buksen er det ingen tvil om. Det er dessverre kanskje noe vi bare må leve med. Tror ikke det blir noe bedre når Viasat skal overta, men at man må få lov til å gi de svar er helt klart. Jeg håper TV2 fanger opp dette innlegget og publiserer det i sin helhet. Litt motsvar må de tåle.

  4. Eg er så enig, så enig. Fantastisk bra skrevet. Fikk nok for mange år siden og sa opp TV2 Premium pga Alsaker først og fremst, men og pga pris. De sender et kobbel av såkalte eksperter til England hver runde, 3-5 på hver kamp de sender. Det må jo koste ei formue, som abonnentene må betale.

  5. Manchester United hatet adored never ignored. Må ikke la deg irritere over at media skriver negativt om United, Fint at de er mer opptatt av hvor dårlige United er når Liverpool er så gode. Viser bare hvem som er størst.

  6. Fantastisk bra skrevet, er så utrolig enig med deg u alt. Nesten så jeg gleder meg til Viasport får det hele. 👍

  7. Meget bra skrevet, Tim og ikke minst en kraftig vekker til TV2 og tabloid-avisene som hele tida skal ha clicks for sine innlegg. Du har 100% helt rett i din beskrivelse av ensidig negativ vinkling av disse “ekspertene”. Har de manus foran seg??

  8. Et hvert nyhetsfirma vil ha så mye trafikk som mulig.

   Trafikk = penger inn via markedsføring osv

   Måten å få trafikk på er å skrive om det forbrukerne vil lese om. Dermed blir det slik at Tv2 ikke velger hva de skal skrive om, det er det forbrukerne som gjør.

  9. Latterlig innlegg. Kan ikke tro at du brukte din verdifulle tid på dette tullet her? Negative overskrifter kommer når klubben gjør det dritt, lev med det. Klovn!

  10. Spot on!…..Tv2 sportens PL “eksperter” er en gjeng nolduser som ofte dummer seg frivillig ut på tv og i artikler ellers….Skal bli godt å bli kvitt rælet….Men frykter liVARpool alsaker føger med som ett lik i lasten over til Viasat…..Time will show and klopp will fall….

  11. Dummeste jeg har lest. Solskjær-tabeller og alt slikt er glemt nå?

   Det har vært ett ekstremt mediafokus på Solskjær og når han vant kamper var det 2-3 artikler hver dag om hvor fantastisk alt var.

   Beklager å si det, men grunnen til at ting kommer fram negativt nå er fordi ting er negative.

  12. Spot on Tim, kuttet selv tv2 pl pga deres ensidige journalistikk. Latterlig hvordan det skinner igjennom ifht at det er click baits som gjelder. Håper på bedring med viasat ved roret 👍GGMU ❤️⚽😃

  13. Spot on! Godt argumentert & dokumentert artikkel. Svært godt skrevet!

  14. Uansett idrett, land og kommentator er den en ting som alltid kjennetegner de som klager på sending og kommentering, de er alltid fans av taperlaget. Du ser sjeldent at nøytrale seere eller fans av vinnerlaget klager.

   Akkurat nå retter du bare frustrasjonen over MUs elendige resultater mot budbringeren, det er ikke TV2s skyld at Manu i poeng er nærmere nedrykk enn tredjeplassen.

    1. Hei, nå har jeg lest innlegget en gang til.

     Du er lei deg fordi laget ditt gjør det kjempedårlig og de to største rivalene gjør det kjempebra. Når du så ser analyser om hvorfor laget ditt gjør det kjempedårlig og rivalene gjør det kjempebra blir du bare enda mere sur. Du blir sur på alt og alle inkludert de som skriver og det de skriver.

     De gjengir jo bare fakta.

     1. dette handler om at journalist etikken til kompetente mennesker his tv2 sporten er borte. Jeg har holdt med United i 30 år så jeg tåler 6,5 år med blandete sesonger..

Siste innlegg